• 9.378.126 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Lieutenant Ed Traxler

Detective Vukovich

Matt Buchanan

Ginger Ventura

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

jipt

Waarum staat deze uberhaupt niet in de top 250???

Deze film heeft de geweldigste bad-guy ooit!!

En de soundtrack is een klassieker!

avatar van cm_punk

cm_punk

Goede film, goede rol van Arnold. Kijkt lekker weg, 2e deel is nog beter

avatar van Minotaures

Minotaures

jipt schreef:

Waarum staat deze uberhaupt niet in de top 250???

Deze film heeft de geweldigste bad-guy ooit!!

En de soundtrack is een klassieker!

Jammer dat die geen plek binnen de 250 heeft, inderdaad. Maar het gemiddelde vind ik toch zeker niet slecht. Toch nog een ruimvoldoende.

jipt

Zeker en zeer terechte ruim voldoende naar mijn mening.

Omdat de meeste mensen nog steeds denken dat Terminator een slechte film is, vooral de mensen die hem niet hebben gezien.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, goede actie en Schwarzenegger die goed acteerde.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hij acteert als een robot, maar dat deed hij niet speciaal voor deze rol hoor. Zo acteert hij nou eenmaal.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ben het eens met die gasten. Terminator 1 is veel beter omdat hij zo grimmig is. Een lieve terminator die een kindje beschermt en niet eens iemand mag doden, pfff...

avatar van Wouter

De eerste is absoluut de beste.

avatar van DB10

DB10

Ik had deze film lang geleden al eens gezien, maar kon het amper nog herinneren eigenlijk. Tja, vandaag viel ie toch wel wat tegen. Ik vond de flashbacks in combinatie met de soundtrack het sterkst, maar het verhaal in het heden vond ik toch wat tegenvallen. Arnold Schwarzenegger is natuurlijk wel heel cool met zijn foute Oostenrijkse accent.

Overigens deed de film op veel vlakken denken aan Blade Runner. Af en toe zo'n heerlijk donkere sfeer, uiteraard de cyborgs, de soundtrack, mens-machine. Ik schat Blade Runner echter toch wel een heel stuk hoger in. Benieuwd of Cameron er nog wat van inspiratie vandaan gehaald heeft.

Van 3,5* naar 2,5*

huVILEub

Zeer goede actiefilm. Mooi camerawerk, goede acteurs. De special effects zijn natuurlijk niet erg goed voor tegenwoordig, maar dat zou in die tijd wel anders zijn geweest. Mooi hoe de terminator bij elke beschadiging steeds een beetje meer robot is.. Ook Sarah zag je mooi groeien in de film, al ging dat af en toe wel erg snel. Maar een prachtige actiefilm die, tegen mijn verwachting in, meer dan een beetje geschiet is.

avatar van SpikeR

SpikeR

Deze behoort wel tot de klassiekers, een niet al te hoge kwaliteit special effects zoals al gezegt is, maar deze laat ik met mijn beoordeling buiten beschouwing omdat we nu 26 jaar verder zijn

avatar van nognooit

nognooit

Eigenlijk vind ik de eerste Terminator spannender dan de eerste.

Het is veel beklemmender, vooral tegen het einde aan.

Afgezien daarvan is het vervolg op elk ander vlak vele malen beter.

Toch blijft dit, zelf jaren naar dato, een geweldige actie film met fantastische scenes. Het slowmotion gebruik in de discotheek gepaard met het vervormen van het geluid krijg ik nog steeds kippenvel van.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toffe klassieker met goed gebruik van de ingrediënten actie en SF. Het verhaal is ook goed en zeker origineel voor zijn tijd. Wel jammer dat de SFX tegen het eind van de film erg tegen gaan vallen, maar daarvoor is het genoeg genieten geblazen.

nognooit schreef:

Eigenlijk vind ik de eerste Terminator spannender dan de eerste.

?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja viel me ook al op, maar soms moet je even door de slip of the vingers heen kijken he. Hij vindt denk ik de 2e beter

huVILEub

Ja, of toch de eerste...

avatar van nognooit

nognooit

Oeps, ik bedoelde dat ik de eerste Terminator spanneder vind dan de tweede.

avatar van Phantasm

Phantasm

Mooie klassieker, leuke aktie's, kijkt lekker weg, vroeger ooit eens op V.H.S.-band gezien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Herbeken en met een halfje verhoogd.

