Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Edwin Pindahaai
Ja het ziet er zo inderdaad low-budget uit. Dat denk je dan ook, tot je de namen van de acteurs leest.
Pastichio Rocker
Het is dan ook een film geschoten met een relatief laag budget (voor Hollywood begrippen). 8.5 miljoen Dollar is niet veel en de acteurs hebben hun paycheck flink moeten bijstellen. Maar die hadden daar geen problemen mee, aangezien de carriere van acteurs zoals Bruce Willis en John Travolta flink in het slop zaten.
De poster is uiteraard een (vrij duidelijke) verwijzing naar een cover van een pulp magazine (oftewel pulp fiction in het Engels). De 10c zou toch moeten opvallen?
In 1994, Quentin Tarantino directed a critically-acclaimed film titled Pulp Fiction. The working title of the film was Black Mask, in homage to the pulp magazine of that name, and embodied the seedy, violent, often crime-related spirit found in pulp magazines. The film helped to add the term pulp fiction to the vocabulary of many Americans who grew up in the decades after pulp magazines fell out of fashion.
zonnemeisje
Prachtig hoe al die mensen waarschijnlijk de weirdest day of their lives hebben, en dan doel ik vooral op Butch die Marcus Wallace aanrijdt en hetgeen er daarna allemaal gebeurd.
Mooi gedaan, het verweven van de verhalen per personage. Samuel L. Jackson inderdaad erg sterk.
Don MN
Bedankt.
Dit is bruikbare informatie, gezien het feit dat ik 4 was toen de film uitkwam wist ik hier niks van. Leuk nieuwtje.
JGB
ik had eigenlijk, door al hetgeen je op voorhand hoort, nét iets meer verwacht.. al is het wel een zeer goede film hé!!!
Ozuka
"'And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you."
De dialogen en one-liners zijn geniaal, vooral in scene's met Travolta en Jackson. Tesamen met de aparte verhaallijnen, de verrassende en goed gedoseerde actie, de goede muziek en perfecte cast maakt dit een waar meesterwerk.
Isaura*
Ik snap niet wat mensen er goed van vinden, ik heb er echt niet van genoten, saai bijna geen verhaal en SUPER oppervlakkig.
Ik ben in slaap gevallen door te weinig spanning, humor of actie.
Raar dat het zo goed in de smaak valt.?
Meneer Bungel
Is volgens mij gewoon een junk food keten op Maui.
Dat kan kloppen. Er is echter geen Big Kahuna Burger-restaurant te vinden in Los Angeles, waar de film zich afspeelt...
Kevin13
Dat kan kloppen. Er is echter geen Big Kahun Burger-restaurant te vinden in Los Angeles, waar de film zich afspeelt...
wow zeg, wat is dat erg.
wow zeg, wat is dat erg.
Tsja, het is in ieder geval interessant genoeg om op te reageren, beste Kevin.
Pastichio Rocker
Ik ben in slaap gevallen door te weinig spanning, humor of actie.
Raar dat het zo goed in de smaak valt.?
Nee
Omdat jij het niet goed vindt wil nog niet zeggen dat iedereen dat maar moet vinden.
Youp Elzing
8,5 miljoen dollar?
Dat is wel erg weinig voor z'on geweldige film
dikkop
De beste Tarantino-film, mede dankzij deze geweldige acteurs. Want zeg eerlijk, zonder hen was deze film nooit geworden wat het nu is...
combi
- 20609 berichten
AHWA
Eens, maar het feit dat hij Travolta caste, zorgde voor een hoop extra aandacht. Hij maakte hiermee z'n comeback, toch?
wingstone
Ik had denk ik te hoge verwachten bij deze film, want hij stelde enigszins teleur. Wel doen de acteurs fantastisch werk en zitten er vele memorabele scènes in. Toch had ik op het eind het gevoel dat er iets ontbrak, maar geen idee wat. Het interesseerde me allemaal gewoon vrij weinig, de personages waren niet interessant genoeg. Misschien had deze film niet echt een doel, het vertelde gewoon het verhaal van wat mensen. Niet meer, niet minder!
Éiredruantia
Ik wil deze fantastische film graag origineel op DVD kopen, maar nu zie ik dat er twee verschillende versies bij bol.com worden aangeboden. Nu was mijn vraag, welke versie ik het beste aan kan schaffen.
Meneer Bungel
Lees de klantbeoordelingen (op Bol.com, bij de titel met de 'zwarte hoes') er even op na, daar staat nog wat extra info. Het lijkt er op dat dat een 2-disc edition is, overigens niet in DTS en dat is de andere wel...
Goldenskull
Het is toch bijna te triest voor woorden dat hier het gros van de mensen 8,5 miljoen laag budget vind
Pastichio Rocker
Het is ook een laag budget vergeleken met de huidige budgetten die over de balk worden gesmeten in Hollywood.
Goldenskull
Het is anders helemaal niet zo weinig, zeker in verhouding tot Aziatische films. Verder moet je die 8,5 ook nog eens in het perspectief van 15 jaar geleden zetten. En ja, het is minder dan de meeste Hollywood zooi, maar om nou allerlei verbaasde reacties zoals "8,5 miljoen dollar?
Dat is wel erg weinig voor z'on geweldige film" te lezen.. valt me op en dat vind ik gewoon zwaar overdreven.
Pastichio Rocker
Aziatische films komen niet uit Hollywood.
JacoBaco
Het budget kan heel laag zijn, maar dat hoeft niet altijd te merken te zijn.
Dat is logisch. Als je een film maakt die bol staat van de special effects, een sterrencast heeft, dure kostuums enz.. enz.. En je wilt dat het er allemaal ook nog is heel goed uitziet. Ja dan heb je wel flink wat geld nodig. Willis en Travolta stonden niet meer aan de top en waren op dat moment niet echt dure acteurs.
Maar wat is Pulp Fiction nou voor bijzonders? Ik kan nu even niet iets bedenken wat veel geld zou moeten kosten.
Maar vooral vroeger bij een film als bijvoorbeeld Aliens. Daar had hij een budget van 18 miljoen. En voor zo'n ouwe rotfilm zijn ze heel goed en slim met het geld omgegaan. Want als je de film ziet, komen er maar weinig zaken erg nep over. Kijk en dat vind ik ook wel weer knap. Maar dit stukje heb ik al is geschreven bij de film zelf.
Goldenskull
Aziatische films komen niet uit Hollywood.
Nee, duh. Waar beweer ik dat?
Ze gaan iig een stuk efficiënter met het geld om daar.
Het ging mij om die verbaasde reacties trouwens.
Tommy De Vito
Ik heb het met nog een paar films, dat hoevaak ik ze ook kijk, ze gaan niet vervelen! Daar is Pulp Fiction 1 van.
Het is en blijft een topfilm!

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994