• 9.369.485 stemmen

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

Bloompje

Ik vond de trailer al veelbelovend. Maar mij lijkt het dat we dit soort films al teveel hebben gehad. Misschien maakt Night er iets anders van...

Zoals??

Bloompje schreef:

The Blair Wich Project.

Nee, maar ik doel meer op het geval dat we ''bijna'' alles al hebben gehad en dat ik vind dat dit onderwerp nog niet echt zo uitgemolken is. Nouja al is dat een beetje een slechte redenering. Maar een dorp in het bos waar ''enge wezens'' zijn vind ik niet iets dat we al tig keer (of iets in die trend) hebben gehad.

salvatore schreef:

Zoals??

The Blair Wich Project.

Ik heb het hier wel over het feit over die scary movies die zich in een bos afspelen. Ik zal wel ongelijk hebben hoor. [/quote]

salvatore schreef:

o, excuseer mij. Ik wist niet dat het om enge wezens ging. Had ik eerlijk gezegd niet uit de trailer gehaald.

avatar van Goodfella

Goodfella

Iemand heeft me net dat oorspronkelijk bedoelde (?) einde verteld. Mijn god.. als dát waar blijkt te zijn mag Shyamalan nooit meer een film maken.

Het schijnt dus blijkbaar de bedoeling te zijn geweest dat de mysterieuze wezens mensen zijn met graafmachines en bulldozers etc. (de onverklaarbare geluiden) die de industriele revolutie symboliseren. Heel, heel, heeeel misschien kan hier wat leuks mee worden gedaan, maar dan nog heb ik zelden zoiets corny's gehoord.

avatar van Linda

Linda

Ik kon het toch niet laten om de spoiler even te lezen. We mogen inderdaad hopen dat dit veranderd wordt want dit zou echt om te zijn zo slecht. Ik zou me echt niet voor kunnen stellen dat Manoj zo'n einde bij zijn film zou doen.

Waar komen deze geruchten (?) eigenlijk allemaal vandaan?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Onderhond schreef:

Ben ik de enige die de alternatieve titel op niks vind slaan ?

Ja

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ik was al bang voor zoiets Goodfella... Dat is echt TE erg in ieder geval. Hoop dat hij er toch nog een andere draai aan geeft.

avatar van Goodfella

Goodfella

Linda schreef:

Waar komen deze geruchten (?) eigenlijk allemaal vandaan?

Van hemzelf, begreep ik. Maar ik ben geen fanatiek aintitcool volger, hoorde het gisteren voor het eerst.

avatar van Phoenix

Phoenix

LOL, dat einde was wel een heerlijke grap geweest zeg .

avatar van Jordy

Jordy

Argh, ik heb me niet kunnen inhouden. Ja dat klinkt niet best. In ieder geval niet zoals Goodfella het omschrijft.

Wat is er mis met die poster? Gewoon aanpassen zou ik zeggen...

avatar van pjotr

pjotr

Ik vond die met die wipwappies veel sterker dan deze hoor.....

Dat was alleen geen poster.

• 1937 berichten

vind deze ook niet echt mooi

avatar van eerdekes

eerdekes

Doet adrien brody hierin mee ?

avatar van jassonn

jassonn

Ja,hij speelt Noah Percy.(Je kunt info over de cast e.d gewoon op IMDB vinden,gewoon even de link bovenin gebruiken)

avatar van eerdekes

eerdekes

Haha, ik zag het net

bedankt voor de informatie

weet ik dan voor de volgende keer

tyleet11

Mijn zus heeft een aardig theorietje over deze film en voor wie de dorpelingen bang zijn.

De mensen van het dorp dragen voornamelijk gele kleren en hebben gele bloemen en vlaggen als versiering (zie trailer). De kleur rood wordt als verboden gezien. Mijn zus denkt dus dat aan de andere kant van het bos ook mensen in een dorp wonen, maar deze hebben de kleur rood als overheersende kleur en zijn juist bang voor de kleur geel en ook bang voor wat en wie er achter het bos is. Dus eigenlijk zijn beide dorpen bang voor het onbekende.

Het klinkt ingewikkeld en een beetje idioot, maar het zou wel een typische M. Night Shyamalan plottwist zijn. De spanning een beetje opdrijven en dan met iets komen dat eigenlijk helemaal niet angstaanjagend is. In ieder geval ben ik heel benieuwd naar deze film en hoop ik dat het einde me wel zal verrassen.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Die theorie bestond al langer, tyleet11. Maar die zou net zo stom zijn als de meest waarschijnlijke twist, nl dat de dorpelingen gewoon in de tegenwoordige tijd leven en ze dus bang zijn voor auto's, vliegtuigen e.d. , maar goed, dat zou wel ERG dom zijn, niet?

avatar van morpheus

morpheus

Ik vind dat M. Night Shyamalan na 3 films weer eens met wat anders moet komen. Alle voorgaande films waren prima films en de pacing maar ook de manier van filmen vond ik persoonlijk qua afwisseling van de rest van de hollywood meuk erg verfrissend. Dat hoeft niet te veranderen, maar een anderssoortig einde zou fijn zijn. Hoewel het effect van het einde natuurlijk grotendeels ligt aan de opbouw in de film maar je snapt wat ik bedoel...... toch?

avatar van jassonn

jassonn

@ Zombie McGruder:Laten we hopen dat het niet zo'n einde wordt,zou echt een afknapper zijn.

tyleet11

Aha, Zombie, dat zal ik mijn zus vertellen. Ze zal wel teleurgesteld zijn dat haar theorie al bestaat. Ik hoop dat het einde totaal anders zal zijn dan alle theorieen die al verspreid zijn en helemaal anders dan die theorie over een stuck in time dorp en de moderne wereld . Signs en Unbreakable vond ik niet echt verassend of inspirerend en ik hoop dat M. Night Shyamalan met deze film weer op het goeie spoor zit. Er is nu ook een trailer/informatiefilmpje van 7 min. online waarin een halve seconde een dwerg met een rood kapje te zien is die naast Phoenix zijn blinde vriendin loopt. Ik heb dit filmpje nog niet gezien en weet dus niet of dit klopt, maar ik zal morgen even checken.

tyleet11

Voor het 7 minutenfilmpje, ga naar het onderstaand adres. (Alleen windowsmediaplayer formaat.)

avatar van dttom

dttom

zo ik ben echt niet meer op de hoogte, voor het eerst dat ik iets hier over lees of zie. Trailer was redelijk spannend.

tyleet11

Zo, op IMDB wordt de spanning opgedreven en staan de forums vol met theorieen over de "creatures", maar moviemeter wil nog niet echt warmdraaien. No blame, het duurt ook nog twee maanden voordat The Village hier te zien is. Maar een beetje speculeren is altijd leuk. No thoughts, anyone???

avatar van Esteban

Esteban