menu

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 | AvP2 | AvPR | Alien vs Predator - Requiem

mijn stem
2,28 (1089)
1089 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Sciencefiction
94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

geregisseerd door Colin Strause en Greg Strause
met John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis

De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=YrTXTb03Ixc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
Eerlijk, ik ben een liefhebber van Alien en ook van Predator, maar dit is de slechtste film van elke film die rondom deze 2 zijn gemaakt.

Ze mogen zich schamen dat ze zo diep zijn gezonken om te cashen voor zo'n crap. Zonde gewoon..

avatar van dragonkhan
0,5
Dit deel vond ik gewoon echt slecht. Het verhaal sloeg nergens op.
0,5*

2,0
Was nog licht optimistisch na het zien van deel 1 (nuja, je mag natuurlijk niet té veel verwachtingen hebben), maar na het zien van dit deel is duidelijk waarom er geen 3de deel is gekomen. Schandalig dat deze is uitgebracht want de film schort langs alle kanten, zowel op sfeer, acteertalent of surroundings. En nee, enkele aliens of predators in beeld brengen is dan niet meer voldoende...

2*

avatar van baspls
2,0
Meh... Een mix maken van het Alien- en Predator-universum slaat nergens op.
Het is ongeveer het zelfde als je Star Wars vs Star Trek tot een film zou maken.

Belabberd acteerwerk. Ik snap niet dat je je niet zou schamen om in zo'n film te spelen of als regisseur dat je met zulke b-acteurs werkt. Al moet ik toegeven dat die actie van Kristen Hager erg goed was.

Het verhaal slaat nergens op. Een mix tussen Aliens en Predators? En ze houden zich niet aan de "regels"; zo doden Predators geen ongewapende mensen en kan een Alien niet rechtstreeks andere aliens via de mond in mensen parasiteren.

Je ziet de aliens ook nergens echt goed. De gevechts-scènes zijn erg donker dus moeilijk te zien. Erg veel CGI maar erg nep was deze ook weer niet.

Het is ook een beetje een raar einde. En alleen al omdat die blonde het niet overleefd is het voor mij geen happy end.

een mix van het alien en predators slaat zeker ergens op. Al sinds begin jaren 90 zijn er strips van dark horse uit waarin de link tussen predators en aliens gelegd wordt. Predators jagen graag en het meest uitdagend is jagen op aliens. Ik ben het met je eens dat je bepaalde regels wel in acht moet houden. Predators doden nooit onbewapende mensen? zeg nooit nooit, zou ik zeggen.

avatar van baspls
2,0
hutchence schreef:
een mix van het alien en predators slaat zeker ergens op. Al sinds begin jaren 90 zijn er strips van dark horse uit waarin de link tussen predators en aliens gelegd wordt. Predators jagen graag en het meest uitdagend is jagen op aliens. Ik ben het met je eens dat je bepaalde regels wel in acht moet houden.

Maar Alien en Predator zijn van andere makers, bedenkers en hebben een andere copyrighthouder vanwaar vind ik het nergens op slaan. Ik vind een mix van deze vergelijkbaar met als je een mix zou maken van Star Wars en Star Trek.
Predators doden nooit onbewapende mensen? zeg nooit nooit, zou ik zeggen.

Dat dacht ik te begrijpen uit de film Predator (1987)

avatar van psycholamp
3,5
baspls schreef:
En ze houden zich niet aan de "regels"; zo doden Predators geen ongewapende mensen en kan een Alien niet rechtstreeks andere aliens via de mond in mensen parasiteren.Ze jagen niet op ongewapende mensen, maar de predator in deze film heeft een andere taak dan jagen voor de lol. Hij maakt er ook geen mooie trofeeën van, het zijn gewoon wat bijkomstige slachtoffers.
Een predalien kan blijkbaar wel parasiteren via zijn mond. Deze alien is nog niet eerder in films besproken, dus zou het wellicht kunnen. Of je deze eigenschap acceptabel vindt, is weer een ander verhaal. Ik vond de predalien te machtig daardoor.

B-200
Het enige wat me hiervan is bij gebleven is dat ik het belachelijk slecht vond. Eerste deel is nog wel te doen.

avatar van predalien
3,0
Voor mij de slechtste uit de reeks. De predalien was voor mij het enige pluspunt.
het acteerwerk was matig en ook de aliens waren (redelijk) slecht gemaakt. De predator zag er niet zo 'stoer' uit als in de vorige delen en de vechtscenes waren slecht. Het begin was heel goed en het einde was dan weer heel slecht.

avatar van VincentL
1,0
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

De saga gaat voort. Na een goed deel 1, matig deel 2, gewoon deel 3 had ik gehoopt dat dit 4e deel met Predators weer eens in de smaak zou vallen. Helaas is niets minder waar. Een uur en veertig minuten naar een zwart scherm staren was waarschijnlijk vermakelijker, en je zag net zo veel.

