• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Hilary Swank, Patrick Swayze en Rachael Leigh Cook

Gesproken taal: Engels, Spaans en Italiaans

Releasedatum: 20 januari 2005

Plot 11:14

"Fate can change in seconds."

Een jonge knaap, die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, rijdt 's avonds door het rustieke Amerikaanse stadje Middleton naar huis. Dan een harde klap - de auto wordt door iets geraakt. De klok op het dashboard wijst aan dat het 11:14 uur is. Tegelijkertijd gebeuren er in Middleton meer dingen op precies datzelfde moment. Vier dingen om precies te zijn, en ze kunnen geen van alle het daglicht verdragen. Er is de avondwinkelbediende (Swank), die ten koste van alles haar bedreigde baan wil behouden. De uitzonderlijk opstandige en tamelijk ranzige tiener Cheri (Leigh Cook) zet ondertussen het hele dorp op stelten. En een keurige dorpeling (Swayze) geeft een volledig eigen invulling van het begrip 'overbezorgde vader'.

avatar van savi_7

savi_7

meesterlijk grappig film, had ik niet verwacht. maar heb soms in een deuk gelegge om sommige dingen die gebeurde.vooral toen een van de drie jongens zijn piemel verloor, maar ook om Patrick Swayze die denkt dat zijn dochter haar vriendje heeft vermoordt, en dan het lijk gaat dumpen. echt grappige shit deze film

avatar van clown

clown

Meesterlijke film, knap acterwerk en knap camera werk.

Het is weer wat anders. Een unieke film voor mij.

De film bestaat uit flahsbacks op flachbacks en uiteindelijk valt alles op elkaar.

Fantastisch gewoon!

3,5 steren

avatar van moviemike

moviemike

Een goede film met veel vaart, enkele geweldige plotwendingen en een heleboel herkenbare momenten.

avatar van Grample

Grample

Leuk puzzelwerk met paar grapige stukken

3.5

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Heel mooi in elkaar gezet verhaal...met ook vrij komische stukjes , kortom leuke film.

avatar van hvincken

hvincken

zeer ammusante film, leuk in elkaar gezet

avatar van gerardo

gerardo

LIJKT WEL EEN TELEVISIEFIM, maar dan wel een aardige.Je moet in ieder geval goed opletten om het verhaal goed te kunnen blijven volgen

avatar van gregory804

gregory804

Zeer goede film, alles past in elkaar, heb genoten van deze film. ik snapte het wel na op het einde, maar als je em een tweede keer zou bekijken, zou je nóg beter het verhaal snappen, maar dan is de dus-het-zit-zo-verassing er wel al af

avatar van Tara

Tara

De vier verhaallijnen worden gewoon uitgelegd.

Verder gebeurt er helemaal niks, geen overtreffende clou, geen geweldig plot, niks.

Gewoon een simpel verhaaltje dus.

avatar van mOOse

mOOse

Het plot is juist dat het uiteindelijk allemaal door één ding komt, dat alles in gang zet! Niet goed opgelet dus... Grappige film en verhaal zat erg goed in elkaar, 3,5*

avatar van theresia

theresia

avatar van Sjan

Sjan

Sterke film met de nodige bizarre gebeurtenissen en humor. Film doet mij op de structuur na absoluut op geen enkel punt denken aan een film als Amores Perros, deze film is veel luchtiger gebracht. Ik vond de film een beetje een Twin Peaks achtige sfeer hebben (ook de muziek, die overigens van Clint Mansel is). Film duurde wel wat kort, maar alles is goed en tot in detail uitgewerkt, waardoor het een boeiende film van begin tot eind is. 4*

avatar van Sissie

Sissie

Verbaasd, dat jullie dit allemaal zo'n goeie film vinden!!

Wat een B-film , heb 'm niet kunnen afkijken, vooral de pop die een lijk moest voorstellen, aarchhh...........

avatar van davidov

davidov

budget van 6 miljoen, valt dus wel mee...

Trouwens een B film kan ook goed zijn, maar als dat onder jou niveau is moet je de film zeker 0.5* geven

avatar van as

as

Sissie schreef:

Verbaasd, dat jullie dit allemaal zo'n goeie film vinden!!

Een B-film...god. Laten we eens een keer voor de onwetenden een topic openen met het antwoord op: Wat is een B-film?

avatar van PatrickL

PatrickL

as schreef:

Is er al: klik

avatar van as

as

avatar van frosty

frosty

gister gezien en vond hem best leuk eigenlijk

tuurlijk zitten er onwaarschijnlijkheden in maar in welke film niet?..

avatar van HiLL

HiLL

Tja..wel leuk bedacht maar toch wel ernstig voorspelbaar. Hij begon goed, maar al snel vond ik de scenes wat saai worden. En heb het een beetje gehad met scenes die dan weer tot een komen...deed mij denken aan........? Wie helpt mij?

Spynch

Deze film vond ik dus echt zwaar tegenvallen.

Er komen iets te veel domme acties in de film voor.

Wat doe ik als ik van een lijk af wil? Van een viaduct van 3 meter hoog afgooien, zodat deze midden op weg komt te liggen.
En de gedachte om een bolingbal te verwisselen met het hoofd van een standbeeld om een moord in iemands schoenen te schuiven!! Dat heeft echt niemand in de gaten.

enz.

Verder was de film niet spannend en niet meeslepend.

avatar van HiLL

HiLL

Spynch schreef:
Deze film vond ik dus echt zwaar tegenvallen.

Er komen iets te veel domme acties in de film voor.

enz. Of is dit juist de humor van de film. Dan is deze volledig aan mij voorbij gegaan. Verder was de film niet spannend en niet meeslepend.

