• 9.386.666 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

neo

Nee precies mijn punt, Senseo heeft werkelijk nooit bestaan. Ik weer dat als ik het drink het koffie moet voorstellen, maar werkelijk als ik erover na denk is het gewoon maar water. Mensen worden door een fabricant een illusie bij gebracht dat het goed is, dat het lekker is, de invasie is al begonnen. (begin nu net te klinken als generaal Ripper uit Dr. Strangelove met zijn water complot )

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Misschoen moet er even een speciaal topic in het forum komen waar uitgebreid over het koffiegebruik in The Matrix kan worden gepraat?

Jordy

Misschien moet je 's de Dark Roast variant proberen, is heeeerlijk en lekker sterk ;

neo

Probeer iemand anders dat aub wijs te maken Jordy

avatar van Wouter

neo schreef:

Niet doorvertellen maar het gerucht ging dat Reeves Senseo (die slappe nepkoffie) dronk om zich nog meer te kunnen in leven in zijn rol van iemand die in de echte wereld leeft (waarin gewoon lekker DE werd geschonken) en in de simulatie waar je die troep voortgeschoteld krijgt

Lijkt me behoorlijke flauwekul.

avatar van davidov

davidov

aan de 1e 3 woorden van neo kan ik al opmerken dat het met een korreltje zout moet worden genomen...en dan bedoel ik niet de koffie.

neo

Wouter, drink jij eigenlijk wel koffie?

De film is toch niet in Nederland opgenomen wel ?

Wie beweert dat dan?

avatar van Phooze

Phooze

neo schreef:

Wie beweert dat dan?

Senseo is alleen in Nederland verkrijgbaar (tenminste, voor lange tijd).

neo

Tuurlijk, was ook zomaar een gekke Henkie verhaaltje

avatar van Phooze

Phooze

Oh, in dat geval, Senseo rules!! w0000t

(ps. je verziekt dus je eigen geliefde film met off-topic berichten...?)

avatar van Phoenix

Phoenix

Volgens mij probeert hij voor zichzelf aan te geven dat er nog leven naast de Matrix is .

neo

Misschien On-topic dan maar weer: Reloaded heeft op bij de Dancestar awards 2004 de prijs gewonnen voor ''Best Movie Soundtrack''!

bron

avatar van jassonn

jassonn

Goh,ik wist niet dat Deep Dish een Dj was.Dachrt altijd dat het gewoon een "soort" remix was.

avatar van Beejeej

Beejeej

ik heb nu alle 3 de matrix-versies gezien (en ook nog de animatrix), maar ik vond reloaded dus eigenlijk de gaafste.

mooiste actie-scenes, beste dialogen (vooral bij 'the architect') en de meest diverse nieuwe karakters. ik vind het zo flauw dat het einde van deze versie zo afgekraakt wordt. ja, tis niet helemaal lekker opgelost, maar mensen hebben hier nogal de neiging om daar niet doorheen te kijken (om vervolgens de film een te laag cijfer toe te bedelen), wat erg jammer is.

avatar van Ottoman Assault

Ottoman Assault

Ik vond de film zwaar tegenvallen,en in tegenstelling tot deel 1 vind ik het niks waard.

*Neo, de superheld uit deel 1 blijkt toch niet echt onverslaanbaar, hij kan nu wel vliegen als Superman, maar blijkbaar heeft ie toch enige moeite met vechtende agents en niet-agents.

* Agent Smith vond ik al een irritante eikel in de 1e deel, maar nu was ie veel erger, met zijn bekakte Gestapo-praat en zijn honderden klonen.

*Trinity overtuigt nauwelijks als Neo's vriendin en komt meer over als een jaloerse kreng. Maar de Spookrijder-scene waarin ze met een motor tegen het verkeer in raced, is toch echt 1 ster waard.

*Morpheus, de ''big guy'' uit deel 1, laat zich vernederen door ene neger-kapitein, die ene relatie heet met zijn ex, Niobe. Ook is Morpheus eigenlijk als je het goed bekijkt gewoon onnodig in deze deel, want wat voor nuttigs heeft ie nou in te brenegen?

*Het Orakel, haar filosofische prietpraat en antroposofisch geleuter komen bij menig kijker de keel uit en hoe meer ze praat hoe vager haar woorden zijn.

*De Franse idioot, met zijn oneindige charme en flamboyante romantiek, is toch nog het enige lichtpunt in de film, zijn uitspraak van het Engels werkt verfrissend op de lachspieren. Hij verdient 1 ster.

*Die 2 langharige krakers, waar zijn die nou nuttig voor? Ze gingen even snel dood als dat ze verschenen.

*Ok, ook 1 ster voor meneer de Zen Boedhist, de beschermer van de Orakel, die Neo een aardig potje echte Kung Fu laat zien.

*De Sleutelmaker, sjonge wat was dat cliche zeg! Het leek net alsof ie uit de eerste de beste Chinese Restaurant in de buurt van de studio was geplukt.

