• 9.376.793 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Severus Snape

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

AddictedToMovies

Tweede Potter, en op zich wel een redelijk geslaagde film. Het begint met de altijd flauwe gezinssituatie van de Dursleys, en eenmaal in Hogwarts, zit de sfeer er al wel weer beter in, maar is toch redelijk slap. Het tweede deel van de film, met name de finale, is een stuk sterker en spannender. Toch is het einde weer erg zoetsappig, maar ik moet er natuurlijk wel mee rekening houden dat het een familie film blijft, en daar hoort het natuurlijk gewoon bij. De verhalen worden elk deel weer spannender en duisterder. Harry is duidelijk wat groter, Ron blijft een klein jongetje die de hele film bang is en Hermione blijft boven de andere twee uitsteken. De leraren blijven goed in hun rollen zitten, Alan Rickman als Severus Snape is nog altijd mijn favoriet, maar Richard Harris is ook echt de perfecte Dumbledore; krachtige stem en hij heeft precies die 'twinkeling' in z'n ogen, zoals in het boek beschreven. Zoals ik al zei, de sfeer zit er goed in, mooi gefilmd. Je ziet duidelijk dat elk deel de special-effects beter worden. De themamuziek is ook goed. Het blijven prima verfilmingen van de boekenreeks van Rowling.

avatar van Spetie

Leuk vervolg. Het tempo van deze film ligt gelijk wat hoger, omdat er nu minder geintroduceerd hoeft te worden natuurlijk. Dobby is wel een leuke toevoeging, al doet hij mij op sommige momenten toch wel heel erg aan Gollum uit LOTR denken. Verder is de sfeer weer goed aanwezig en heeft dit deel dezelfde plus en minpunten als het eerste deel. Soms erg vermakelijk en soms zakt de film wat in. Het laatste half uur is misschien een beetje over the top, maar kijkt daarnaast o pzich ook wel weer lekker weg. Ach als dit het niveau is van de hele reeks, dan is het zeker geen straf om ze te zien. Deel drie gaat over een poosje zeker ook nog wel volgen.

avatar van bollepeer

bollepeer

dit is al beter dan deel 1, maar nog altijd niet een topper. hopelijk komt dat nog bij de volgende delen..

avatar van barns

barns

krosnicky schreef:

slechtste uit de reeksvind hem slechter dan deel 1

Helemaal mee eens

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Vorige week deel 1 bekeken, nu deel 2 terwijl ik had gezegd niet meer te gaan kijken maar ik had mn dochter beloofd mee te kijken.

Vind het maar een slap vervolg en weinig vernieuwend.

Eigenlijk hetzelfde als deel 1, rare stukken in de film vind ik dat familiegedeelte in het begin, zo ongeloofwaardig (als je natuurlijk al iets van geloofwaardigheid mag verwachten natuurlijk) en dat zwerkbal of hoe het ook heet, waarom dat telkens terugkomt snap ik ook niet. Lijkt wel tijdvulling in de film.

Opvallend vind ik ook Daniel Radcliffe. Misschien is hij perfect voor de rol van HP maar verder is hij als acteur nietszeggend. Totaal geen emotie op zn gezicht af te lezen.

Ik had van deze serie meer iets verwacht zoals Lord of the Rings maar daar kan deze filmreeks bij lange na niet aan tippen. Sterker nog, ik noem dit niet eens een familiefilm maar echt een kinderfilm.

Eigenlijk vind ik Pipi Langkous nog leuker.

Nou kan ik maar beter stoppen met erover nadenken want anders moet ik die 2,5* die ik net heb gegeven nog naar beneden bijstellen lol...

Nee, zeker dat ik de volgende delen niet meer ga bekijken..

avatar van barns

barns

SiD3Sp|N schreef:

Eigenlijk vind ik Pipi Langkous nog leuker.

