• 9.377.064 stemmen

A Sound of Thunder (2005)

Sciencefiction / Thriller | 110 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Tsjechië

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: Ben Kingsley, Edward Burns en Catherine McCormack

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 1 september 2005

Plot A Sound of Thunder

"Some Rules Should Never Be Broken."

New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder strikte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Zoiets zou verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben..

avatar van sirmixalot

sirmixalot

had er toch wel meer van verwacht maarja hij was wel goed.... 2.5*

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Goed?????? wel goed................?????

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Dit was echt de walgelijkste film die ik ooit heb gezien. Welk wanstaltig persoon heeft dit op z'n geweten. Bavianosaurussen en vliegende dinges... don't make me puke my guts out, please.

Het is niet de moeite en zeker niet het geld waard dit te gaan bekijken.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Deze film viel nogal tegen. De special effects bij "Jurassic Park" uit 1994 waren beter.

Over het verhaal hoef ik het niet te hebben. Hier zat zeker meer in. Ik vond de film nog wel aardig beginnen, maar de film zakte steeds verder naar een laag niveau.

2,5 *

avatar van MrEd

MrEd

Wat een domper deze film. Slecht acteerwerk, nog slechtere special efftects en een verhaal dat echt nergens naar leek. Dom van me om niet eerst de reacties hier te lezen dan had ik hem nooit gehuurd. Ik geef niet snel 1 ster maar deze komt wel dicht in de buurt. Hij krijgt er 1.5 van me omdat er volgens mij nog wel slechtere films bestaan.

avatar van Doom

Doom

Duidelijk een geflopte film. Eigenlijk weet ik niet eens waar ik moet beginnen, er is namelijk zoveel slecht aan 'A Sound Of Thunder'. Neem bijvoorbeeld de belachelijke slechte effecten, cgi etc. De irritante, ongeloofwaardige personages en slechte acteer prestaties.

De lachwekkende dinosaurussen en het cliché gehalte van 9 op de schaal van 10. Zelf kon ik het verhaal nog wel waarderen, misschien wat vergezocht, maar best vermakend.

avatar van waidman

waidman

Een dergelijke film moet het hebben van zijn special effects, die floppen dus volledig. Was deze film een jaar of 10-15 terug uitgebracht, dan hadden we gezegd, aardige film, maar nu!!! Slecht verhaal, slechte effecten, matig acteren, muziek redelijk. Mijn advies niet kijken.

avatar van starwars4ever

starwars4ever

wat een K#T film!!!!!!!! als iemand nog die film wil kijken, is dit mijn advies:

niet doen!!!

het lijkt wel of het is gemaakt met een doos effecten voor dummies!!!

avatar van The Soldier

The Soldier

Wist niet dat Hollywood dit soort special effect uit de jaren 80 nog gebruikt

0,5 sterren

avatar van Daph

Daph

ddragon1690 schreef:

om eerlijk te zijn vond ik het toch best wel een goede film. de special effects waren niet geweldig maar ook niet slecht. oke de stad zag er wel een beetje futuristisch uit maar toch. je moet zelf maar weten of je um ziet maar mijn mening is dat het geen slechte film is en ga um zeker nog wel een keer kijken

vond het ook best goed, vond het geen slechte film

maarja ik zit ook niet op te letten of ik fouten zie, dat interesseert me niet eens, kijk dit soort films puur voor de lol

avatar van HVG007

HVG007

Ohoo...wat een b-film....Het verhaal is wel grappig, met een groter budget had het misschien wel iets meer kunnen worden. Zoals, geen ongelofelijk neppe achtergrondbeelden of loopbanden waarop de acteurs moest lopen...

De film was ook afgelopen terwijl ik nog iets had verwacht aan het eind...Geld was zeker op...

1*retje

avatar van movie-freak

movie-freak

De special effects waren idd om te huilen, maar de film kon me toch wel boeien. 3*

ps. mooie poster trouwens!

avatar van newG

newG

het acteren viel nog mee, effecten zuigden zeer fel. Het concept vond ik wel goed, met die andergeevolueerde beesten kon ik nog leven maar het idee dat 1 vlinderke alles doet veranderen (wat ik redelijk onlogisch vind: in de film zegt em: ja dat legt eitjes he... maar als er een vulkaan uitbarst 2 min later lijkt het mij weinig waarschijnlijk dat die nog veel eitjes zal leggen...

En al dat nodeloos tijd rekken in de film vond ik echt vervelend... als je weet dat je maar 5 min hebt ofzo moet ja daar niet staan lummelen en staan kijken wat er allemaal gebeurd.

De film krijgt toch 2 sterren omdat ik het potentieel er wel in zie...

avatar van ddk

ddk

Acteerwerk is slecht (ik ergerde me vooral aan die vrouw die alles beter wist), verhaal is zeer ongeloofwaardig. Tuurlijk kan zoiets nooit helemaal realistisch lijken maar het kan tenminste geloofwaardig gepresenteerd worden.. Daarbij zijn de belangrijkere stukken van het verhaal in een zo klein mogelijk hoekje gepropt (binnen een paar minuten weet je waarom die vrouw tegen tijdreizen is enzo en waarom die gozer ervoor is..).