Het verhaal komt echt bijzonder traag op gang. Al vier delen lang zit je het eerste uur te kijken naar hoe de Aliens zich manifesteren, of hoe mensen er achter proberen te komen wat de predator is. De Strause broers hadden dit zeker achterwegen mogen laten, en direct met de actie moeten beginnen. Het gaat zo verdomde traag allemaal... Vervolgens valt de actie tegen, en volgen we een groep vluchtelingen die tegen Aliens vechten; oh ja, af en toe komt de Predator er ook nog even in voor. De actie is dan op zijn zachtst gezegd matig. De gevechten zien er vrij goedkoop uit en de Predien, of Alieator spande de kroon. Tot slot zwabbert de film een beetje tussen actie en horror in. Het heeft een klein beetje van beide, en weet de hele tijd niet wat het nou eigenlijk wil...

Over het acterend vermogen wil ik niet veel woorden vuil maken. Zoals elk deel zijn het vooral veel acteurs die hun best doen, maar er weinig van weten te maken. Hier is dat ook weer overduidelijk het geval. De best acterende waren dan misschien nog wel de Aliens. Zij wisten niet veel fouts te zeggen, en hielden zich strak aan hun rol. Een beetje gillen kan iedereen wel.

Het visuele aspect daarentegen wil ik wel graag even in het zonnetje zetten. Dan wordt er tenminste nog iets van de film zichtbaar, want nadat de stroom was uitgevallen heb ik er amper nog wat van kunnen volgen. Het duurde minuten voor ik doorhad wie wie was - helemaal toen de Prediens erbij kwamen kijken - en in de - vrij belabberde - actiescènes raakte je de draad geheel kwijt. Tevens is de Predator vrij old-school. Een beetje zoals in 1987. Ook de CGI van de Aliens doen niet veel onder voor hun voorganger in 1979. Jongens wat was dat slecht. Ook dat had beter moeten zijn.

Verreweg het minste deel van de reeks. Zowel voor een horror - hij is niet eng - en voor een actiefilm - er is te weinig doorlopende actie - is hij zwaar onder gemiddeld. Niets gezien is niets gemist, dat is mijn devies.

1*

avatar van mikey
2,0
Net zo stom als Freddy vs. Jason waar deze onzin horror nog het meeste op leek. Begon de film wel grappig als alien slasher maar werd al snel een tiener survival flick met onuitstaanbare pummels. En een hoeveelheid aan ET actie met veel groene smurrie en kortsluitingen.

Und3rdog
Alien vs Predator Reqiuem is gelukker weer een film voor volwassenen geworden in plaats van de kinderfilm Alien vs Predator van Paul Anderson.
Deze film heeft weer het groffe geweld van de Alien en Predator reeks!
Het acteer werk is niet denderend en het verhaal is ook een beetje aan de suffe kant maar mensen willen predator vs aliens aktie zien en worden met deze film op hun wenken bedient.
De film begint waar het vorige deel op hield. Het ruimte schip van de predators wordt overgenomen door de alien-predator hybride waardoor het neerstort vlakbij een dorpje. Binnen de kortste keren zaaien aliens en de hybride dood en verderf onder de bewoners!!! er word een predator gestuurd om de boel op te ruimen.......
Er zit hele goede aktie in de film en kwa gore mag je ook tevreden zijn. Hele groepen bewoners worden op de meest gruwelijke wijze afgeslacht!!!
De hybride ziet er goed uit met zijn alien predator mond en alien dread locks! De predator die word gestuurd om de aliens op te ruimen is een bad ass! Een stuk beter dan de 3 watjes uit het 1e deel!!
Het enige minpunt is dat de film af en toe te donker is......
Alien vs Predator Reqiuem is een top film geworden die de fouten van het 1e deel bijna goed maakt. Het is een grote slacht partij onder de mensen en aliens in plaats van stom gedoe in een ondergrondse piramide. Kortom een heerlijke onzin film!

avatar van AC1
0,5
AC1
Und3rdog schreef:

Het acteer werk is niet denderend en het verhaal is ook een beetje aan de suffe kant maar mensen willen predator vs aliens aktie zien en worden met deze film op hun wenken bedient.


