Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 29 maart 2001
Bekijk via CANAL+
Plot Amores Perros
"Love. Betrayal. Death."
Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico-Stad. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.
El Chivo
Gustavo
Jorge
Mauricio
Jawaddedadde
Prachtige film, op sommige momenten bijzonder hard, op andere bijzonder pakkend. Het leven van drie mensen die door het lot niet worden gespaard wordt op geniale wijze tot één mooi verhaal verweven.
Zeer pakkende scènes (Octavio die op Suzanna wacht die niet komt, het telefoongesprek van El Chivo naar z'n dochter) wisselen elkaar af met zeer rauwe scènes (het ongeval en wanneer de lichamen uit de wrakken worden gehaald, het been van Valeria) en zorgen ervoor dat je als kijker zeer dicht betrokken wordt bij het leed van de hoofdpersonages.
Persoonlijk vond ik het eerste verhaal (van Octavio) het interessantste, al moeten de andere 2 niet veel onderdoen.
Acteerprestaties zijn sterk tot zeer sterk te noemen. Voeg daarbij een mooie soundtrack en je krijgt een prachtig stukje cinema te zien.
t-i-m
erg goede film! orgineel, en een zeer goed acteerspel......toch was ik altijd van de verondersteling dat ik deze film de beste van de drie vind (+ 21 grams en babel) maar nu had ik laatst al 21 grams terug gezien en nu weer deze...en ik ben wel een beetje van mening veranderd, 21 grams sprak mij meer aan dan deze film......toch is dit ook echt een topper!
missl
goede muziek, mooie verhalen met afwisselende emoties erin. moet de film nogmaals zien om alle eindjes aan elkaar te knopen maar vond het nu ook al prachtig.
Hakunamatafaka
Alleen het eerste deel was leuk, daarna zakte het af.
ben het met je eens, maar vond het verhaal nog wel interessant.
Florisss
Goede film. Verder niet uitmuntend. Pluspunten vond ik vooral het camerawerk en de muziek. Acteerwerk ook goed.
Latinstar
ja dit kan je wel een meesterwerk noemen. Ik werd helemaal in deze film meegenomen in de gebeurtenissen maar het einde stelde me wel telleur omdat je met nogal wat vraagtekens blijft zitten maar dat is denk ik typisch bij inarritu verder was het gwn helemaal top en dit wou ik voor geen goud missen
oscar123
zeer goede film, een van de meest boeiende scene's vond ik de scene waarin el chivo, die mensen vermoord voor geld, niet zijn hond kan dood schieten, nadat deze zijn 7 andere honden heeft opgegegeten. een ander element wat ik heel erg vet vind aan inarritu's films is de eindzin, die omschrijven vaak in één zin het hele idee van de film. Ook bij amores perros vond ik de eindzin weer erg vet.
Hakunamatafaka
Inmiddels naar 3,5 sterren gepromoveerd, hij was toch best vermakelijk, en zat veel diepgang in.
dennmgn
Waarom ik deze film nooit eerder heb gezien is me een raadsel, echt een briljant meesterwerk met 3 uiteenlopende maar super goede verhaallijnen die elkaar vrij apart kruisen.
Ook het Mexicaanse sfeertje boeit tot de laatste minuut.
pauliennn
Geweldige film! Boeiende en interessante verhaallijnen die je pakken en de hele film niet meer loslaten.
®Tc
Ik hou van films die verschillende verhalen door elkaar vertellen op basis van 1 grote lijn. Elephant, Magnolia, Crash, Dolls, Pulp Fiction en nu mag ook Amores Perros zich tot mijn favorieten rekenen.
Amores Perros profiteert gewoon van een zeer goede regie. Inarritu laat werkelijk alles vlekkeloos verlopen. De montage zorgt ervoor dat het verhaal nooit verveelt en vermaakt. Er wordt bovendien knap met tijd gespeeld. Op de revue passeren die erg goed in beeld gebracht zijn door efficiënt camerawerk. Vooral in het verhaal van de broers pakt de armoede enorm goed op beeld, erg rauw allemaal.
Petje af ook voor de acteurs. Elke rol komt erg puur en naturel over. Geen enkele rol stoorde me.
Prachtig werkje, ik ben benieuwd wat 21 grams en Babel te bieden hebben.
laundromat
Vette film! Alles is hier al gezegd
flipsyde
Uitstekende, grauwe film.
2e verhaallijn vond ik iets minder, maar als geheel prima.
De zwerver/huurmoordenaar ['spoiler] is één van de beste personages die ik in tijden gezien heb.
Juneau
Deze zal ik allicht binnenkort bekijken. Kent iemand overigens meer films waarin de personages met elkaar verbonden zijn d.m.v. één voorval (of meerdere), zoals deze film? Crash, Babel en 21 grams heb ik al. Alvast bedankt!
