Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Thom1994
Laten we het nu weer over Avatar hebben. Geen off-topic berichten meer.
GuyB
Avatar, een nog altijd onbegrijpelijke hype, die veroorzaakt is door het recordprijskaartje, de 3 jaar werk en de media-invloed. Die Na'Vi zijn echt een heel lelijk ontwerp, die wereld is dan ook niet mijn visie van wat mooi is.
RedSquare
Overhyped, slecht geacteerd en een slecht verhaal boordevol clichees.
En toch, genoeg afwisseling in tempo en heb ik me vermaakt bij het kijken naar de cgi. De film doet precies wat ik verwachtte.
De CGI die alom geprezen wordt vind ik helemaal niet zo goed. Het is toch de bedoeling dat het er realistisch uitziet? Ik vond het helemaal niet realistisch en wat mij betreft ziet het er niet beter uit als menige populaire realistische game.
Heb je de lenzen van de buurman in gedaan? Want als je het verschil niet ziet tussen deze cgi en een game ben je volgens mij stekeblind. Of wellicht dat je op dvd niet de volledige resolutie kan ervaren.
- 2041 berichten
Vanwaar de agressie? Ik vond het er gewoon niet goed uitzien. En daar kan je om gaan schelden, maar dat zorgt er niet voor dat ik het beter ga vinden.
Tha-Joker
Sorry Se7en maar Reinbo gebruikt toch echt geen scheldwoord in zijn reactie, hij is wel fel, maar daar moet je dan maar een beetje tegen kunnen. Daarbij komt ook nog is, dat hij gelijk heeft. De CGI kan je kitsch vinden, dat mag. Maar om het nou uit te maken voor "game-kwaliteit" is wel erg somber. De mooiste game op de PS3 in supermegaultrafull-HD kwaliteit haalt het nog bij lange na niet bij de CGI van Avatar.
Ga je nog serieus deelnemen in de discussie over Avatar zelf, als film, of blijf je met bevestigingen en onnodige krachttermen strooien?
panjoe
Sorry hoor maar als jij dat schelden vindt kan je maar beter geen discussies op het internet meer aan gaan. Zodra iemand een klein beetje fel doet schiet je gelijk in een slachtofferrol
- 2041 berichten
Jullie zijn ook echt erg he. Ik neem geen slachtofferrol aan, ik vond alleen dat hij zijn punt ook op een andere manier kon maken, zonder te zeggen dat ik stekeblind ben en de lenzen van m'n buurman in heb.
Nee, je vindt dat hij gelijk heeft. Er zijn mensen die er anders tegenaan kijken. Wat mij betreft overstijgt de CGI in Avatar het niveau van Pixar niet. Ik vond het gewoon erg slecht gemaakt. Nou juist omdat het de bedoeling is dat het er realistisch uitziet. Ik vond het er niet realistisch uitzien.
Thom1994
Wat vind jij dan wel realistisch?
Veel mensen vinden deze film juist erg proffessioneel gemaakt omdat je de overgang tussen echt en animatie bijna niet ziet. Het wordt zo goed met elkaar gecombineerd dat het bijna realiteit lijkt.
Hoe zouden ze het volgens jou dan écht hebben kunnen maken?
AchmedATM
Ik heb wel CGI scene's in games gezien die op hetzelfde niveau zijn als dit. Het feit dat Avatar gewoon meer felle kleuren heeft betekent niet dat het beter is.
omdat je de overgang tussen echt en animatie bijna niet ziet.
Dan ben je stekeblind
- 2041 berichten
Wat vind jij dan wel realistisch?
Hoe zouden ze het volgens jou dan écht hebben kunnen maken?
Ik ben geen specialist natuurlijk, dus ik weet niet hoe ze het echter hadden kunnen maken. Maar het is moeilijk uit te leggen. Ik vond het gewoon niet echt overkomen. En dat is niet omdat het blauwe wezentjes zijn en dat helemaal niet kan. Het kwam allemaal wat schokkerig over en de realiteit pakte niet bij mij. Ik kreeg een enorm Pixar gevoel bij de film.
Dat is erg jammer.
Misschien dat 2D en 3D in dat opzicht verschillen van elkaar? Anders weet ik het ook niet.
Dan ben je stekeblind
Of juist niet. Vooral het feit dat animatie en realiteit bij elkaar komen vind ik erg realistisch.
88Fabian

Dat is erg jammer.
Ik heb Avatar niet in 3D gezien, en ik denk dat dit er voor een groot gedeelte mee te maken heeft. Ik kan me voorstellen dat als je een film als Avatar in 3D ziet, dat je helemaal overweldigd bent en dat je de film misschien beter kan beoordelen na 'm (zoals andere films) in 2D gezien te hebben. Ben benieuwd wat er met de stemmen gaat gebeuren als veel mensen de film in 2D terugzien.
88Fabian
Toen ik de film in 2D terugzag had ik echt zoiets van 'hoe slecht kan een film zijn?' 'maar hoe goed kan het gepromoot zijn'?
Dat had ik dus ook..
Wekenlang ging het op tv alleen maar over Avatar en ik had er dus erg veel van verwacht. Maar helaas werd het wat mij betreft niet waargemaakt.
Ik denk dat de publiciteit ook te maken heeft met de enorm hoge kosten die voor deze film gemaakt zijn. En zo zie je maar weer.. iets wat duur is, is niet altijd beter.
Zoals je weet is de film al een tijdje te koop op dvd, de film staat nog stabiel hoog in de 4*. Oftewel, hij is nog steeds geweldig. Jij vindt het er nep uit zien, wij vinden het er mooi uit zien. Kwestie van smaak, maar ik adviseer je dan wel om die Avatars nog een keer onder de vergrootglas te nemen. Die zien er best indrukwekkend uit hoor, misschien geen goede tv om op te kijken?
Dat het er kitcherig uit ziet klopt, maar dat is meer iets waar je van moet houden. Als je let op alle details kan ik onmogelijk zeggen dat het een simpele animatie is, zoals jij graag wilt vermelden.
- 2041 berichten
Ik heb nergens gezegd dat het simpele animatie is. Je kan wel zien dat er veel tijd en aandacht aan besteed is maar toch vind ik het er niet echt uitzien. Transformers vind ik bijvoorbeeld veel beter gemaakt. En dit heeft niets te maken met de Sony Bravia full HD 46" waar ik Avatar op gezien heb
Tha-Joker
Ja, je kan de film niet goed vinden etc. Maar de meeste laag-stemmers geven wel toe dat Avatar er geweldig uit ziet.
- 2041 berichten
Dus ik moet met de groep meegaan en zeggen dat ik het er ook geweldig uit vind zien? Dat zou liegen zijn.
Tonypulp
Wij zullen wel allemaal niets gewend zijn dat we Pandora zo filmisch imponerend en vooruitstrevend mooi vinden
- 2041 berichten
Mooi misschien wel, maar echt? Nee.
M.a.w. je vind het wel mooi gemaakt, maar de stijl bevalt je niet?
- 2041 berichten
Nee, ik vind het wel mooi gemaakt, maar het moet realistisch overkomen. En dàt vind ik niet gelukt.
Rianneke_Dan
En je vind serieus de robots uit Transformers wel realistisch overkomen?
Had je liever een flatgebouwtje gezien en wat fietsers die oversteken?
Zwevende bergen kunnen moeilijk realistisch overkomen, alhoewel...het zag er prachtig uit en ik had ook echt het gevoel dat het echte bergen waren.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful