• 9.378.017 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Rianneke_Dan schreef:

En je vind serieus de robots uit Transformers wel realistisch overkomen?

Ja.

Had je liever een flatgebouwtje gezien en wat fietsers die oversteken?

Op een vreemde planeet, natuurlijk niet.

Zwevende bergen kunnen moeilijk realistisch overkomen, alhoewel...het zag er prachtig uit en ik had ook echt het gevoel dat het echte bergen waren.

En dat had ik dus niet, het ziet er wat mij betreft tè geanimeerd uit.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ja.

*Gooit handdoek in de ring*

_Se7en_ schreef:

Dus ik moet met de groep meegaan en zeggen dat ik het er ook geweldig uit vind zien? Dat zou liegen zijn.

Nee, dat wil ik absoluut niet. Ik gaf alleen even aan, dat je wel behoorlijk goede beargumentatie moet hebben, wil je dit standpunt vasthouden...

avatar van rep_robert

Mwoah, het zag er dus bepaald niet geanimeerd uit. Over Na'vi, kleurrijke wezens en planten oké. Maar die bergen zagen er gewoon verdomd geil uit.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

jeroentjuhhhhh schreef:

*Gooit handdoek in de ring*

That's my point

Tha-Joker schreef:

Mijn argument is dus dat het de bedoeling van de filmmaker is om het te doen lijken alsof het een echte planeet is met echte wezens en echte planten. Dat dit andere planten en wezens zijn dan we hier gewend zijn, daar kan ik doorheen kijken. Maar ik vind dat de animaties niet realistisch overkomen, het doet me meer denken aan Pixar.. vandaar. Maar nou juist omdat het ècht bedoeld is, vind ik dat het ook echt over moet komen. En dat doet het niet voor mij.

Ik hoop dat ik het hiermee eindelijk duidelijk gemaakt heb.

avatar van Reinbo

Je neemt het veel te serieus. Volgens mij willen de filmmakers dat je lekker achterover gaat zitten en de boel over je heen laat komen. En of je het dan wel of niet leuk vind is aan jou.

avatar van Justinw

Justinw

Eens met Reinbo, dit is geen film met honderden intressante onderliggende lagen. Sit and Enjoy!

• 2041 berichten

Maar dan heb je het over het geheel. Ik had het alleen over de animaties.

_Se7en_ schreef:

Ik heb nergens gezegd dat het simpele animatie is. Je kan wel zien dat er veel tijd en aandacht aan besteed is maar toch vind ik het er niet echt uitzien. Transformers vind ik bijvoorbeeld veel beter gemaakt.

Moet ik je wel gelijk in geven.

De Navi's uit Avatar zijn zo perfect mogelijk gemaakt, haast geen krasjes op ze te vinden, ongeveer allemaal dezelfde kleren aan (nou ja meer strings eigenlijk), ze zien er bijna allemaal hetzelfde uit.

De robots bij Transformers zaten onder de krasjes, en je had ze in behoorlijk veel soorten, maten en kleuren. Dat kwam allemaal wat echter over dan bij die Navi's uit Avatar. Daarnaast vond ik de robots ook een betere interactie hebben met de omgeving, maar dat komt ook een beetje omdat zij in een echte omgeving zitten.

Ik vond trouwens de planeet pandora er wel prachtig uitzien.

Een heleboel offtopic / slowchat berichten verwijderd. Houd de discussie gewoon bij de film.

Moet ik je wel gelijk in geven.

Ik vond trouwens de planeet pandora er wel prachtig uitzien.

Krassen op het lichaam van de Na'vi Ja dat had deze film verbeterd... Even serieus. De Na'vi verschillen wel degelijk onderling. Ze hebben andere lichaamsbouwen, gezichten, haar etc.

Tha-Joker schreef:

Ik bedoel meer littekens of zo iets. Ze springen uit bomen, vliegen op van die beesten en vechten met behoorlijk grote monsters uit pandora. En dat doen ze allemaal zonder kleerscheuren ( ) of wat dan ook. Ze hadden er best een paar manke Navi's, of wat met littekens in kunnen stoppen.

