• 9.379.403 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van Goodfella

Goodfella

BOKER schreef:

Er zijn maar een paar mensen die het verhaal snappen. Voor de rest zie ik alleen maar negatieve berichten. Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet van dit genre houdt, maar er zijn een aantal van jullie, die er echt helemaal niets van begrijpen en als je dan zo'n film afzeikt vind ik dat erg vreemd. Ik hou zelf ook niet van romantisch drama, maar daarom ga ik die ook niet bekritiseren.

Ik zou me helemaal niets aantrekken van de mening van een ander en de film gewoon gaan zien. Zeker als je zijn andere films ook goed vond. Unbreakable blijft deze nog net voor. Met als goede derde the sixth sense.

En ondertussen zeg je helemaal NIETS over de film ik kwestie.

Een hele prestatie!

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Jordy schreef:

SPOILERS!!! bericht maar weer eens aangepast...

Ja shit, helemaal vergeten. Ik kwam er gister toen ik in bed lag pas achter. Mijn excuses!!! Bedankt dat je mijn bericht hebt aangepast en de volgende keer zal ik beter opletten.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

BOKER schreef:

Schijnbaar heb ik ook iets gemist in de film. Was nogal gagotisch in die bios allemaal. Dat wil niet zeggen dat ik het een slechte film vond. Ik vond hem namelijk erg goed gemaakt en het verhaal vond ik ook heel apart. 4*

WB schreef:

Heel kort dan

Ik zie werkelijk geen enkel punt wat ik nog niet wist.

Dus de opmerking dat veel mensen het einde niet snappen vind ik nogal vreemd.

BOKER schreef:

Dus als je de film snapt, is ie goed?

avatar van gandalf

gandalf

wat niemand begrijpt is waarom we niet getrakteerd worden om een enge hack en slash horror film, kortom mensen willen griezelen en krijgen vervolgens een 'ingewikkeld' (hahahaha) verhaal aan hun broek gespeld
Ik vond de film overigens nog wel te pruimen, goede acteerprestaties van het blinde meisje
groetjes van mij

avatar van WB

WB

EmDee schreef:

Ik zie werkelijk geen enkel punt wat ik nog niet wist.
Dus de opmerking dat veel mensen het einde niet snappen vind ik nogal vreemd.

Ik zei ook veel mensen, en dus niet speciaal jouw persoon in kwestie!
Maar ach, ieder zijn eigen smaak! De een snapt et wel, de ander niet, maar het echte plot wordt iig niet int midden al verklapt Daar ging mijn berichtje eigenlijk om.

avatar van agent smith

agent smith

misschien een iets te vroege vraag, maar zijn er misschien al bekendheden of geruchten over shyamalan's nieuwe project?

ben namelijk erg benieuwd wat voor soort film hij nu weer zal maken.

EmDee

Dit keer wil hij een keer een film maken met een heel verrassende plotwending.

Keer wat anders.

Jordy

Film schijnt ook een bovennatuurlijk tintje te hebben.

avatar van SirTinus

SirTinus

Nou ik heb hem vandaag in de bios gezien en ik vond hem echt slecht.. verhaal was heel matig en de trailer is misleidend want "Eng" is hij niet...

kijkert

Het blijft voor mij de vraag of Noah nou al de hele tijd (met medeweten van de ouderlingen) dat beest speelde, of pas toen Ivy op weg was naar de 'steden'.

Noah was al iemand met een 'slecht' karakter (dat vechten, die kikker geven en die foute kleur geven), en wie had nou die gevilde beesten neergegooid? (De ouderlingen wisten daar ook niet alles van).

Gebruikten de ouderlingen Noah, of was het een ongeleid projectiel?

kijkert

ik heb bij mijn vorige bericht spoilers geplaatst, volgens de aanwijzingen hoe het moet, en ze stonden ook in het voorbeeld, maar blijkbaar niet in het bericht.

Dat vind ik wel lullig.

Ik probeer het weer, en spoiler dit bericht.

avatar van m.de.haan

m.de.haan

Slechte film waar veel mensen lovend over zijn, ONBEGRIJPELIJK!!

Wat een slechte film, niet meer dan een 1,5.

jassonn

Zoveel mensen zijn er niet lovend over hoor.

Jordy

Kijkert, als je gestemd hebt op een film is een spoiler automatisch zichtbaar voor je (in een kleiner lettertype).

SirTinus schreef:

Maar maakt dat de film minder?

jassonn

Dan zijn bijna alle trailers misleidend.

avatar van pjotr

pjotr

Nee hoor, deze trailer is echt misleidend.

