• 9.373.532 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.565.870)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Blijft een geweldige film. Vooral de kritiek richting materialisme spreekt mij erg aan. Een goede Norton en een geweldige Pitt en in de film hangt gewoon een heerlijke sfeer. Ook deze een verhoging gegeven waar die recht op heeft. 5*

avatar van gemaster

gemaster

Gooi hem dan gelijk in je top 10 als je toch bezig bent

We can talk gemaster

avatar van Tony Montanja

Tony Montanja

Ik denk dat Edward Norton en Brad Pitt de beste acteurs zijn van dit moment. En ze dan ook nog samen in een film zetten beloofd succes natuurlijk....Een zeer goede film!

avatar van Kepslock

Kepslock

Tony Montanja schreef:

Ja dat klopt. Bij die praatgroepen over testikelkanker, dan omhelst Hij Bob en dan kijkt hij recht voor zich. Dan zie je Brad Pitt op de schouder leunen van de man die voor hem staat. Het is echt een flits dus je moet heel goed kijken.

En ook een keer bij de kopieerapparaten, en in het steegje als Marla wegloopt. En er was er nog 1tje, volgens mij in t ziekenhuis.

avatar van Bas17

Bas17

stem verlaagd naar 1.5*. Vooral het einde is slecht, rottrucje, over paard getild. Had hem neit moeten herzien

Sorry gewoon niet mijn film, begrijp ergens wel dat andere hem goed vinden

Flipman

'k Heb voor vijf euro 't Boek gekocht, daarin ga ik beginnen zodra ik "Trainspotting" uitheb ! En gelukkig heeft mijn broer de DVD (van "Fight Club", bedoel ik), kan ik 'm ook weer herzien als ik 'm uitheb !

Flipman

'k Zie nu pas dat de Film als komedie beschouwd wordt. Ben 'k 't niet mee eens. Als een Film grappge momenten bevat, hoeft 't nog geen komedie te zijn.

avatar van gemaster

gemaster

En toch is het een zwarte komedie.

Flipman

Ja, nou... Misschien is de vermelding 'zwarte komedie' toch niet zo verkeerd, nee.

avatar van The One Ring

The One Ring

Flipman schreef:

Eens, maar Jordy heeft gezegd dat als Fight Club niet meer als komedie beschouwt wordt hij de stekker uit de site zou trekken, dus voorzichtig

mikoz

Dit is geen komedie sorry hoor .

Gaan we die discussie voor de triljoenste keer herhalen?

avatar van Doom

Doom

Ja pff, lekker nuttig mikoz...

mikoz

Mijn mening , die ik overgens nog nooit heb gezegd .

Whats the problem ?

Flipman

Ehm, sorry, maar ik was degene die deze discussie 'opnieuw' startte. Ik had er geen idee van dat er al eerder een discussie was geweest over het genre van deze Film.

Flipman

Goed, mijn mening/conclusie (en daarmee wil ik 't laatste woord hierover hebben gezegd): als "Fight Club" wordt gezien als een zwart komisch drama, vind ik dat goed kloppen.

mikoz

Mja ok kan ik me dan ook wel in vinden.

Flipman

Mooi, hebben we dat gehad ! Ik heb nu trouwens net 't Boek uitgelezen. Ik ga weer verder over de Film oordelen als ik 'm herzien heb.

Deze film blijft altijd boeien. Dat komt vooral door het tempo van de film (hij raast over je scherm door de snelle montage en de geweldige techno muziek) maar vooral door de sterke rollen van Brad Pitt, helena Bonham Carter en Edward Norton (met zijn heerlijk monotone voice over)

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Vooral door dit maar vooral door dat?

avatar van donnie darko

donnie darko

ik ben nu het boek aant lezen, louter als ontspanning sla ik het zo soms eens open. Lijkt heel veel op de film, zelfs de dialogen zijn meestal identiek. Maar dat vind ik nu eens totaal niet erg.

donnie darko schreef:

Welk boek als ik vragen mag ?

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

mikoz schreef:

Welk boek als ik vragen mag ?

Fight Club?

mikoz

Fight club heb ik nou al heel wat maandjes op 1 staan , en ik denk dat dat ook zo zal blijven.

De film vind ik gewoon super om te zien , in het begin volg je het leven van Edward Norton , Hij is eigenlijk iemand die een standaart leventje lijd en niet meer weet wat hij daar mee aan moet , en later in de film doet waar hij zin in heeft ( dit vond ik ook zo fantastisch in american Beauty ).

Later komt zijn 2e ik in beeld , in Norton ziet hij alles wat hij zelf wil zijn ..

De film ontplooit zich in een prachtig melo-drama met een knipoog naar de hedendaagse maatschapij.