Die verschillen onder de Navi's waren er niet veel te vinden, het waren allemaal 3 meter lange blauwe wezens, met een grote bos haar en anorexia. Af en toe een dikke of kleine Navi maakt het gewoon wat geloofwaardiger.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ze hebben gewoon een hele dikke en sterke huid (en ze zijn al 3 meter bij geboorte)

_Se7en_ schreef:

Maar dan heb je het over het geheel. Ik had het alleen over de animaties.

De enkel de animaties (die met meer detail gerenderd zijn dan ooit) of de motion tracking (die voor geloofwaardige acteer prestaties van CGI characters zorgt)?

Karl van H. schreef:

Ja en kleerscheuren zijn niet mogelijk, want ze dragen nauwelijks kleren.

Moet ik je wel gelijk in geven.

Hoeveel krasjes heb jij op je huid? (Maar je hebt wel een punt, een beetje meer wondvocht en haar had de wezens goed gedaan, maar dat was iets te veel cgi werk geweest denk ik. Volgende generatie processors en het ka. )

avatar van Thorak

Thorak

eltorro schreef:

Tjs het zal voor een hoop mensen moeilijk te geloven zijn, maar de Na'vi zijn van origine groen. Dat ze er hier blauw uitzagen komt omdat ze helemaal onder de blauweplekken zitten door het rijden op die vliegende beesten!

Maar een beetje slijtage en verweerde plekken zou inderdaad niet misstaan hebben. Het ziet er allemaal veel te strak uit voor wat ze allemaal doen. Ga jij maar eens een dag je door een oerwoud rennen en doen, wedden dat je niet schoon thuis komt?

Thorak schreef:

Ach kijk is dat ook weer opgelost.

avatar van essepluisje

essepluisje

Als ik 6* kon geven deed ik het. Nog nooit zo in awe geweest na het kijken van een film in de bioscoop.

De wereld van de Na'vi is zo adembenemend dat je er zo naar toe zou willen.

Goed het verhaal is niet het meest originele wat er is maar de vernieuwende 3D techniek (VEEL beter dan overige 3D films) en de prachtige beelden maken dit ruimschoots goed!

6 sterren. Een 12..

avatar van apolicum

apolicum

Thom1994 schreef:

6 sterren. Een 12..

Bij wijze van spreken Thommetje!

Da's zoals iemand die zegt dat hij er voor 200% voor gaat terwijl 100% het maximum is. Hiermee willen mensen gewoon zeggen dat het hun stoutste verwachtingen nog overtréft!

avatar van wibro

wibro

essepluisje schreef:

De wereld van de Na'vi is zo adembenemend dat je er zo naar toe zou willen.

Nee hoor, geef mij maar de wereld van de bloedmooie oranje Bavaria babes, tig keer zo mooi als de wereld van die oerlelijke blauwe reuzesmurfen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Same here, alleen wil ik dan graag naar de wereld van Hamelen.

apolicum schreef:

Bij wijze van spreken Thommetje!

Meen je niet

avatar van apolicum

apolicum

Thom1994 schreef:

Meen je niet

Ah je wist het al, dan begrijp ik je reactie helemaaaaal niet meer

Thom1994

Ik gaf gewoon antwoord op een feitelijk foute opmerking. Maar ik snapte het wel hoor. . Een film kan niet meer waard zijn dan een 5*, want 5* is helemaal perfect.

avatar van chevy93

chevy93

Een 5,0* staat zeker niet voor perfectie, want de perfecte film bestaat niet.

P.S. dit zijn de soort reacties die mensen als Ajax&Litmanen1 verafschuwen

avatar van rep_robert

En ik ook, de perfecte film bestaat wel voor mij En dat is voor iedereen anders.

avatar van Rizz

Rizz

Als je door de gigantische wolk van clichés kunt kijken is het een prima film. Ik kon het na'vi volk alleen gewoon niet serieus nemen

Wat ik met Disney's Pocahontas wel weer heb

maar al met al heb ik er zeker van genoten. Gewoon kijken en genieten.