AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Joe Connors
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
Het is erg jammer want hier had een hele mooie film ingezetten. Deel 2 blijft beter.
Stom commentaar voor een half, en deel 2 is een heel stukje minder als deze.
Pete_033
Stom commentaar voor een half, en deel 2 is een heel stukje minder als deze.
Nee dat noemt men een persoonlijke mening
Nee dat noemt men een persoonlijke mening
Maar persoonlijke mening of niet je commentaar is niet goed onderbouwd.
Pete_033
Maar persoonlijke mening of niet je commentaar is niet goed onderbouwd.
Dat is jou mening. Volgens mij geef ik toch goed aan wat ik slecht vond.
Stu-Pot
Die in Requim zag er vele malen beter uit.
Beter? Het leek op een poppetje..
Pete_033
Het enigste wat ik lees is 'Deel 2 is beter', 'Anderson is een slecht regisseur', 'Anderson kan alleen maar mooie plaatjes schieten',... Alle kritiekpunten die je geeft zijn er in deel 2 nog, alleen nog slechter. [/quote]
Deel 2 is ook beter ja want die komt meer in de buurt van de originele films. De Aliens en de Predator zijn ook 'bruter' in die film en in die film zit ook meer goor zoals het hoort bij zo`n film.
Anderson is inderdaad een slechte regisseur want hij kan alleen mooie plaatjes schiete maar geen verhaal vertellen, aangezien hij voor deze film ook het script heeftgeschreven is dat dus zijn fout. Voor deel 2 zijn er 2 andere regisseur die dit beter oppakken maar nog steeds niet goed maar beter dan dit deel.
Stu-Pot
Onzinnige discussie waar ik de laatste keer ga op ingaan.
Zeggen Requiem in de buurt komt van de originele films is bullshit van de bovenste plank. Nergens heb je ook maar de sfeer die er gebracht werd in 'Alien' of 'Predator'. Gore vind ik niet altijd belangrijk. De Alien reeks mist wat dat betreft ook gore.. Het is de manier waarop de gore wordt toegepast, heeft het nut? Hoe wordt het gebracht? In Requiem heeft het geen nut, heeft enkel als doel te choqueren al had dat ook totaal geen nut.
Paul W.S. Anderson is een niet al te beste regisseur, dat moge duidelijk zijn, maar heeft toch een vermakelijk filmpje afgeleverd zonder enige potentie. De Strause broers doen het nog slechter dan Anderson en kunnen al helemaal geen verhaal vertellen? Requiem is slechts een aaneenschakeling van belachelijke dialogen, personages gecombineerd met een Horror teenage drama.
Ik vraag me af waarom ik in godsnaam dit filmpje verdedig..
Pete_033
Onzinnige discussie waar ik de laatste keer ga op ingaan.
-Je bent hem zelf begonnen
-Ik gaf aan ze komen nog een beetje in de buurt van. In de eerste AVP totaal niet. Predators waren in AVP 'poeslief'.
-Met goor bedoel ik bijvoorbeeld gevilde lichamen door de Predators of de hand die eraf valt door de Alien in Requim, in het eerst deel zie je dit nergens.
-Een vermakelijk filmpje inderdaad daarom zei ik al eerder een popcornfilmpje voor het hele gezin.
-Het verhaal in Requim vind ik beter de dialogen zijn in beide delen slecht.
Ik vraag me af waarom ik in godsnaam dit filmpje verdedig..
-Hoeft ook niet want het is een zeer slechte film.
psychopath
=bitchslapt Pete_033= uit dit topic wegens toegevoegde waarde.
We weten je mening inmiddels wel en JIJ vind het een zeer slechte film, tijd voor wat nieuwe reacties
Pete_033
=bitchslapt Pete_033= uit dit topic wegens toegevoegde waarde.