Natuurlijk valt het tegen als je de vergelijking met Pipi trekt

avatar van film_kaza

film_kaza

Ongelooflijk goeie film!
Ik heb Harry Potter 2 wel 10.000 keer gezien als kind. Het nog eens zien voelde gewoon als pure nostalgie. Het klinkt misschien raar maar ik wilde het persé in het nederlands zien, omdat ik dat als kind ook deed, en de engelse stemmen zijn wat raar. De sfeer voelt gewoon anders.

Ik weet niet wat ik er allemaal over moet zeggen. Hoe ze in deel 2 de sfeer weten te creëren is gewoon super.
De prachtige muziek,
mooie beelden en fantasie dingetjes,
mysterie die vollop aanwezig is en de spanning erin houd.
Alles loopt goed op elkaar over en komt nog eens terug. (de "sporen"die je krijgt te zien, jammerende Jenny, fototoestel joch, de auto..)

Een erg ondergewaardeerde film. Alle Harry Potter films zouden zoals deze moeten zijn. Deel 1 is dat, maar 3 tm de rest is het absoluut niet. Harry Potter 2 weet op elk gebied te slaan.

Ik moet toegeven dat niet alles perfect is. De acteurs deden het af en toe niet zo goed, maar daar keek ik gewoon overheen. Ook waren er wat scenes die anders hadden gekund of gewoon raar waren. Bvb heeft de slang geen neus om je te ruiken? hoe kwam felix binnen en buiten? Jah er was een uitgang in de grot maar hier word niks over uitgelegd. Ik bededoel als er een 2e in en uitgang was naar de geheime kamer zou iemand die toch op hebben gemerkt?

Dat zijn dingen waar je overheen moet kijken. However. HP2 is pure nostalgie en magie. Ook de beste film die ik sinds tijden zag.

4,5

avatar van Don MN

Don MN

film_kaza schreef:

Ongelooflijk goeie film!

4,5

Dat je het aankunt de film met nederlandse stemmen te zien.

Inderdaad een erg nostalgische film!

AddictedToMovies

Ieder z'n ding, maar ik vond de Columbus Potter films nou niet bepaald de beste... Dit deel misschien wel de zwakste van de reeks.

avatar van gorelover

gorelover

zal morgen mijn oordeel vellen over deze film.

vanavond weer eens kijken, na al die jaren.

heb net het boek gelezen.

aan te raden, eerst het boek lezen, dan de film.

begin morgen weer met deeltje 3 te lezen.

heb ik die uit , dan weer de film etc.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

AddictedToMovies schreef:

avatar van tommykonijn

tommykonijn

JohnWilliams schreef:

Leuke Cast met name Gilderoy Lockhart.

Ja, ik zelf vind het niet echt de beste (al komt hij wel in de buurt), maar je punten kloppen wel. Overigens binnenkort nog maar eens bekijken..

JohnWilliams schreef:

Leuke Cast met name Gilderoy Lockhart.

Muziek en Dumbledore klopt, maar het verhaal en acteerwerk vind ik beter in drie en vier. Dit is de enige HP-film die soms bijna langdradig werd.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Tsja, Harry Potter. Het ziet er allemaal gelikt uit, maar ik kan er nooit langer dan een half uurtje naar kijken. Het boeit gewoon niet, doet me helemaal niets.

avatar van kleinepierik

kleinepierik

een tegevaller vergleken met de rest soms is er humor maar het is heel vaak flauw deel 3 en 6 zijn beter

avatar van mnrk

mnrk

Deze 2e Harrry Potter is wat beter dan de 1e.

De acteurs komen ook steeds beter in hun rol te zitten...

De special effects zijn ook weer een stuk beter en de muziek van John Williams is dik in orde.

Ook leuk gedaan is Dobby....

Op naar Azkaban

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Dit deel is natuurlijk echt geniaal.

Nog wel in de 'kindersfeer', je merkt nog dat de acteurs en hun rollen erg jong zijn. In de boeken komen ze in de eerste 2 delen wel wat volwassener over.

