• 9.378.093 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Lieutenant Ed Traxler

Detective Vukovich

Matt Buchanan

Ginger Ventura

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

SnakeDoc

Salvation is dan 4 neem ik aan !?!

avatar van yeyo

yeyo

Jep

avatar van Kevin13

Kevin13

Salvation kun je niet echt beschouwen als het 4de deel. Eerder als een begin van een nieuwe trilogie.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Minder dan terminator 2. Echter, dit deel bevat meer spanning en heeft bovendien een 'volwassen' karakter. Maarja, daar tegenover staan weer de special-effects van deel 2.

avatar van The Oceanic Six

I'll be back!

Geniale quote waarna het vol met zijn truck het politiebureau in komt rijden!

Deze classic heb ik ook maar weer eens herzien. En wederom genoot ik hier weer enorm van. Dit is nou een echte cult classic en niet meer dan verdiend.

The Terminator lijkt op papier een simpele actiefilm, maar dat hele achtergrond verhaal over Sky Net, John Connor en de oorlog met de machines vind ik fascinerend! Het geeft het plot grootsheid mee! Wel wordt dit hele verhaal in Terminator 2 nog beter uitgediept, maar alles begon met dit mooie 1e deel.

Het grote verschil met deel 2 is natuurlijk dat Schwarzenegger hier een vijandelijke Terminator is en in deel de ''goede''. Beide rollen zet hij tof neer, maar ik heb wel weer genoten van zijn vertolking als kille moordmachine hier. De scene waarin hij de ''verkeerde'' Sarah Connor door het hoofd schiet is echt subliem! Om maar te zwijgen over zijn slachting in het politiebureau! Heerlijk overtuigend gespeeld zeg!

Terminator 1 is dan ook een volwassen en geweldadige film, precies zoals het moet. Je hebt continue het gevoel dat was Kyle Reese ook probeert, toch kansloos is.
Overigens vond ik de vertolking van Reese niet erg overtuigend. Beetje een vlakke rol. Hij wordt echt overschaduwt door Schwarzenegger die echt goed in zijn rol zit. De emotieloze kop, de koelbloedige kills, de droge opmerkingen...nice! In deel 2 vond ik Robert Patrick veel overtuigender als opponent in de 2 strijd. Gelukkig kennen beide delen wel Linda Hamilton. Goede rol van haar als Sarah Connor. Al moet ik zeggen dat ze in deel 2 nog veel en veel beter is! Maar hier doet ze het ook uitstekend. Geen screamqueen, maar een rol met inhoud.

Voor een film uit 1984 moet ik zeggen dat de effecten zeker nog overtuigen. De actie en de stunts zien er goed uit. Het enige wat echt vandaag de dag heel gedateerd overkomt is het slot in de fabriek. Het Terminator ''skelet'' wat nog over is gebleven ziet er heel matig en nep uit. Net of een klein schaalmodelletje aan het lopen is. Maar ach, mij stoort het verder allemaal niet hoor.

You're terminated, fucker!

4,5* blijven staan na herziening.

SnakeDoc

Aardige film, goed verhaal, genoeg actie en spanning.

Min puntje was wel het loopje van de robot op het einde. Zag er wel heel erg computer gestuurd uit. (ook al is het een robot)

Een paar jaar later bij James Cameron's Aliens zie je dat al niet meer.

BInnenkort maar is Terminator 2 kijken.

Kijkend naar het aantal sterren moet die wat beter zijn. Ik ben benieuwd!

SnakeDoc schreef:

Stop-motion techniek.

JacoBaco schreef:

Stop-motion techniek.

Ja kon waarschijnlijk niet anders toen,

Ziet er alleen niet uit. Maar kun je die lui van toen ook niet kwalijk nemen.

SnakeDoc schreef:

Maar kun je die lui van toen ook niet kwalijk nemen.:)

Daarom heb ik deze film ook in mijn top 10.

avatar van huVILEub

huVILEub

Dat kun je die mensen niet kwalijk nemen nee, maar dat wil niet zeggen dat het niet verouderd. De effects van nu zijn veel beter, alleen worden ze minder goed gebruikt...

JacoBaco

Ze zijn ook zwaar verouderd en dat is ook zeker het risico als je in 1984 met een klein budget dit soort Science-Fiction films gaat maken. Het speelt alleen voor 0,0% mee in mijn beoordeling. Dat zouden meer mensen mogen doen.

avatar van huVILEub

huVILEub

Tja, als je erg van special effects houd, vallen deze natuurlijk tegen. Had ik overigens geen last van.

avatar van Kevin13

Kevin13

JacoBaco schreef:

Bij mij ook. De special effects spelen hier ook een kleine rol. Wat de mensen ook mogen doen is de special effects niet meer vergelijken met die van de opvolger.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ben geen fan van dit soort films, maar het was de hele film aangenaam om kijken. Niet slecht

avatar van Metalfist

Metalfist

Your future is in his hands

Afgelopen zondag vertrok ik nogal vroeg op schoolreis naar London dus had ik zaterdag niet veel te doen. Uitgaan zat er niet in, ik wou wel op tijd mijn bed in en wat een deftige nachtrust hebben dus werd het maar een film. The Terminator hadden ze een tijd geleden op televisie gegeven en omdat ik die nog nooit had gezien, ik weet dat het een gat in mijn cultuur was, had ik hem opgenomen waardoor ik hem eindelijk toch heb gezien.