En wie ben jij om te bepalen dat ik mijn mening niet mag geven over een film.
psycholamp
- 1960 berichten
Oei, ik zie dat ik 'm 3,5* heb gegeven. Dat is wel wat lichtelijk overdreven. 6 jaar geleden vond ik 'm leuker dan dat ik 'm nu vind. Verhaal is prima, maar de sfeer is me wat te gelikt en de decors zien er toch ook best nep uit, hier en daar. Dat kan z'n charme hebben, maar niet bij deze film.
De Predators zien er erg gepimpt uit, maar blijken een stel zwakke losers. Iets wat niet, ook niet bij jongvolwassen, vind ik, bij deze wezens hoort. Dat er een mens aan de zijde van de Predators staat, stoort mij niet zo, maar die lullige speer en duffe schild wel. (Die ze trouwens op wonderbaarlijke wijze niet meer heeft, als ze met het sleetje omhoog gaat)
Met de aliens is niks mis (al heeft die ene wel een erg lange staart), maar zonde dat de queen zich voortbeweegt als een T-rex. Wel tof, dat ze nu eens uitgebreid in beeld komt,
Nog steeds een vermakelijk filmpje om te kijken, hoor! Verstand op nul en een bak popcorn erbij.
Ik verlaag me stem naar een krappe voldoende, omdat deze film na meerdere kijkbeurten niet beter wordt, integendeel. +punt: Het speelt zich in het hier en nu af en niet in de toekomst.
Lennert
Hmmm, ik herinnerde me hem toch als beter. Niet alleen als film, maar ook als beter dan het tweede deel, maar ik ben na een herziening niet zo overtuigd meer. In deel 2 was het acteerwerk toch een tandje beter, al blijft hier de achtergrond toch veel sterker. Eigenlijk is dat ook meteen een van de weinige positieve punten van de film: de achtergronden in de piramide zijn zeer overtuigend. Het creature-design zit ook nog steeds goed, al kun je jezelf natuurlijk afvragen in hoeverre dit relevant is omdat men al enkele films heeft die men praktisch kan recyclen als het op monsters aan komt.
Wat betreft de negatieve punten kan ik er toch een hoop opnoemen. Allereerst: wat is er mis met de acteurs? Werkelijk niemand komt gemotiveerd of overtuigend over, bij de helft van de acteurs had ik zelfs het idee dat ze gedubbed waren, omdat de stemmen niet overeen leken te komen met de gezichtsuitdrukkingen. Dan was er ook het feit dat de gore toch ietwat teleurstellend was, de vecht-scenes tussen de Predators en Aliens helemaal niet zo bijzonder waren en het hele verhaal een hoop vraagtekens oplevert die voor inconsistenties kunnen zorgen met de eerste films. Als de Aliens echt al vaker op aarde geweest zijn (zowel in het verleden als in het heden), hoe kan het dan dat men in de toekomst niets van hun bestaan lijkt af te weten? Een doofpotaffaire, ok, maar zelfs dan zouden er nog ergens geschriften moeten zijn die voor andere overheidsinstanties gebruikt zouden kunnen worden, omdat de ontdekking van deze wezens toch echt van staatsbelang zou moeten zijn!
De film komt daarnaast ook nog eens gruwelijk traag op gang, slechts na 45 minuten komt er een wezen goed in beeld en zelfs dan is er vaak geen spanning te bekennen. Het meest irritante is ook dat men enkele klassieke shots uit de oude films (zoals de Predator die zijn helm af zet of de Alien met zijn opgetrokken lip waar slijm vanaf komt) hier opnieuw heeft gefilmd op momenten dat het niet heel erg veel toevoegt aan de scene van het moment. Iets laten zien puur oom nostalgie op te wekken, werkt bij mij als het toch enigszins zin heeft in een scene, hier was dat echt vaak niet het geval.
Goed, uiteindelijk keek het wel makkelijk weg en waren de omgeving en monsters erg mooi, maar met zulk acteerwerk, de afgrijselijke dialogen, de matige actie en het gemis van echte sterke gore, valt het allemaal toch in duigen. Ik heb deel 2 niet meteen herzien omdat die me de eerste keer al niet kon bekoren, maar misschien had ik toch moeten doen. Nu lijkt het echt alsof de eerste slechter was dan het vervolg en ik herinnerde me toch iets anders...
psychopath
En wie ben jij om te bepalen dat ik mijn mening niet mag geven over een film.
