• 9.378.849 stemmen

Releasedatum: 29 maart 2001

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Amores Perros

"Love. Betrayal. Death."

Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico-Stad. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.

avatar van Kisje

Kisje

Originele film.

Je moet wel goed volgen, wil je het hele verhaal begrijpen. Ik was erg aangegrepen door enkele scènes... Het is een film die je doet nadenken.

avatar van paisa

paisa

pracht van een film. zeker een 4 waard

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De film die mij heeft in doen zien dat Tarantino hopeloos oppervlakkig is. Energieke en mooie cinema kan dus ook samengaan met inhoud. Mijn liefde voor de Zuid-Amerikaanse film was geboren.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Goede film. Typisch Iñárritu weer, maar het begint een beetje standaard te worden, die kruisingsverhalen. Hoe standaard dan ook, Amores Perros is een boeiende film. Ook aan het acteerwerk ga ik geen woorden aan vuil maken, erg goed. Het verhaal van Octavio was het meest interessant, die van Valeria begon al een beetje tegen te vallen en El Chivo was niet erg interessant meer, maar toch heb ik me niet verveeld.

avatar van Mr.Tony

Mr.Tony

Hele goede film van een eveneens hele goede regiseur (hoewel ik 21 grams beter vond). De verhalen zijn afzonderlijk enorm goed uitgewerkt wat ook geldt voor de personages. Minpunt vond ik echter dat ik de verhalen iet wat geforceerd in elkaar vond overlopen. Dit is jammer want verder is het een juweeltje..

avatar van Tanita

Tanita

Bij elke herziening wordt duidelijk dat je naar "gebakken lucht" hebt zitten kijken. Ik zit nu bij 1,5* na de nodige herzieningen.

avatar van Zinema

Prachtige film die langzaam de kijker naar binnen zuigt. Ingenieuze verhaallijnen en een schitterende cast tillen dit werk naar het niveau van een meesterwerk.

avatar van decsss

decsss

Goede film waarin sterk wordt geacteerd. ik vond het alleen jammer dat op eind niet duidelijk was, waarom die ene broer de andere dood wilde hebben. Was het puur om het geld, of zat er meer achter? 4*

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Ge-wel-di-ge film!!!!!!!!

Viva Mexico!!!!!!!

avatar van Havoc

Havoc

Knaller van een film! Niets op aan te merken

avatar van guylopez93

guylopez93

een pracht film !!!!!!!!!!

een film die ik nooit zal vergeten

mooie verhalen, geweldige acteerprestaties van iedereen, uitstekende verhaallijnen en wendingen en prachtig uitgewerkt.

Weing op aan te merken

een film die ik zeker nog een keer zal bekijken want ik heb em jaren geleden gezien en een tweede keer bekijken is altijd de moeite waard vooral bij zo'n film

avatar van Uitvreter

Uitvreter

Ook een van mijn favoriete films, ook ik moet hem een keer herzien want het is inmiddels al wel weer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

staat in mijn top 10 en de verhalen hadden wel allemaal met elkaar te maken want amores perros betekent hondenliefhebbers en daar hielden ze allemaal van daarom van mij een dikke 5 omdat deze film me altijd bijblijft en dat doen alleen de hele goeie.........

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldige, rauwe film met veel thematiek en prachtig acteerwerk. Een film a la Crash, Babel maar vooral 21 Grams. Alles kapot.

4.5 sterren

avatar van .Fee.

.Fee.

In één woord: wow.

De film blaast je omver en verdoofd je helemaal.

Absoluut 5*

avatar van Wimpulz

Wimpulz

Ben het eens dat hij prachtig is en dat ik hem zeker nog eens ga bekijken. Toch wil ik het bij een 3.5 laten om 1.5 punten speling te houden voor de toekomst waarin zeker nog meer van dit soort toppers gaan worden gemaakt. Zeer vermakelijke film, heb me geen minuut verveeld.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Deel van Filmnacht 2008.

De eerste keer dat ik AP zag, werd ik omvergeblazen. Ik vond het een uiterst gave, rauwe en realistische film.

En eigenlijk sta ik daar nog grotendeels achter. Over de structuur is natuurlijk al veel gezegd, doet denken aan Magnolia, misschien Pulp Fiction. 'Puzzeltjesfilm'.

AP is zo opgebouwd dat tussen het 1e verhaal regelmatig stukjes van de volgende 2 zijn gemonteerd. In het 2e wordt nog een keer vooruitgeblikt naar het 3e en kort teruggegrepen op het 1e.
In het 3e verhaal tot slot vinden alle 3 verhalen een 'einde'.

In een stuk of 5 passages worden de 3 verhalen aan elkaar 'gelinkt' door personages uit de verschillende verhalen in hetzelfde shot te laten zien. Dat doet weldadig aan.
Voor mij werkt de gehele opzet wonderwel.

Tegen het einde van de film komt alle emotie samen en krijg ik een brok in de keel. Dan is AP zeer, zeer mooi.

avatar van Montorsi

Montorsi

Briljante film. Krachtigere verhaallijnen dan vergelijkbare films als Crash en Babel. Camerawerk echt subliem, vooral rauw en met een soort sluwheid. Geweldige cast, met name Gael Garcia Bernal begint zo langzamerhand een van mijn favoriete acteurs te worden. Wat zet die toch altijd idioot sterke rollen neer. Ook in Amores Perros is hij wat mij betreft de beste van verder ook allemaal sublieme acteurs.

