A Sound of Thunder (2005)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Tsjechië
Geregisseerd door: Peter Hyams
Met onder meer: Ben Kingsley, Edward Burns en Catherine McCormack
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 1 september 2005
Plot A Sound of Thunder
"Some Rules Should Never Be Broken."
New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder strikte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Zoiets zou verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben..
Alicia Wallenbeck
Clay Derris
Sonia Rand
Young Technician
WB
Altijd al gedacht dat we van de vlinders afstamden
Lijkt me een leuke film...
bioscoopzaal
Het kortverhaal van Bradbury kan je hier nalezen. Met dank aan Jordy voor de link.
Ik las wel in de TF van deze maand dat Hyams en zijn scenaristen flink aan het verhaal van Bradbury hebben gesleuteld, met zijn goedkeuring weliswaar. De tijdrijzigers zouden nu dus niet meer op dino's gaan jagen, maar op zoek gaan naar bruikbare DNA-staaltjes van prehistorische monsters. Bovendien zou er veel meer nadruk liggen op de 'aftermath'. Zal mij benieuwen.
Jordy
Hopelijk wat beter dan Butterfly Effect! Al belooft die regisseur niet veel goeds
jassonn
Ojee, een soort van Butterfly Effect dus, maar dan echt.
Weer een tijdreis film, leuk
GerwinF
BS
super,super,super
tijdreizen,dino's,niet al te bekende acteurs, een aardige regiseur en een goede trailer!
Nu niet teveel publiciteit en verhaal-weggeven doen en hij is voor mij al een toppertje
amco
Verhaal is van een simpson aflevering geript, waar homer die teletijdsbroodrooster heeft gemaakt.
empirekees
De tijdrijzigers...
En dan de oven in...;)
kneuckeretto
dit klinkt inderdaad als een soort Butterfly Effect maar dat vond ik een goeie film dus ik hoop dat dit ook wat is....
filmfn19
lijk me leuk maar je weet maar nooit met peter haymas zijn film zijn niet bepalt goed. Enige film
die van hem wel goed was was 2010
Nieke
Wow, dit lijkt me een goeie film. Ik was stiekem aan het hopen op een Jurassic Park 4, maar deze dino's, draken en andere reptielen zullen ook wel voldoen. Op voorwaarde dat ze vaak genoeg op het scherm komen... De trailer ziet er (nog niet véél) belovend uit, dus ik kijk er best wel naar uit.
aryan
Mooie trailer, bij dit soort films is het ook belangrijk dat de dieren er echt realistisch uitzien. Dat heb ik nog niet goed kunnen zien bij de trailer.
Angrod_Pallanén
Lijkt me een zeer interessante film, met de boodschap van The Butterfly Effect. De tvtrailer zag er flut uit, maar lijkt me nog steeds mooi.
SuperSideSwipe
Voorpremiere vandaag 26-8-2005 in Pathe de Kuip om 21:20. ga dat helaas niet redden vandaag
. maar eventueel voor andere geintereseerde.
aryan
Op IMDB staat bij de eerste review dat de special effects niet super waren.
SuperSideSwipe
Ben wel benieuwd staat al gepland dat ik er volgende week heen ga, wacht met spanning op de eerste reviews vandaag.
Tonymortaza
Op IMDB staat bij de eerste review dat de special effects niet super waren.
Ja de critici zegt dat je zelfs de kleur groen zien wanneer je de special effects ziet dat gebruiken ze bij het special effect, dus dat zegt genoeg over het kwaliteit.
Plus de film was eigenlijk niet eens gekomen de makers ofzo waren failliet gegaan.
Art
Ik ga hier niet veel woorden over vuil maken. Alles was matig in deze film. En Edward Burns deed me af en toe zelfs aan Ben Affleck denken. Niet dat dat al gelijk tot een onvoldoende moet leiden, maar het viel mij op. Verder teert deze film op een ongeloofwaardig script en zelfs al breng je je verstand op nul dan kan je niet anders concluderen dat dit niet echt heel erg goed was. En de prehistorische monsters uit films van een tijd terug, en dan doel ik vooral op Jurassic Park, ogen veel realistischer dan de creaties in deze film. Ik kom nu weer terug op mijn eerste zin, ik ga hier verder geen woorden vuil over maken. Maar wil je deze film toch heel graag zien, je bent gewaarschuwd! Ik kom niet verder dan 1,5 ster.
Kalou2005
lijkt me een geweldige film...zo'n domino-effect hou ik wel van...wil hem wel zien:D
Art
Je hebt de film nog niet gezien maar je geeft wel alvast 5 sterren?
aryan
Ik heb hem vandaag ook gezien, er waren niet veel mensen in de bios dus echt populair was ie niet. De special effects vielen mee, maar toch:
Jurassic Park is meer dan 10 jaar oud en de dino's zie er daar een stuk beter uit. Verder vond ik die butterfly effect wel goed, 1 kleine verandering en dan zo een chaos en ook die time waves waren mooi. Maar in het begin van de film als ze door de stad liepen zag het er weer nep uit (The Island was daar bijvoorbeeld wel een stuk beter in, omdat het gewoon echt was en dan zouden ze ook kunnen doen).
