• 9.378.220 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Thom1994 schreef:

Ik begrijp heus wel dat je deze film niet waardeert, maar je zegt zelf dat dit een promotiefilmpje voor 3D is, waarom kijk je er dan naar?

Ik keek voor het eerst naar een 3D film bij Avatar.

En kwam tot de conclusie dat 3D zeker niet de toekomst is..

niet voor mij in iedergeval,en veel mensen vinden 3D maar niks.

dat lees ik echt op veel site's.

Thom1994

Maar stel nou dat je hem niet in 3D had gezien, dan was je beoordeling dus hoger geweest? Ik zou zeggen, koop een blu-ray/DVD en ga hem thuis nog eens kijken.

En ikzelf ben ook geen enorme fan van 3D. In de bioscoop mogen ze wel blijven, maar dan wel naast de normale 2D uitvoeringen, en de 3D tv's vind ik al helemaal niks, alleen gecombineerd met mogelijkheid voor 2D zou ik deze misschien in de toekomst ooit nog eens aanschaffen.

Verder vind ik 3D ook niet geweldig. Het is alleen wel een leuke ervaring.

avatar van Reinbo

Het is ook niet bedoeld voor de mensen die het niks vinden, maar voor de mensen die het wel leuk vinden. En dat zijn er meer dan voldoende om in de toekomst vrijwel alle blockbusters in 3d uit te brengen. Maar er zal vast nog lange tijd ook wel een 2d versie van worden uitgebracht.

Is nu eenmaal een bij effect van de piraterij dat Hollywood deze kant op wordt geduwd.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Avatar, zonder twijfel de meest besproken film van de laatste tijd.

Ik heb er eigenlijk nog nooit echt iets over geschreven maar daar heb ik nu wel zin even zin in, of jullie nou willen of niet

De film verdiend een dikke pluim op het gebied van de special effect's. Wat is daar een aandacht aan besteed zeg. Door de mooie special effect's word je als kijker echt een fantasiewereld ingezogen.

Vooral het eind-gevecht vond ik verbluffend mooi in beeld gebracht. En dan te bedenken dat ik het niet eens in 3D heb gezien, ik vond het in 2D al prachtig. De oscar op dat gebied vind ik dan ook volkomen terecht, ik hoop dat we in de toekomst meer van dit soort staaltjes techniek te zien krijgen.

Ook vond ik het op het gebied van acteerwerk wel goed zitten. De hele cast gaat prima op in zijn/haar rol en levert gewoon puik werk af, alhoewel ik niemand echt uitzonderlijk vond acteren.

Dan mijn kritiek. Ik vond de film bij vlagen erg "cheesy". Zoals die scene dat de na'vi in harmonie bij die boom wat raar zitten te swingen. Haha dat vond ik gewoonweg belachelijk, ik moest ook echt lachen omdat ik het zo verschrikkelijk slecht vond. Ook het romantiek momentje tussen Jake & die Avatar was tenenkrommend. En zo zitten er nog meer scenes in de film waar de meligheid vanaf droop. Zulke scenes halen mij als kijker helaas steeds weer even uit de film. Ook had ik sterk het gevoel dat Cameron ons even een boodschap mee wou geven over hoe de "destructieve" mens met de aarde omgaat. Ik zijn film "The Abyss" sloeg hij ook al zo door met die zoetsappige meligheid...

Nu ik 3 films van hem heb gezien moet ik dan ook zeggen dat ik geen fan ben van zijn werk (Terminator moet ik nog wel eens zien).

Ook begon Avatar mij op den duur iets te vervelen, simpelweg omdat het verhaal niet echt boeiend en/of verassend was. Het vervalt in clichés en is zo voorspelbaar als FC Barcelona - VV Urk. Hierdoor word het soms gewoon saai om te kijken.

Eerder werd in dit topic de vergelijking gemaakt met "Dances With Wolves" en daar kan ik mij best in vinden. Eigenlijk is dit gewoon de SF versie daarvan. In hoofdlijnen lijken ze heel veel op elkaar.

Ik snap wel dat velen dit een filmervaring van jewelste vinden. Die worden er helemaal ingezogen door de prachtige SF-wereld & passende muziek en storen zich niet aan die dingen die mij juist wel steeds uit de film halen. Ik ben jaloers op jullie

Voor mij is dit geen film om weer eens te bekijken. Mijn punten gaan ook alleen naar de prachtige special effect's en mooie eindbattle. Voor de rest kan ik geen voldoende geven, daarvoor vond ik de film zoals gezegd te cheesy & voorspelbaar.

@boozebelly,Top recensie

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Jammer dat je iemand niet kan complimenteren of punten kan geven ofzo voor een recensie, want dan zou ik er zonder twijfel eentje geven aan boozebelly.

• 2041 berichten

Avatar kon me totaal niet boeien. Het verhaal is erg zoetjes en James Cameron probeert ons het moraal van de film door de strot te duwen. Prima als je dit wil doen, maar maak dan een documentaire.

