• 9.376.848 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Pawnshop Clerk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Leuk al die theorien.

Ok wat gebeurd er met (wat op dat moment) het heden is, als er iets of iemand terug in de tijd gaat. Dan is het verleden ineens weer heden en de toekomst bestaat dan niet meer? Of leeft de toekomst eigenlijk gewoon verder. In 12 Monkeys is dat namelijk wel het geval. En daar kan hij zelfs ook gewoon weer terug naar de toekomst of het heden dus eigenlijk. In deze film kunnen ze niet terug.

Maar goed, wat Flipman zegt over hoe kan SkyNet nou weten of The Terminator er in slaagt ja of nee. Want in deel 2 wordt een T-1000 gestuurd omdat John's geboorte niet voorkomen kon worden, dus dan maar alsnog proberen John Connor om zeep te helpen natuurlijk. Maar ze wisten dus wel dat het mislukt was.

Het kan toch niet zijn dat ze voor de zekerheid maar een T-1000 terugsturen om te checken of John geboren is. En de good guys sturen een T-800 terug om hem eventueel te beschermen, mocht hij nog in leven zijn.

Uiteindelijk is het toch merkbaar wanneer er dus in het verleden een verandering heeft plaatsgevonden en zo komt SkyNet er toch achter.

John Connor stuurt zn maatje Kyle terug, maar stel dat de Terminator er wel in slaagt en John Connor zal nooit geboren worden, dan is hij er van het 1 op het andere moment ineens niet meer als we even uitgaan van het leven in de toekomst. Maar zoals ik al zei. De toekomst is eigenlijk het heden.

Het komt het er op neer. Ik zit nu achter mijn PC, maar er is gister iemand terug in de tijd gegaan om mijn moeder te vermoorden omdat ze niet willen dat ik geboren word. En ok stel dat lukt. Dan verdwijn ik ineens achter mijn PC vandaag en heb ik voor bijvoorbeeld mijn vrienden nu op dit moment ineens nooit bestaan. Vreemd. Ik kan niet blijven leven, want als ik over 5 jaar een rebellenleider word en de mensheid red dan hadden ze net zo goed niet iemand terug in de tijd hoeven sturen om mijn moeder te vermoorden.

Waarschijnlijk is het niet zo ingewikkeld, maar maak ik het ingewikkeld.

avatar van dikkop

dikkop

Onderhand toch een geweldige klassiekker en een beetje nostalgie. Weet nog goed hoe revolutionair deze film was.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Hmm Ik heb dan eindelijk het eerste deel gezien, en ik moet zeggen dat ik 'm nogal zwak vind. De spanning ziet er niet echt in, en de film is enorm gedateerd. Terminator 2 is véél beter.

medansavamhel schreef:

Ik vind deel 2 ook veel beter.

Dit is een andere stijl waar ik vaak minder zin in heb.

avatar van playah26

playah26

jumpstylemovie schreef:

Ik vind deel 2 ook veel beter.

Dit is een andere stijl waar ik vaak minder zin in heb.

maar toch 5* waard?

avatar van finalman

finalman

Wat valt er te lachen?

Ik vind deel 2 beter ja. Deze verdient 5 sterren en als je hoger kon stemmen had deel 2 het maximum gekregen.

Het zijn allebei meesterwerken maar ik vind deel 2 beter.

?

avatar van finalman

finalman

Het klopt toch niet, je geeft ze allebei een 5 maar deel 2 vind je beter?

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ik vind deel II van de godfather beter dan deel I, maar zouden van mij ook dezelfde waardering krijgen, maar het is anders als je iets veel beter vind, dat wel.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch blijft het vreemd hoor.

T1 krijgt bijvoorbeeld een 4,8 (het is immers een meesterwerk zeg je) en T2 een 5,0. Ok dat kan. T1 rond je dus af naar een 5,0 en T2 krijgt al de maximale score van een 5,0.

Maar toch staat het even wat logischer als je T1 dan een 4,5 geeft, aangezien je T2 veel beter vind. Veel beter met toch maar een verschil van 0,2 punten. Dat klinkt dan weer niet zo logisch. Dus zal je toch iets meer moeten afwegen in dit geval.

Het gaat erom je moet hier gewoon een beetje op je woorden letten, anders gaan mensen commentaar leveren. Dus als je zegt T2 is VEEL beter dan T1, maar ze wel beide met een 5,0 laten eindigen dan vinden mensen dat raar. Alleen maar omdat je zegt deel 2 is veel beter dan 1. En ze hebben gelijk, dan komt het erg vreemd over.

