Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
pjutter
Thriller, komedie, drama, actie, enz.
Deze film heeft bijna alle genres..
ik vind het een........ actiethrilller ofzo
Gizzmann
Eerder een niet serieuze drama thriller. Echt veel actie vind ik het niet hoor.
Flipman
Niet serieus is nou ook weer verkeerd, want hoewel er humor inzit, kan ik het verhaal echt niet als niet serieus beschouwen.
Gizzmann
Ja, maar niet bloed serieus. Niet serieus bedoeld in elk geval. Ik heb tijdens de film niet een keer kunnen lachen, maar als ik terug denk met in mijn hoofd dat het ook comedy is, dan begrijp ik dat wel degelijk.
Het is in elk geval geen sixth sense ofzo
Disk
Ik lig wel de hele tijd in een deuk, maar de boodschap van de film neem ik wel serieus.
Rancid
Damn, wat is dit toch een pareltje! Niet te geloven hoe goed dom geweld, drama, een geweldig plot en aanstekelijke humor samensmelten tot een geniaal geheel. Top acteerwerk van 2 grote acteurs en magnifieke bijrollen. Dit is voor mij dé film waarna ik echt minstens een half uur volledig van de kaart naar de buis zat te staren, ik zag het plot totáál niet aankomen. Blijft leuk om weer opnieuw te zien, ook omdat alles klopt en de grappen geweldig blijven. Terechte 5* en terecht in mijn top 5 en vermoedelijk wel voor altijd....
M_U_007
het een goede film met veel goede stukken
silhoupin
Prachtige film, misschien zelfs even goed als se7en.
david fincher is een van mijn lievelingsregisseurs en ik weet waarom, zijn manier van films maken is gewoon prachtig. deze film is zo diepzinnig, psychologisch, komisch, spannend, ontroerend noem maar op, dan de uitmuntende rollen van brad pitt en edward norton, misschien zelfs pitt's beste rol ooit, een pracht van een verhaal, om nog maar te zwijgen van het verfilmen. een prachtig episch einde met de zalige single van the pixies erbij maakt het compleet.
hoeveel keer ik de film ook heb gezien, ik blijf hem goed vinden. om de film onder komedie drama te beschrijven ben ik niet echt mee eens, ik beschrijf hem eerder als een dramathriller, oke er zit een prachtig staaltje komedie in maar niet echt om het een komedie te noemen.
bijna alles is aan deze film perfect.
daarom een 4,5 sterren.
93.9
Het enige wat indruk op mij gemaakt heeft was het einde.
Zelde zo'n perfecte plaat bij een eindscene gehoord.
Where is my mind van de Pixies was al goed, maar sinds Fightclub briljant te noemen.
Gehenna
Een film van mijn all-time favoriete regisseur David Fincher.
Ik heb deze al menigmaal gekeken en meestal in het bijzijn van vrienden, waarvan sommigen hem nog niet gezien hebben.
Stil geniet ik dan van de prachtige scenes en van de reacties op het gezicht, die sommigen dan weten te trekken!
Geleidelijk aan komt het besef..en dan de uitdrukkingen Woooow, wreed, vet, strak, bruut en nog meer van dat soort kracht termen.
Keer op keer overtuigd de film me van zijn lugubere schoonheid, een niet in woorden uit te drukken sfeer die ik alleen nog maar geproefd heb in David Fincher's wereld.
Is de film perfect? Nee, maar welke film wel?
Dit werk benaderd de grens van perfectie heel dicht. Hoe vaker je hem kijkt hoe dichter je bij die grens komt...hoe beter de film is.
Een waar meesterwerk en een instant-classic, David Fincher is voor mij nu al een legende! 5*
Bartje87
de film net gezien (voor het eerst) en mijn eerste gedachte= wow
ga hem zeker een 2de keer kijken, gelukkig heb ik hem op dvd.
hij is na 1 keer kijken al zeker een sterretje of 4 a 5 waard
Riddick
Te lastig om uit te leggen hoe goed deze film is.
Maar de film boeide mij van het begin tot het einde en dan vooral het einde toen kreeg ik gelijk kippevel.
Nog nooit zo'n Mooie einde gezien.
Ik weet niet als het iemand is opgevallen maar net voor de aftiteling, de scene met Edward Norton en Helena Bonham Carter dan zie je even het werk van Tyler Durden er door heen, een Penis... hehe
Zeker weten 5* waard
Remi
Dit is echt cool. Ik doe op dit moment SPW3, en ik leer dus ook voor psychologie.
Maar het is leuk om te weten wat voor psychologische dingen er gebeuren in de film.
Hij is Tyler Durden en hij ziet Tyler Durden, dus hij heeft last van een psychose, want hij denkt op een gegeven moment dat hij alles en iedereen aankan en hij ziet mensen (Tyler). Ook heeft hij last van MPS (Meervoudige Persoonlijkheids Stoorins) Hij is soms Tyler en dan is hij zichzelf weer.
Querelle
De eerste helft van de film vind ik meesterlijk, jammer alleen van de konijn in de hoed. Anders was het gewoon een sterk psychologisch drama geweest. Naar mijn mening gaat de maatsschappij kritische, anarchistische en psychologische boodschap verloren door het opvoeren van een gespleten persoonlijkheid. De laaste 30 minuten vind ik erg jammer. Zonde van alle goede bedoelingen en goede ideeen van deze mind candyman. Hij slaat wel eens te ver door. Alien 3 en seven zijn in hun eenvoud veel sterker.
pjutter
Ik heb pas The Game ook gekeken, en had seven al in mijn bezit, maar David Fincher is inderdaad een Top - regisseur, maar dat staat hieronder al meermaals te lezen
mikoz
Te lastig om uit te leggen hoe goed deze film is.
Nog nooit zo'n Mooie einde gezien.
Zeker weten 5* waard
Zo zitten er nog wel meer verborgen dingen in de film , Brad Pitt komt in het begin ook al een paar keer in beeld met een schimachtige verschijning.
Het laat maar eens zien dat over deze film is nagedacht.
pjutter
Inderdaad, hij komt wel een keer of 6 voorbij...
EN bij mij staat de nieuwste tekst boven FLIPMAN
Remi
Komt Brad Piit 6x voorbij?
Bij welke scenes komt hij dan?
Ik kan er maar 3 zien
- Bij het begin als hij gezegd heeft 'Everything is a copy of a copy'
- Als hij van de dokter vandaan komt die hem verteld dat het pas lijden is bij de praatgroep bij tesikelkanker
- Als hij bij zo'n praatgroep is, waar Pitt leunt op de schouder van de psychiator
gemaster
Pitt is ook 1 van de hotelmedewerkers die Norton welkom heet in het hotel via een televisieboodschap
Maar dit is allemaal al 100x besproken.
Flipman
EN bij mij staat de nieuwste tekst boven FLIPMAN
Is ook zo, kun je instellen
! Effe ontschoten.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix