• 9.375.053 stemmen

American Beauty (1999)

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Kevin Spacey, Annette Bening en Thora Birch

IMDb beoordeling: 8,3 (1.272.187)

Releasedatum: 20 januari 2000

Plot American Beauty

"Look closer."

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Lester Burnham een perfect leventje leidt: een mooi huis, goede baan, mooie vrouw, en een leuke dochter. In werkelijkheid raakt Lester echter in een steeds diepere depressie: de relatie met z'n vrouw stelt weinig voor, met z'n dochter praat hij bijna nooit, en hij is z'n baan meer dan zat. Als hij in contact komt met z'n nieuwe buurjongen leert hij het leven weer waarderen: hij stopt met werken, wordt verliefd op een vriendin van z'n dochter, begint weer te blowen, en begint te trainen.

Lester Burnham

Jim Olmeyer

Jim Berkley

avatar van Reinbo

Stray-bullet schreef:

Is het raar als ik zeg dat deze film me heel erg aan Fight Club doet denken?

Een beetje wel, al zijn beide films een keiharde satire op de American way of life. Verder zie ik weinig tot geen overeenkomsten (Behalve dat ik ze beide 5* geef. )

Reinbo schreef:

Ja dat zal het wel zijn, en ook de scene waarin Lester zn bedrijf afperst voor 60.000 dollar. Die doet me sterk denken aan die scene in fight club waarin The Narrator zichzelf in elkaar slaat en zo zn bedrijf flest.

avatar van Fetai

Fetai

Fantastische film! Dikke 5 sterren, mijn favoriete film. Deze film liet mij zien dat je ten alle tijden, elke dag opnieuw, dingen moet ondernemen die je leuk vindt.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Gisteren deze film eens in men dvd speler gestopt zonder al te hoge verwachtingen en hij is zeker meegevallen. Het verhaal is enorm goed uitgewerkt en de personages heel goed uitgediept. De film toonde aan hoe het gesteld is met onze maatschappij en dat is soms wel confronterend te noemen. Het einde blijft ook nog even in men gedachten hangen denk ik. Deze staat niet voor niets zo hoog in de top250.

avatar van niethie

niethie

Nu nog stemmen.

avatar van Gras01

Gras01

Redelijk goed film, maar kon mijn niet volledig boeien. Ik kan niet goed uitleggen waar het aan lag. Meer een gevoel wat je bij een film hebt of niet. Verhaal stak zeker wel goed in elkaar, en Kevin Spacey is altijd goed. Dus 3,5 sterren

avatar van Orlibloompje

Orlibloompje

Ik vond deze film echt slecht.

Ik snap echt niet hoe deze zo hoog kan staan (ook op IMDB). Een vriendin wou dat ik m zou kijken, dus dat deed ik.

Ik heb slechte films gezien, vandaar 1 ster. Maar die film keek ik eens, en nooit meer.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

niethie schreef:

Nu nog stemmen.

Wou hem nog even laten sudderen in men gedachten voor ik een score zou geven vandaar... maar dat is dus nu gebeurt

avatar van jeroen9402

jeroen9402

te gave film nog steeds mijn foforiete

avatar van Dardan

Dardan

Wat een ongelooflijk sterk verhaal -

Vroeger werd je zo vaak op VT4 met reclame voor deze film lastig gevallen dat je de interesse verloor om te kijken, een tijdje geleden kocht ik deze na alle positieve berichten gelezen te hebben, nu had ik vooraf een licht negatief gevoel over de film alsof het op een teleurstelling zou eindigen, maar achteraf besefte ik pas hoeveel jaren ik achter kom met het kijken van dit meesterwerk.

Kevin Spacey schittert in de fenomenale rol van Lester Burnham die uit zijn saaie bestaan wil ontsnappen, het hele gezinsgebeuren en -verval worden schitterend in beeld gebracht en je krijgt wat mij betreft een duidelijke kant te zien van alle leden. Niet te vergeten dat je naast het verhaal nog andere leuke thema's/quotes/humor krijgt die alles perfect ondersteunen, dit alles maakt American Beauty een van de diepzinnigste en beste films die ik ooit gezien heb. Wat kan ik hier nog meer over vertellen? - Té veel en dat heb ik zelden bij films

Absoluut meesterwerk

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Vandaag gekocht voor 3,90€ in de Saturn, een koopje voor zo een meesterwerk, vanavond na lange tijd bezien =^p

avatar van niethie

niethie

Denk dat ik hem binnenkort ook weer eens mijn speler ingooi, is tenslotte alweer ruim een jaar geleden. Misschien dat hij ditmaal wel naar de maximale score gaat...

avatar van MNV2

MNV2

De boodschap 'Do whatever you want, life is short' is op een meesterlijke manier in de film verwerkt. Ook de filosofie dat ervaringen waardevoller zijn dan tastbare dingen zoals een dure sofa krijgt in deze film een sterk standpunt. Verder vind ik het relaxede introdeuntje ook goed bij de film gaan..

avatar van bennied2005

bennied2005

Geweldige film. Voor mij een absoluut meesterwerk en eerlijk gezegd speelt Spacey een rol waar ik mezelf een beetje in herken. Als je de 40 gepasseerd bent houdt iedereen zich een spiegel voor en wil graag alsnog iets meer uit zijn leven halen. In deze film wordt dat op een geweldige manier verwoord.

