• 9.378.415 stemmen

A Sound of Thunder (2005)

Sciencefiction / Thriller | 110 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Tsjechië

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: Ben Kingsley, Edward Burns en Catherine McCormack

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 1 september 2005

Plot A Sound of Thunder

"Some Rules Should Never Be Broken."

New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder strikte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Zoiets zou verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben..

avatar van bjerik76

bjerik76

vreselijk !!

kan je ook in de - verdergaan met beoordelen ?

nep, slecht, slecht en nep ect ....

op naar een goeie re-make over een paar jaar dan maar ....

avatar van Mikemans

Mikemans

Deed pijn aan mijn ogen!

Wat is er vreselijk slecht in geacteerd, vreselijke special effects, verhaal zuigt etc etc.

DonOswaldo schreef:

Ik moet bij Edward Burns automatisch aan b-films denken, maar dat budget liegt er inderdaad niet om..

Hij speelt anders ook wel in A films zoals Saving Private Ryan, Confidence en 15 minutes

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Dat klopt, en toch moet ik bij hem aan b-films denken. Zo heeft Michael Madsen ook wel in A-films gespeeld.

Q Jones

Ja dat is waar, ik vind het eigenlijk best jammer dat Burns nooit echt is doorgebroken vind hem altijd wel goed spelen vooral in Confidence laat hij zien dat hij echt een leading man kan zijn.

avatar van dominion

dominion

vond het een hele leuke film want het verhaal was goed het acteren was niet zo beroerd en sommige special effects zagen er best wel goed uit behalve de auto's dat was heel jammer want die zagen er niet uit. maar toch wel raar want het budget was 52,000,000 dollar

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het is gewoon compleet belachelijk. De effecten uit Star Wars waren mooier.

Ik heb deze film serieus gewoon al 2 jaar op dvd en nog nooit gezien

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Q Jones schreef:

Ik heb deze film serieus gewoon al 2 jaar op dvd en nog nooit gezien

Ga hem aub niet zien! Doe jezelf een lol en gooi die DVD gewoon weg of geef het aan je broertje/zusje/neefje.

Je zult die tijd dat je de film hebt gekeken nooit terug krijgen. Absoluut niet de moeite waard om te zien, trust me.

Karl van H.

Wat 'n onzin. Alsof die honderd minuten anders zinvol waren besteed - nou, nee hoor

Bovendien is het echt wel een vermakelijke film... op zijn eigen manier.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Echt zo'n film die je met vrienden kijkt en vervolgens op elk punt afkraakt. Dat is ook vermaak.

avatar van rep_robert

Inderdaad, een biertje erbij en je hebt een toppertje te pakken die je werkelijkwaar op alle punten kan afkraken.

Q Jones

Ik ga mijn best doen ik denk dat ik hem zondag maar eens opzet

avatar van Beevy

Beevy

God wat een slechte film is dit zeg. Het verhaal was nog tot daar aan toe, maar ZO slecht uitgewerkt. Afschuwelijk geacteerd. superneppe effecten, de film komt uit 2005 en het is echt niet om aan te zien. Mn broer vond m leuk dus blijkbaar kan het toch de moeite waard zijn, maar absoluut niet voor mij.

avatar van dominion

dominion

Kan nu toch eigenlijk niet geloven dat het budget 52,000,000 miljoen is en nog zijn de effecten heel erg lelijk .

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

52 Miljoen en dan zulke lelijke effecten? Ja, ik snap het ook niet. Geldverspilling eersteklas.

avatar van Picker

Picker

Film net met heel veel moeite afgekeken. Verhaal is leuk bedacht en had een leuke film kunnen worden ( met zo'n budget lijkt me? ).

1* voor het verhaal

De rest is om te janken.....

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Kom terug op mijn eerder uitgebrachte vote en mening.

Heb de film nog eens goed bekeken en niet vanuit mijn herinnering gerate.

Man wat waren de SE slecht, als ze hier mee werk van hadden gemaakt had het wat kunnen worden.

avatar van Queno

Queno

Geldverdienerij met een prehistorische safari. Dit moet je met name bekijken als je eens goed wilt lachen om beroerde special effects. Wanneer twee personages door de futuristische stad lopen krijg je last van enorme plaatsvervangende schaamte. Alsof iemand de stekker van de computers eruit had getrokken voordat ze klaar waren met renderen. Je wordt er zelfs door afgeleid door hoe nep de achtergrond is.

De film schijnt problemen te hebben gehad met de afronding doordat een productiemaatschappij tijdens het proces failliet is gegaan wat hier de reden van zou kunnen zijn. De vleermuisbavianen op het einde verdienen daarentegen wel credits.

Het verhaal en het acteerwerk zijn niet slecht.

Karl van H.

