• 9.374.618 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

avatar van loenatik

loenatik

hij is denk ik 12 jaar en ouder alhoewel...

de kids van 10 vinden harry potter ook best leuk!

240 minuten!!!!! Staat in het AD, maar op imdb staat 161 minuten. Wat is het nou ?

avatar van Vyvre

Vyvre

Ik hoop voor mijn zitvlak dat imdb gelijk heeft. En dan nog is het een lange zit .

Even serieus, ik denk dat het een fout is van het AD. 4 uur lijkt me veel te lang voor al die kinderen (en uiteraard volwassenen ).

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik heb zo het idee dat IMDb meer in de goede richting zit.

Jordy

Las een interview, deze duurt 5 minuten langer dan de vorige (die 161 klopt dus), zal het even aanpassen...

avatar van Hobbes

Hobbes

LOL

in de metro stond een stukje dat de film extra beveiligd zou worden in nederland (met controles op tassen en shit) zodat ie niet gecamd kan worden

ik heb de purity Cam al meerdere keren voorbij zien komen op de newsgroups

EmDee

En waarom speciaal bij deze film?

avatar van Maarten

Maarten

Misschien bedoelen ze 2 uur en 40 minuten

avatar van Maarten

Maarten

De eerste illegale copie staat trouwens al op internet...dusss...Krijg je ervan als ze hem eerder willen releasen in Engeland

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Een paar dagen voor de wereldwijde première is de nieuwe Harry Potter-film, The Chamber of Secrets, al van internet te downloaden. Distributeur Warner Bros. toont zich zeer ontstemd.

De distributeur heeft de stichting Brein, die het illegaal kopiëren van beeld- en geluidsdragers probeert aan te pakken, opdracht gegeven uit te zoeken waar de kopie vandaan komt.

Het gaat om een video-opname van een niet ondertitelde, engels gesproken versie van de film. Brein, die continu op het internet speurt naar illegale films, probeert direct de bron van de kopie te vinden en de verantwoordelijke te dwingen de film van het net te halen.

,,Het is gelukkig een kopie waar een beetje kritische kijker geen genoegen mee neemt'', zegt directeur W. Wolfers van Warner Bros. Holland. ,,Maar blij zijn we er zeker niet mee.''

De distributeur heeft wereldwijd strenge beveiligingsmaatregelen opgelegd aan bioscoopexploitanten om te voorkomen dat de nieuwe Potter-film wordt gekopieerd. Bij elke bioscoop moet een bord komen waarop staat dat camera's verboden zijn en dat jassen en tassen daarop worden gecontroleerd.

Volgens Wolfers zal een kopie voor de wereldwijde opbrengst van The Chamber of Secrets geen verschil maken. ,,De echte fans willen toch geen miniscule, trillende Potter die onverstaanbare spreuken prevelt.''

avatar van Phooze

Phooze

Is deze film een beetje te bekijken als je het eerste deel niet hebt gezien?

Jordy

Vast wel, gewoon "een nieuw avontuur"

avatar van Chico

Chico

Is deze film een beetje te bekijken als je het eerste deel niet hebt gezien?

Ik denk het wel, al is het natuurlijk altijd meegenomen om de eerste film ook gezien te hebben.

avatar van kyrosh

kyrosh

Ik hoop voor ze dat de film net zo leuk is als het boek...

Als je naar Deel 2 wil, zal ik toch eerst Deel 1 gaan kijken. Is erg leuk als je dan meteen doorgaat naar Deel 2 in de bios!

avatar van peetjuh

peetjuh

Nog 2 dagen en dan is hij in de bios!!!

Eindelijk!

Deel 1 was leuk, maar deel 2 is nog leuker en spannender.

Maar je moet wel eerst deel 1 gezien hebben anders snap je er niet veel van.

groetjes Peetje

avatar van koentje03

koentje03

Ik heb al een stukje van de film gezien, +/- 45 min. Ik moet em alleen nog afkijken. Hij is wel heel leuk dat wel. In ieder geval wat ik gezien heb. Er zal in ieder geval met net zo veel intresse en met geboeide ogen naar gekeken worden als bij deel 1.

avatar van appa

appa

ik vond deel 2 meer van hetzelfde. Ken de boeken niet, maar goed. Zal er verder niet zoveel over zeggen.

3 uur? Echt waar? De film boeit gelukkig heel goed en wat ik wel wil zeggen: Kenneth Branagh is absoluut geweldig!

EmDee

De DVD-versie zal bijna een uur langer duren...Harry Stotter, ...kon het niet laten

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Of korter...Harry vlotter

avatar van Lis

Lis

de kids van 10 vinden harry potter ook best leuk!

Mijn zoon zag hem dat ie 5 jaar was en vond hem geweldig,ja deel 1 dan.

En ik denk dat ie van deel 2 net zo smult,net als ik denk ik

avatar van Gekke_Ed

Gekke_Ed

Hier valt weinig over te zeggen. Ruim 3 uur plezier voor het hele gezin. O ja, loop niet gelijk weg zodra de aftiteling begint. Deze film krijgt van mij 4.5 ster.

Ed

avatar van lorelei

lorelei

hele leuke film. Veel leuker dan het eerste deel. (mijn neef vindt Hermione een stuk sexier dan in die vorige film....)(hij is 18)(zielig he)

De special effects zijn ook veeeeeel beter dan in die vorige. En hij is ook veel spannender. Volgens mij gaan die kleine kinderen echt nachtmerries krijgen. Komt zelfs bloed in voor

Veel dingen zijn ook weggelaten waarvan het soms wel jammer is. Maar ja.....

Hele leuke film. En het was helemaal niet druk in de zaal. echt 10 mensen ofzo.

gekke ed: waarom niet gelijk weglopen dan? Wij zijn ook blijven zitten, maar er is toch niet veel boeiends gebeurt. Behalve dan dat er heel veel namen voorbij kwamen

Volgens IMDB:

The end credits run for ten minutes and are followed by a short scene that

reveals the humourous fate of one of the main characters.

Jordy

Vermakelijk, maar ik vond deel 1 een stuk leuker. Grotendeels was het gewoon meer van hetzelfde... in veel recensies wordt deze beter gevonden dan het eerste deel "omdat hier de karakters en de situaties niet meer geïntroduceerd hoeften te worden". Dat vond ik nou juist zo leuk aan deel 1..

Het duurde ook iets te lang allemaal vond ik. Pittige film trouwens voor 6 jarige kinderen (filmkeuring is MG6).

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ja.

avatar van stinissen

Een dikke 7 of terwel 3.5*. De Magie is er een beetje af.... niet slecht "Gewoon Goed" met de nadruk op gewoon.

avatar van Mindflight

Mindflight

chris columbus flikt t em weer! erg leuk! en daniel radcliffe is kwa acteren aardig vooruit gegaan.. en ron is kwa acteren fantastisch, net zoals emma bunton (hermione)! 4.5 sterren

avatar van GerwinF

GerwinF

Emma bunton? Die is van de Spice Girls. Je bedoelt Emma Watson denk ik.

avatar van jay73

jay73

Waar het hart van vol is..... of niet Mindflight?

avatar van Valentijn

Valentijn

Eh...Emma Watson, is het hoor!