AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)
Genre: Horror / Sciencefiction
Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)
Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem
Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause
Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis
Releasedatum: 17 januari 2008
Bekijk via Disney+
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."
De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.
Dallas Howard
Col. Stevens
Dale
Alien

Left4Dead
Gister AVP weer eens gezien en was daar altijd wel tevreden mee, deze daarentegen minder De gebroeders Strause vonden het noodzakelijk er een tienerprent van te moeten maken, een schande. Het begint dan allemaal nog aardig vermakelijk, tenminste de eerste minuten. Daarna moeten we de crap van de hoofdgasten aanhoren en aanzien, niemand die daar op zit te wachten.
Ach.... het aaibaar knuffeldiertje is via een omweg op aarde beland, het heeft honger naar voortplanting en de mens is een prima host voor de kleintjes. En dat gegeven zou wederom voor mij een prachtig verhaal kunnen brengen op beeld en geluid. Nou het beeld en het geluid, daar hoor je me niet over klagen. Nee het is het ongevoeglijk slap verhaal dat de charmes voor de Predators en Aliens voor geboorte al in de kiem smoort. Een misdaad op zich zal ik je vertellen. Daar waar ik verzot op de Predator- en Alienreeks ben, hoe vakkundig die liefde de nek omgedraaid wordt in dit gedrocht.
En waarom is dit nu zo'n gedrocht geworden?, nou puur door het gezeik van de protagonisten. Alles wat ook maar met hun personage te maken heeft is simpelweg een doorn in het oog. Waar waren de gedachten van de broers toen ze hieraan begonnen, verdooft door marihuana, cocaïne en drank? Want zeg nou zelf, hier is niet serieus over nagedacht of de capaciteiten zijn niet in bezit bij het duo. Het laatste is voor mij het aannemelijkst. Daarnaast de ergernis dat ze te weinig lampen hadden besteld voor op de set, tjonge jonge zeg.
op zich is de regie zo slecht nog niet eens, de cast is middelmatig en heeft ook weinig met het script. Het script leunt namelijk weer op dat verschrikkelijk beroerd stuk verhaal. Geluidstechnisch heb ik geen klacht, dat is dan ook het enige lichtpuntje van de hele film. Waar de film je eigenlijk spanning moet gaan brengen, begin je te gapen van saaiheid. Het is allemaal slap te noemen, Predator en Alien onwaardig op de beste manier mogelijk. Het enige waarop je hoopt is dat het hele dorpje afgemaakt wordt op een zo gruwelijke manier dat je tenminste nog iets aan de platte personages hebt. Maar zelfs de kill's maakten me niet blij, eerder verdrietig door de uitvoering.
Nou genoeg geluld, het is een rotzooi geworden en door de miskleun van een setting en waardeloze karakters trap ik er een halve ster eraf. Eerder 2,5** gegeven, nu blijf ik haken op 2**. Waar de voorganger zo'n kritiek kreeg, deze stukken minder is.

Antinous
De hele week werd deze film aangekondigd op Veronica met Alien vs predator requiem, dat het klonk alsof je deze film absoluut niet mocht missen. je zal er maar speciaal chips en bier in huis voor hebben gehaald. arme donders . nou jah, het kan ook nog erger. ik heb een keer speciaal wat in huis gehaald voor een film die aangekondigd stond en niet eens kwam.

Komodo Dragon
Helaas veel te donker . Verhaal heeft weinig om het lijf en het einde is zeer slecht . Wat er van de gevechten ( tussen Predator en aliens en kruising ) te zien is , is wel goed gedaan . Ook de verhoging van de rating is positief

Don Homer
Griezelige Alien film die zich duidelijk onderscheid van de rest uit de serie.
De duistere sfeer bleef beklijven.
De film liet je geweldig in het ongewisse.
De aliens zag je echt niet aankomen deze keer.
Daardoor voelde je continu een zwartgallige dreiging.
De belichting was zeer origineel en authentiek.
Hoewel er mogelijk wel ietsje op bezuinigd was.
De pikkerdonkere momenten maakten de diepste indruk.
Sommige scènes sprongen er uit als nooit tevoren.
Jules Deelder zou hem waarschijnlijk iets te donker vinden.
De film geeft het begrip film noir een andere dimensie.
En dan eindigt ie met een magnifieke plott wist!.....
.... Deze review dan! Misschien had je al zon inktzwart vermoeden maar de film was een donkerkleurige ellende. Nee, helemaal geen plottwist, de slechtste belichting ooit. Bovendien waren de acteurs zwak, de actie regelmatig niet te volgen net zoals het verhaal. Tot slot ZAG IK GEEN HAND VOOR OGEN. Maar misschien was dat al ergens eerder benoemd .

