• 9.382.362 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van serpico

serpico

Overdonderende film.

Het camerawerk en de andere trucjes die gebruikt worden om een bepaald gevoel te scheppen werken allemaal. Het verhaal is niet al te origineel (niet ieder verhaal in ieder geval) maar het gaat om de manier waarop het gebracht wordt. En omdat daarop niks is aan te merken is de film zeer genietbaar. En daar bedoel ik mee dat je niet het gevoel hebt dit al eens eerder gezien te hebben. 'Genieten' is een gevaarlijk woord om te gebruiken bij deze film. Aan de ene kant is het fantastisch, fascinerend, om te zien wat er gebeurd, aan de andere kant gruwelijk. Dat is een knappe prestatie.

Het acteerwerk is geweldig, eigenlijk deed iedere (van de 4) hoofdpersoon het prima. Vooral Ellen Burstyn, wauw. De climax was schokkend, ik zal waarschijnlijk nooit vergeten hoe smerig een arm eruit kan zijn, brrr. Een ontzettend goede film, duurt niet te lang, vertelt zijn verhaal op een aanstekelijke wijze en dwingt je bijna tot tranen in je ogen. Van de smerige omgevingen tot het plekje dat oma in de zon verdient, met de goede karakters en vreselijke situaties in de film, het werkt.

4,5* met kans op verhoging.

avatar van veron35

veron35

Geweldige film. De cinematografie was geweldig. Ontzettend zielig einde. Ook erg goed geacteerd en een goede soundtrack.

Volle 5* meschien dat hij in de toekomst in mijn top 10 komt.

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

Een film die hoog op mijn lijstje van beste films ooit staat. De personages zijn gewoon boeiend om te volgen en je kan je heerlijk inleven in hun situaties. Deze film staat in mijn kast en gaat nooit meer weg uit mijn verzameling films.

Super film gewoon!!

avatar van veron35

veron35

_::Astrid::_ schreef:

Een film die hoog op mijn lijstje van beste films ooit staat.

op nr. 1 zo te zien.

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

veron35 schreef:

op nr. 1 zo te zien.

Op nr. 1 ja, maar aangezien ik nogal schommel met mijn top 10, staat ie daar sinds kort, maar zal daar waarschijnlijk ook blijven staan

de beste..beste..beste film die ik heb gezien..: )

avatar van knots

knots

Kan iemand mij vertellen waar je deze film kunt kopen?

avatar van gotti

Ligt voor een paar euro o.a. bij de Fame.

Dit was een van de meest heftige films die ik gezien heb. Ik geef de film 4,5 punten, maar zien hoef ik hem nooit meer...

Sommige scenes waren te realistisch, als je het zelf van dichtbij gezien hebt.

Toch, ook al zal ik niet met je meekijken vind ik het wel echt een aanrader om te zien.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

knots schreef:

Kan iemand mij vertellen waar je deze film kunt kopen?

Was voor 5 euro in stapels te krijgen bij de uitverkoop van DVD Valley in Utrecht. Maar dat liep tot afgelopen weekend geloof ik...

avatar van sterling

sterling

errr schreef:

Deze freaks zijn blijkbaar veel slimmer

omdat ze een cliche over drugs snappen?Dat wordt je al geleerd door je mammie en je pappie DRUGS zijn Slecht!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oh oh oh wat slim...............

avatar van sterling

sterling

donemans schreef:

Ga je het nog toelichten ook ?

als je de teksten vanaf pagian 1`leest zie je mijn toelichting wel ...ff in t kort dan

overdadig ,sentimenteel,vaag gedraai met de camera van 1 regiseur die graag ellende wil vertonen maar kennelijk geen enkele ervaring dan wel kennis heeft over/van drugsverslavingen

avatar van Hando

Hando

sterling schreef:

Nee, omdat deze film erin slaagt om daadwerkelijk empathie op te wekken voor verslaafden, althans voor die vier.

tn2543

Wat een zieke film zeg.... echt mooi verfilmd! De film is erg meeslepend met veel drama en drugs.

Ik vond Ellen Burstyn echt heeeeeel goed acteren en de overige acteurs,Marlon Wayans, Jared Leto en Jennifer Connoly natuurlijk ook. Film die weergeeft wat drugs met een mens kan aanrichten. Heel triest om te zien wat het effect dan kan zijn.

Camerawerk vond ik ook erg goed gedaan!

Ik geef deze film een dik verdiende 4 ****

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Tegenvaller. Ik had er best veel van verwacht na alle goede recensies en hoge klassering in de top100. Helaas vond ik het verhaal niet echt boeiend.