Kan mij goed vinden in je commentaar..vond de humor sowieso heeeeeeel ver te zoeken...was die er eigenlijk wel?

Spynch

De enige keer dat ik hardop heb moeten lachen, was bij de scene in de winkel. Toen die kerel z'n vriendin door haar arm ging schieten.

Voor de rest heb ik idd ook heeeeeeel weinig homur kunnen ontdekken.

avatar van V

V

Er komen iets te veel domme acties in de film voor.

Raar man, een lijk midden op de snelweg dumpen, opdat men misschien denkt dat het kreng overreden is! Ik zie Swayze al denken: "Of zal ik hem toch op de schommelstoel zetten en doen alsof ik hem doodgeluld heb."

Tsja, dat geile ding in dat geruite rokje die er een aantal vriendjes op nahoudt (gewoon een ordinaire, lompe, op geld beluste slet), heeft uiteraard doorgeleerd voor pathaloog anatoom, weet alles van het uitwissen van sporen, is de vleesgeworden Sherlock Holmes in vrouwengedaante en weet precies hoe zij handelen moet in extreme stress-situaties.

De humor is dan zeker aan je voorbij gegaan. Maar het is dan ook zwarte humor, niet 'ik laat een ruft en iedereen walgt en lacht' humor.

De humor is in ieder geval prima aan mij besteed, het verhaal steekt perfect in elkaar en de vaart zat er goed in, met zo nu en dan een heerlijk schrikmoment. Acteerwerk is ook prima in orde. Erg goed vermaak. 4*

Spynch

Zwarte humor kan ik over het algemeen wel waarderen, maar in deze film is die dus volledig aan mij voorbij gegaan.

Mbt lijk op snelweg:
Een lijk waarvan meteen duidelijk in dat deze NIET is overreden door een auto, maar dat er een andere doodsoorzaak is.
En er zal niet een aantal keer overheen geragd worden voordat het lijk opgemerkt wordt.

En kom nu niet aanzetten met het feit dat ook Swayze niet de reïncarnatie van Sherlock Holmes is.

avatar van V

V

Ik snap echt niet dat jij je niet in kunt leven in de situatie van bijvoorbeeld Swayze.

Hij vindt het lijk van één van de neukpartners van zijn dochter, die haar blijkbaar ook weleens mishandelt. Op/in zijn hoofd ligt het koppie van een stenen engel. Zijn vermoeden: ze heeft hem gedood, en waarschijnlijk terecht. Zijn kleine meid mag onder geen enkele voorwaarde in de cel belanden, zeker niet voor de dood van dat uitschot. Wat te doen met het lijk??? Juistem, het voor doen komen dat het een ongeluk was.

Dus mietert hij hem van een viaduct op een snelweg, in de hoop dat men denkt dat hij is aangereden. Of zijn hoofd door een aanrijding op zo'n manier kan indeuken weet ik niet. Als je frontaal geraakt wordt door een jeep met een grote, stalen bumper of als een auto over je hoofd heen rijdt kan nare gevolgen hebben lijkt me. Een soortgelijke indeuking? Geen idee. Maar goed, ik ben geen expert.

Wat ik wel weet is dat het personage van Swayze zo snel mogelijk van het lijk af wilde en graag in zo kort mogelijke tijd. De brave borst was in paniek. Misschien had jij in een zo'n korte tijd een meesterlijk plan uitgedokterd, zodat de politie er nimmer achter zou komen (sporen wissen, alibi verzinnen, lijk fijnmalen en als haaienvoer gebruiken; een paar afleveringen CSI en je komt mogelijk ook een eind ). Wie weet.

Tip: neem zulke films niet te serieus en probeer je te verplaatsen in iemand anders. Dat hij in zo'n situatie niet de in jouw ogen meest verstandige keuze maakt vind ik niet vreemd. Jij denkt dat je weet hoe jij zou reageren, maar je kunt nooit echt weten wat jij zou doen als jij verzeild raakt in zulke narigheid. En zeg nou zelf, Swayze is niet echt de reincarnatie van Sherlock Holmes.

V schreef:

Waarschijnlijk wel

Ik ga je een beetje gelijk geven. Ik had me er in deze film niet zoveel aan moeten storen, bij andere (betere) films doe ik het misschien minder.

Je kunt in deze film amper met de personages meeleven (inleven misschien wel). Dit is volgens mij ook niet de intentie van de film. De film moet het hebben van het verhaal, en hoe het allemaal samen komt. En dat is in deze film voorspelbaar, en redelijk eenvoudig opgezet. Dus geen spanning en geen (weining) gevoel bij de karakters.

avatar van scalune

scalune

Aparte film, wel goed.

Ik heet begin had ik zoiets van waar gaat dit over,

maar op een gegeven moment wordt alles duidelijk.

4 **

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Leuke in elkaar gesleutelde film, waar op het einde alle puzzelstukken in elkaar vallen.

Ook de (zwarte) humor mag er zijn.

De vaart zit er vanaf het begin van de film goed in.

Enige minpuntje vond ik dat het allemaal wel aan de korte kant was, er had misschien iets meer diepgang in de verschillende verhaaltjes kunnen zitten.

3,5 *

avatar van jeroenh4l

jeroenh4l

meesterlijke film, alles heb gewoon met elkaar te maken, heb echt dubbel gelegen toen ik hem ging kijken, was alleen wel benieuwd wat er met die jongens in dat busje is gebuurt, jammer dat dat niet verder is uitgewerkt.

avatar van goldberg

goldberg

een leuke film maar een slecht end jammer.