Blijft toch wel de beste van de hele reeks. De Terminator is compromislozer en meedogenlozer dan ooit (Arnie heeft echt de perfecte kop voor deze rol), de sfeer is rauw en grimmig, geweldig visuals (oa de beelden uit de toekomst), het verhaal is top. Kortom, een klassieker (in wording). O...en die muziek

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

wow wat een pijn...

heb deze film vandeweek weer s gekeken voor t eerst in dik 10 jaar en wat doen de special effects pijn aan de ogen, het acteerwerk van de bijrollen (zwerver, politieagentje) zijn verschrikkelijk slecht geacteerd.

ja ik weet dat deze film uit 1984 komt, en in die tijd was het gewoon state of the art maar om hem in het jaar 2010 te kijken ...

als puber vond ik dit de beste actiefilm ooit, en daarom heeft deze film een hoog nostalgie-gehalte.

ik weet daarom ook helemaal niet wat ik moet stemmen, als de puber-ik uit de jaren '90 of nu.

Een 5* toen tegen 3* nu.

mn gevoel zegt een 3,75* + 0,25* voor muziek, verhaal en meedogenloosheid van Arnie.

Jawaddedadde schreef:

(Arnie heeft echt de perfecte kop voor deze rol)

Best gecastte acteur voor een rol van de jaren '80, wat zeg ik, beste gecastte acteur ever voor een rol. Rutger Hauer in Blade Runner was zelfs niet beter gecast dan Arnie.

avatar van stinger650

stinger650

cm_punk schreef:

Goede film, goede rol van Arnold. Kijkt lekker weg, 2e deel is nog beter

Vind je!? Vond deel 2 eigenlijk tegenvallen (wel een goeie film hoor)maar ....te weinig flash forwards naar de toekomst...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Veel mensen zien de special effects (inmiddels) als een nadeel. Ik kijk daar eigenlijk dwars doorheen, want het zou zonde zijn om uiteindelijk daar de film op af te rekenen. Nee, laat ik het anders zeggen. De verouderde special effects spelen geen rol in mijn eindoordeel. Deze film staat als een huis. Het is grimmig, het heeft inhoud, de sfeer is subliem, het is serieus en het heeft een heerlijke bijpassende soundtrack! Deze film staat niet voor niets in mijn top 10. Er mankeert echt heel weinig aan deze film.

avatar van Zinema

Gebeten.

Door de tand des tijds welteverstaan.

Maar bij zo een typisch jaren '80 vehikel geeft dat lang niet altijd. Zo ook niet hier. Want buiten de gedateerde SFX kan dit ietwat overschatte klassiekertje nog best mee.

Niet dat de film op welk gebied dan ook sterk is, echter de leuke synth-riedeltjes en bijrolletjes mogen best even ondergedompeld in jeugdsentiment. Opdat alles beter was. Of leek.

Goed.

avatar van killer13

killer13

james cameron heeft echt wel een meesterwerkje uit z'n mouw geschud! scwarzenegger heeft een legendarisch personage neergezet. nu in 2010 zijn de special effects achterhaald, maar het acteerwerk en de spanning maken dat meteen weer goed

avatar van AGE-411

AGE-411

Vrijdag 23 april om 22:40u op VT4

avatar van Kevin13

Kevin13

Leuk! Ben mijn dvd van The Terminator kwijt, kan ik hem nog eens herbekijken.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hoeveel Terminators zijn er nou officieel?

Ik zie een heleboel titels die er op lijken etc. maar ben wel benieuwd welke je nou echt allemaal moet zien om het hele verhaal te begrijpen.

3? 4? Of zijn er al 5 versies?

avatar van yeyo

yeyo

SnakeDoc schreef:

Hoeveel Terminators zijn er nou officieel?

4 en er is een 5de in de maak. Er is bovendien ook een serie rond gemaakt. (The Sarah Connor Chronicles)