Brave-Neo
Als ik deze kijk is het altijd in het donker en dan valt het allemaal nog wel mee... In ieder geval vind ik de Predator in deze film een echte bad ass met een 2.5* als gevolg

Don Homer
Je spoilert mijn review . Ik heb ook vanaf minuut 1 mijn ramen geblindeerd, lampen uit enzo. Toch bleven mijn punten opvallen! De Predator vond ik niet zo bijzonder.

clockwork72
Een niet al te beste herziening. Ik had weer eens zin in zo'n soort type film en aangezien ik de Alien serie en Predator film (2 vind ik om te janken) kort geleden nog had herzien bleven deze over. En man, dit is eigenlijk niet al te best. Ik vond dit destijds nog wel leuk maar nu ik wat ouder ben valt me pas echt op hoe slecht dit eigenlijk wel niet is. Er zit letterlijk nul komma nul verhaal in deze film. De mensen hadden gewoon weggelaten kunnen worden want ze voegen echt helemaal niks toe, nergens vragen ze zich af wie of wat ze aanvalt, nergens zie je enige vorm van dialoog tussen de mensen over wie of wat ze precies aanvalt, echt mega oppervlakkige personages, echt om te huilen. Daarnaast moet je zowat met een zaklamp op je te tv lopen schijnen om nog enigzins wat te zien zo'n donkere bende is deze film. Ik snap dat zo'n film zich niet op klaarlichte dag midden op een zomerdag op het strand afspeelt maar kom op zeg. Nog enigzins te doen met bier en chips maar verder snel vergeten.

Kondoro
“I couldn't decide on which suit I wanted to wear, so... Now... you tell me... are you looking at me or the clock?”
Holy shit hé, wat was dit dramatisch. En dat toch, ondanks dat ik best wel zin had in deze film en al een tijd aan het zoeken was voor deze film maar hem nergens kon vinden. Ik zag dat ‘Disney+’ de film had toegevoegd aan hun aanbod en daar was ik best blij mee, dan kon ik hem eindelijk weer eens herzien, want ik ken de hele franchise uiteraard. Ik heb goede herinneringen aan deze films, mijn kameraden en ik waren zelfs zo fan dat we bepaalde clantags in games hadden vernoemd naar deze films, en zeker de ‘Predator’ deed het bij ons altijd heel erg goed.
Helaas, deed de film het niet meer zo goed van de week in de herziening en, ben ik toch nog aardig geschrokken van wat eruit is gerold. De film biedt niet alleen een tamelijk saai verhaal, het algemene plaatje is echt heel erg slecht. De film is ten eerste veelte donker geschoten, dit zorgde ervoor dat de film geen enkel moment had dat de spanning daadwerkelijk op kwam zetten, veel actiescenes zijn zo donker dat je als kijker totaal niet door hebt wat er nou precies gebeurd, tot je opeens een (en dat blijkt dan) lijk ziet liggen waar een beetje bloed uitkomt. De angel is volledig uit de film getrokken hiermee, en dat is echt zo zonde.
Verhaaltechnisch loopt de film ook niet héél lekker. Het is te doen, zeker. Maar, het is echt heel saai op sommige momenten. Een schip crasht op aarde daar waar twee aliensoorten in zitten. De ‘Predators’ hadden een lading met de ‘Aliens’ bij zich (zo hoe de monsters genoemd worden), en deze ontsnappen daarna en maken van de aarde een oorlogsgebied. Nu moet de ‘Predator’ deze ‘Aliens’ weer te pakken krijgen terwijl dit gepaard gaat met hevige vuurgevechten tussen zowel alien, als mens.
De cast is ook niet bijsterend goed. Ik heb ook helemaal geen zin om die langs te gaan, en ga mijn mening voor deze poep film snel afsluiten. De CGI was een ramp, het script was slecht, acteerwerk was matig en het verhaal was saai. De actiescènes die zichtbaar waren, waren leuk, daar is ook alles wel weer mee gezegd. Had veel meer ingezeten, voornamelijk als alles wat meer zichtbaar was, was het al een stuk interessanter geweest.

cantforgetyou
Tja, wat moet ik hier nou van zeggen. Eigenlijk is het een vreselijke slechte B film.
Maar op één of andere manier kijkt ie toch wel lekker weg.
De personages zijn super shallow en het plot slaat werkelijk nergens op.
Maar op één of andere manier boeit dat niet.
Dus krijgt de film 2,5 ster.

BacoHarrie
Wat een klotefilm. Beroerde acteurs, bizar slecht verhaal met een hoop blablablaskip-momenten en actiescènes die onzichtbaar zijn. Alle eerdere reviews vatten het prima samen.
Ik geef 1 ster. Plus 0,5 ster bonus omdat
er eindelijk een "horror"film is waarin baby's en kinderen sterven in plaats van eeuwig maar aan hun gruwelijke lot ontkomen.

hdehoon
Het slappe, oninteressante verhaaltje had wel een frappant puntje, namelijk dat de mensen tegen het einde werden verdeeld door de vraag of ze de overheid wel of niet vertrouwden. Dat thema zou je nog niet verwachten in 2007, maar kennelijk speelt dat thema in Amerika al langer. Dat was meteen het enige interessante moment in de film, die verder technische wel in orde was. Mooie monsters.

blondiefilmfreak
Och kom nou ik heb wel beroerdere films gezien,die jij ook wel gezien zal hebben.

AVP: Alien vs. Predator
2004

Tim Burton rondt opnames van 'Beetlejuice 2' af

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

'Sex and the City'-actrice Frances Sternhagen overleden, Tweede seizoen 'Sleepers' met Robert de Hoog krijgt eerste trailer | MovieMeter Recap

Jodie Foster hoopt dat superheldenfilms-tijdperk snel voorbij is: 'Een fase die iets te lang heeft geduurd'

Aliens

Drama / Sport, 2009

Next Floor
Komedie, 2008
1 reactie
predatorcoloradonational guardhybridbuitenaards wezenmorgueschepselalien possessiontriangleinfestation xenomorphalien anthology
Realtimes | Publishing Network
Social media