Waarom het zo lang heeft geduurd weet ik niet goed. Ik had ooit wel eens deel 3 gezien maar daar snapte ik bitter weinig van waardoor ik al snel een hekel kreeg aan heel de franchise. Onterecht want ik stapte dan ook pas bij deel 3 in. Ik had me dan ook voorgenomen om eens aan de reeks te beginnen en als het wat deftig was, ging ik ook wel deel 3 een nieuwe kans geven. Wees er maar zeker van dat je in de toekomst nog ergens berichten van mij bij The Terminator franchise gaat tegen komen want dit eerste deel is me zeer goed meegevallen. Het hele toekomst verhaaltje is bij vlagen wat vergezocht, niet echt een punt van kritiek want dat heb ik bijna bij elke toekomst film, maar daarom niet minder vermakelijk. Het blijft allemaal boeien en Cameron zorgt ervoor dat de film zelf bij vlagen ontzettend spannend is. De scène in de club waar Reese voor het eerst Sarah red en het daarna tegen de Terminator opneemt is gewoonweg heerlijk. Qua effecten heeft de film iets minder de tand des tijds doorstaan want soms voelt het allemaal wat gedateerd aan. Het wisselt dan ook nogal vaak van kwaliteit want de de scènes met het oog en waar de Terminator zijn eigen arm open snijdt en je de draden ziet zijn fantastisch maar het eindstuk waar het ijzeren skelet van de Terminator rondloopt is te slecht waardoor het meer lachwekkend wordt. Ach, voor een film van meer als 25 jaar oud blijft het nog allemaal wel uitstekend gedaan.

Ik heb dit jaar voor Engels een presentatie moeten geven over Schwarzenegger. Toen redelijk veel opzoekwerk gedaan over zijn carrière als zowel bodybuilder, acteur en politicus waardoor ik automatisch serieus wat respect voor de man in kwestie had gekregen. Respect dat dankzij deze film nog meer is gegroeid want Schwarzenegger is dan ook effectief legendarisch als de Terminator. Het is gewoon geweldig hoe hij zijn rol met zo weinig kan invullen, de bekende one-liner geeft natuurlijk nog een extraatje aan zijn rol. Ik ben blij dat ze uiteindelijk toch bij hem zijn uitgekomen en niet bij types zoals Mel Gibson of Tom Selleck. Neen, dat in Schwarzie de perfecte keuze. Iemand die voor mijn part even veel krediet als Schwarzenegger had mogen krijgen was Michael Biehn. The Terminator staat vooral bekend voor Arnie maar Biehn heeft toch een even sterke rol. Hetzelfde geldt voor Linda Hamilton die de rol van Sarah Connor op zich neemt. Eigenlijk zit echt heel de cast perfect in hun rol.

Blij dat ik de film uiteindelijk toch heb gezien want het was een goede ervaring. Schwarzenegger is perfect en de rest van de cast sluit daar perfect op aan. Het verhaal verloopt vlot en de actie is lekker gedoseerd. Binnenkort maar eens achter de 3 vervolgen gaan en misschien The Sarah Chronicles, al ga ik daar sowieso al anders naar kijken door The Big Bang Theory.

Wie weet krijgt die een 3,70

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Minotaures schreef:

Wie weet krijgt die een 3,70

Nou...gaat dan het dak eraf? krijg je dan een strakke plasser? Zuip je je dan een slag in de rondte? Dit is vast een hele spannende avond voor jou

Minotaures

Aangezien ik zie dat je nog geen stem hebt geplaats voor deze, kan jij een handje helpen om hem een goed cijfer te geven na je deze hebt gezien. Je helpt enorm met het hebben van een fijne avond, inderdaad.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Hij staat op de planning dus ik zal mijn best doen Minotaures

avatar van JustMike

JustMike

I'l Be Back!

avatar van JustMike

JustMike

Dit vind ik zelf wel een hele leuke film en mooie graphics voor de jaren 80.

De scene dat hij zijn oog eruit haalt in die hotelkamer was wel grappig. Een man aan de andere kant van de deur ging tegen hem praten en hij zei heel droog: Piss Off, Asshole!

Minotaures

Eigenlijk was het ''Fuck you, asshole.''

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik heb hem nu teruggezien en ik vind hem nu nog beter. Ik zat op een bepaalde moment bijna naast mijn zetel van de spanning. Terminator 2 blijft de beste voor mij en in mijn top10.

avatar van Jonas Schiffer

Jonas Schiffer

een hele angstanggende film maar heel goed ik vond hem bijna net zo goed als de tweede de tweede was iets beter james cameron vind ik een goede regiseur

avatar van Siem Shady

Siem Shady

lucdecoster schreef:

Sluit me hier meteen mee aan!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lang geleden dat ik 'm zag, maar ik vond er niet veel aan. Het is gewoon te nep en ook wat voorspelbaar.

- 2 -

avatar van movie acteurs

movie acteurs

NIet mee eens
Ook de laatste zin ben ik het absoluut niet mee eens. Vooral bij de eerste kijkbeurt wist ik niet, bijv dat the Terminator opeens met een auto door de politiebureau reed. Maar goed ieder zijn meug.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

John Lee Hooker schreef:

- 2 -

In welk opzicht is deze film nou voorspelbaar? Noem eens wat scénes.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Scénes kan ik zo niet noemen, het is al enige tijd geleden dat ik ''m zag. De onverslaanbare held net als James Bond, om het zo te noemen.

Zo is hij me bijgebleven in ieder geval en ik hou niet van dat soort films.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Tuurlijk is 'ie onverslaanbaar. Het is een robot uit de toekomst