The Village (2004)
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Bekijk via Disney+
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Bloompje
Ik vond de trailer al veelbelovend. Maar mij lijkt het dat we dit soort films al teveel hebben gehad. Misschien maakt Night er iets anders van...
salvatore
- 1937 berichten
The Blair Wich Project.
Nee, maar ik doel meer op het geval dat we ''bijna'' alles al hebben gehad en dat ik vind dat dit onderwerp nog niet echt zo uitgemolken is. Nouja al is dat een beetje een slechte redenering. Maar een dorp in het bos waar ''enge wezens'' zijn vind ik niet iets dat we al tig keer (of iets in die trend) hebben gehad.
Zoals??
The Blair Wich Project.
Ik heb het hier wel over het feit over die scary movies die zich in een bos afspelen. Ik zal wel ongelijk hebben hoor. [/quote]
o, excuseer mij. Ik wist niet dat het om enge wezens ging. Had ik eerlijk gezegd niet uit de trailer gehaald.
Goodfella
Iemand heeft me net dat oorspronkelijk bedoelde (?) einde verteld. Mijn god.. als dát waar blijkt te zijn mag Shyamalan nooit meer een film maken.
Het schijnt dus blijkbaar de bedoeling te zijn geweest dat de mysterieuze wezens mensen zijn met graafmachines en bulldozers etc. (de onverklaarbare geluiden) die de industriele revolutie symboliseren. Heel, heel, heeeel misschien kan hier wat leuks mee worden gedaan, maar dan nog heb ik zelden zoiets corny's gehoord.
Linda
Ik kon het toch niet laten om de spoiler even te lezen. We mogen inderdaad hopen dat dit veranderd wordt want dit zou echt om te
zijn zo slecht. Ik zou me echt niet voor kunnen stellen dat Manoj zo'n einde bij zijn film zou doen.
Waar komen deze geruchten (?) eigenlijk allemaal vandaan?
Sjoerd
Ben ik de enige die de alternatieve titel op niks vind slaan ?
Ja
Sjoerd
Ik was al bang voor zoiets Goodfella... Dat is echt TE erg in ieder geval. Hoop dat hij er toch nog een andere draai aan geeft.
Goodfella
Waar komen deze geruchten (?) eigenlijk allemaal vandaan?
Van hemzelf, begreep ik. Maar ik ben geen fanatiek aintitcool volger, hoorde het gisteren voor het eerst.
Jordy
Argh, ik heb me niet kunnen inhouden. Ja dat klinkt niet best. In ieder geval niet zoals Goodfella het omschrijft.
jassonn
Ja,hij speelt Noah Percy.(Je kunt info over de cast e.d gewoon op IMDB vinden,gewoon even de link bovenin gebruiken)
eerdekes
Haha, ik zag het net
bedankt voor de informatie
weet ik dan voor de volgende keer
tyleet11
Mijn zus heeft een aardig theorietje over deze film en voor wie de dorpelingen bang zijn.
De mensen van het dorp dragen voornamelijk gele kleren en hebben gele bloemen en vlaggen als versiering (zie trailer). De kleur rood wordt als verboden gezien. Mijn zus denkt dus dat aan de andere kant van het bos ook mensen in een dorp wonen, maar deze hebben de kleur rood als overheersende kleur en zijn juist bang voor de kleur geel en ook bang voor wat en wie er achter het bos is. Dus eigenlijk zijn beide dorpen bang voor het onbekende.
Het klinkt ingewikkeld en een beetje idioot, maar het zou wel een typische M. Night Shyamalan plottwist zijn. De spanning een beetje opdrijven en dan met iets komen dat eigenlijk helemaal niet angstaanjagend is. In ieder geval ben ik heel benieuwd naar deze film en hoop ik dat het einde me wel zal verrassen.
Zombie McGruder
Die theorie bestond al langer, tyleet11. Maar die zou net zo stom zijn als de meest waarschijnlijke twist, nl dat de dorpelingen gewoon in de tegenwoordige tijd leven en ze dus bang zijn voor auto's, vliegtuigen e.d. , maar goed, dat zou wel ERG dom zijn, niet?
morpheus
Ik vind dat M. Night Shyamalan na 3 films weer eens met wat anders moet komen. Alle voorgaande films waren prima films en de pacing maar ook de manier van filmen vond ik persoonlijk qua afwisseling van de rest van de hollywood meuk erg verfrissend. Dat hoeft niet te veranderen, maar een anderssoortig einde zou fijn zijn. Hoewel het effect van het einde natuurlijk grotendeels ligt aan de opbouw in de film maar je snapt wat ik bedoel...... toch?
jassonn
@ Zombie McGruder:Laten we hopen dat het niet zo'n einde wordt,zou echt een afknapper zijn.
tyleet11
Aha, Zombie, dat zal ik mijn zus vertellen. Ze zal wel teleurgesteld zijn dat haar theorie al bestaat. Ik hoop dat het einde totaal anders zal zijn dan alle theorieen die al verspreid zijn en helemaal anders dan die theorie over een stuck in time dorp en de moderne wereld . Signs en Unbreakable vond ik niet echt verassend of inspirerend en ik hoop dat M. Night Shyamalan met deze film weer op het goeie spoor zit. Er is nu ook een trailer/informatiefilmpje van 7 min. online waarin een halve seconde een dwerg met een rood kapje te zien is die naast Phoenix zijn blinde vriendin loopt. Ik heb dit filmpje nog niet gezien en weet dus niet of dit klopt, maar ik zal morgen even checken.
tyleet11
Voor het 7 minutenfilmpje, ga naar het onderstaand adres. (Alleen windowsmediaplayer formaat.)
dttom
zo ik ben echt niet meer op de hoogte, voor het eerst dat ik iets hier over lees of zie. Trailer was redelijk spannend.
tyleet11
Zo, op IMDB wordt de spanning opgedreven en staan de forums vol met theorieen over de "creatures", maar moviemeter wil nog niet echt warmdraaien. No blame, het duurt ook nog twee maanden voordat The Village hier te zien is. Maar een beetje speculeren is altijd leuk. No thoughts, anyone???

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist