• 9.379.134 stemmen

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice

Releasedatum: 14 april 2005

Plot White Noise

"The line separating the living from the dead has been crossed."

Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dat wat echt allemaal kan?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

EVP

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heb je dat geconludeerd op grond van de beelden in de film, of heb je dat verder opgezocht in andere bronnen?

Want wat in een film gebeurt, hoeft natuurlijk niet per se ook te kunnen...

avatar van wyatt earp

wyatt earp

@ GinolaEHV:

Ik vond het wel interessant, dus ik heb wat meer over het onderwerp opgezocht op internet, en EVP bestaat echt. Het is volgens mij niet zo dat het echt doden zijn die je op de opnames hoort, maar sommige zeggen van wel. Het is best interessant.

Zoek maar eens bij google op Electronic Voice Phenomenon of EVP, dan krijg je zat links.

avatar van dvd-me

dvd-me

Heerlijke spookie film!

best eng af en toe maar soms ook helemaal niet.

Baggerfilm.

• Dertien in dozijn-verhaal: vrouw en man houden van elkaar, vrouw vertrekt en komt om. Goh, intrigerend uniek. Man en overgebleven zoontje groeien uit elkaar door onvermogen man verdriet plaats te geven. Snurk.
• De ‘spannende drie’ blijven ongedefinieerd.
Keaton sterft. I couldn’t care less.
Eindscherm: 1 op de .. geesten zijn kwade. Dat is de grondslag van de f? Uiterst magere onderbouwing van 101 minuten weggegooide tijd.

Gekocht voor 1 eurie (Blokker, 5 voor 5€); niet waard.

mligtenberg schreef:
d.d. 09042005 (...) Hoe zit dat bijvoorbeeld met die man in houthakkersblouse die die ontvoerde vrouw wou vermoorden? Die is verder (bijna) helemaal niet in de film voorgekomen, wat was zijn 'motief' om dit te doen? En waarom is Sara (zo heette ze geloof ik), die vrouw die ook met dat EVP had gedaan en van het balkon af 'sprong', toch nog blijven leven? En hoe zit het dan met het einde, waar zij bij de begrafenis ineens op zij kijkt en.. niets ziet...(of wij zien in ieder geval niets)??? En wie zijn die drie mannen die elke keer voorbij komen en hoe kunnen die mensen 'vermoorden' enz. Weet iemand dit?
mooie vragen mligtenberg. Dank je voor het weer een beetje helder krijgen van de f.
Drie dagen geleden gezien, er is zeer weinig blijven hangen.

BlueJudaskiss schreef:

d.d. 28042005 (...) Wel leuk trouwens om te zien dat vooral over deze film de meningen zo uit elkaar liggen

Okee, hoe is het in godhemelsnaam mogelijk dat de meningen over deze bagger verdeeld zijn? Shoot me now.

avatar van Flipman

Flipman

Nou ja, films waarin niks uitgelegd wordt hoeven nog niet slecht te zijn. Hangt er vanaf of er genoeg gegevens in de film voorkomen die het je mogelijk maken je eigen interpretatie te geven.

Helemaal mee eens Flip.

avatar van Flipman

Flipman

En dat is in dit geval blijkbaar niet zo, Josse ?

Nog niet in het minst !

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Slechte film die meer vragen oplevert dan beantwoord. Nergens wordt de tijd genomen om even uit te leggen naar wie en wat we nu echt aan het kijken zijn. Enige introductie van het waarom van iets of iemand in deze film had geen kwaad gekund.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Kon me niet echt vermaken bij het kijken naar deze film,.
Het verhaal vond ik slap uitgebeeld, ze hadden er veel meer uit kunnen halen, omdat het idee zelf wel goed is. Daarnaast zielige acteerprestaties en pijnlijk goed te voorspellen.
'White Noise' is gewoon niet spannend en het plot is bagger. Je blijft achteraf met veel vragen zitten motief etc. die hierboven ookal genoemd zijn. Had veel beter uitgewerkt/uitgelegd moeten worden.

Hmm, nee, had m'n tijd best beter kunnen gebruiken.

Orizzonte schreef:

(...) Hmm, nee, had m'n tijd best beter kunnen gebruiken.