Zeg ook niet dat je je mening niet mag geven maar je blijft hetzelfde zeggen
erik1677
Persoonlijk vind ik alien vs predator requim veel beter.
Vooral het einde van deze film is eigenlijk te hilarisch voor woorden, godsamme wat lag ik in een deuk.
Qua vormgeving zag het er wel weer perfect uit, en ook de aliens zagen er weer creepy uit.
Geen hele slechte film, maar ook absoluut geen topper.
Jillzz
Ik vind dit deel beter dan deel 2, daarnaast vind ik het nog mooi dat zij met die predator gaat samen werken ook! Deel 2 is alleen maar hakken en snijden, dit heeft nog een beetje inhoud!
lolMarnixlol
Hij was laatst op TV Kende er nog niks van Maar ik vond hem zeer vermakelijk
Deel 2 was veel minder...
NightSpirit
Matige, iets boven het gemiddelde actie/horror! Jammer dat ze het zo afgeraffeld hadden!
boozebelly
- 1908 stemmen
Hoewel dit verre van goed is, heb ik mij wel redelijk vermaakt
Dat komt vooral doordat het tempo goed is in deze film, dat voorkomt dat ik hem lager beoordeel. De special effect's vond ik trouwens ook degelijk.
Vanaf het moment dat die vrouw vriendjes wordt met een Predator zakt het wel behoorlijk in trouwens. Dat leverde gewoon belachelijke scenes op. Ze gaven elkaar nog net niet een tongzoen. Had mij ook niet verbaasd als die Predator op het einde niet meer mee ging met zijn ruimteschip omdat hij bij zijn nieuwe liefde wou blijven
Erg melig bedacht allemaal...
Al met al redelijk vermakende pulp. Binnenkort het vervolg maar ff bekijken.
AC1
Binnenkort het vervolg maar ff bekijken.
Ai, ai, niet doen. Zoals je zegt, de eerste is slecht maar vermakelijke pulp. De tweede is gewoon slecht.
Pete_033
Helemaal niet! Deel 2 doet niet onder voor dit deel. Dit deel ziet er beter uit maar deel 2 heeft een beter verhaal en bevat meer gore. Tevens vind ik de Predator in deel 2 beter neergezet en gespeeld.
boozebelly
- 1908 stemmen
...Tevens vind ik de Predator in deel 2 beter neergezet en gespeeld.
Dat mag ik hopen, want in dit 1e deel leek hij soms verdomd veel op een man in een pak
Waar slaan die dreadlocks trouwens eigenlijk op? Zijn gewoon doodlopende kabels ja. Heeft wel iets van die Ruud Gullit petjes die we allemaal droegen tijdens het EK'88. Qua creatie vind ik Alien er beter uit zien, alleen vind ik dat kleine staalachtige bekje op een stokje dat uit zijn smoel komt weer totaal overbodig. Maar goed...er zijn ergere dingen om ons druk over te maken. Kijk maar eens wat een helicopter kost
Pete_033
Waar slaan die dreadlocks trouwens eigenlijk op?
Heb je de eerste 2 delen van de Predator reeks wel gezien
Dan weet je wat ik bedoel.
De Predator, eigenlijk alles, in dit deel van Paul ws Anderson ziet er te 'gelikt' uit. Dat is meestal het probleem met films van Anderson. Het ziet er allemaal mooi uit maar het verhaal is knudde en de acteeurprestaties te houterig en geen karakter ontwikkeling.
De Predator in dit deel was gewoon een wandelende pop, te houterig. Er zat geen persoonlijkheid in zoals de Predator in deel 1 en 2 (gespeeld door wijlen Kevin Peter Hall).