Jawel hoor, verhaal en acteerwerk zijn ook ont-zet-tend slecht

avatar van IJH15

IJH15

Wat voor slechts kan ik hierover zeggen dat nog niet gezegd is? er valt in elk geval weinig goeds te vermelden over deze film en daarom krijgt deze een welverdiende 1* rating van mij (het druist in tegen mijn morele principes om 0,5 te geven)

avatar van Movie9471

Movie9471

Toen ik 11 was heb ik deze film een keer gezien. Destijds vond ik het een ontzettend leuke film.

Heb me gisteravond is even belachelijk gemaakt door op een forum neer te zetten dat ik opzoek was naar de titel van deze film, aangezien ik deze vergeten was. Heb het antwoord ook gisteren gekregen en heb de film vandaag is herbekeken.

Dat ik deze toen leuk vond zal me de rest van mijn leven nog blijven verbazen.

Allereerst de specialeffects. De dinosaurus zag eruit alsof deze uit de speelgoedkist is komen wandelen. De rest van de beesten waren wel iets beter, maar toch ook nog best slecht. Alleen de apen waren nog wel leuk bedacht.

De tijdspoort naar de prehistorie was ook ontzettend nep. En het allerergste waren de achtergronden. Deze waren gewoon te triest voor woorden.

Ik weet ook niet wat voor beeld men in 2005 van de toekomst had, maar dit is nog triester dan ik me kon herinneren. Die auto's doen me denken aan wipeout vliegtuigjes van het laagste niveau.

Ook de acteerprestaties zijn om te huilen en daar heb ik dan ook wel genoeg mee gezegd.

Op zich is het verhaal nog niet eens zo slecht, maar dan moet je het wel op een waardige manier uitbeelden.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Movie9471 schreef:

En naar aanleiding van jouw zoektocht heb ik de film net bekeken, omdat er al vaker naar de titel ervan op forums werd gevraagd . Ik dacht, dan moet het wel een goede films zijn, als 'ie bij zoveel mensen een indruk achterlaat. Waarschijnlijk waren ál die mensen rond elf jaar met een levendige fantasie, want inderdaad, het concept is wel aardig, maar de uitwerking verschrikkelijk. Dat met die timewaves en het algehele tijdreis-4-funconcept is nog wel aardig.

Jammer!

Karl van H.

Een film hoeft niet goed te zijn om (een) indruk achter te kunnen laten. Deze film bewijst hiet tegendeel

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Maar de poster ziet er wel indrukwekkend uit !

avatar van papaEd

papaEd

Wat zal ik zeggen de film was niet echt top redelijk om naar te kijken.

De effecten waren zéér slecht niet normaal.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Kon beter, kon slechter. Heb deze film al jaren geleden eens gezien en vond hem als kijker wel gaan. MAAR, er zijn veeeel betere sciencefiction films, dus als je graag een wil zien, zou ik daar eerst maar mijn tijd aan gaan besteden.

Ben Kingsley staat helaas niet altijd garant voor een goede film.

Voor de moeite en omdat het slechter kon, toch nog 2*.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ben het dit keer (voor de variatie) wel eens met de veelal negatieve commentaren op een film als deze, wat een prul. De trailer ziet er nog wel aardig uit, maar daarmee is alles gezegd. Was het nou zo low budget sf-film uit de jaren '50 was het misschien anders geweest maar voor een film uit 2005 Het verhaal zelf stelt al niet veel voor maar de film zelf zit barslecht in elkaar. Lijkt alsof je bijvoorbeeld in het museum bent, waar je voor een film gaat staan en ze dan een film van je gaan maken. Heel slechte combinatie van filmbeelden, zoals met die dino en rijdende auto's ..., lijkt allemaal nergens op. 1.0.

avatar van baasbas17

baasbas17

ik zal wel blind zijn, maar ikzelf vond de effecten nog vrij aardig(ik heb het over de auto's) de dino was echt niet om aan te zien! het verhaal was echt megavaag! het feit dat alles toch wel goed zou komen was blijkbaar een goed excuses om gelijk maar iedereen onpersoonlijk af te slachten. apen vond ik als enige beesten een beetje eng, op zich wel een leuk alternatief naast dino's

avatar van Naomi229

Naomi229

I snap de recencies op deze site soms echt niet...je kan ook TE kritisch zijn, het gaat nog altijd om een film...

Ik heb jarenlang in een videotheek gewerkt en klanten vroegen altijd speciaal naar mij en mijn mening over een film, dus ik heb blijkbaar een goede algemene smaak.

Ik vond het een geweldige film en hij heeft van mij dan ook 5 sterren gekregen. Het enige minpuntje in de film is het stukje waar ze op straat lopen te kletsen, want dat is echt heel nep gefilmd..

Verder een heel goed verhaal en mooie special effects.