Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 29 maart 2001
Bekijk via CANAL+
Plot Amores Perros
"Love. Betrayal. Death."
Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico-Stad. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.
El Chivo
Mauricio
Redlop
Beetje te lang wel, maar onvoorstelbaar mooi einde. 4,5
De Knip
Boeiende film, zit idd uitstekend in elkaar!
Klein minpuntje was Daniel & Valeria.
****1/2
Mza
- 1924 stemmen
Sorry om jullie feestje te verbouwen maar ik kan echt niet in zien waarom dit zo'n goede films is. Hij staat zelfs erg hoog in de top 100 hier maar het voelde als een dertien in een dozijn kloon. Een wannebee die interresant probeert te doen met drie verhalen maar geen van de drie verhalen weet te overtuigen. Het laatste verhaal vond ik nog het beste, daarom nog 2,5*.
Mza
- 1924 stemmen
Kloon is misschien wat overdreven maar ik had continu het gevoel het al eerder en beter gezien te hebben.
EmDee
Yeah right, waar is ie onder andere van gekloond dan ?.......
hugohei
Erg goeie film, lekker energiek gemaakt, mooie constructie, prachtig einde !
Dat het tweede verhaal iets minder sterk is dan het eerste en het derde zal misschien wel waar wezen, maar dat is het logisch gevolg van de opbouw, die ook veel sterke kanten heeft. Belangrijkste vraag is : geven de drie verhalen elkaar 'steun'... en dat vind ik absoluut.
Na de ruige hondengevechten is dat gedoe met dat tuttehondje Richi (dat ook een inzet wordt tussen de hoofdpersonen) heel goed. Er ontstaan mooie parallellen.
Dat verschillende mensen de film een kloon of imitatie vinden, vind ik nogal onterecht. Natuurlijk zijn er altijd voorbeelden te verzinnen, maar ik zie nergens een namaakstijltje.
En pet af voor dat einde met die halfbroers.
Mijn sympathie gaat naar de honden.
SlingBlade
Prachtige film waar inderdaad de ene verhaallijn interessanter dan de andere is, maar dat lijkt me meer dan logisch als je het leven van 3 verschillende mensen volgt.
De laatste zin : Omdat we ook zijn, wat we kwijt zijn geraakt is prachtig.. *4,5*
Agony
- 1985 berichten
wat een fantastische film is dit! Een regelrecht meesterwerk en dat voor een debuterende regisseur... uitstekend verhaal wat brilliant in elkaar steekt, heerlijke sfeer, prachtige beelden, prima acteerwerk.... Deze gaat met superstip mijn top 10 in!!! 5 sterren (en dat is pas 7de keer op bijna 600 stemmen dat ik de volle score wegggeef)
Goodfella
Ramon, hou nou 's een keer op met het verlagen van je stem ja!
Droopy
Heerlijke film. Erg knap hoe 4 verhalen samen kunnen komen op 1 plek. Prima verfilmd.
4.5 ster
bioscoopzaal
Wauw, wat een goeie film was dit zeg. Gisteren voor het eerst ontdekt op dvd, en ik ben er nog niet helemaal van bekomen. Rauw en hard, maar heel ontroerend. En fantastisch geacteerd, vooral door die oude man ...
4.5 sterren
Hemdale
Moet het nog steeds zien, maar zo te zien aan de reacties is het wel een aanrader.
Sjan
Prachtige film, met drie prachtig vertelde, gefilmde verhalen. Hard en rauw gefilmd, goed geacteerd, eigenlijk is er niet veel verkeerd aan deze film, jammer alleen dat er soms een beetje te weinig vaart in de film zat. 4.5*
Mik
....het voelde als een dertien in een dozijn kloon. Een wannebee die interresant probeert te doen met drie verhalen maar geen van de drie verhalen weet te overtuigen...
Ik lees vaak onzin op deze site, maar dit vind ik toch wel heel bont.
Een 13 in een dozijn kloon? Holy Shit
Ik vond het echt een super film, heb 148 minuten aan de monitor (mijn tv-out heeft kuren) gekluisterd gezeten. Ok, eerlijk is eerlijk, dat 2e verhaal met dat model vond ik ook ietsie minder, maar dat zie ik wel door de vingers.
Deze film bevat echt heel veel ingredienten, en toch smaakt het nog prima. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Honden die doodgaan
, liefde, verdriet, spanning, bedrog, actie, plotwendingen, klein beetje Gore (vandaar 1 van de favo's van Pjotr
) echt een top film.
helaas nog even 4,5 ster, want uit principe overwegingen geen 5 sterren meer in 1 keer voor zo'n film. (de opmerking: "ik wil er nog meer uit halen", is hiervan de oorzaak)
pjotr
...klein beetje Gore (vandaar 1 van de favo's van Pjotr
....

Woahh...Mexicaanse guts en gore...!!!
Diesel
Zeer realistische, slimme en beklemmende film.
4.5/5.0
Da Jando
Erg sterke film, alle drie de verhalen, die zich op de vreemste momenten kuissen, konden me wel boeien. Het tweede verhaal paste niet helemaal in de stijl van de film(wel in het thema), maar was ook zeker niet slecht.
Lekkere vlotte beelden, humor, drama en goed geacteerd. Ik heb 148 minuten vermaakt
FisherKing
Na 2e keer half puntje naar beneden.
Kun je vertellen waarom, want dat had ik bij de eerste keer kijken al.
Toen een van de personages de krant las, zag ik een advertentie van Abre Los Ojos. Altijd leuk om zulke details te zien.
P.S. iemand enig idee van wie het geweldige hip-hop nummer is, wat in het eerste gedeelte van de film voorkomt? Iets met een soort refreintje als 'si señor'.
yosemite44
het nummer heet inderdaad "si senor". artiest weet ik ff niet, misschien molotov? nee: control machete...
the-dude
amores perros vond ik als film al een beleving om in handen te krijgen. hij kwam uit vlak nadat ik in mexico was geweest. ik had er al het een en ander over gehoord en wilde de film graag zien. hij won prijzen in bijv duitsland en nog veel meer landen die ik even niet bij naam weet, een oscarnominatie, die (uiteindelijk naar het chinese hidden. etc. etc ging). Dan komt ie uit op dvd en video. maar niet in een grote toko als de moviemax.. waardeloos te contstateren dat er geen enkele ruimte is voor smaak in zo een grote videotheek keten. leuk is wel dat de medewerkers bij de concurrent de film op mijn aanraden zijn gaan halen want het is een toppertje. als er al over klonen (onterecht) word gesproken dan was het "het latijnse antwoord op pulp fiction). Ik zie wel de overeenkomst van verschillende verhaallijnen die bij elkaar komen maar als het resultaat van dit nivo is dan mag het nog vaker voorkomen.
de inhoud van het verhaal is al vaker besproken door anderen maar het ik vind het een aanrader van de bovenste plank voor de ware filmliefhebber.

Vijf goed beoordeelde films die net een Oscar misliepen

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom
Drama, 2003

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
daklozemexico city, mexicodochtersecret lovedog fighting geldhondnonlinear timelinemultiple storylinesnew mexican cinema