Geslaagde film met wederom goed acteerwerk van de hele cast (mudblood Granger apart gelegd natuurlijk. Dat blijf ik een irritant kind vinden).

De scene in de chamber of secrets was ook geniaal. Tom Riddle was erg overtuigend en hij is zeker een van mijn favoriete personages. Helaas is hij in de 6e film door een iets minder overtuigende acteur vervangen.

avatar van lientje123

lientje123

Ik kijk hem liever in het Engels. In het Nederlands vind ik die stemmen juist raar en totaal niet samenlopen met de mond. Ik vind deze film trouwens ook de minste.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze film boomt uiteraard verder op hetgeen in deel één is gebeurd.
De scène met de vliegende wagen en de daaropvolgende noodlanding in de boom "Whomping Willow", die hen als klap op de vuurpijl nog eens naar het leven staat door hen proberen te verpletteren met zijn dikke takken, is erg indrukwekkend

Ik was onder de indruk van de "Quidditch" wedstrijd waarin Harry Potter en Draco Malfoy de achtervolging inzetten om als eerste de "Snitch" te pakken te krijgen. Harry wordt ondertussen nog eens achternagezeten door een op hol geslagen bal die hem probeert te vermoorden en tijdens de achtervolging de halve tribune sloopt. Dit is adembenemend in beeld gebracht en ziet er perfect geloofwaardig uit, héél knap

Moaning Myrtle, de geest die in één van de toiletten/waskamers woont, vond'k ook best leuk, haar klaagzang en rare opmerkingen wisten regelmatig een glimlach op mijn gezicht te toveren.

De spinnenscène in het woud is visueel knap gedaan en zelfs een beetje angstaanjagend, zeker voor kleine kinderen die toch het doelpubliek vormen van deze eerste Potterfilms. Hetzelfde kan gezegd worden van het eindgevecht met de reuzenslang Basilisk, die best spannend en visueel verbluffend is.

En toch...met zijn 2u30 minuten durende speelduur komt hij langdradig over, dit komt vooral omdat er tussen de spectaculaire actiescènes door het verhaal maar wat verder kabbelt zonder veel emotie, gelukkig komt er genoeg humor in voor om het genietbaar te houden

Ik miste vooral de dromerige sfeer uit de eerste Potterfilm.
Na de lange aftiteling volgt er nog een fragment met dat boek waarop staat "Who am I ? : Gilderoy Lockhart" met op de cover hijzelf in een dwangbuis, heeft dit nog enige betekenis...? Want mij is dat blijkbaar ontgaan

6,5/10.
Visueel indrukwekkend maar té langdradig en oninteressant verfilmd.
Het is duidelijk dat een regisseurs-wissel noodzakelijk is.
Gelukkig hadden ze dat zelf ook in de gaten en is de 3e Potterfilm geregisseerd door niemand minder dan Alfonso Cuarón !

avatar van Kevin13

Kevin13

Volledig eens met Spetie. Niets op aan te merken buiten dat het acteerwerk nog altijd even slecht is als de voorganger.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ze zijn echt veranderd in die jaren zeg. Nu zien ze er echt nog als kinderen uit. Maarja dat waren en zijn ze nog.

Het verhaal is opeens heel anders dan deel 1 en er zit veel wisseling in het verhaal zelf.

Veel leuke en grappige momenten maar ook zielige en spannende stukken.

Echt een plus punt voor het einde!

avatar van Tomson_

Tomson_

Gisteren deel 1 herzien, vandaag deel 2. Samen met PoA is dit mijn favoriete deel.

Deze film heeft dezelfde regisseur als het eerste deel, en dus is de uitstraling grotendeels hetzelfde. Dit levert weer een prima sfeer op en aller ziet er weer lekker magisch uit. De soundtrack van Williams is wederom uitstekend en sluit naadloos aan bij de beelden.