Echt een uiterst teleurstellende film. Niks vergeleken bij deel 1. Ik had al vantevoren helemaal geen torenhoge verwachtingen, ik vond alleen dat ie minstens evengoed zou worden als deel 1, en niet beter. Maar zelfs die wens kon de film niet inlossen. Echt jammer.

Ook waren er hele overbodige scenes...

* Sex-scene met Neo en Trinity. Overbodige en ongeloofwaardig.
* Neo die Trinity weer tot leven wekt, lijkt godverdomme Jezus wel!
*Morpheus die als een soort dictator de menigte in Zion toespreekt. Vooral door deze scene begon de film op een soort Total Recall te lijken.
*De toilet-scene, waar Phersephone en Trinity elkaar afkraken om een kus van Neo.

Zeer teleurstellend, en dat Zion, waar ik zo nieuwsgierig naar was, zag er niet uit. Onze plaatselijke Leger Des Heils is mooier.:D
Deel 1 blijft voor mij toch de enige echte Matrix-film.
En in deel 3 heb ik al helemaal geen vertrouwen. Hij krijgt van mij nog net een voldoende..3 sterretjes

avatar van davidov

davidov

Er is altijd nog zoiets als teveel hooi op je vork nemen, zelfs voor neo.

PRACHTIG toch? dat is het hele idee van Smith juist! Een vervelende man die altijd van die (prachtige) lange zinnen maakt met allemaal mooie woorden. Ik snap niet dat je dat niet doorhad....dat dat het hele idee was van dat typetje.

Je kan een hoofdrol speler uit een vorig deel niet zomaar laten verdwijnen zonder een geweldige smoes te bedenken en dan nog is het ongeloofwaardig

Dat is ook weer het hele doel van haar, de matrix heeft ook een filosofische kant...en dat jij die niet kan volgen ligt niet aan de film denk ik....Ik kon haar ook de 1e keer niet meteen volgen, maar het is prachtig om te horen.

kijk hier ben ik het met je eens GO Lambert Wilson

hahaha wat is dat nou voor een opmerking! Jij zegt dus dat alleen mensen met een bijzondere kop in films mogen spelen? Of moeten chinezen eruit zien als jackie chan voordat ze mee mogen doen

Ik moet eens ophouden met die lange Quote posts

Jordy

Ottoman, er stonden spoilers in je berichtje

neo

Tja de verschijning van The Keymaker maakte nogal veel mensen aan het lachen. Ieder zijn humor

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik heb pas laat de matrix-microben in me gekregen.

Heb nou 't trailertje van deze film gezien.

En ik vat het samen in 1 woord met volle verbijstering : AMAI :d

avatar van morpheus

morpheus

Ottoman Assault schreef:

Lang verhaal.......

Ik vindt die 3 sterren dan maar op weinig gebaseerd. Nog 2 kleine scene's of typetjes die je had gemogen en de film die je voor de rest naar jouw mening (in iedergeval goed beargumenteerd) onderuit haalt had toch 5 sterren gekregen.

Of zie ik het verkeerd

Jordy

waar ik me trouwens aan kan ergeren

wanneer neo op het eind bij die architect zit, zien we op de achtergrond allemaal beelden uit de film The Matrix. Rechtstreekse shots uit de film, bullettime en alles. Hoe kan het dat een objectieve toeschouwer zoals die oude vent die gebeurtenissen precies zo ziet als wij als filmkijker?? Bullettime is een geprogrammeerd onderdeel van de tools waarmee die vent de Matrix in de gaten houdt??

neo

No one knows. Someone knows.

avatar van Phoenix

Phoenix

Hij mag toch ook wel eens een verzetje (coole actiescène) hebben ? Het zou een saaie boel worden anders .

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

lol , ja dat is maar een klein detail. Eergisteren voor de derde keer gezien en ik blijf bij mijn hoge beoordeling. Waardig vervolg.

neo

Overigens zijn de beelden zeer, zeer interessant. Bush kan gezien worden, de man wiens telefoon ''for the sake of the matrix'' gestolen werd doro Neo en ga zo maar door..

avatar van evwi

evwi

Het minste deel, maar nog steeds goed

3,5

avatar van eerdekes

eerdekes

Na het bekijken van Matrix 1 liet die film wat nasmaak over voor deel 2.

En ik moet bekennen, men tong zit nu nog met veel meer lekkers voor deel 3.

Visueel is dit 1 van de prachtigste films ooit !

Verbluffend hoe dat "stadje" Zion eruit ziet.

Ja de gevechten ( zal ik het daar maar niet over hebben).

Ik beschouw het matrix epos eigenlijk zo,

meer als 'n trap van vergelijking, begrijp je ?

Goed - beter - .... ( we shall see)

ben in ieder geval héél benieuwd !

5* en dat is helemaal niet te veel of te weinig !

neo

Knokken, stoere helden, visueel mooi.. Dat bedoel je neem ik aan