• 9.382.726 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Een goede combo van camerawerk en muziek

[quote]sterling schreef:

hahaha lees de zin nog maar een paar keer

avatar van donemans

donemans

.adham schreef:

Aardige film had er veel te veel van verwacht denk ik en daarom kom ik uit op een 2.5

hoe kan deze film je tegenvallen door je verwachtingen. Je leest de achterkant dus weet wat je te wachten staat, dan kan deze briljante uitwerking je toch niet tegenvallen?

wat mn vraag is waarom?

avatar van woutah

woutah

Deze film krijgt een verdiende 5 van mij

Ik heb deze net bekeken en ben erg onder de indruk, op het einde werden mijn ogen zelfs even vochtig van ontroering (wat erg zelden gebeurd als ik naar films kijk)

Nummer 2 op mijn Top 10 !

avatar van luuk1988

luuk1988

Deze film is veel herkenbaar als je zelf ervaring heb met drugs

avatar van darkwing

darkwing

Waar kan ik deze film kopen? Mijn videotheek verhuurt hem niet en ik kan nergens vinden waar ik deze film kan kopen, wil hem wel heel graag zien.

avatar van BlueSword

BlueSword

neem aan in freerecordshop of van leest.

avatar van chandor

chandor

Deze film laat een verspiegeling zien van de werkelijkheid. Wat een drugsslaafde voelt denkt en wat hij moet doorstaan. de honger naar drugs. en de vizuele cirkel erom heen. En deze film was ook erg herkenbaar voor mij. Eigenlijk voor iedereen die aanraking met drugs geweest is.

BlueSword schreef:

neem aan in freerecordshop of van leest.

Bij geen van bijde verkrijgbaar

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Bij de moviemax in dordrecht is hij wel te huur en anders is hij wel op internet te koop kijk maar hier(maar in gewone winkels is hij inderdaad lastig te verkrijgen).

avatar van starbright boy

De Nederlands ondertitelde versie is out of print. Daar moet je mazzel mee hebben.

avatar van markie1978

markie1978

Film voor freaks, niks voor mij dus. De mensen die op deze film stemmen zijn freaks, de film is veel te gezocht en niet realistisch en ingewikkeld, je zit daarom niet ontspannen te kijken.

avatar van Joyy

Joyy

nou nou, het mag wel wat milder

freaks?

denk dat dat enorm meevalt

ijzersterke, en harde film die je niet snel vergeet

de cover is een prima blauwdruk voor de hardheid in de film zelf

hardheid voor en van mensheid

avatar van Hando

Hando

Omdat ik geen freak ben, zal ik deze film niet beoordelen met een cijfer.

Wat is hier nou weer ingewikkeld aan? Het is toch allemaal vrij simpel te volgen?

errr

Deze freaks zijn blijkbaar veel slimmer

avatar van Film Pegasus

Omdat ik geen freak ben, zal ik deze film niet beoordelen met een cijfer.

Ingewikkeld kan je toch moeilijk zeggen. Het draait hier ook niet om het verhaal, maar om de weergave van verslaving. Zo moeilijk is dat nu ook niet he. En deze film is ook meer fascinerend dan ontspannend. Een weergave van verslaving heeft ook niet de bedoeling om ontspannend over te komen. Dit is geen Hollywoodfilm (ook niks mis mee) maar een film die z'n kijkers even wil wakker schudden.

avatar van rja

rja

nix freaks, het laat alleen maar zien dat iedereen verslaafd kan zijn, en niet alleen aan drugs..

rja schreef:

Verslaafd aan films

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Pff rustig maar hoor

avatar van Respekked

Respekked

Het beste aan Requiem for a Dream is de muziek. Echt een van de beste soundtracks ooit. Bepaalt de hele sfeer van de film, ken weinig soundtracks die zo'n stempel drukken. Het opzich al redelijk deprimerende onderwerp van de film (de complete ineenstorting van 4 mensenlevens) zou zonder de muziek nooit zo goed uit de verf zijn gekomen. Toch wil ik ook de 'trucjes' (het telkens terugkeren van handelingen) en het schijnbaar (las het ergens aan het begin van dit topic) ontbreken van de kleur rood (grauwe film) 'eervol' vermelden als beklemmende elementen.

