• 9.376.808 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Lieutenant Ed Traxler

Detective Vukovich

Matt Buchanan

Ginger Ventura

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

AtragicHero schreef:

deze klassieker blijft een topfilm.. t verhaal, de cast en de brute actie is gewoon goed..

de film is van begin tot eind spannend..

Stem anders even. Een goede stem is nooit weg.

avatar van RamTheMan

RamTheMan

Voor mij is dit het begin van een nieuw tijdperk in films. Dit is één van de eerste films die ik denk ik wel 20x gezien heb. Voor die tijd was het baanbrekend met een geweldige sfeer door de muziek! De special Effects leken op die van Star Wars, erg goed gedaan voor 1984! Het verhaal is erg vermakelijk echter wetenschappelijk en filosofisch totaal niet kloppend! Een rol die overigens als gegoten zit voor Arnold! Acteren kon die niet, hij moest het hebben van zijn uitstraling! Die was gigantisch voor die tijd! 5 maal Mister Universe meen ik. Hierna volgde een tijdperk van zeer goeie films achtereen mede door de statussen van de acteurs/actrices van toen en hun toenemende wereldwijde invloed op kleurentelevisie ghehe en velen soorten merchandising dat aansloeg.

Leuk feitje: Arnold knipperde bij het schieten met de vuurwapens. De regisseur was van mening dat Robots niet knipperen als reflex bij het schieten. Derhalve werd gekozen voor een scene waarbij hij dus voortaan een zonnebril opheeft. Deze zonnebril is meteen legendarisch evenals de befaamde Quote uit deze film! Need I say more? Wederom een cultuurbarbaar als je deze film nog niet gezien hebt......

RamTheMan schreef:

Heerlijk, die zonnebril.

Maar je hebt natuurlijk wel door dat het ook is om het wat makkelijker te maken.

avatar van AtragicHero

AtragicHero

jumpstylemovie schreef:

Stem anders even. Een goede stem is nooit weg.

was t vergeten haha 5*

avatar van K@i

K@i

blijft een coole film

deel twee is wel leuker

avatar van Minotaures

Minotaures

100% Jaren 80 Sci/Fi. Prachtig muziek en typische jaren 80 muziek, die er helemaal bijhoort.

avatar van movie fan

movie fan

goede film , niet echt 1 van mijn favorieten in de terminator saga, maar toch wel vermakkelijk .

avatar van raafmau

raafmau

Voor die tijd was het een geweldige film. Ik werd net geboren zie ik aan de data. Ben altijd al een Arnold fan geweest dus hij krijgt ook zeker 4 * van mij.

avatar van Earth

Earth

Een absolute klassieker, nog steeds erg goed. Ik heb de blu ray gezien, beeldkwaliteit is behoorlijk goed, geluid zelfs erg goed.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deze film heeft ergens geluk gehad. Arnold die de rol van de Terminator op zich nam, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Dit maakte hem meteen wereldberoemd, maar ook de film zelf deed het daarom extra goed.

De film was voor zijn tijd origineel en ze pakte het ook erg serieus aan. Het sfeertje, soundtrack en natuurlijk arnold als machine waar je bijna bang van word. Het was allemaal goed, behalve de special effects dan. Maar ja, 1984, wat verwacht je dan?

Deze film behoord om te beginnen bij de jaren 80 top, maar ook nu vind ik deze film nog steeds ijzersterk. Eigenlijk hoort hij gewoon in mijn top 10.

James Cameron films spande echt de kroon in de jaren 80. Hij hield zich bezig met films als Rambo 2, The Abyss, Aliens en Terminator natuurlijk. Stuk voor stuk echt prima films. In de jaren 90 heeft hij dan ook nog 2 gigantische hits op zijn naam gekregen, maar daarna viel het dood. Alleen niet helemaal. Gelukkig heeft hij niet stilgezeten, want hij heeft zich erg bezig gehouden met andere zaken zoals het perfectioneren van 3D technieken inderdaad en ik weet zeker dat het z'n vruchten gaat afwerken.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een film die 25 jaar na de bioscooprelease nog indrukwekkend weet te zijn ondanks de gedateerde special effects. De film heeft duidelijk zijn succes ook te danken aan Arnold Schwarzenegger die angstaanjagend goed een robot naspeelt. Had men iemand anders de rol van de 'terminator' gegeven dan had de film hoogstwaarschijnlijk minder goed geweest.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

JacoBaco schreef:

Ik ben benieuwd naar zijn volgende film 'Avatar' die op het eind van dit jaar in de bioscopen zou moeten gaan.

avatar van aburex

aburex

Prachtige film die al wel 10 keer gezien heb en toch blijft hij me steeds boeien. Voor een film uit de jaren tachtig is hij werkelijk fantastisch. Wie deze film niet gezien heeft weet niet wat hij mist.

Schwarzenegger grote doorbraak in Hollywood. Ik geloof dat het de eerste film is waarin hij de slechterik speelt. Deze rol is echter als gegoten voor hem: de kwade, stoere blik, zijn enorm lijf.