De drie jonge acteurs zijn duidelijk beter geworden t.o.v. het vorige deel. Er zijn natuurlijk nog wel wat aanmerkingen op hun acteren te maken, maar over het algemeen doen ze het toch heel aardig. Daarnaast is Kenneth Branagh een leuke toevoeging aan de cast als de ijdeltuit Lockhart.

Helaas zijn er weer een aantal scenes waarin het erg duidelijk te zien is dat er voor een blue screen wordt geacteerd. Toch levert Columbus een prima vervolg op zijn eerste potter film af, en CoS krijgt van mij dan ook 4,5 ster.

avatar van Nomak

Nomak

Dit vind ik toch wel een stuk minder dan de eerste film. Niet dat die eerste van zo een geweldig niveau was, maar die was op momenten nog best wel leuk.
Bij deze ging ik echt naar de klok kijken, zo langdradig vond ik het. En dan werd de film ook nog eens vijf keer onderbroken voor reclame. Daar heb ik me echt kapot aan geërgerd. Maar daar kan Harry natuurlijk niets aan doen.

Ook hier wordt er een partijtje zwerkbal gespeeld en natuurlijk is Harry Potter weer diegene die de wedstrijd beslist in het voordeel van zijn team. Ik blijf die vliegende bezems maar niets vinden, maar in deze film zijn er zelfs vliegende auto's. Maar goed, het kan niet op, ik moet blijkbaar nog wennen aan het idee dat alles mogelijk is in een Harry Potter film. Maar dan blijf ik het vreemd vinden dat die auto helemaal vanzelf in het bos bij de spinnen komt om de helden te redden. Maar waarom rijdt die auto niet vanzelf keihard weer weg als de helden in de auto zitten?
Ik vond het maar een zwakke film waarin er ook nog eens slecht geacteerd wordt, vooral die Hermelien is vreselijk. Enkel de aanwezigheid van Dobby maakt het nog een beetje leuk. Verder vind ik dat de film minstens een uur te lang duurt. Desondanks zal ik de volgende delen ook zeker kijken als ze later eens op tv komen.

avatar van Betamax

Betamax

Ben nu alle zes delen op blu ray aan het zien (elke dag één).

Blijf ze met vlagen kinderachtig vinden.

Het verhaal is af en toe erg zwak.

Maar wel mooie beelden en een leuk sfeertje.

Toch nwel een voldoende waard.

avatar van Turkse gast

Turkse gast

De beste film uit de reeks tot nu toe van deze 6 delen ... want vanaf deel 3 komt deze reeks te duister alsof het kwade gaat winnen op het laatste

avatar van Hoppy

Hoppy

Alles was goed aan de film, misschien een beetje een warrig verhaal maarja wat wil je als je zo'n dik boek moet verfilmen.

Goede acteerprestaties, goede special effects, matige verhaallijn, maar dit allemaal is professioneel om zeep geholpen door de regisseur: Chris Columbus. Schijf die naam op en zie nooit meer een film van hem.

Boek is 10 keer beter dan film. Spijtig gemiste kans

avatar van Tomson_

Tomson_

Wat heeft Columbus dan verkeerd gedaan in jou ogen? En zo dik is dit boek nou ook weer niet. Volgens mij zijn de meeste dingen uit het boek ook wel verfilmd.

avatar van Kevin13

Kevin13

Het boek is idd niet dik, een 200 paginas dacht ik.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

254 bladzijden.

avatar van Jarmotje

Jarmotje

Vind Harry Potter gewoon geweldig! De films worden steeds beter, dat is duidelijk. Perkamentus is in de eerste 2 films toch wel meer zoals ik hem in gedachten had dan de Perka uit de andere films. Jammer dat hij er niet meer is....

Alan Rickman speelt weer geweldig, en de 3 hoofdpersonen worden ook beter.

Als je van Harry Potter houdt (wat iedereen hoort te doen) is het een heerlijke film om naar te kijken.