Turkeyloverz schreef:

Hoezo weer? Ik ken die film El Timbre niet, maar dit was toch echt de eerste film in deze stijl. Van 21 grams en babel kun je 'weer' zeggen...

avatar van gotti

Rowena Jordana schreef:

Nou nee hoor. Kubrick deed al hetzelfde trucje eind jaren '50 en het zou me niets verbazen als er mensen hem voor waren...

avatar van Quido

Quido

Boeiend portret; mooi, rauw geschoten, slim en bijzonder vaardig gemonteerd en indrukwekkend gespeeld. Met zichtbaar veel rust en een duidelijke focus geschreven en geregisseerd. Jammer dat het uiteindelijk nergens weet te ontroeren.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

De vraag is; is Tanita een masochist?? ze geeft de film een 1,5 maar heeft hem meerdere malen bekeken??!!??

Ik vond het een hele goeie, rauwe film; Lang leve Inarritu en Gael Garcia Bernal!

IK ben een fan van Inarritu!!

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Quido schreef:

Ja!Ik sluit me hier helemaal bij aan. Gisteren gekeken, maar ik miste nét dat ene.

avatar van Vascago

Vascago

Erg mooie film. Rauw en realistisch. Vooral het 1ste gedeelte is super. Het 2e wat minder en het 3e weer goed. Heel sterk geacteerd vooral door de jongste broer en de oudere man. Mooie realistische shots van het leven in de achterbuurten van een grote Mexicaanse stad.

4 sterren.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Goeie film, maar zoals eerder gezegd dat 2e deel was minder. Je zit driekwartier op je honger om het vervolg van het verhaal van Octavio en Susana te zien. Het laatste deeltje met de oudere man is dan ook weer erg mooi.

avatar van veron29

veron29

fantasische film

avatar van Schildpad.

Schildpad.

Ontzettend goede film! Ik was al erg onder de indruk van 21 Grams, maar dit debuut van Alejandro González Iñárritu vond ik nóg beter. Het eerste en vooral het derde deel vond ik heel sterk. Het tweede was ietwat langdradig, maar wel sterk.

avatar van RzeroY

RzeroY

Mooie diepe lagen zitten er ook in de film Bijvoorbeeld erg pakkend om te zien hoe de moordhond van Octavio die El Chivo in het derde deel wegneemt van Octavio na het ongeluk het brute leven van El Chivo zelf in laat zien. De shots van die hond zijn ook prachtig. De Gun op zijn kop... El Chivo komt bij zinnen en ziet in dat het zo niet langer kan en betert zijn leven... Schitterende film

avatar van dave

dave

Hoe langer de film duurt, hoe melancholischer hij wordt.
Muziek, personages en omgeving worden na verloop van tijd één beklijvend geheel.

Let ook op de contradictorische beelden, die zich af en toe laten opmerken.
Martin (El Chivo) kleeft zijn 'nieuwe' foto in het fotoalbum en neemt eindelijk zijn leven weer in handen, terwijl op de achtergrond het spandoek van 'Enchant' naar beneden wordt gehaald. Dit symboliseert de ondergang van model Valeria.

Het is een moeilijke beslissing, maar zouden de makers niet beter geopteerd hebben voor een kortere versie, waarin minder belangrijke scènes weggelaten worden?

Enfin, toch wel een geval apart, 'Amores Perros'

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Si tu historia acabó bien, explícalo en el canal de "amores". Si acabó mal, explícalo en "perros"

Amores Perros is het eerste deel van drie soortgelijke films, geregisseerd door één van de beste regisseurs die Mexico ooit gekend heeft, namelijk: Alejandro González Iñárritu. De twee vervolgen uit dit meesterlijke drieluik zijn 21 Grams en Babel, al zal blijken dat dit regiedebuut ook meteen zijn meest aangrijpende film zal zijn.

De films van Iñárritu hebben slechts één verhaalelement gemeen met elkaar, de films zijn namelijk altijd onderverdeeld in verschillende subverhalen die door één enkele gebeurtenis met elkaar verbonden zijn. Die gebeurtenis is meestal de aanleiding van een kettingreactie aan dramatische gevolgen die het verloop van de hele film zowel ervoor als erna bepaald. Iñárritu doet dat trouwens op een enorm ingenieuze manier, hij laat de kijker nogal dikwijls in het ongewisse.

De film bevat dus verschillende subverhalen, drie om precies te zijn die allemaal handelen over het leed dat de mens moet verwerken gedurende zijn leven. Het eerste verhaal gaat over een jonge kerel die zijn hond laat meedoen aan hondengevechten omdat hij merkt dat er geld bij te winnen valt. Die hond zal trouwens ook nog van belang zijn voor de gevolgen van een ander mensenleven. Het tweede verhaal, dat gaat over een model dat aan het begin van haar carrière staat, vond ik net iets minder interessant, al zitten ook daar behoorlijk sterke scènes in. Het derde verhaal over die oude man die zijn vrouw en kinderen achter gelaten heeft vond ik uiteindelijk toch het interessantste. De film kent een paar prachtige, dramatische scènes waarbij ik echt meevoelde met de personages, een voorbeeld is de scène waarbij Octavio op Suzanna aan het wachten is aan die bushalte, enorm sterk geacteerd van Gael Garciá Bernal in die scène, hij wist de kijker er helemaal bij te betrekken. Verder ook nog andere prachtige dramatische scènes, waaronder dat billboard met Valeria dat plaatsgemaakt heeft voor een informatiebord met 'te huur' op. Zo kan ik nog wel wat voorbeelden aanhalen..

Bij momenten was er een erg mooie dramatische soundtrack die nergens het verhaal oversteeg maar wel voldoende sfeer meegaf. Acteerprestaties waren zoals ik al eerder aanhaalde zeer sterk, verder is er nog weinig aan toe te voegen, aanrader!

5.0 sterren