Hell yeah.

avatar van Alpha X

Alpha X

wat een saaie bedoeling zeg.. misschien leuk als je het moet hebben van de schrikmomenten, maar de saaie loop van de film is slopend.

zonde van de tijd.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Het verhaal is redelijk standaard, maar toch is het best een leuk filmpje om naar te kijken.

avatar van Herisson

Herisson

Ik vond het verhaal juist wel goed en ontzettend spannend tot het laatste kwartier dat gewoon afgeraffeld wordt, hier had veel meer ingezeten met een totaal ander einde, dit was gewoon jammer... 2,5*

avatar van Zandadder

Zandadder

Kan iemand me uitleggen waarom die vrouw van het balkon springt?

Dat slaat helemaal nergens op namelijk!

avatar van DutchRecon

DutchRecon

Spannende film, verhaal zit op zich logisch in elkaar zeker een aanrader voor degene die hem nog niet gezien hebben.

avatar van Reinbo

Niet slecht maar zeker ook niet goed. Kijkt aardig weg, maar is weinig aan. 2,5*

avatar van aerts007

aerts007

Het begint allemaal leuk, maar het einde is dus echt erbarmelijk slecht. Jammer.

avatar van Spetie

Film, die in zijn geheel erg tegenvalt. De film kent een vrij traag begin en de eerste 40 minuten is er vrij weinig te genieten en van echte spanning is totaal geen sprake. Daarna komt de film wel een beetje op gang en kent een paar aardige schrikmomenten, maar het eind van de film is wel weer zo lachwekkend slecht dat je je als kijker afvraagt hoe ze dit in hemelsnaam verzonnen hebben. Er zijn veel betere films in dit genre, die een stuk spannender en vermakelijker zijn. Dit is eens maar nooit meer wat mij betreft.

avatar van alex____94

alex____94

Weinig schrikmomenten, maar een spannend plot.

Zeker als je nadat je de film gezien hebt een gaat googelen naar EVP...

avatar van aburex

aburex

Wat een thriller had moeten zijn draait uit op een dramatische film met weinig schrikeffecten. Keaton speelt wel goed (in elk geval beter dan in zijn Batmanfilm)

3, sterren voor de sfeer die toch soms wel angstaanjagend is

avatar van Erwin39

Erwin39

Pfoe....tja,zucht...net de film gezien. Nou, ik vond er geen bal aan!! Sorry hoor. 1 ster...ik heb volgens mij nog nooit geen 1 ster uit gedeeld!? Ik kon er op een gegeven moment geen touw meer aan vastknopen, vreemd einde...'batman' ineens dood...echt, mijn gedachte waren er op een gegeven moment gewoon niet meer bij. Ben ik blij dat ik hem nooit gehuurd heb. Deze film..!! 2 woorden: slechte film

Zandadder schreef:
d.d.08022009 Kan iemand me uitleggen waarom die vrouw van het balkon springt? (...)
Ik zou het graag doen Zand maar het kan nog wel even duren voordat ik de film wil gaan herzien...
Wel kan ik zeggen dat ik het me ook als een vreemd gebeuren herinner, deze plottwist. Kwam zogezegd uit het niets vallen.

avatar van G to the J

G to the J

Totaal niet eng.. *** film..

Een deel 2 is ook niet veel bter...XD

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal van deze film sprak me wel aan, het heeft iets mysterieus en dat keek lekker weg.

Maar een schrikeffect heb ik in deze film niet gezien, daarvoor zijn er wel betere filmen in dit genre.

Toch beviel de vertolking van Michael Keaton me in deze film wel, al behoort hij niet tot m'n favoriete acteurs. Deborah Kara Unger is dat daarentegen wel, en hoewel haar rol klein is doet ze het weer aardig.

Geen topper deze film, maar wel eens de moeite om te bekijken.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima film, met een vrij boeiend verhaal. niet dat dit bijster origineel is trouwens. de hoofdrol van keaton is overigens een van de pluspunten van de film. verder was de prent bij vlagen toch wel spannend te noemen, en bleef aardig interresant. 2,5 sterren, omdat het nergens de middenmoot ontspringt.