• 9.377.374 stemmen

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice

Releasedatum: 14 april 2005

Plot White Noise

"The line separating the living from the dead has been crossed."

Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.

avatar van evpvoicescom

evpvoicescom

IK heb de film op 6 Maart gezien, en bezit zelf ook een website over het stemmenfenomeen, echter zitten er in de film dingen die niet met de werkelijkheid zijn verweven, het is een spannende film, maar feit blijft dat het een te groot hollywood gehalte heeft gekregen, misschien is het omdat ik al bezig ben met het stemmenfenomeen dat deze film mij zo heeft aangetrokken, maar ik vind het opzich een mooie film.

avatar van Pierke

Pierke

Een mooie spannende film met diepgaande gedachten.
Zo'n film is nou goed. Goede spanning en eens een film die niet goed afloopt. Wat wil je nog meer?

Denk even om spoilers. Ik heb spoiler tags geplaatst. Zie FAQ voor uitleg.

avatar van Nieke

Nieke

Deze film lijkt me wel wat hebben. Natuurlijk word ik dan teleurgesteld, maar ik ga de cinema binnenkort toch nog maar eens bezoeken geloof ik...

avatar van mattblack70

mattblack70

Ik vond deze film eigenlijk tegenvallen, niet echt spannend. De schrik momenten waren zo voorspelbaar. Maar de tijd vloog voorbij dus dan zal er wel iets zijn wat me aansprak. 2 * voor deze film.

avatar van mligtenberg

mligtenberg

Kennen jullie Frequency? Daar krijgt een man contact met zijn overleden vader, die hem helpt branden te voorkomen (zij zijn/waren beide brandweerman).

Ik vind het idee van deze film (white noise) in een zekere zin hetzelfde. Alleen vind ik frequency tien keer beter en spannender! Het concept van de film was goed bedacht, alleen jammer dat ze er niet iets meer tijd en moeite aan hebben besteed om het ook daadwerkelijk 'af' te maken. Er wordt maar wat gedaan, maar het is geen echt verhaal die goed in elkaar steekt... Ik vind dat ie wel oke is om een keer te kijken, maar ik vind het zeker geen aanrader!

Hoe zit dat bijvoorbeeld met die man in houthakkersblouse die die ontvoerde vrouw wou vermoorden? Die is verder (bijna) helemaal niet in de film voorgekomen, wat was zijn 'motief' om dit te doen? En waarom is Sara (zo heette ze geloof ik), die vrouw die ook met dat EVP had gedaan en van het balkon af 'sprong', toch nog blijven leven? En hoe zit het dan met het einde, waar zij bij de begrafenis ineens op zij kijkt en.. niets ziet...(of wij zien in ieder geval niets)??? En wie zijn die drie mannen die elke keer voorbij komen en hoe kunnen die mensen 'vermoorden' enz. Weet iemand dit?

avatar van HeatWave

HeatWave

Geestig filmpje, ...kreeg er kippenvel van.

avatar van Fatal3rr0r

Fatal3rr0r

Leuke film, doch Frequency is inderdaad beter.

avatar van _Daan_

_Daan_

Trailer gezien in de Bios Lijkt mij een mooie Film..

avatar van Syt

Syt

Ik vond er maar weinig aan, niet spannend of eng, en het einde was ook zo raar..

avatar van Ju$t_m0i

Ju$t_m0i

Mag ik wat vragen.. ? Ben hier net nieuw namelijk. Waarom gebruiken jullie al die spoilers?

xangadix

Om dingen te verhullen die je niet wilt weten als je de film nog niet hebt gezien...

avatar van ehuurman

ehuurman

Ik vond het een goede thriller, zeker nadat ik de hierboven genoemde site www.evp-voices.com[/url] even had bekeken. Een creepy gegeven, met een kern van 'waarheid' en aardige schrikmomenten.

Alleen het eind vond ik wat minder, ineens was alle geloofwaardigheid weg, met schimmen die boze dodenwaren, een seriemoordenaar (??) etc. Zie ook de vragen en commentaar van mligtenberg, daar ben ik het helemaal mee eens. Het was net ff te snel afgeraffeld met teveel losse eindjes en onverklaarbare gebeurtenissen

xangadix

Had veel interessanter kunnen zijn, maar helaas. Ik schrok me af en toe wel het leplazarus..!

avatar van master_denhaag

master_denhaag

Ik vind dit één van de betere thrillers afgelopen tijden. Ik kijk graag naar thrillers maar deze heeft me van begin tot einde geboeid. Ik vind zelfs dat er een heel goed einde aan vast zit voor mij echt een topper!!!!!

Asmahan

Film nog niet gezien, maar die site is geniaal. De geesten zijn toffe jongens. 'Wij zijn knalbezopen hier'. Ze zijn altijd in voor een geintje, kwebbelen graag met een EVP-er en schromen ook niet een opdracht te geven aan de aardbewoners: 'Ga ff helpen'. De film kan nooit zo amusant zijn als de site!

xangadix

Je bent vergeten te vermelden dat de geesten elkaar, als het te gortig geworden is, ook weer tot de orde roepen: "Laten we even normaal doen."

Asmahan

Klopt. Verder verzuimde ik te vermelden dat ze echt dol zijn op Henkie.

avatar van evpvoicescom

evpvoicescom

Ze zijn inderdaad dol op Henkie zoals jij het zegt Asmahan,

Asmahan

Henk (ik neem aan dat jij het bent), als je je altijd zo sportief opstelt, kan ik me daar zowaar iets bij voorstellen!

avatar van stinissen

Asmahan

Even licht in deze Duistere Zaak: ik heb vandaag die EVP-site eens doorgespit. Zoals je kunt lezen ben ik erg sceptisch. Ik neem aan dat Evpvoicescom iemand van die site is (één der beheerders heet Henk en die wordt ook regelmatig door de Andere Wereld toegesproken) en ik vind dat die bijzonder vriendelijk reageert op mijn ironische posts. Dat kon ik waarderen, vandaar mijn opmerking.

avatar van stinissen

xangadix

Ik vind het ook moeilijk te verteren dat doden, die over de uitzonderlijke kracht beschikken om ons hier wat duidelijk te maken, met poëtische juweeltjes als "De dood ik wil gaan gidsen" en "Ga aan de poort dolen we bellen God" op de proppen komen.

Asmahan

Het mooist vind ik toch de boodschap van een Tevreden Geest: 'Mijn hersenen zeggen met genoegen ik ben dood'. Hoop dat ik dat over een jaartje of, pak 'm beet, vijfenzestig ook kan verzuchten.

xangadix

En ik maar draaien aan de radio zeker. Nee dank je wel!

xangadix

Michael Keaton krijgt het trouwens zwaarder te verduren voor wat betreft de boodschappen.

avatar van shiffrin

shiffrin

Dit is echt een hele goede film ik heb in tijden niet zo'n goeie film gezien dus die krijgt van mij 5 stars.Er zit echt een goed verhaal in en ook erg orgineel.

xangadix

ik heb in tijden niet zo'n goeie film gezien
In welke kelder heb jij gezeten dan..?

avatar van mligtenberg

mligtenberg

xangadix schreef:

In welke kelder heb jij gezeten dan..?

haha! of er wordt bedoeld: "ik heb in tijden geen films meer gezien!"