En de special effects zijn gewoon bomlelijk. Dat voegt negativiteit toe aan het hele plaatje van een slecht geproduceerde film...

Niet elke film die ik kijk hoeft een topper te zijn maar aan deze film kon ik me alleen ergeren..

En wats op met de naam??

avatar van Mug

Mug

Lieve hemel, wat een wanprodukt is dit. Het meest opmerkelijke is nog wel dat dit daadwerkelijk in de Nederlandse bioscoopzalen heeft gedraaid???!!!

Tja, waar zal ik eens beginnen. Het meest opvallend zijn de special effects. En met opvallend bedoel ik dus ook opvallend. In de meest negatieve zin van het woord. Afgrijselijk. Alleen de acteurs komen niet uit de computer (alhoewel ik daar zo nu en dan toch ook mijn twijfels over had, dit kun je geen acteren noemen). Stompzinnig plot, de wezens zijn niks anders dan Wuzzles, en had ik al iets gezegd over foeilelijke special effects?

Brainless non-vermaak. Foei, wat een geknoei! Ja, zelfs mijn rijmsels kun je als hoogstaande literatuur bestempelen na het bekijken van dit - ja, wat is het eigenlijk??? De waardering spreekt voor zich: 0,5*

avatar van newG

newG

als je sound of thunder een 0.5* geeft, vraag ik me af hoe je pterodactyl gaat beoordelen... Deze special effect waren nog slechter (ja dat kan...) en het acteren was van een NOG lager niveau.

avatar van Xstatic

Xstatic

Oh oh oh ik werd zo verdrietig van deze film op elk gebied. Het was nog nooit eerder voor gekomen met films maar deze heb ik binnen 10 minuten weer uitgezet, zonde van m'n tijd.

Op het moment dat ik mensen buiten zag lopen en ik zag alles op de achtergrond zo fake en de slechte montage was het al byebye.

avatar van Just relax!!

Just relax!!

Het duurde voor mij 4 lange minuten.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Dikke flop, slap geacteerd en ongelovelijk slechte special effects... maar wat valt er te verwachten bij zo een storyline, enorme cliche. 0.5

avatar van Sjaako

Sjaako

Normaal gesproken kan mijn suspension of disbelieve een heleboel trekken, maar dit ging zelfs mij te ver.

Slechte SE, slechte acteurs, slecht script, het is echt helemaal niks!

avatar van swrene

swrene

Goed verhaal met leuke gemuteerde beesten. Soms een beetje erg duidelijk bluescreen en ze hebben verkeerd gedacht dat ze alle special effects met de computer konden doen. ze hadden er wel iets meer moeite voor moeten doen, maar geen slechte film

avatar van Costa

Costa

newG schreef:

oh mijn god die film beoordeel ik niet eens!!!

avatar van -P-

-P-

Slechtste film die ik ooit heb gezien.

Wat een afgrijselijke produkt dit. Knap als je hem helemaal uitkijkt zonder door te spoelen.

-20

avatar van _48_MX_

_48_MX_

Ik vind dit één van de slechtse films ooit.

Je kijkt de hele tijd in 'de studio...' En je ziet gewoon dat het niet spannend is, en het decor is ook erg walgelijk.

Slecht verhaal en het acteren zuigt als de neten.

Ik geef deze film een 0.5

avatar van Vantage

Vantage

Vond ik erg teleurstellend. Had er misschien ook wel teveel van verwacht, maar god, wat was dit voorspelbaar.

En de special effects waren ook niet best.

Desondanks heb ik em nog wel afgekeken (wat niet vaak lukt als ik een film niks vind).

het verhaal zou de basis kunnen zijn voor een goede film maar dit is zo goed koop in elkaar gezet dat het gewoon erg is.

de effecten zijn belachelijk nep bijna lachwekkend voor deze tijd. 2* voor het verhaal

avatar van Skuller

Skuller

wat een trieste special effects zeg,alles ziet er zo overduidelijk nep uit.hinderlijk gewoon, heb de film na 30 min stop gezet,vind het knap van me zelf dat ik het zolang heb uit gehouden. 0,5 krijgt ie omdat het verhaal inderdaad de basis had kunnen zijn voor een goede film.

avatar van Montorsi

Montorsi

ik moet al huilen bij het zien van het tekenfilm-script..

avatar van djsmoke

djsmoke

Ik ben het hier vrijwel eens met iedereen, film trekt op niets,...very poor actors,....very poor special effects etc....

Maar toch vervang dit script en idee door bekende acteurs en super special effects zoals in vele sci fi films en dit werd een knaller, toch spijtig dat het steeds bij de filmindustrie om het budget te doen is hé

Een 2 op 5 deze maar kon een 4 op 5 zijn.

avatar van krang74

krang74

Pffff... wat een verspilde tijd zeg...

Ongelofelijke bagger !!! Dat er nog geld voor zulke produkties wordt neergeteld...

Alles wat slecht kan zijn aan een film is hier ook slecht gemaakt. Het verhaal, het acteren, de special effects...

Niets deugt!!!