Boudewijn. schreef:

Deze film gaat naar mijn mening ook niet over het verhaal. Er is ook niet, een echt verhaal. Het gaat gewoon om een aantal personen die helemaal d'r aan gaan door hun drugsgebruik.

Daarentegen laat deze film ontzettend veel diepgang zien. En de wijze waarop dit is verfilmd is gewoon MEESTERLIJK.

avatar van glennton

glennton

phoe!!! dit was me een film...wat een vreselijk einde voor alle vier de hoofdpersonen, het is op een aparte manier gefilmd wat ik niet storend vond, de muziek bij de beelden vond ik erg goed.

Ik vond het een boeiende,meeslepende en trieste film...derhalve de volle punten.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Ik heb 'm nu voor de 6e keer gekeken en ik kreeg nu zelfs al kippenvel bij het begin

Wat een film zeg, ongelofelijk hoe vet!

Een anderhalf uur durend verhaal, bouwend naar een absolute climax. Heel goed gemaakt!

De soundtrack is ook briljant, misschien zelfs nog wel meer dan briljant

Van Nunen schreef:

Ik hem 'm nu voor de 6e keer gekeken en ik kreeg nu zelfs al kippenvel bij het begin

Wat een film zeg, ongelofelijk hoe vet!

Een anderhalf uur durend verhaal naar een absolute climax. Heel goed gemaakt!

Deze film is echt zooooo goed en meesterlijk gemaakt. Geen woorden voor. 6 keer kijken is nog te weinig vind ik !

avatar van Van Nunen

*Nientjah*

Van Nunen schreef:

Ik vind dit wel een toffe home-made-trailer:

Schokkerend, net zoals de film zelf

Ja het laatste stuk is vrij extreem

Het is natuurlijk een schitterende film. Qua shock-effect kan dit wel tellen. Een loeiharde uppercut in-my-face waarvan ik een week KO was, dat is het!

Maar ik hou niet zo van uppercuts in MIJN gelaat

dus geef ik hem maar een 4

avatar van kleez

kleez

Vanacht gezien!

Allemaal recenties vol lof hierboven; volgens mij ben ik de enigste

die er weinig aan vond!! Bij mij hangt een beetje het gevoel van:

hmmmm, er zijn ergere dingen. OK, wat dat meisje meemaakt vind

ik echt behoorlijk erg en ook de oma heeft het te voorduren, maar

bij alle 3 vind ik dat ze er zelf wel wat aan konden doen...

Ikzelf heb al heel veel meegemaakt (en ik heb totaal geen

zeggenschap overgehad) dus heb er daarom misschien een ietwat

andere kijk op. Vond de film ook iets te lang duren.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Blanche Neige schreef:

Maar ik hou niet zo van uppercuts in MIJN gelaat

dus geef ik hem maar een 4

Het laat wel zien wat druggebruik bij de mens kan aanrichten.

Mooie hallucinante beelden en een goed verhaal vind ik hoor.

****

avatar van nouky2007

nouky2007

Zeer meeslepende film, het werd op een gegeven moment zo erg dat ik er serieus misselijk van werd. Heel mooi gedaan.

Alleen het camera werk vond ik op sommige momenten echt overdone. Een 3,5*

avatar van s0062423

s0062423

Onlangs eindelijk op DVD kunnen bemachtigen. Zelfs na het boek al verscheidene malen gelezen te hebben en de film 3 keer te hebben gezien, krijg ik nog steeds kiekenvel en komen de tranen bij me op...

Kortweg, ik vind het één vd meest krachtige/tragische verhalen dat ik ken (Hubert Selby Jr.!!!), een overdonderende acteerprestatie van Ellen Burstyn, schitterende soundtrack en de briljante Aronofsky

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

s0062423 schreef:

ik sta open voor een zinvollle discussie

Wat mij betreft hoef ik niet te discussieren, ik ben het met je eens

avatar van errr

errr

s0062423 schreef:

ik sta open voor een zinvollle discussie

IK ben het ook met je eens. maar ik heb 1 vraagje waar heb je 'm kunnen bemachtigen??

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Met moeite heb ik deze ook kunnen bemachtigen.Het eerste wat me opviel was de tekst op de voorkan een overdonderende meesterwerk.En daar ben ik het helemaal mee eens.Briljante acteerprestatie en het laat goed zien hoe diep je kan vallen door drugs gebruik.De film vind ik wel erg zwaar maar dat is goed. 4 sterren

avatar van s0062423

s0062423