Ik kan me goed voorstellen dat je je belazerd voelt tijdens het kijken van deze film.

avatar van neo

neo

Het probleem ligt hier in hoe de studio de film wilde doen overkomen. M. Night is een naam die nog het meest met The Sixth Sense in verband wordt gebruikt.Die kent praktisch iedereen wel en vele kennen zijn films die te boek staan als thrillers.Hoe ga je dan een nieuwe film van de man promoten? Als rustige drama film met wat kleine spannende elementen of als pure, spannende thriller met een klein beetje drama waar hij naam mee heeft gemaakt? Voor de trailer en in ander promotioneel gedoe is toch echt voor dat laatste gekozen.Misschien slim, geniepig en wat dan ook, maar dat is ook een van de redens waarom vele vonden dat deze zijn verwachtingen niet waarmaakte.Zomaar een gedachte kronkel...

Jordy

Spijker op z'n kop. Het is spijtig dat Night bij veel mensen een vervelende nasmaak begint te krijgen, omdat iedereen telkens weer (mede door de promotie) een thriller verwacht. En elke keer is het weer "slechts" een menselijk drama met een bovennatuurlijk tintje.

Maar goed, deze manier van promotie levert wel het meeste geld op natuurlijk. Met complete andere (of: geen) promotie en dezelfde films was Night een filmhuis/cult-regisseur geweest.

Jordy schreef:

Ik trek me niks aan van die promotie, zo die tot me komt. Ik beoordeel een regisseur op de films die hij maakt.

Maar beschouw de man verre van een filmhuis/cult-regisseur. Daarvoor bedient hij zich te veel van Hollywoodcliché's en is de gereedschapkist die hij gebruikt te beperkt. En bovenal mis ik diepgang.

Het menselijke drama in zijn film vind ik zo plat als een dubbeltje.

En nu ga jij weer zeggen dat ik zijn films niet begrijp.

Jordy

Precies, hij SPEELT met die clichés Ach laat ook maar, dit is niet de film waar ik Night bij wil verdedigen

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Jordy schreef:

Ik zal Night ook niet bij deze film verdedigen (alhoewel deze film bij mij persoonlijk wel op twee staat!) Gewoon genieten van zijn talent (als regisseur dan...) en uh da's wat we moeten doen!

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Ik vind een trailer een leuk voorproefje... Ikzelf ben zo een videofiel dat ik alles wat er in de bios voorbij komt wil zien. En eerlijk gezegd was ik blij verrast met wat ik te zien kreeg. Heerlijke film gewoon... Ik had in ieder geval niet verwacht dat er zo een groot contrast zit in deze film tussen wat ik dacht en tussen wat ik te zien kreeg. 4 * zijn hier dik verdiend. En btw... ik vond het verhaal wel logisch en zou me zo in de situatie kunnen inleven.

avatar van Menghini

Menghini

Leuk filmpje, maar ik had wat meer dingen in het midden gelaten (bijvoorbeeld dat hele gedoe buiten het reservaat). Verder is het eigenlijk best voorspelbaar, maar ik had "Shyamalan" in mijn hoofd en verwachtte dus iets ongrijpbaarders dan realiteit . Ik vind Unbreakable nog steeds zijn beste...

avatar van NERD

NERD

Op een vreemde manier toch wel leuk.

3,5 sterren

Jordy

Net nog een keertje in de bios gezien. Wat een frustrerende film toch. Zoveels moois, zoveel onbegrijpelijke keuzes

Dat er van de enge scenes uit het eerste uur niets meer overblijft als je weet wat er aan de hand is was te verwachten, maar dan nog blijf ik met gigantische vragen zitten

- Brody loopt de hele film een beetje door het beeld te strompelen. Maar wanneer hij op het eind dat pak aan heeft, maakt hij ineens grommende dierengeluiden, en rent hij soepen en atletisch op Howard af?
- Hurt en Weaver hebben een gesprek met z'n tweeën, niemand in de buurt verder. Waarom is de strekking van dat gesprek "huh, dit kunnen coyotes niet gedaan hebben", terwijl ze BEIDEN precies blijken te weten wat er aan de hand is achteraf.
- Waarom praat iedereen oud-Engels?
- Wanneer de wezens het dorp zijn binnengevallen vraagt iedereen zich af "wat hebben we misdaan". Waarom vraagt niemand zich af hoe wolf-achtige wezens het in hemelsnaam voor elkaar krijgen om rechte rode strepen op deuren te verven???

Jordy schreef:

Zo soepel en athletisch, dat de blinde vrouw hem twee keer vrij makkelijk ontwijkt.

Is dat zo? Volgens mij wisten de ouderlingen zelf niet precies wie wat deed. Ik hou het op Brody die het gedaan heeft.

- Waarom praat iedereen oud-Engels?

De taal van het veilige vroeger.

Wolven die mantels aan kunnen trekken, zullen ook wel rode strepen kunnen trekken.