Gezien het universele slechte ontvangst van deze film was "Predator en Aliens in aktie zien" voor heel veel mensen blijkbaar toch niet voldoende, Und3rdog. Misschien dat er toch ook nog mensen zijn die stijl, gevatheid en intelligentie op prijs kunnen stellen?

Und3rdog
AC1 schreef:
(quote)


Gezien het universele slechte ontvangst van deze film was "Predator en Aliens in aktie zien" voor heel veel mensen blijkbaar toch niet voldoende, Und3rdog. Misschien dat er toch ook nog mensen zijn die stijl, gevatheid en intelligentie op de prijs kunnen stellen?


Heb je niks beters dan mij overal te volgen en te zeuren over mijn resensies??

avatar van AC1
0,5
AC1
Onlangs bij Alien en nu AvP: Requiem is niet wat ik 'overal' zou durven noemen. Heb nergens anders "gezeurd", hoor. MovieMeter is een website waar filmliefhebbers met elkaar over films kunnen discussiëren. Onze paden zullen heus nog wel eens met elkaar kruisen.

1,5
Hmm toch nog iets meer verlagen van 2,0 naar 1,5
De 1e vond ik zeer goed , maar deze ? No way

avatar van lagaiske
2,0
Deze film is moeilijk te beoordelen aangezien je continu naar een zwart scherm zit te kijken.

3,0
dit deel is voor mij het minste deel.hij was idd heel donker opgenomen.maar voor mij nog wel een voldoende.heb me wel vermaakt.

avatar van thoyouknow1980
3,5
Ik vind deze toch wel weer leuk hoor,genoeg actie en vertier
De donkere stukken zijn inderdaad aanwezig maar het word nergens echt vervelend.
Verder is de spanning wel aanwezig,en zien de xenomorphs er weer bruut uit

avatar van Chainsaw
1,5
Chainsaw (moderator)
Het eerste gevecht tussen de Xenomorph en de Predator bracht geld op, dus het was wachten tot men met een tweede ronde zou komen. Fans waren teleurgesteld dat Alien vs Predator de PG-13 rating kreeg en dus had men voor het vervolg wat goed te maken. En ja hoor, vrijwel aan het begin van de film barst er een Xenomorph-baby uit de borstkas van een kind, waarschijnlijk als goedmakertje. De film introduceert vervolgens een enorme hoeveelheid eendimensionale en oersaaie personages om als slachtvee te dienen. Aliens vs Predator: Requiem is een compleet inwisselbare horror met alle clichés op een rij. Enige originele aspect is de PredAlien, een Xenomorph met dreadlocks, verder valt er niets vernieuwends te zien. Sterker nog, de film is zo donker gedraaid dat er überhaupt vrij weinig te zien is. Requiem was in ieder geval een passende titel voor deze film, want beide filmreeksen waren na deze film dood en moesten met een reboot weer nieuw leven krijgen.

1,5 sterren.

avatar van ILDIB
2,5
Alleen 2e helft gezien. Was lastig te volgen vanwege de duisternis. De humans konden me allemaal gestolen worden allemaal van karton. .

avatar van Ajax&Litmanen1
2,5
Jammer dat AvsP2 een veel slechtere beoordeling krijgt dan de voorganger, want nu ik de film opnieuw gekeken heb blijf ik erbij dat deze gewoon net iets leuker is en zeker niet slechter. Iets meer sfeer en spanning (dat 1e deel met pa en zoon blijft aardig) en sowieso toffere gevechten tussen beide buitenaardse rassen. Ook is het allemaal bloederiger en harder dan de voorganger die echt soft was. Wat de boel wel echt verpest is dat de film vreselijk donker is en zeker het tweede deel van het verhaal valt nauwelijks nog te volgen, zo slecht zie je alles. Wel zijn beide AvsP films vrij overbodig en doen ze weinig recht aan de klasse van Alien, Aliens en Predator 1, klassiekers in het genre. Jammer dat het 2e deel zo lastig te volgen was, anders had ik een voldoende gegeven. Nu een kleine onvoldoende.

2,5* (was 3,5*)

avatar van des1
Is Trump vs Kim niet een soort Alien vs Predator?

avatar van AC1
0,5
AC1
Ajax&Litmanen1 schreef:
Jammer dat AvsP2 een veel slechtere beoordeling krijgt dan de voorganger ...


Dat heeft de film volledig aan zichzelf te danken!

avatar van Mike Lee Toris
1,0
Er valt een hoop aan te merken op deze film, maar het allerslechtste is toch wel dat het VEEL en VEEL te donker is.

Er valt gewoon geen reet te zien op deze manier. Aliens en predators kan ik best waarderen, dan hoeft het verhaal of acteerwerk niet eens zoveel voor te stellen, maar deze regisseur heeft er echt niets van begrepen.

