• 9.373.128 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.565.607)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van xenne

xenne

heb deze film nu pas bekeken, dacht misschien dat ik hem ooit al gezien had maar dat was niet het geval...

positief : de ontknoping is érg verrassend, uitstekend acteerwerk van vooral Norton, sterk verhaal met leuke boodschap, goeie muziek, bij vlagen best wel grappig

negatief : ondanks het feit dat dit geen ordinaire vechtfilm is zit er toch wel heel veel geweld in, ik heb me daar niet echt aan geergerd, maar voor sommigen zou dit een afknapper kunnen zijn + het slot (een happy end vond ik eerder ongepast en ongeloofwaardig)

het is een film die wel fkes in m'n gedachten zal blijven spoken, wat zeker positief is ... ik had ook meteen zin om de film opnieuw te gaan bekijken, vooral dan het eerste gedeelte met dat verrassende einde in gedachte

ik geef nu 4 sterren, maar een herziening van de film staat reeds op het menu ...

avatar van mikoz

mikoz

Wat zeg je nou ? een Happy-End ?

avatar van xenne

xenne

mikoz schreef:
Wat zeg je nou ? een Happy-End ?
hmm ja ... ik vind het onwaarschijnlijk dat Jack nog leeft nadat hij zichzelf een kogel door het hoofd jaagt .... en wellicht leefde hij daarna nog lang & gelukkig met Marla?

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Flipman

Hij schoot zichzelf door zijn keel, als ie zich nou echt door zijn hersens had geschoten was 't inderdaad wat anders geweest.

avatar van mikoz

mikoz

Het klopt natuurlijk niet voor 100% dat einde , maar ik vind het wel super gedaan.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Er kloppen eigelijk wel meer dingen niet bij Fight Club, maar alleen al de sfeer is 5 sterren waard.

avatar van Reinbo

Ik zou niet weten wat er niet aan klopt. er zijn zat mensen die een kogel door hun kop jagen en er niet direct aan dood gaan. daarnaast kan je ook de theorie erop loslaten dat hij al lang (geestelijk) dood was, dus dat hij daarom ook niet dood kon.

Reinbo schreef:

Lijkt me stug! Ik heb ook 't Boek gelezen, dus weet ik dat dát 't in ieder geval niet kan zijn.

Toch klinkt ie aan de andere kant wel mooi en aantrekkelijk, die theorie van jou !

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geestelijk kan je alleen niet dood gaan alleen lichamelijk.

avatar van Reinbo

3/4 van de mensheid is al lang geestelijk dood, alleen ze weten het nog niet.

avatar van Scratt

Scratt

Goede sfeer in deze film en goed geacteerd, maar kvind het maar een raar gedoe allemaal...

Flipman

't Is tenminste niet standaard, dat heb je net bewezen !

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Reinbo schreef:

3/4 van de mensheid is al lang geestelijk dood, alleen ze weten het nog niet.

Daar heb je weer gelijk in.

pjutter

ik weet zeker dat deze film voor veel mensen echt een soort voorbeeld functie kan hebben!

wat een super film, hij stond al lang op mijn verlanglijstje en nu heb ik de special edtion eindelijk!!!!

wat een super film!!!

4.5 *

Ehm.. hoe bedoel je?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hij denkt dat veel mensen nu echt Fight Clubs oprichten en gebouwen opblazen

avatar van The One Ring

The One Ring

En waarom ook niet?

avatar van Reinbo

Die Fight Clubs bestaan al lang (mag ik eigenlijk niet doorvertellen), ze noemen zich Al Qaeda.

Ehm.. hoe bedoel je?

Ik bedoel hiermee, dat zo'n film mensen er op wijst, dat het ook anders kan.... Geen standaard leventje, gewoon een boycot tegen alles...
Ik heb de special edition, en daar zit ook een boekje bij met citaten van critici en de makers, daar staan zoveel pakkende teksten tussen.
De makers willen ook echt dat je over deze film gaat na denken..
Het is even moeilijk uit te leggen, ik ga hem snel weer kijken en dan ga ik er nog een keer over na denken, maar deze film zet mij en met mij nog duizenden mensen aan het denken, en dan denk iik natuurlijk niet van het oprichten van een locale 'fight club'
Wat vind jij er van KOS?

Wat ik ook super mooi vond was dat de hoofdpersoon kracht putte uit het leed en ellende van een ander. en dat willen wij toch ook zien in onze wereld, als er iets niet goed gaat met jezelf, je baan, je relatie of iets heel anders dan zou je het toch lekker vinden als je niet de enige was die dat zou hebben?

Wat vind jij er van KOS?

Nou ja, wat jij er schijnbaar uithaalt is precies waar ik bang voor was bij deze film. Lees onder meer een hele discussie heel wat pagina's geleden bij deze film, daar heb ik al het nodige geschreven over deze film. Dat mensen er een destructieve onnozele boodschap uithalen die nergens op slaat.

Beetje mensen lastig vallen en genieten van andermans leed, nou echt briljant gevonden.

Ik vind het een klein beetje een losersfilosofie, maar goed, wie ben ik.

avatar van mister blonde

mister blonde

kos schreef:

Ik vind het een klein beetje een losersfilosofie, maar goed, wie ben ik.

dit is toch geen minpunt van de film? de film pretendeert toch niet dat het een winnersfilosofie is? de hoofdpersoon die de filosofie verkondigt, is nota bene een labiele schizofreen.

de film vertelt slechts een verhaal die de filosofie behandelt en doet dat bovendien op een uiterst komische en stijlvolle wijze.

avatar van FisherKing

FisherKing

Memento trucje Ik zag er geen stijl in.

Jammer voor jou

pjutter

Dat bedoel ik er niet mee hoor, hoe ik het precies moet uitleggen weet ik nog niet, maar ik ga hem vanavond weer kijken, en dan probeer ik het nog eens

en ik bedoel er ook niet mee, dat je moet genieten van andermans leed, maar dat je er wel kracht uit kan halen.
ow het viel me nu ook op dat Brad Pitt achter die dokter stond, in het begin, ik zag het eerst als een zwarte vlek...

pjutter

eigenlijk is alles geweldig aan deze film...
de pakkende dialogen (die nooit saai zijn)
goede muziek
een geweldige sfeer..
hoe de verteller helemaal veranderd.. dat is vooral goed te zien op zijn werk,,, altijd gehoorzaam,, dan geen stropdasje, en later heeft hij helemaal geen respect meer voor zijn baas.. egt super gedaan!!!
De praatgroepen met Bob als uitblinker!!
De IKEA-gids was ook GEWELDIG!!!
en die pik op het einde had ik ook helemaal niet aan zien komen!!
en dat het leven niet in geld of werk zit, vind ik wel een heel goede clue!!

super.. snel ff verhoogd naar 5 * ipv 4.5

avatar van Disk

Disk

Pjutter, Ik hef een biertje voor je op. Cheers man.

pjutter

Pjutter, Ik hef een biertje voor je op. Cheers man.

haha dankje dan neem ik er ook een

avatar van Mr. Orange

Mr. Orange

Ik vind dit een hele goede film, goed geacteerd en het verhaal is ook erg sterk

avatar van pascal83

pascal83

Het zal vast wel eerder gezegd zijn, maar waarom staat hier bij genre komedie? Dit is toch veel eerder een thriller?