Dikke 5*

avatar van chembrother

chembrother

Prachtige film en naar mijn mening de beste uit de serie. Het is anno 2009 natuurlijk niet best qua special FX maar redenerend naar 1984 is dit grandioos. De sfeer in deze film is prachtig en iedereen blijft goed in zijn/haar rol. ik ben benieuwd hoe lang Arnold over het instuderen van zijn teksten heeft gedaan... De filmmuziek weet de spanning en sfeer nog meer te verhogen. 4.5* voor dit deel.

avatar van Resh

Resh

slechte volgorde, eerst deel 3 dan deel 1 weer.

chembrother schreef:

In 1984 waren de SFX ook verre van top of the bill. Terminator was immers een low budget filmpje. De toekomst scenes zijn erg slim geschoten, maar de prostetics laten te wensen over. Eindscene is duidelijk stop motion. Maar daarom als geheel niet minder geweldig.

Grote ster is natuurlijk de colossale Schwarzenegger, maar de vlotte en duistere regie van Cameron is ook ijzersterk.

Van de mensen die deel twee beter vinden kan ik me niet voorstellen dat ze zonder voorkennis deze film hebben gezien. (ik had zelf het geluk 'm te zien als speciale nachtelijke voorpremiere en had nog geen idee wat me te wachten stond ) Daar was ineens een reus uit de toekomst, die enkel vroeg of je Sarah Conner heette en dan direct begon te schieten, pas een half uur later kreeg je als kijker uitleg....

avatar van roherium

roherium

gewoon te VET dit is een egte must see 5*en

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Heb de film al diverse keren gezien maar blijft gewoon ontzettend goed. Samen met The Godfather vind ik dit trouwens 1 van de weinige films (zo niet de enige) waarvan ik het vervolg nog beter vind.

avatar van zeffie

zeffie

Alles klopt in deze film, the cast, de muziek, de special effects(voor weinig),die samengegoten voor een unieke sfeer zorgen, alles past als een huis!!!

Arnie&Linda in de beste sf-film uit begin jaren 80(5 sterren).

Bedankt James Cameron!!!

Ik ga hem weer kijken, vanavond.

avatar van zeffie

zeffie

Dankzij rtl 7 ga ik vanavond dus niet kijken!!

Ik koophem wel want van rtl7kan je niet op aan.

Gebeurde ook al bij Wallstreet(michael douglas)van de week.

avatar van stinissen

zeffie schreef:

Dankzij rtl 7 ga ik vanavond dus niet kijken!!

Ik koophem wel want van rtl7kan je niet op aan.

Gebeurde ook al bij Wallstreet(michael douglas)van de week.

Je kunt nog wel na gaan dan Voetbal altijd op de eerste plaats komt ook omdat RTL 7 de rechten heeft.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Verdomme! Rotsport, werkelijk. Voor sport hebben we een sportkanaal.. Ik kan me hier serieus over opwinden! Ik doe het maar niet verder, ik kijk hem wel via een andere manier.

jumpstylemovie

Jep, die onbelangrijke crap gaat weer voor hoor. Bullshit voetbal.

avatar van Reinbo

Huur je 'm toch lekker op dvd, is sowieso veel beter om de film zonder allemaal logo's en reclames te zien...

jumpstylemovie

Ik heb hem wel op Super Dinges Edition maar toch is hier geen sprake van gerechtigheid!

Kijk eens bij de uitzenddatum hierboven!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Noujah, komop zeg! Ik ga morgen over de telefoon bij ze klagen..

avatar van s0062423

s0062423

leuk filmpje met een begrijpelijk statuut als klassieker.

Ik ben er niet zeker van, maar ik dacht hier en daar een paar computereffectjes te zien. Iets wat eigenlijk ontzettend onlogisch is, want ik gok dat deze rond 1984 nog niet in een standaard bouwdoos voor een scifi zaten. Hoe dan ook, de effectjes zien er ondertussen gedateerd uit, maar het oogde toch best indrukwekkend allemaal.

Het verhaaltje is bovendien zeer slim opgebouwd, vooral doordat je als kijker in het begin helemaal in het ongewisse wordt gelaten over wie? wat? en waarom? Maar naarmate het plot zich verder ontwikkeld worden er (te) weinig nieuwe elementen aangehaald, waardoor alles best voorspelbaar wordt. Zeker doordat de uitkomst van het verhaal al vanaf het begin vaststaat.

Schwarzenegger ziet er tot slot redelijk cool uit als bad guy, vooral de pang pang scène in het politiekantoor dient hier vermeld te worden. Z'n domme kop ontleende zich eigenlijk perfect voor een hersenloze voorgeprogrammeerde robot, vooral die dode blik in z'n ogen overtuigde mij.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vanavond weer eens bekeken en het maakte weer veel indruk op mij.

Het verhaal dat machines en robots uiteindelijk voor zichzelf gaan denken en de boel overnemen blijft boeiend.

De sfeer is donker en de toekomstscenes versterken dat alleen maar.

Een echte klassieker.

s0062423 schreef:

Zeker doordat de uitkomst van het verhaal al vanaf het begin vaststaat.

Inmiddels wel, dat is ook een grot nadeel van sequels. Toen de film in 1984 in de bios kwam was de verwachting dat Arnold, ook al speelde hij de bad guy, best wel eens kon winnen....

avatar van s0062423

s0062423

True. Maar was het niet vanaf het begin de bedoeling om hier een langere serie rond te maken? Want dan is het eigenlijk niet meer dan logisch dat ze Sarah laten winnnen.

Waar ik mij echter vooral op gebaseerd heb is dat een Hollywoodprent is en die hebben meestal een happy ending. Beetje kort door de bocht, maar het klopt doorgaans wel.