Verder goede opbouw waarin het onheil tijdens 'Summer' al hardnekkig aan de oppervlakte sluimert. Daarna de 'Fall' waarin het laatste geluk door een verwoestende storm van de 4 bomen wordt geblazen. Vervolgens vriest de 'Winter' alle vier kapot. Sterke climax, verbluffend in elkaar gewoven!

Mijn complete onbekendheid met zoveel ellende zorgde er overigens wel voor dat ik met een bepaalde afstand naar de film keek. Kon me maar moeilijk inleven met het hele gebeuren en werd zenuwachtig van Sara Goldfarb.

Desalniettemin hele sterke film met de beste soundtrack!

avatar van Scratt

Scratt

freak

avatar van Beitel

Beitel

Arenofsky laat weer met deze film zien wat voor een visueel kunstenaar hij wel niet is. Realisme wordt grotendeels achterwege gelaten, het concentreert zich op de ervaring van de hoofdrolspelers. Wat ze voelen, niet wat ze meemaken. Dit maakt de film een stuk indrukwekkender dan wanneer het vanaf een afstand bekeken zou worden. Dit gold al voor zijn debuut Pi, maar hierbij is het nog een stuk krachtiger. Dat ik bij een tweede kijkbeurt gewoon even de film moest stopzetten zegt al een hoop over de kracht waarmee de film je meesleept.

Het meest indrukwekkend is toch wel de acteerprestatie van Ellen Burstyn, met het meest indrukwekkende, geloofwaardige, nachtmerrieachtige en herkenbare gedeelte van de film. De boodschap van de film mag dan wel niet wereldschokkend zijn, maar de manier waarop het in beeld gebracht wordt gééft het betekenis. Dat daarnaast de soundtrack ontzagwekkend briljant is werkt daarnaast ook eens mee.

Confronterend, meeslepend, prachtig. Een film met een ongelofelijke visie die gezien moet worden.

4,5/5

avatar van Hodgepodge

Hodgepodge

Ik zat ook al te twijfelen, vind 4,25 weer net té, maar 4,23 is weer te laag eigenlijk .

Gewoon een briljante film. Het verhaal is prachtig uitgebeeld en de muziek is super vet.

avatar van Respekked

Respekked

Hodgepodge schreef:

Grapjas.

errr

Waarom is deze film zo moeilijk te krijgen met nl subs?

avatar van Hodgepodge

Hodgepodge

errr schreef:

Waarom is deze film zo moeilijk te krijgen met nl subs?

Is toch niet zo moeilijk te krijgen lijkt me?

Bij v Leest en FRS hebben ze hem vast wel ergens en ik denk ook dat iedere zichzelf respecterende videotheek ook wel een exemplaar van deze film heeft liggen.

avatar van starbright boy

Is zeer moeilijk te krijgen op het moment. De Nederlandse editie is namelijk al; een tijdje out of print. Universal brengt momenteel heel veel opnieuw uit, dus misschien komt hij binnenkort weer terug in de handel, met andere hoes.

starbright boy schreef:

Ik hoop het...

avatar van The Oceanic Six

Ben aardig onder de indruk geraakt...
De film zou zo goed zijn, maar ik heb vaak moeite met films uit het genre drama. Toch uit interesse gaan kijken en na een half uur dacht ik ''Tsja, al die ophef over dit? Een clichematig drama over wat familieproblemen enzo?''
Maar ik keek door en ik zeg na afloop dat ik heel erg onder de indruk ben geraakt. De personages waren mensen die ik die ellende niet gun en het was aangrijpend om te zien hoe normale mensen zo af kunnen zakken naar een bedroevend hoopje mensen zwaar in de shit en niet wetend waar ze bezig mee zijn
De film is op een aparte manier gefilmd; het past zeer goed bij deze film.
Ik raad mensen ook aan hem te zien, maarja hij staat hier natuurlijk niet voor niets in de top 250.

avatar van serpico

serpico

starbright boy schreef:

Bij dvdvalley.nl is hij anders nog gewoon te koop. Moet je even Requiem for a Dream intikken bij het zoekveld.