Vooral de scenes dat Norton gehandhaaft aan zijn bureau zit en zijn baas naar hem toe komt zijn geweldig

verder nog ijzersterke rollen van Brad,Edward en Helena.

Je weet eigenlijk de gehele film niet precies hoe het allemaal precies zit en dat is nou juist zo mooi .. ik kan de film eigenlijk in geen hokje plaatsen .. maar elke keer dat ik hem kijk geniet ik weer met volle teugen.

avatar van archer

archer

jup, hij heeft die top 250 notering zeker verdiend... wel soms was het wel moeilijk te volgen, vooral wanneer hij met zichzelf vecht is raar
maar toch een geweldige film

donnie darko schreef:

Goed Boek, hè ?

Ik vind 't ontzettend goed geschreven en de Film heeft 't Boek ontzettend goed 'vertaald', hoewel ik de Film nog steeds moet herzien, laat ik dat vanavond maar eens doen.

Ik wil je nog wel meer vertellen over 't Boek Donnie, mijn bevindingen ervan, maar ik ben zomaar bang dat ik teveel zal verraden, zo iemand ben ik nou eenmaal als mijn tong loskomt !

Of mijn typende vingers, natuurlijk .

Flipman

Na 't Boek te hebben gelezen en de Film te hebben herzien, kan ik zeggen dat 't Boek tot zekere hoogte erg nauwgezet is verFilmd. Er zitten een heleboel details uit 't Boek in de Film, maar ja, met 'n Boek van tweehonderdenacht bladzijden is dat ook niet zo moeilijk, natuurlijk.

Neemt niet weg dat David Ficher en zijn team ontzettend goed werk hebben geleverd! De sfeer van de Film sluit perfect aan op 't Boek, hoewel ik natuurlijk eerst de Film heb gezien, wat mijn beeld van zowel 't Boek als daarna weer de Film 'n beetje opkleurt. Daarom wil ik in principe ook altijd graag eerst 't Boek lezen, maar dat komt maar weinig voor.

De muziek is geweldig, de muziek in de openings credits ook, briljant! Ik wil die soundtrack! En ik wil de 2-Disc DVD van de Film, ook al heeft mijn broer die al, ik wil 'm ook! En wel nu!!

Maar goed, de manier van vertellen is in 't Boek natuurlijk iets uitgebreider, de voice-over van de 'Narrator', zoals Edward Norton in de credits staat, vertelt de kijker precies genoeg en het beeld vertelt de rest. Ik vond de scène waarin hij een aantal dingen over Tyler verteld, over zijn werk en zo, echt briljant! Ik hou er sowieso wel van als karakters in Films dingen recht in de camera vertellen, daar heb je ook nog 'n aantal voorbeelden van in "Trainspotting" (Francis Begbie & Tommy). Ik ben rouwens ook blij dat Edward Norton als Narrator in de credits staat, want zowel in de Film als in 't Boek wordt zijn echte naam niet genoemd.

Voor zover er details zijn veranderd in verhouding tot 't Boek, is dat niet erg. Het gaat erom dat de boodschap steeds overkomt, ook al zijn 't in de Film en 't Boek soms verschillende mensen die 'm overbrengen.

Het einde is wel een beetje anders: de Film heeft een gesloten einde, maar dat kan ik van die van 't Boek toch echt niet zeggen!

De cast doet 't dus echt geweldig, de sfeer is zoals ik al zei goed, de score van The Dust Brothers ook en ook Tom Waits komt nog effe voorbij met het fantastische "Goin' Out West"!

Zodra ik de 2-Disc DVD heb, ga ik deze Film in mijn Top-10 plaatsen. Dat is nu eenmaal een regel bij mij: wil 'n Film in mijn Top-10 staan, dan moet ik 'm eerst hebben. Tenzij ie nog in de bioscoop draait, dan zou ik eventueel nog wel 'n uitzondering willen maken.

En Brad Pitt heeft eens te meer zijn talent bewezen, maar goed, dat hebben Edward Norton, Helena Bonham Carter en Marvin Lee Aday (AKA Meat Loaf) ook. Jammer dat de rol van Jared Leto niet iets groter was, want hem vind ik ook geweldig goed! Maar goed, zijn rol is in ieder geval wel iets groter dan degene die zijn karakter (Angel Face) heeft in het Boek.

Oké, ik verhoog mijn waardering naar 'n vijf. Oh nee, shit, daar stond ie al!!

Trouwens, als een Film een Oscar kan krijgen voor mooiste DVDhoes, dan wint de 2-Disc van "Fight Club" het zelfs van de Special Extended DVD Editions van "The Lord Of The Rings".

avatar van Gizzmann

Gizzmann