avatar van Denveen

Denveen

Ja voor mij ook, absoluut toe aan een herziening, en puur vanwege het feit dat deze film me na zo'n lange tijd (drie maanden) me nog zeer helder bijstaat toe aan een verhoging, want vier sterren, dat kan zo niet langer

avatar van Grover

Grover

Leuke film over the American way of life. Maar is mij verder niet zo bijjgebleven.

avatar van S4nd0r

S4nd0r

bennied2005 schreef:

Deze film werkt ook voor Adolescenten best goed!

avatar van Criticism

Criticism

Man oh man wat een film. De film geeft ons een kijkje achter de burgerlijkheid in de amerikaanse sub-urbs, en laat ons zien wat voor een ellende daar eigenlijk schuil gaat. Geweldig acteerwerk van vooral Kevin Spacey, hij zet voor mij een zeer memorabel personage neer. De rest van de cast doet zijn werk, maar was voor mij niet uitzonderlijk goed, maar zeker niet slecht. Humor en drama gaan in deze film hand in hand, en de sfeer in deze film is ook zeer goed. Al deze facetten bij elkaar geven dit prachtige resultaat, en ik bleef net als Lester achter, met een glimlach op mijn gezicht.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ontzettend sterke film. Wat een rol van Spacey! soundtrachk was ook heel erg goed. Ben normaal gesproken niet zo'n fam van dramafilms, maar de humor waarmee het verteld wordt werkte voor mij ongelofelijk goed.

Ik kan niet anders dan ***** te geven. Meesterwerk!

avatar van H31()

H31()

Heerlijke film, die je aan het nadenken zet over het leven, en die, met name door het geweldige acteerwerk van Spacey, met geweldige humor naar voren komt. 4,5*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Intrigerende film.

Het verhaal is qua opzet misschien niet heel erg origineel, de uitwerking is geniaal. Dit komt onder andere door 'de omslag' in de film, deze omslag is redelijk geleidelijk maar toch duidelijk merk en voelbaar, zowel in verhaal, sfeer, Spacey en soundtrack. Spacey speelt werkelijk fantastisch en zijn personage is veruit de interessantste. De andere personages en verhaallijnen wisten mij niet allemaal te boeien. Vond zijn vrouw (fantastisch neergezet door Bening) wel een interessant personage, ondanks het feit dat zij perfect voldoet aan een stereotiep. Het hele verhaaltje rondom zijn dochter en die buurjongen wist me totaal niet te boeien, vond het ook raar dat er aandacht werd besteed aan de band tussen de buurjongen en zijn vader, dit leidde vooral af . Al met al een speciale film, die misschien nog wel iets specialer had kunnen zijn.

4 ster.

PS: Het was leuk om het nummer The Seeker van The Who te zien in de film, zorgde meteen weer voor een geslaagde scène

avatar van Djarune

Djarune

zal nog niet vaak genoeg zijn gezegd maar prachtige film dit. Kevin Spacey heeft hier terecht de oscar gewonnen!

avatar van rearviewmirror

rearviewmirror

Geweldige film. Spacey speelt fantastisch. Het laat zien hoe saai het leven wordt als je ouder bent. Saaie baan, relatie waar de liefde uit is. Leuk is het ook om te zien wat er allemaal veranderd als je weer zin in het leven krijgt. Het mooiste van de film is dat het zo mooie de relatie tussen de gezinsleden beschrijft. De film word nergens saai en weet je af en toe flink te verrassen. Ook zit er de nodige humor in. Top Film.

avatar van Mmore

Mmore

Bijzondere film. Zeer sterk acteer werk en een verhaal dat lekker uitgewerkt is.

avatar van DeCol

DeCol

Zeer mooie film! Een eigenlijk vrij simpel verhaaltje die we vaker zien wordt hier in een heel mooi jasje gestoken. De uitwerking is zeer geslaagd! Iedereen acteer vrijwel sterk met natuurlijk Spacey als hoogvlieger. Toch mist de film net dat speciale voor mij waardoor de film blijft hangen in je hoofd. Mogelijk dat mijn stem verhoogt wordt na herziening. Op dit moment 4.0*!

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

ECHT een TOPPER, deze film heeft geschiedenis geschreven!!

Kevein Spacey en Annette Bening.........................daar heb je toch niks van terug.

Alles klopt aan deze film, de acteurs, het verhaal, de beelden.

Oooooooooohhhhhhhhhhh kwam er maar eens een net zo goed deel 2 maar dat wordt natuurlijk onmogelijk o.k.

avatar van gotti

En totaal overbodig...

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

Deze film is echt top. Het laat de perfecte american way of life zien. Het meest onverwachte mag toch wel zijn, dat de buurman zelf homo is maar er nooit voor uit kan/kon komen en het diep weggestopt heeft. btw vind ik dit de beste Kvin Spacey film maar dat zal niet iedereen met mij eens zijn vrees ik.

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

Wat een topfilm. Gehuurd van de bieb en was direct verkocht. Prachtige rol van Kevin Spacey. Jammer dat de top tien al vol staat met goede films anders was deze er zeker ingekomen.

avatar van Kspaceyfan

Kspaceyfan

Youp Elzing schreef:

Nou deze film moet zeker in jou top 10 want op nummer 1 staat the titanic in jou lijst