menu

11:14 (2003)

mijn stem
3,44 (1162)
1162 stemmen

Verenigde Staten / Canada
Drama / Thriller
85 minuten

geregisseerd door Greg Marcks
met Hilary Swank, Patrick Swayze en Rachael Leigh Cook

Een jonge knaap, die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, rijdt 's avonds door het rustieke Amerikaanse stadje Middleton naar huis. Dan een harde klap - de auto wordt door iets geraakt. De klok op het dashboard wijst aan dat het 11:14 uur is. Tegelijkertijd gebeuren er in Middleton meer dingen op precies datzelfde moment. Vier dingen om precies te zijn, en ze kunnen geen van alle het daglicht verdragen. Er is de avondwinkelbediende (Swank), die ten koste van alles haar bedreigde baan wil behouden. De uitzonderlijk opstandige en tamelijk ranzige tiener Cheri (Leigh Cook) zet ondertussen het hele dorp op stelten. En een keurige dorpeling (Swayze) geeft een volledig eigen invulling van het begrip 'overbezorgde vader'.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=XS8gh5qMlFw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Metalfist
3,0
Where the fuck's my bowling ball?

Het is erg hoe lang ik sommige films al in mijn bezit heb eer ik ze kijk. Bij 11:14 zat de rekening van de 5 voor 5 euro actie van Blokker nog in de DVD-hoes en blijkbaar is dat alweer van 2010 geleden.. Schandalig eigenlijk, dus er zo snel mogelijk maar eens werk van gemaakt om de film eindelijk eens te zien. Ik had al lang geen idee meer waarom ik dit überhaupt had gekocht, waarschijnlijk voor Rachael Leigh Cook als ik mezelf zowat ken, en kon me dus laten verrassen.

Waar ik echter het meest van ben verrast is dat 11:14 zo'n hoge score krijgt. De gimmick met de verschillende verhaallijnen waar een bepaald aspect uit een ander oogpunt wordt uitgelegd is best wel leuk, maar het kan toch niet zijn dat de film enkel en alleen daarvoor wordt gewaardeerd? Het kan bijna niet anders, want voor de rest is dit qua verhaal niet al te bijzonder. De ene na de andere compleet overdreven verhaallijn wordt uit de kast gehaald en na een tijd heb je het echt wel gehad. Daar komt dan ook nog eens bij dat er nergens een aha-ervaring aan te pas komt doordat je met je ogen dicht kunt voorspellen hoe het juist allemaal in elkaar gaat zitten. Het blijft allemaal weliswaar vrij onderhoudend, de korte speelduur zorgt er ook nog eens voor dat het geheel nergens echt inzakt, maar over het algemeen is dit zo'n typisch filmpje dat leuk is voor 1x te zien en nadien nooit meer. Het wordt helemaal jammer wanneer er dan nog eens kleine foutjes in de film sluipen, toch wel nefast voor een film die erop prat gaat dat alle verhalen tot in de details met elkaar verbonden zijn.

Nogal veel bekende namen die zich hiermee moeien. Jason Segel (die via How I Met Your Mother toch wel doorgebroken is en de ene na de andere komedie schrijft) is nog in een kleine bijrol als ambulancier te zien, maar de focus ligt toch voornamelijk op de 11 (badum tss) personen wiens leven zal veranderen door activiteiten van iemand anders. Rachael Leigh Cook is het spilfiguur in dit alles en doet het behoorlijk goed. Hilary Swank daarentegen is compleet niet op haar plaats en wordt weggespeeld door zowat iedereen. Tof om Patrick Swayze is in iets anders dan Dirty Dancing te zien, doet het zelfs nog niet slecht.

Bwah, ik had er precies meer van verwacht. Het zou een psychotische thriller moeten zijn volgens de DVD-hoes, maar daar is niets van te merken. De gimmick is niet onderhoudend genoeg om de gehele film te ondersteunen. Leuk om eens een keer gezien te hebben en daar stopt het dan ook bij.

3*

avatar van gauke
3,0
Een grimmige film met in elkaar vervlochten verhalen, vol geraffineerde toevalligheden, zwarte humor en een aantal lugubere scènes, die spannend waren. Het ging niet enkel om de personages en de verhaallijnen, maar als kijker moest je ook het (de) terloopse gebeuren/verschijnselen in de gaten houden. De regisseur had geen ruimte ingebouwd om de personages te voorzien van enige diepgang.

avatar van Oliveri
4,5
Meesterwerk deze knap bedachte film, waarin spanning en humor zich fraai afwisselen. De goed passende soundtrack maakt het geheel compleet.

wessel1961
ik vond hem erg slecht en irritant

avatar van dalma
4,0
wessel1961 schreef:
ik vond hem erg slecht en irritant


misschien nog eens bekijken, totdat alle puzzlestukjes in elkaar passen ?

avatar van SmackItUp
3,0
Behoorlijk goed in elkaar gezet, wat dat betreft een meesterlijke film, elk detail klopt. Alleen jammer dat het verder allemaal niet zo erg boeiend is. De "humor" maakt het helaas niet veel beter.

avatar van Scorpio1974
3,5
Oliveri schreef:
Meesterwerk deze knap bedachte film, waarin spanning en humor zich fraai afwisselen. De goed passende soundtrack maakt het geheel compleet.


Mijn eerste vote, sinds ik pas mij vandaag heb geregistreerd. Ik sluit me geheel bij jou aan.
Ik vond het ook een meesterwerk en heb dus deze film jaren geleden op DVD of Blu-Ray gekocht.

avatar van max cady
4,0
Idd een meesterwerk! Ook een 2e keer kijken is een feest. Daarna word t natuurlijk minder maar goed .. het intro vond ik niet echt passsend. Ik weet niet waarom .. intro en outro liedje wel daarintegen.

avatar van BBarbie
3,5
Knappe thriller, waarin een aantal gewelddadige voorvallen op ingenieuze wijze in elkaar grijpen. Een kunstig geconstrueerde mozaïekfilm, die in weerwil van de absurde episodes en toevalligheden een spannend geheel oplevert, mede omdat het verhaal —zo blijkt van lieverlee— van achteren naar voren verteld wordt en gaandeweg alle tipjes van sluier opgelicht worden.

avatar van IH88
3,5
“I'm on my way back from Benny's. I'm almost home. Tell me where you are and I'll come get you.”

Uitstekende film. Verschillende verhaallijnen komen samen en houden uiteindelijk allemaal verband met elkaar, en hoe de regisseur uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar legt is erg sterk gedaan. Gelukkig maar, want anders was alles als een kaartenhuis in elkaar gestort. Niet alle verhalen zijn even interessant, maar het acteerwerk is wel uitstekend. Vooral de verhaallijnen met Shawn Hatosy en een jonge Hilary Swank, en die rond Rachael Leigh Cook, zijn uitstekend uitgewerkt. En de verhaallijn met Patrick Swayze is bizar en bijzonder grappig.

avatar van umbra
3,0
Wel fijn gegeven, hou wel vd insteek, verhaallijnen die in elkaar lopen, maar bleef ergens toch wat op m'n honger zitten, ik miste echte spanning en de humor was niet mijn ding, allé deed deze film meer kwaad dan goed. Ga hem zeker nog eens een 2de kijkbeurt gunnen. Voorlopig een 6/10.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:44 uur

geplaatst: vandaag om 10:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.