• 9.375.132 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

avatar van Droopy

Droopy

De opbouw van het verhaal is indentiek aan deel 1. In deel 1 zit een wedstrijdelement verwerkt tussen de diverse klassen op de school wat ik in deel 2 mis. In dit deel gaat het van A tot Z enkel over Harry, Ron en Hermini. Wel mooi gefilmd.

Al met al 3 sterren. (1 minder dan deel 1)

avatar van chrystel

chrystel

ik vond het een leuke film, maar deel 1 was toch leuker. ik miste een bepaalde magie in deel 2. alles zag er heel donker uit en miste de onschuld uit het eerste deel. die huiself vond ik verschrikkelijk irritant! ik vond de casting wel weer geweldig! vooral die proffesor!!!

avatar van Hemdale

Hemdale

Leuke familie film voor jong en oud!

avatar van Cornholio

Cornholio

Harry Stotter zuigt tot den top en zou ik dus echt nooit van mijn leven willen zien zelfs al was het de laatste film die zou worden gemaakt.

avatar van herman78

herman78

Heb je ook nog iets te melden, Cornholio?

avatar van Danté

Danté

Harry potter is niet echt een top film zoals LoTR maar het is wel een redelijke film voor jongere kinderen

avatar van magnolia_

magnolia_

hoewel hij voor kinderen bedoeld is, heb ik er eigenlijk ook nog vna genoten hoor.

Ligt het nu aan mij of light het aan hem, maar ik vind die Daniel Radcliffe maar een vervelende etter

Ligt niet aan jou

avatar van theresia

theresia

Vond hem heel goed in mekaar gezet. leuke effecten erin verwerkt.. maar wat de mensen zeiden dat deze beter moest zijn als 1 vond, was ik niet meer eens...

avatar van RobeL

RobeL

Je fantasie de vrije loop laten; dat soort films mag ik wel. Van mij 4 sterren.

avatar van visje1991

visje1991

Beter dan de eerste!

avatar van Quido

Quido

De Harry Potter films hebben op de een of andere manier toch een bepaalde sfeer om zich heen hangen. Als ik ernaar kijk moet ik hem gewoon in 1 keer afkijken. iets beter dan de eerste. 4*

avatar van empirekees

empirekees

Ietsje minder dan de vorige film, maar hier acteren ze wel beter. En natuurlijk goede effecten.

avatar van renske

renske

Ik vond het eerste deel geen klap aan. Toen ik eens wat namen zag die hierin speelden, kreeg ik opeens vreselijke zin om deel twee te zien en wat heb ik mij vermaakt!
Hartstikke eng, vaak ook grappig en ook de moeite waard om te herzien.
Een groot voordeel van mijn geheugen (dat nooit plots onthoudt) is dat het hele verhaal zo'n beetje nieuw was, hoewel ik dus het boek heb gelezen!
Hoewel het spel nog regelmatig wat houterig was, vond ik de kinderen vééél beter spelen dan in deel één.
Kenneth Branagh is van alle markten thuis. Ik wist niet dat hij ook grappig kon zijn.
Ongeloofwaardigste stukje: hoe de Weasley-jongens hun eigen huis binnenlopen samen met Harry Potter. Harry loopt daar uiteraard rond in grote verbazing maar voor hun geldt dat toch niet? Echt stom

avatar van gandalf

gandalf

Vooral veel grappiger dan deel 1 en ik vond het 'verhaal' ook een stuk beter in elkaar zitten. Erg leuk was ook de huiself die zichzelf af en toe strafte als hij zich versprak.

avatar van movie-freak

movie-freak

Erg leuke film. Leek een beetje op het eerste deel, maar deze was iets beter. Deel 1 was meer een opstapje naar de Harry Potter reeks waarin de personages zich goed konden ontwikkelen, en nu we iedereen kennen begint het pas echt bij deel 2 met een steengoed verhaal.

avatar van Phooze

Phooze

Minder dan deel 1, alles word er veels te dik bovenop gelegd. Alan Rickman is wel weer super om naar te kijken, maar dat is in totaal maar 5 min. ofzo. Ik kom niet hoger dan 2,5

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Als ik deze film een jaar of 10 geleden had gezien had ik m best eng gevonden en had ik m zeker gewaardeerd met een 4,5. Nu vind ik t wel een aardige film die nog iets aardiger wordt doordat t einde best spannend was en de leuke rollen van Alan Rickman en Kenneth Branagh. Ook zijn de special effects dik in orde. 3,5*.

deze film moet je zien

avatar van Malfidus

Malfidus

In het tweede deel zit er meer actie in de film, bijvoorbeeld de rivaliteit tussen Malfidus en Potter is beter uitgewerkt dan in deel 1, ook was er een constante vorm van spanning aanwezig, ik had niet echt het gevoel dat ik naar een kinderfilm zat te kijken daarom 4 sterren.

avatar van Loesa

Loesa

Vond hem iets minder omdat de verrassing eraf was. Maar voor de rest wel een geweldige film!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Na een tweede visie toch wat bedenkingen bij de film: het viel me vooral op dat het acteren (met name door de jonkies) een beetje aan de magere kant was, en de ontknoping was nogal slap met teveel toevalligeheden (al was dat in het boek natuurlijk ook zo, maar toch). Hoe komt het bijvoorbeeld dat alle leraren vijftig jaar naar de Chamber hebben gezocht, en Fawkes the Phoenix de ingang meteen kan vinden? En waarom doet Voldemort zoveel moeite om zich te manifesteren door middel van Tom Riddle. Zou hij niet beter zijn krachten sparen en zelf terugkomen als hij weer bij krachten is?

Maar ondanks deze minpuntjes blijft dit natuurlijk een jeugdfilm zonder gelijke.

Halfje eraf, 3.5 sterren

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja... de eerste episode van de HP-melkoecyclus vond ik zeker niet slecht, maar met het zien van deel II is de magische koek voor mij toch echt op. Een eenvoudig plot en vooral meer van hetzelfde... wanneer houdt dit commerciële circus nu eindelijk eens op. Ik begrijp niet dat de hype aanhoudt, maar gelukkig wordt 'ie al minder. Van sommige films moeten ze geen uitgemolken vervolgdelen op het witte doek brengen. De Goftahercyclus daargelaten, al moeten de makers daarvan het zich niet in hun hoofd halen ooit een vierde deel te brengen (geruchten)... Deze HP-rolprent krijgt van mij **; en dan alleen vanwege de goede SFX.

Zavo

Iets minder leuk dan deel 1 al was het plot beter. De huur-DVD was in 4:3 Ik begrijp echt niet waarom ze dat nou weer gedaan hebben.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De koop DVD die ik van iemand geleend had was ook 4:3. Viel mij ook al op en ik snapte ook niet waarom.

avatar van Jordy

Jordy

De 4:3 versie is trouwens niet de breedbeeld-versie min afgeknipte zijkanten. De 4:3 versie heeft meer informatie aan de bovenkant dan de breedbeeldversie

Zavo

Heb ik in ieder geval de hele film gezien

avatar van Jordy

Jordy

Nee want de breedbeeld versie heeft weer meer informatie aan de zijkanten dan de 4:3 versie beiden bieden dus niet het "hele beeld", voor zover je daar over kunt spreken

Zavo

Aha, op die manier. De breedbeeld is dan toch zoals de regisseur het bedoeld had neem ik aan dus ik had toch liever die gezien.

avatar van B-16

B-16

Mooie film... ik ben fan van de boeken en nu de films ook nog.... schitterend! was het maar egt 4,5 ster