De CGI die alom geprezen wordt vind ik helemaal niet zo goed. Het is toch de bedoeling dat het er realistisch uitziet? Ik vond het helemaal niet realistisch en wat mij betreft ziet het er niet beter uit als menige populaire realistische game.

Het acteerwerk was aardig, maar zeker niet hoogstaand.

Misschien heeft mijn beoordeling te maken met het feit dat deze film zo enorm gehypet is. Als iets enorm gehypet wordt verwacht je namelijk dat het ook geweldig ìs.

avatar van rep_robert

Jammer dat je na boozebelly's recensie dit dan weer moet lezen

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Waar ik dan toch 2* voor geef? Geen idee. Misschien om niet als een mongool aangezien te worden omdat ik Avatar niets vind.

Waar slaat dit nou weer op? Je geeft Avatar dus toch 2* sterren, omdat je niet als een mongool wilt worden aangezien? Als je je lage cijfer goed kunt onderbouwen is er toch helemaal niets aan te doen voor ons?

avatar van Nomak

Nomak

Stephanovic schreef:

Gelukkig maar dat dat niet mogelijk is. Ik haat sites waar mensen zo correct mogelijk gaan zijn om toch maar complimenten te kunnen krijgen.

Tha-Joker schreef:

Als ik naar bepaalde reacties kijk denk ik dat je voor stom aangezien wordt als je deze film laag beoordeelt. Maar goed. 1* omdat er zoveel moeite voor gedaan is.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Nomak schreef:

Je kunt ook achter elke boom een vijand zien...

avatar van Thorak

Thorak

88Fabian schreef:

Thorak schreef:

Mja kan

Thorak schreef:

Maar af en toe is het ook erg terecht....
Wou net zeggen..sommige komen ook wel erg dom over, losgezien van de score.

Stephanovic schreef:

Toch ben je het op een groot vlak ook niet met hem eens, omdat hij 2,0* geeft aan Avatar, en jij 5,0*.

Nomak schreef:

Gaan ze op internet zoeken naar proffessionele recensies en stoppen een paar moeilijke woorden in hun recensie van de site www.synoniemen.net

88Fabian schreef:

Precies dat is het probleem hier af en toe wel ja.

Als je het over mij hebt, ik vind niemand een mongool, maar ik vind de argumenten die jij geeft voor het lage cijfer, erg zwak.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Thom1994 schreef:

Je kunt het ook met iemand niet eens zijn en toch vinden dat 'ie een mooie recensie heeft geschreven. Je kunt begrip hebben voor de (subjectieve) argumenten van anderen, zonder deze te hoeven delen.

Karl van H. schreef:

Ja. Oké, maar het puntenverschil is hier wel erg groot.

avatar van panjoe

panjoe

Thom1994 schreef:

Ja. Oké, maar het puntenverschil is hier wel erg groot.

Het puntenverschil staat daar compleet los van.

Thom1994

Niet helemaal. Ik ben een volhouder mensen.

+1 voor deze reactie en 10 kudo's voor de reacties op jou reactie

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

_Se7en_ schreef:

Maar je verlaagd je cijfer nu van een 2* naar een 1*. Dus je gaf echt alleen maar een twee omdat je niet door anderen als een "mognool" gezien wilt worden. Dat is toch raar, je past je eigen mening aan, omdat er mensen zijn die deze film helemaal fantastisch vinden.

Je hoeft toch niet met iedereen vrienden te zijn, daar is een discussiesite toch voor?

• 2041 berichten

Dat klopt, maar ik vind dat er af en toe nogal grof gereageerd wordt, terwijl je ook gewoon de mening van een ander kan respecteren.

Daarom heb ik die laatste opmerking er ook bij gezet (al heb ik getwijfeld of ik dit wel moest doen).

En nee, ik hoef niet met iedereen vrienden te zijn. Maar zit er ook niet op te wachten om kutopmerkingen te krijgen na het schrijven van een recensie.

Misschien had ik het anders moeten verwoorden of er helemaal niet bij moeten zetten, dit zal ik in gedachten houden bij de volgende recensie.

Tonypulp

Waarom zou je je iets van zulke types aantrekken? Zijn te triest voor woorden, zolang je het onderbouwt zul je je nergens voor in hoeven houden hoor, nu heb je ook enkel reacties op dat kleine stukje. Anders was 't prima toch .

avatar van AchmedATM

AchmedATM

_Se7en_ schreef:

Dat hoort erbij, mensen willen graag hun mening op andere forceren. Speel de bal terug of negeer het dan is het gelijk leuker op MM.

zo denk ik er ook over.

avatar van rep_robert

Ik heb nog nooit een kutreactie na een recensie gekregen. Heb er inmiddels al 520 of zo staan. Overdrijven is ook een vak

Tonypulp

Inderdaad, ligt altijd aan degene die de review schrijft, iig de manier waarop.