In deel 2 van de AVP reeks wordt de Predator na de eerste 2 Predator delen het best neergezet maar haalt ook nog lang niet het niveau van de eerste 2 delen.
Deel 2 is ook wat donkerder (soms wat te donker
) dan dit deel en er is meer gore. Geen deel voor iedereen zeg maar. Dit deel is gewoon een popcorn filmpje voor het hele gezin.
Waar de dreadlocks opslaan? Wij mensen hebben toch ook haar
lvlvlv
Een goede sci-fi -thriller.
Spannende momenten, een paar mindere, maar over het algemeen, Een matige tot goede sci-fi film die echt wel boeiend was door twee films tegen elkaar te laten strijden.
puckb96
De Alien en Predator films blijven geweldig dus een crossover kon niet uitblijven. Deze vond ik zelf wel redelijk, maar absoluut niet beter dan de ECHTE alien en Predator films. Jammer dat de film een PG-13 classificatie kreeg, want dat hoort niet echt bij zo'n film. Gelukkig is er de Unrated Version waar de R-rating op staat. Goed acteerwerk van o.a. Sanaa Lathan (Blade) en Lance Henriksen (Alien). De film was best wel boeiend maar met name spannend, met zowel de Alien sfeer als de Predator sfeer.
Dan nu de regisseur: Paul W.S. Anderson (Resident Evil, Mortal Kombat). Ik vind zijn werk bij deze film helemaal niet slecht. Het tempo in deze film was lekker, er is geen moment van verveling. In de ene scène zit kei veel spanning en in de andere zit keiharde actie. Dus, aan zowel spanning en actie ontbreek je niet bij deze film.
Dan nu de minpunten: het idee van een crossover vond ik een beetje minder, het verhaal was niet goed uitgewerkt (het was niet slecht maar niet goed uitgewerkt) en dat op het laatste stuk die Predator zich aansluit bij Lathan vond ik heel slecht gedaan. Dat maakt het enge sci-fi icoon meer een vriendelijke gast en dat is wat mij betreft niet de bedoeling in deze film.
Dus kortom: een redelijke goede sci-fi actiefilm, goed acteerwerk, spanning, gave actie maar helaas ook wat minpuntjes. Maar ja, dat kan.
PS: deel 2 heb ik nog niet gezien
paul83
Heb je de eerste 2 delen van de Predator reeks wel gezien
Dan weet je wat ik bedoel.
Deel 2 is ook wat donkerder (soms wat te donker
Waar de dreadlocks opslaan? Wij mensen hebben toch ook haar
Helemaal mee eens. Had het ook al staan bij AvP2. De bewegingen zijn in AvP veel beter. Peter Hall is gewoon onovertroffen. De Predators in dit deel zijn ook net wandelende anabolen.
jumpstylemovie
AVP was een grappig tussendoortje maar je moet er niet teveel van verwachten.
Samengevat ziet alles er puik uit. De Aliens zijn stoer en de Predators zien er vet uit. Die 2 moeten vechten, het verhaal is er verder een beetje omheen bedacht. Het acteerwerk was redelijk tot matig, vooral die hoofdrolspeelster vond ik niks.
Maar zeker wel gepast voor een avondje droog vermaak. Verstand op 0 en deze actiefilm in de speler.
jipt
Beetje onzinnig om twee geweldige maar totaal verschillende horror/sci fi iconen in een film te proppen. W.S. Anderson had het duidelijk nog niet begrepen. Kwam een beetje over als een slechte Power Ranger film, lompe kostuums, domme gevechten, slappe en onoverzichtelijke actie. Kneuterige personages en een lomp plot maken dit tot een ramp. Had het na een tijdje wel gezien. 1* omdat Aliens en Predators cool zijn.
psycholamp
- 1960 berichten
Sinds de verwijzing in de tweede Predatorfilm kon dit, nog los van alle comics, niet uitblijven. Uitwerking had idd. wel beter gekund, maar voor 'n butfilm kijkt ie best lekker weg.

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007