Verder is het nog vreemd dat er 2 mensen met een engels accent in een film spelen die zich in Chicago afspeelt (maar het kan natuurlijk wel). De overige dieren zagen er ook nep uit, maar dat heb je altijd met niet bestaande wezens.
johanm3
Goede trailer, goede fragmenten op de radio. Als je dat zo hoort denk je... Wauw lijkt me een leuke film!
NOT! Special effects waar ver onder de maat. Toen ik voor het eerst dat neefje van de t-rex zag ( weet niet hoe dat beest heet ) dacht dat het een grap was, zo slecht zag het eruit.
Er zat geen spanning in de film. Nergens kon er een lachje vanaf. Er werd slecht geacteerd. De spelers gaan elkaar zaken uitleggen wat vanzelfsprekend is omdat ze zeker denken dat "wij" als publiek te dom zijn om te begrijpen dat wat er op het scherm afspeelt niet goed is.
Het idee van de film vond ik wel weer goed, het is alleen ontzettend slecht uitgewerkt. Echt bagger deze film 1,0 *
moviefreak#1
Binnengekomen op nummer 17 in de Amerikaanse Box-Office lijst van dit weekend. Met amper 1 miljoen dollar in de eerste (en dus belangrijkste) week kunnen we dus spreken van een gigantische flop. De film werd tenminste gemaakt voor 80 miljoen dollar. Zelfs met een goed avontuur op DVD is dat natuurlijk nooit meer terug te verdienen.
SuperSideSwipe
Ja, ben net wezen kijken, en hij was inderdaad niet al te bijzonder.
Het verhaal is veel te gehaast. Ik ben niet iemand die over het algemeen zeurt of zich ergert aan cliches, maar in deze film was het toch vrij erg. Alles ging weer op het laatste nippertje goed met ongeloofelijk veel geluk en al datsoort gein.
Special effect vond ik over het algemeen goed. Wel inderdaad hier en daar wat missers zoals met die "Allosaurus" (zo heet dat ding
). Dat ding ziet er niet best uit, ik begreep ook totaal niet waarom dat beest niet een van hun greep aangezien hij al een minuut vlak voor hun neus stond nadat die pistool het niet meer deed. En die gemuteerde Bavianen waren gewoon stom, ze moeten echt altijd iets kleins en snels in een film stoppen waneer je daar helemaal niet op zit te wachten (zie de raptors in Jurrasic Park en de baby Godzillas in Godzilla). Deze beesten waren gewoon echte Bavianen met een hagadissenstaart. En waar deze vandaan hedden moeten komen is mij een raadsel gezien er geen wilde dieren (dus ook geen Bavianen) meer hoorden te leven in 2055. Moet toch wel iets wat op zijn minst op een Baviaan leek geweest zijn om in dat ding te veranderen lijkt me.
Edward Burns kwam over als iemand die wel kon maar het niet deed. Alle acteurs waren zeer ONovertuigend. De gehele spanning die erin had moeten zitten kwam er totaal niet uit. Echt alsof ze net hun bed uitstapten, op de set kwamen met een kop koffie, en even zo een scene deden zonder enige passie.
Om toch wat positiefs te noemen: De actie opzich was wel aardig, er gebeurde steeds wel wat, en de film was bijna constant in beweging. En een hoop special effects waren wel geslaagd.
Deze durf ik echter nog af noch aan te raden.
3,0
evwi
Ik zat gister met z'n tweeen in de bioscoop naar deze film te kijken...wat als eerste opvalt is inderdaad dat sommige special effects zo vreselijk slecht zijn dat het lijkt alsof je een film van 30-40 jaar terug kijkt. Op andere momenten zijn de effecten wel weer oke. Stagiair ingehuurd???
Het verhaal is redelijk en er zit veel actie en spectakel in en daar hou ik wel van. Kortom leuke DVD-film maar zonde om ervoor naar de bios te gaan.
3 sterretjes
SuperSideSwipe
Nog maar 14 stemmen, deze film wordt echt zo een grote flop als voorspeld. Toch raar gezien de trailer wel erg uitnodigend is.
v1ce
ABSOLUUT NIET AAN TE RADEN!!!
Het is gewoon een straf om deze film af te kijken zo slecht dattie is.
1. Slecht verhaal
2. Irriterend acteerwerk
3. Super slechte special effects (Als je ze in die futuristische stad ziet lopen is het zo duidelijk dat er gewoon een scherm achter hun staat met die straat beelden)
Kortom:
Ik spuug op deze film want hij is et absoluut niet waard om te bestaan...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Frequently Asked Questions about Time Travel
Komedie / Sciencefiction, 2009

MirrorMask
Avontuur / Fantasy, 2005
jagertechnologietoekomststerven en doodtijdreizentime machineromantiekcloningdinosauruswetenschapperalternate realitygebaseerd op een kort verhaalalternate timelinechanging the past or futureallosaurusbutterfly effectevil scientist 2050s