Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Geoffrey Sax
Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice
Releasedatum: 14 april 2005
Plot White Noise
"The line separating the living from the dead has been crossed."
Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.
Jonathan Rivers
Goed verhaal.. en erg veel schrikmomenten.. zeker een aanrader 3,5
veron35
Erg leuke film..
Goed verhaal.. en erg veel schrikmomenten.. zeker een aanrader 3,5
Meer heb ik er ook niet over te zeggen en geef ook 3,5*.
Sifra
Wat een vreselijke film
Erg slaapverwekkend en ik snapte er geen fuck van
Dit is geen aanval hoor maar ik denk dat je voor deze film nog een beetje te jong bent.
Leviathan
veron35
De eenderde van mijn dvd collectie is voor 16 jaar en ouder. Iedereen uit mijn klas (ik ben 1 jaar ouder) Heef al veel 16+ films gezien. De meeste mensen kijken daar niet meer naar. Alleen op school waar ze schijnen te denken dat we 6 jaar zijn. Op de basisschool keken we dan nog Dances With Wolves. (12 jaar en ouder in een klas met kinderen die 9 tot 11 zijn.
NO;
hmm ik weet het niet!
ik had weer is en filmavondje en we wilden lekker griezelen dus deze dan maar..
maar het viel allemaal erg tegen,, het verhaal was opzich goed alleen het einde was raar,, en ik ben maar 1 keer geschrokken ik vond hem niet zo goed
tussen de 2.5 / 2
Allepinie
Erg spannende en goede film. Einde is een beetje afgeraffeld, maar verder een klaasiek voorbeld van spanning, mysterie en schrikeffecten! Daarom 4,5!
M.ike
ik ben ook 14 net als zij.En ik vond de film wel goed en spannend, volgens mij heeft leeftijd er niet zoveel mee te maken.Eerder de smaak van wat soort films je houd (dit was ook geen aanval hoor
M.ike
ik denk dat de meeste van onze leeftijd wel films van 16+ kijken wand ja je zit er net tussenin he 12+ of 16 +
Sam_Bracke
opzich best een vette film, alleen het einde was een beetje dom
Jelco3
ik vond het een matige film, wel goede schrikmomenten, maar het is allemaal een beetje vaag, alsnog 3 sterren.
susan**
ja idd, ik ben bijna 14 en ik vond de film ook heel mooi en ik snapde alles. dus wat zei al zegt dat heeft niks met leeftijd te maken
Mug
Vanaf 19 juli in de bios zoals dat netjes vermeld staat bij de desbetreffende film...
djelle
Redelijke thriller en op momenten best wel spannend (mede te danken aan het gefluister dat het op "waargebeurde" feiten gebaseerd is), maar een beetje pover qua vormgeving en een overdreven einde waar alle remmen en CGI los gegooid worden, en alles een beetje naar de knoppen helpt.
tukkerstein
Superstoer! Breezers erbij natuurlijk
nightbreed
Ik pas me een beetje aan het niveau hier aan door alleen maar ff te zeggen dat ik het wel een goede film vond.
Ik wil namelijk niemand aan het schrikken maken.
Cijfer: 3,5
Demoniac
Nou, zo te lezen in bovenstaande berichten zijn de meesten slimmer als mij, want ik bleef met een aantal vragen zitten, waardoor ik de film maar een klein zesje geef. Ik vond het wel een mooi concept, leuk idee en het was ook wel spannend, omdat je verwacht op de vragen die tijdens de film opkomen een antwoord te krijgen. Die antwoorden heb ik niet gevonden.
1. Op het einde blijkt dat die man die bij de lift stond de moorden heeft gepleegd. Dit in opdracht van die drie 'geesten' o.i.d. die je gedurende de film een aantal keren vaag in beeld krijgt. Wat is zijn motief? Deze man heb ik niet leren kennen tijdens de film. Niets wees erop dat hij er wat mee te maken had en er komt geen uitleg.
2. Wie zijn die 'geesten' en wat is de reden dat bepaalde mensen gedood moeten worden.
3. Hoe kan het dat de beelden en geluiden die ze (Jonathan, en eerder die dikke) binnenkrijgen uit de toekomst komen.
Als iemand hier een verklaring voor heeft hoor ik het graag.
Als deze punten beter waren uitgewerkt had ik hier wel eens een hoog cijfer voor kunnen geven, maar het is allemaal zo vaag....
Minority_Check
ik heb dezelfde vraah als demoniac
het was echt heel vaag terwijl ik de film best welleuk vond
ik geef hem een 3
orbit
- 12092 berichten
Zal wel aan mij liggen, maar snapte hier geen reet van.. verder matige thriller ook. Maar als ik hem snap is ie misschien nog wel een halfje extra waard
RyanB
Nog al saaie film. erg domme schrik mementen echt gewoon saai. geen aanrader 1ster
RoD
1. De hoofdrolspeler wil de moorden voorkomen, maar niet iedereen heeft het beste voor met de mensen?
2. Ze zeggen telkens, ze is van ons. Daarmee geven ze aan dat ze haar graag bij haar in het hiernamaals willen hebben. Waarom weet ik ook niet. Misschien om haar inwendige maagstompen te geven? Geen idee..
3. Sorry dit weet ik ook niet, maar ik denk dat je dat maar voor lief moet nemen.
Leno
Vrij amusante film met een doorsnee verhaal dat echter wel meer potentie heeft dan er hier uitgehaald is. De locaties zijn aardig en de film is aardig gefilmd. Verder zie ik Keaton graag acteren, al is deze rol niet echt op zijn lijf geschreven, en is de film soms best spannend.
Het einde stelt teleur, zoals bijna altijd in dergelijke films, en is vooral ook onduidelijk.
Jammer dat er niet meer uit het idee gehaald is, toch nog best amusant.
sjorzke
Ik had na veel verhalen echt een bagger film verwacht dus ik ging kijken en t viel reuze mee. Ok het is geen top film! maar vond hem best aardig beter als verwacht! het einde tja... vond ik wat minder maar toch niet onaardig!
russell
Griezelen zonder bloed, is ook weer kunst!!
Vond hem heel erg top, voor het mooie moet je het geluid loeihard zetten dan zijn de schrikmomenten helemaal perfect.
Het verhaal is goed en de hoofdrolspeler (ben zijn naam kwijt) heeft goed zijn personage neergezet.
Zeker een aanrader!! 4.
De opvolger vond ik waardeloos.

White Noise 2: The Light
2007

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Stir of Echoes

The Frighteners
Komedie / Horror, 1996

Mindhunters
Misdaad / Thriller, 2004
rolstoeltimevoiceinspectorbovennatuurlijkverliesremote controllifting person in air paranormal phenomenadoodwaterfrontaudio cassettelogbookelectronic voice phenomenanear missbedridden