krizl
Go
11:14
Magnolia
Mammoth
Short cuts
canciser
Net gezien, en ik moet zeggen dat hij me zeer goed is bevallen. Het verhaal vond ik minder als bij Crash en Babel, maar de uitwerking is briljant te noemen. Vooral de dialogen, sfeer en personages zijn erg goed uitgewerkt. 4*
Cinemaniak
Deze film overdonderd je gewoon. Erg goed zit het in elkaar. Ik vind hem persoonlijk nog ietsje beter dan vergelijkbare films als Crash en Babel. Wellicht speelt mijn liefde voor Mexico ook een beetje mee.
Jules15
Deze film deze week eens kijken, heb eerst babel daarna 21 grams gekeken en ben benieuwd naar deze.
Cinemaniak
Goed bezig
veel plezier
Tomsheep
Geweldige film !
Schitterend gechoten drama over drie in elkaar verstrengelde verhalen, waarin de pijn van liefde centraal staat.
Nog niet vaak zo`n subtiel in elkaar gedraaid stuk gezien.
Een lange zit die geen moment verveeld. Erg knap gedaan.
joaquim05
Het begin was abnormaal sterk maar, het was een film met verschillende verhaallijnen en je zag direct dat wanneer het eerste mooie verhaallijn eigenlijk klaar was, het ook niets meer aan was de twee andere verhaallijnen vond ik gewoontjes, middelmatig en niet echt vermakelijk. Maar over het algemeen wel een mooie film.
Awake78
Een zeer intrigrerend epos over liefde, verdriet en wanhoop. Oftewel Love's a bitch. Heb me geen seconde verveelt in de toch lange speelduur van de film. De personages nemen je mee op een geweldig avontuur door verschillende tijdslijnen en omstandigheden, maar allen wisten ze tot op het laatste moment te boeien.
Moest soms heel even inkomen in het nieuwe verhaal, maar omdat de regisseur zo slim is om korte stukjes te introduceren in het voorafgaande verhaal, is de overstap niet zo heel groot. Alles wordt perfect gecombineerd, tot het 'grappige' aan toe (dat die zwerver/huurmoordenaar langs het doek rijdt waar Valeria op poseert, en net omlaag wordt getrokken omdat haar contract verlopen is). Allemaal slimmigheidjes waardoor de regisseur je maximaal in de film betrekt.
Normaal deel ik nooit 5* uit na de eerste keer kijken van een film, maar hier maak ik toch een uitzondering. Ik laat hem nog even bezinken en ga er dan eens rustig over nadenken op welke plek ik deze film in mijn top-10 ga zetten.
Echt een uniek meesterwerkje, en net even anders dan anders. Heerlijk
chris444
Na eerst 21 grams en Babel te hebben gezien en deze goed tot zeer goed te hebben beoordeeld, was ik toch wel heel benieuwd naar deze film.
En ik moet zeggen hij viel me toch wel een beetje tegen.
De 3 verhalen [waarvan ik de eerste de beste vond] zitten goed in elkaar.
En er wordt goed geakteerd.
Maar het deed me allemaal net iets te weinig.
En ook duurde hij vrij lang waardoor hij niet altijd even boeiend was.
Nee zeker geen slechte film maar niet de topper waarop ik had gehoopt.
Same here , alleen heb ik 21 grams nog niet gezien (binnenkort wel)
RedSquare
Ken de film niet. De omschrijving en de berichten hier maken me erg nieuwsgierig. Zet hem in de rij met films die ik nog ga zien.
I shall return....
skitz0frenix
Drie spannende, individuele verhaallijnen die net niet genoeg afwisselen, waardoor eerdere gebeurtenissen weg dreigen te zakken in het geheugen. Ik zat te wachten op een ontrafeling waarin alle 3 de verhaallijnen samen zouden komen, maar dit gebeurde niet. Net zoals bij Babel vind ik het jammer dat de verhaallijnen weinig met elkaar te maken hebben en door de lange speelduur dreigt hij soms wat saai te worden. De film start lekker vlot met de nodige actie, maar zwakt daarna helaas wat af. Al met al zijn de verhalen individueel zeer sterk en delen ze mooi moraal.
Ik heb Babel vóór Amores Perros gezien, maar nu besef ik dat Alejandro González Iñárritu met Babel erg onorigineel is en deze Amores Perros niet heeft kunnen overtreffen.

Vijf goed beoordeelde films die net een Oscar misliepen

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom
Drama, 2003

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
daklozemexico city, mexicodochtersecret lovedog fighting geldhondnonlinear timelinemultiple storylinesnew mexican cinema