Je zou kunnen zeggen, T1 en T2 zijn beide meesterwerken en T1 krijgt een 4,8 en T2 een 5,0, maar dan rond ik T1 wel af naar een 5,0.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

wat boeit het nou ze zijn allebij het maximum waard

Starmaster501 schreef:

wat boeit het nou ze zijn allebij het maximum waard

Ja, en 2 is dan net wat beter.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

jumpstylemovie schreef:

Ja, en 2 is dan net wat beter.

"Dit is een andere stijl waar ik vaak minder zin in heb." suggereerd geen absolute topper. 4,5 lijkt mij inderdaad stukken logischer.

avatar van Wouter

Hoe langer het geleden is dat de films uitkwamen, des te groter ik het verschil vind tussen deel 1 en deel 2.

En deel 1 vind ik dus flink beter.

avatar van Prudh

Prudh

Toch wel de beste uit de reeks, vooral door de onvermurwbare Arnold als gespierde slechtkont. Lekker veel actie, explosies en onschuldige slachtoffers. Hilarisch als de naakte Terminator een groepje punkers aanpakt om een outfit te stelen (die dan ook nog eens als gegoten zit, terwijl die punkmennekes half zo groot als Arnie zijn ). In deel twee en drie zijn de kledingsteelscènes wat logischer, maar net zo grappig.

De jaren 80 blijven het beste decennium voor actiefilms. Door de bocht genomen altijd simpel, foute oneliners en compromisloos geweld. Gewoon heel hard knal.

avatar van stefan dias

stefan dias

^O^

Prudh schreef:

Heel hard knal deze lijn

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Waarom jaren '80? Sfeer is vaak verschrikkelijk melig en de muziek vreselijk slecht. Ben blij dat die sfeer in het tweede deel toch wel weg was...

avatar van Prudh

Prudh

B_B schreef:

Sfeer is vaak verschrikkelijk melig en de muziek vreselijk slecht

Juist daarom, en om de redenen zoals hierboven aangegeven. Spierballen.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Ben blij dat die sfeer in het tweede deel toch wel weg was...
Wat vond je van die scène in het begin met die bikers? Straalt in alles de 80s uit maar is zo compleet over de top en fout dat het werkt. Beste scène uit de film.

En die sfx zijn echt wel gedateerd.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Scène met die bikers is cool idd, maar in dit deel heb je bv die scène in die discotheek , vond ik echt verschrikkelijk lelijk. Jammer ook dat de actie een stuk minder is dat tweede en derde deel want van het verhaal moet de reeks het niet hebben.

avatar van stefan dias

stefan dias

B_B schreef:
Scène met die bikers is cool idd, maar in dit deel heb je bv die scène in die discotheek , vond ik echt verschrikkelijk lelijk. .

Ik heb in mijn jonge jaren toen ik nog op school zat nog een kleurenlitho gemaakt van die discoscène, zo indrukwekkend vond ik die toen. Misschien maar eens opnieuw kijken. Wie weet schrik ik wel even hard als onlangs met The Matrix.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Straight forward actiefilm, niet te veel bij nadenken.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

B_B schreef:

De theme song van terminator is geweldig en dat jaren 80 sfeertje maakt alles goed.

Imperial Figure schreef:

Samen met Titanic beste theme song ooit. Jaren 90 sfeertje is wel fijner dan het jaren 80 sfeertje.

jumpstylemovie schreef:

Samen met Titanic beste theme song ooit.

Als je dat vindt heb je toch weinig goede films bekeken.

jumpstylemovie

Zegt de gene met 150 stemmen minder dan mij....

Maar goed, noem is iets "beters".?

Kevin13

Ik had het ook niet over het aantal stemmen. En om je vraag te beantwoorden hier een paar van de vele voorbeelden:

1. Akira

2. The Warriors

3. C'era una Volta il West

4. Black Hawk Down

5. Magnolia

6. Dog Soldiers

7. The Wire Seizoen 1

Stuk voor stuk prachtige soundtracks. Maar misschien dat ik die van Magnolia niet mag meerekenen. Die van Dog Soldiers vind ik overigens superzalig. Voor the Wire heb ik alleen van het eerste seizoen gepakt, de andere seizoenen zijn minstens evenmooi.

Btw, als je The Warriors nog niet hebt gezien kijk het filmpje dan niet want het bevat spoilers!

jumpstylemovie

Ik ken geen van deze films.

Ik zal ze binnonkort beluisteren voor je.

Nja, verwachtte ik wel.

avatar van AtragicHero

AtragicHero

deze klassieker blijft een topfilm.. t verhaal, de cast en de brute actie is gewoon goed..

de film is van begin tot eind spannend..