Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Hilary Swank, Patrick Swayze en Rachael Leigh Cook
Gesproken taal: Engels, Spaans en Italiaans
Releasedatum: 20 januari 2005
Plot 11:14
"Fate can change in seconds."
Een jonge knaap, die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, rijdt 's avonds door het rustieke Amerikaanse stadje Middleton naar huis. Dan een harde klap - de auto wordt door iets geraakt. De klok op het dashboard wijst aan dat het 11:14 uur is. Tegelijkertijd gebeuren er in Middleton meer dingen op precies datzelfde moment. Vier dingen om precies te zijn, en ze kunnen geen van alle het daglicht verdragen. Er is de avondwinkelbediende (Swank), die ten koste van alles haar bedreigde baan wil behouden. De uitzonderlijk opstandige en tamelijk ranzige tiener Cheri (Leigh Cook) zet ondertussen het hele dorp op stelten. En een keurige dorpeling (Swayze) geeft een volledig eigen invulling van het begrip 'overbezorgde vader'.
Cheri
Frank
Jack
Nubis
Helemaal niet vaag.
Wel leuk, maar deed me sterk denken aan een andere film. Of: aan andere filmS. Ik ken dit wel, dus niet erg origineel.
Maar toch wel leuk. Alleen na een uurtje had ik het wel door en kon ik een deel wel zelf bedenken. Maar ja, het stuk met Cheri daarna was dan wel weer interessant.
pjaspers
Ik vond deze film absolute een verrassing. Verwachte er niets van. Toch een goed in elkaar stekende film. Heb verschillende malen smakelijk gelachen.
Een aanrader dus.
Doom
Genre ... Thriller Drama... hmm ook nog komedie dan ? Ga ik hem nu zekerweten binnenkort kijken, want lijkt me ook een erg mooie film!
pjaspers
Hallo Doom.
Het is wel zwarte humor. Maar goed... ik hou daarvan. Als je deze film goed vind moet je ook eens "SPUN" kijken.
Doom
aahh ok, ik vind dat soort humor ook goed, thx nog voor filmtip!
Zou hem volgen!
De GeuS
Leuke vlotte film, die net lang genoeg duurt. Blij dat ik Swayze weer in goede films zie; 3,5*
twanos
Dit is duidelijk een humorfilm en geen drama/thriller. Vond het trouwens een erg leuke film, telkens leuke verwijzingen naar de andere gebeurtenissen etc..
Silvio Dante
Redelijk origineel gevonden, ik heb me geen seconde verveelt tijdens de film, hoe kan het ook als Hillary Swank meespeelt? Kortom een veelbelovende en heerlijke debuutfilm van Greg Marcks. Maak er zo nog maar eentje
Mijn score: 5*
flipsen
Nou, die vijf sterren is voor mij iets te veel van het goede voor een film als deze. OK: ik heb me niet verveeld en het verhaaltje zit wel grappig in elkaar. Verder biedt deze film eigenlijk helemaal niks, alleen een sterk verhaaltje waarin alle personages en gebeurtenissen gecrosslinked zijn is nog geen garantie voor een geweldige film.
Mijn score: 2,5*
geitje
een topper, heel goed in elkaar gezet. alles klopt gewoon aan deze film. zeker een aanrader.
Thijs Vermeulen
Deze film klopt. Soms begrijp je 'm niet omdat een moord al gepleegt is en je denkt dat je iets gemist hebt omdat je de moord niet hebt zien plaatsvinden.
Het is een soort Elephant, maar ik vind deze beter. Er zit niet zo'n open einde aan.
Grappig vond ik wel het stukje waarin de "overvaller" in haar arm ging schieten. Ik lag krom van het lachen.
Het kan zo echter wel in de praktijk gebeuren, en niet van: Jo, schiet hier maar ofzo...
Goeie film: 4*
wackyboy
Hooo! Beter als Elephant? Echt niet! Maar wel een film die boeit van het begin tot het eind en een film die echt het bekijken waard is. Snap niet dat deze film geen groter publiek bereikt heeft, want dat verdient-ie zeker.
Goede acteerprestaties en een orgineel verhaal.
Meer van dit soort films graag.
Thijs Vermeulen
Omdat er de hele tijd terug in de tijd wordt gegaan waarin je ziet wat andere personages meemaken.
Daardoor snap je de film ook.
Wat is Elephant? Een langdradig stuk wat mensen op school doen, en daarna wordt er wat geschoten. Bovendien klopt de film niet geheel met de werkelijkheid.
Anakin01
Een rare maar mooie film, alles zit perfect in mekaar, soms dingen dat je niet bedenkt of je fantasie te boven gaat. Mooi! 4.5*
bouke81
Ingenieus script waarin meerde personages en verhaallijnen samenkomen. De portie 'toeval' in deze film is overweldigend en niet voor de hand liggend; echter bij het kijken van deze film moet niet gelet worden op het realisme van het voorgeschotelde verhaal maar op de vernuftheid van de scenarioschrijvers.
Wellicht is het in het begin niet duidelijk waar het verhaal om draait- in wezen is er ook geen plot, of groter motief - maar naarmate de film vordert krijg je steeds meer puzzelstukjes te zien die je inzicht geven op wat er precies gebeurde rond het tijdstip 11:14.
Geweldig vermaak voor diegene die houden van films waarin het script de hoofdrol speelt en niet de acteurs. In mijn optiek zeer geschikt voor mensen die Magnolia (of Crash) te langdradig en te dramatisch vinden en die zoeken naar een film waarin verhaallijnen samenkomen door een idioot toeval.
4 sterren.
TheRisingSun
Zou deze film nog op dvd komen in Nederland?! Film komt uit 2003,mag dus onderhand wel....
Dexter
Zeer vermakelijke FILM. Je moet steeds opletten wat er gebeurt is! Apart film. 3,5
Anakin01
Ik heb hem nu dus al 3 keer gezien en ik moet zeggen, spijtig genoeg, dat hij me de derde keer wat tegenviel. ***
sponchebob
Redelijke film met verschillende verhaal lijnen die uiteindelijk bijelkaar komen zodat het puzzeltje netjes inelkaar valt.hmmm dit heb ik wel vaker gezien dus de originaliteit is er een beetje vanaf.Al met al geen slechte film door de humor die erin zit.
Naatj
Ik vind dit toch een vage maar bizare super film...
meestal bij films zie je ongeluk... en dan gaat de film verder in rechtzaal ofzo..
Maar bij 11:14 gebeuren er nog meer "ongeluken" en dan opeens heb je dan door.... dit heeft met elkaar te maken..
voor mij zeker Must-look film 3,5*
Ramon K
Best een aardige film. Mijn 2500e stem overigens, maar ik heb het jubileum maar overgeslagen.
aerogp1
ik vond dit echt een toppertje.
eigenlijk nog nooit een film gezien waarbij het zo goed gelukt is om de chronologie door elkaar te gooien
Anakin01
Na de tweede keer zien, heb ik mijn score helaas moeten verlagen tot ***,5 sterren.
Ik vind dat hij nog steeds meevalt, maar je sowieso al weet wat er gaat gebeuren. En dat is eigenlijk hetgene waar het om draait, en daardoor werd het wat minder interessant.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Werk ohne Autor