• 9.378.049 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

88Fabian

Wat moet ik nou van deze film zeggen?,ja ik weet het: "kijk deze film niet want het is zonde van je tijd"

Ha-ha.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

88Fabian schreef:

Dan is het vast geen zonde van je tijd om even uit te leggen wat er zo slecht aan de film is.

avatar van AC1

AC1

MoFeDu schreef:

Eigenlijk weet je toch al wat de 'tegenstanders' van deze film vinden? Ik denk niet dat hij met andere, onbekende argumenten zal afkomen.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

AC1 schreef:

je weet maar nooit AC1

Tha-Joker

Nee dus dan was het plaatsen van zijn bericht ook zonde van zijn tijd, als je niet wilt discussieren over een film en alleen maar nietszeggende krachttermen wilt werpen in een forum, dan kun je beter ergens anders je tijd nuttig gaan besteden!

avatar van mallasorte12

mallasorte12

Prachtige film een echte 5 Waard!

avatar van Decec

Decec

Op weg naar Top...

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Yep, het is inderdaad een zeer mooie film.

Ik vind het niet over-rated, zeer mooie effecten, goede acteurs...

Als ik de critici mag geloven is geen een film een 5 of een 4 waard...

5'

avatar van Karl van H.

Karl van H.

(verwijderd) schreef:

Als ik de critici mag geloven is geen een film een 5 of een 4 waard...

Omdat ze Avatar niet tof vinden? Tuurlijk joh...

avatar van AC1

AC1

Critici vinden Avatar wel leuk, dacht ik. De Amerikaanse critici vinden hem heel leuk (83% op RT) maar soms lopen die ook maar wat mee enthousiast te doen om hun publiek niet te kwetsen.

avatar van dinhus

dinhus

Misschien dat sommige avatar niet leuk vinden zich expres tegen de massa verwerpen om uniek te zijn? Ken meer dan genoeg mensen en ben ze hier ook eens tegengekomen.

Tha-Joker

Ik denk wel dat een deel van de 0,5-stemmers een 0,5 stemmen om hun mening sterker uit te drukken.

avatar van rep_robert

Dat is met heel veel films zo, als je geen enkel positief puntje in een groot aantal films weet te vinden(waar genoeg positiefs over te vermelden valt) dan weet ik het ook niet meer.

Je kan Avatar kut vinden, maar de CGI verdient op zn minst wel een sterretje (of 2).

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De CGI kan nog zo mooi zijn, als een film je tot het bot weet te irriteren, dan is een 0,5* wat mij betreft echt wel op z'n plaats hoor. Je hoeft een film echt niet objectief proberen te beoordelen.

Trouwens, mooie top 10, rep_robert

avatar van rep_robert

Ik vind het erg simpel om te zeggen, de film irriteerde me...de film krijgt het laagste van het laagste.

Voor degenen die Avatar een 0,5* geven. Kijk is August Underground Mordum, Anaconda 3&4, 2012 Doomsday, A Sound of Thunder, Gettin'It, Stealing Candy, Direct Contact of Dormdaze 2. Kijken of je Avatar dan nog steeds zo slecht vindt

Enne, thanks Karl van H. Ik vond hem zelf ook wel mooi haha

avatar van FransBosch

FransBosch

A Sound of Thunder is anders best een aardige film met Ben Kingsley erin die een komische rol vervult. Maar inderdaad, je tip is wel stof tot nadenken voor de mensen die deze film 0,5 sterren geven.

Thom1994

Je houdt van deze film of je houdt er niet van.

Deze film moet het vooral hebben van de impressieve special effects die in deze film verwerkt zitten. Gecombineerd met 3D worden deze effects nog eens aangesterkt, en voila. In de bioscoop zien vele mensen voor het eerst van hun leven een 3D film, met prachtige effects, en een emotioneel verhaal. Kinderen,volwassenen en bejaarden vinden het prachtig, en waarderen deze film enorm. Ikzelf was ook onder de indruk.

Echter als je deze film thuis kijkt, of je kijkt hem met de verwachtingen van een film met een goed, sterk verhaal, dan kan ik mij voorstellen dat hij erg tegenvalt. Natuurlijk is het verhaal niet perfect. Natuurlijk vind niet iedereen deze film perfect. En daar heb ik respect voor. Ieder zijn ding. Ik vind het in ieder geval een erg indrukwekkende film, hopelijk blijft dat zo als ik hem eens herzien heb op DVD of Blu-Ray.

88Fabian schreef:

Fabian is dan een speciaal geval die ik niet serieus kan nemen.

LOTR een 0,5* en dan de beoordeling bij deze film. Dan kan ik wel concluderen dat fantasie/animatie niet jouw ding is Fabian. Sorry.

FransBosch schreef:

Inderdaad, maarre voor een budget van 80 miljoen ziet die film(Sound of Thunder) er belachelijk slecht uit hoor. Ongehoord voor deze tijd

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Heeft die film een budget van 80 miljoen? Die special effects waren wel enorm bedroevend. Wat genant .

avatar van rep_robert

Ja, belachelijk he? Bij de reacties onder die film waren de mensen ook al verbaasd. Toch grappig om dan digitale Playmobil autootjes op de achtergrond te zien rijden

avatar van Reinbo

Dit is een promotie filmpje voor 3D,om 3D in onze strot te duwen.

Blijf je toch lekker naar je 4:3 zwart wit tvtje kijken....

avatar van Poppe

Poppe

Inderdaad! Dat de meningen over het verhaal van Avatar verdeeld is, mag duidelijk zijn. Maar je kan het innovatieve deel van Avatar niet ontkennen..

Dit is een promotie filmpje voor 3D,om 3D in onze strot te duwen.

Waarom kijk je deze 3D film dan? Je geeft LOTR, zwartboek en vele andere top 250 films al 0,5*, deze geef je 1,0*, ik vind het toch een rare zaak.

Reinbo schreef:

Blijf je toch lekker naar je 4:3 zwart wit tvtje kijken....

Zal er over nadenken

Het is niet zo'n rare zaak,wat veel raarder is,is dat het niet willen/kunnen

accepteren,dat 1 individu toevallig de films die hun zo goed vinden,niet goed vindt.

avatar van Reinbo

Het is niet zo'n rare zaak,wat veel raarder is,is dat het niet willen/kunnen

Snap het best gezien de waardeloze films die jij wel goed vindt.

Thom1994

Ik begrijp heus wel dat je deze film niet waardeert, maar je zegt zelf dat dit een promotiefilmpje voor 3D is, waarom kijk je er dan naar?

Reinbo schreef:

Snap het best gezien de waardeloze films die jij wel goed vindt.

Heb je mijn top10 gezien?

staan echt wel goeie films tussen hoor.