• 9.376.783 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Lijkt me een leuke film!

avatar van cr_ix

cr_ix

De vorige titels die hij geregiseerd heeft (aldus MM) zijn niet de kleinste:

- Sixth Sense

Anne_Girl

Lijkt me heel apart!

avatar van morpheus

morpheus

Een van de eerste reviews is HIER te vinden.

Waarom moeten we hier nou altijd zo lang wachten tot de release......

2 september is anders het zo hoor

avatar van morpheus

morpheus

jassonn schreef:

2 september is anders het zo hoor

Maar toch, zeker met dit soort films is het weer proberen uit de spoilerlinie te blijven

Jordy

Shyamalan surpasses even his own greatest work to deliver an utterly accessible, totally enthralling and thoroughly unmissable film that is perhaps one of the most original works to hit the big screen in recent years. In a word: wonderful.

Oh Boy!

en om het optimisme even te temperen 2 negatieve

Herc van aintitcool:

I predict that those who share my love for both “Unbreakable” and “Signs” will share my love for “The Village.” Otherwise, all bets are off.

avatar van cornelis

cornelis

All bets are off, dus...

Bij mij ook..

Naja,nog maar even afwachten.

avatar van cr_ix

cr_ix

spannend! krijg steeds meer zin om hem te zien

avatar van Goodfella

Goodfella

Een typische Shyamalan. Het trage tempo, de zorgvuldig uitgekiende shots, geloofwaardige personages.. alle ingredienten zijn weer aanwezig.

De hele sfeerschepping is nog wel het grootste pluspunt van The Village en daarmee overtreft 'ie wat mij betreft z'n vorige films. Vooral de nachtscènes van het dorpje, schaars verlicht door brandende fakkels, zijn ijzersterk. D'r hangt constant een zeer geladen sfeer, ook al wordt het nooit echt spannend. Een handvol gewéldige momenten maakt het lijstje pluspunten compleet.

Maarrr... het is weer een gimmickfilm. Met een vrij flauwe gimmick dit keer.. iets wat M. Night écht niet nodig heeft, want de man kan gewoon erg goede films maken. Nu zorgt het zelfs voor een behoorlijke anticlimax, erg jammer! Het verhaal steekt ook gewoon wat minder vernuftig in elkaar dan z'n vorige films. D'r had veel meer in gezeten. Z'n trademark komt nu vrij geforceerd over, ook omdat er een aantal scènes nodeloos verwisseld worden. Night lijkt hierdoor erg graag slim bezig gevonden te worden, maar waar het bij z'n vorige films wel werkte slaat 'ie hier wat dat betreft de plank mis.

Goodfella schreef:

Hmm.. dat vind ik nou juist bij al zijn films.

Maar jammer, dat het dit keer weer van het zelfde laken een pak is.

avatar van Goodfella

Goodfella

Bij z'n andere films voegt de "gimmick" of twist echt iets toe. Het grote verschil is dat je hier denkt van "Oh. Ha-ha.. Nou...." en dat is het dan.

Maar als je al z'n films flauw vindt zou ik hier niet eens aan beginnen als ik jou was.

avatar van Linda

Linda

Ik begin steeds minder zin te krijgen in de film...

avatar van aerodynamic

aerodynamic

Ben nu in de VS, en de film gaat hier vanavond in premiere, ik ga hem zeker zien dit weekend, ben ook erg benieuwd

Jordy

Ik vind Sixth Sense fantastisch, Unbreakable is één van m'n favoriete films ooit, en Signs vind ik heel erg goed. Kan mezelf onderhand dus wel Night-fan noemen.

Ook bij deze film was het tot een belangrijke gebeurtenis halverwege weer ontzettend goed. Wát een talent heeft deze man, geen regisseur kan zulke mooie plaatjes schieten, en zo effectief en geloofwaardig spanning creëren. Heerlijke rollen ook van die dochter van Ron Howard, Adrien Brody in een leuke bijrol. Prachtige muziek weer van James Newton Howard.

Maar goed, toen ontspoorde de film nogal. Rare timing, vreemde, overbodige scenes. Een erg geforceerde gimmick waar het "oh zit dat zo" moment erg vreemd en ineffectief overgebracht werd. Deze kritiek werd bij z'n eerdere films ook wel eens geroepen, maar dit is de eerste keer dat ik het er mee eens ben: de "twist" maakt van de gehele film een grap, waardoor die de tweede keer niet meer leuk of spannend zal zijn. Night, misschien wordt het toch écht eens tijd om eens een andere film te maken.

Nu klink ik wel heel erg negatief, ik heb van grote delen van deze film erg genoten. Maar de lat ligt bij mij nou eenmaal ontzettend hoog bij een Night film, en dat niveau werd hier lang niet gehaald. Mensen die Signs niets vonden moeten deze film maar overslaan.

3 *

avatar van aerodynamic

aerodynamic

Jordy schreef:

3 *

Nee, klink je niet, ik sluit me hier bij aan. De film komt ongeloofwaardig op mij over. Het hinkt te veel op verschillende gedachten. Ook 3 sterren, en dat is meer voor de prachtige sfeerbeelden die neergezet worden.

avatar van donnie B.

donnie B.

was helemaal top..................

avatar van pjotr

pjotr

Hey Zombie McGruder,

had je nou gelijk met je Shyamalan-plottwist?

Ik ben nu wel benieuwd na je één-sterren-score....:)

jassonn

Op IMDB wil het ook niet echt vlotten met het gemiddelde, is nu 6.5/4068.

avatar van as

as

Toch doet ie goede zaken:

Friday-Sunday, July 30th-August 1st 2004

8. "A Cinderella Story" $4.7m $40.1m

9. "Anchorman" $3.1m $78.1m

10. "Fahrenheit 9/11" $3.1m $109.4m

Jordy

Kijk ik van op, dat Shyamalan ZO'N naam heeft bij het grote publiek, dit zijn echt heel erg hoge openingscijfers. Een "surprise opening", merkt imdb leuk op

avatar van Esteban

Esteban

Eigenlijk kijk ik daar niet echt van op. De man z'n 6th sense is ondertussen via alle wegen zowat door iedereen gezien (inclusief alle tumult errond) en niet met 'Unbreakable', maar met 'Signs' bracht hij een kleine hype tot leven. (was te zien aan de cijfers) De man z'n naam hangt onvermijdelijk en overduidelijk vast aan elk van z'n films, de hele wereldbol (bij wijze van spreken) kent hem nu wel en een groter publiek is een logisch gevolg.

• 1937 berichten

Zolang op gewacht en zon telleurstelling .
Film kon me op geen 1 moment boeien en al het mysterieuze (wat bij mij niet veel was) was in 1 klap weg. Al zag ik het al een beetje aankomen. 2.5*

(wel aardig dat shyamalan nog ff te zien is)

salvatore schreef:

(wel aardig dat shyamalan nog ff te zien is)

Vond het geforceerd en onnodig.

• 1937 berichten

de hele film was onnodig

(Dat zeg ik als Shyamalan fan)

Vond de acteurs en actrices ook erg slecht gecast en kwamen helemaal niet goed in hun rol.

avatar van agent smith

agent smith

want zijn die wezens in het bos nou eigenlijk?

agent smith schreef:

want zijn die wezens in het bos nou eigenlijk?

heb je de film wel gezien??

want anders is het ook niet zo handig als het wordt verteld