0,5
Duidelijk voorbeeld van een film waarbij de regisseur niks beters meer weet te verzinnen en enkel met de naam van de film volle bioscoopzalen wil trekken. superslechte en goedkope film , wanneer houd men eens op met alleen maar meer delen of remakes te maken van succesfilms die floppen. verzin eens wat nieuws!!

avatar van Shadowed
2,0
Tegenvaller.

Ik had best zin in deze film. Deel 1 van de AVP nog niet gezien, maar dat schept weinig hoop als ik dit zo zie. Geen idee welke malloot het dan ook bedacht om de film zo donker mogelijk te belichtten, want hierdoor was het soms haast niet te volgen.

De Aliens en Predators zien er prima uit, maar de actie valt tegen. Er had meer lompheid en spanning in gemogen, dat kan namelijk klakkeloos in donkere riolen. Door het donkere beeld kreeg je haast geen overzicht van de beesten maar ook de actie viel tegen.

Een film die zoveel beter had kunnen zijn. Openingsscene bewees wel enkele leuke scenes neer te kunnen zetten maar het verhaal valt al snel in deugen. Dit is dus precies een voorbeeld hoe een actie/horror dus niet moet.

avatar van xxERWINxx
2,0
Vandaag bekeken, ik vond dit toch wel een tegenvaller vergeleken met Alien vs Predator.
Bij het vorige deel was het nog spannend met de expeditie binnenin de Pyramides, waarin ze door de tunnels lopen en gevaar op de loer ligt, een soort the Mummy leek het wel erg mooi.

Bij dit deel zit eigenlijk geen verhaal in, veel scenes waren heel donker waardoor je niet precies zag wie nou dood ging en wie niet en het einde viel mij ook tegen niet zoals de andere delen dat de predator oog in oog staat met de mens, ze schieten wel maar volgens mij weet niemand wat het is.
Dit deel is dus de minste van de Predator delen, veels te donker allemaal.

avatar van knusse stoel
3,0
Een tip voor je gaat kijken: doe dit op een niet te klein beeld en ga ook niet overdag bij daglicht kijken want sommige scènes zijn inderdaad niet erg belicht door de filmmakers.
Het verhaal is veel van hetzelfde en daarom niet verrast zijn dat hier niet iets aan de vorige verhalen wordt toegevoegd. Monster (Alien) komt op aarde. krijgt jonkies, roofdier (Predator) ziet dat het laboratoriumschip met monster en soortgenoten van Predator is neergestort op aarde en gaat vervolgens hier proberen een einde aan te maken.
Geen sterk verhaal maar gewoon een actiefilm van iets minder dan een anderhalf uur en naderhand zijn de hersens van de kijker(s) weer in relaxte sferen. Ideaal om daarna lekker te gaan slapen.
Een kleine 7 voor het vermaak!

avatar van Alexander1900
3,0
De film is te donker en te snel geschoten om te kunnen zien wat er gebeurd. Jammer. Een voldoende.

avatar van Left4Dead
2,0
Gister AVP weer eens gezien en was daar altijd wel tevreden mee, deze daarentegen minder De gebroeders Strause vonden het noodzakelijk er een tienerprent van te moeten maken, een schande. Het begint dan allemaal nog aardig vermakelijk, tenminste de eerste minuten. Daarna moeten we de crap van de hoofdgasten aanhoren en aanzien, niemand die daar op zit te wachten.

Ach.... het aaibaar knuffeldiertje is via een omweg op aarde beland, het heeft honger naar voortplanting en de mens is een prima host voor de kleintjes. En dat gegeven zou wederom voor mij een prachtig verhaal kunnen brengen op beeld en geluid. Nou het beeld en het geluid, daar hoor je me niet over klagen. Nee het is het ongevoeglijk slap verhaal dat de charmes voor de Predators en Aliens voor geboorte al in de kiem smoort. Een misdaad op zich zal ik je vertellen. Daar waar ik verzot op de Predator- en Alienreeks ben, hoe vakkundig die liefde de nek omgedraaid wordt in dit gedrocht.

En waarom is dit nu zo'n gedrocht geworden?, nou puur door het gezeik van de protagonisten. Alles wat ook maar met hun personage te maken heeft is simpelweg een doorn in het oog. Waar waren de gedachten van de broers toen ze hieraan begonnen, verdooft door marihuana, cocaïne en drank? Want zeg nou zelf, hier is niet serieus over nagedacht of de capaciteiten zijn niet in bezit bij het duo. Het laatste is voor mij het aannemelijkst. Daarnaast de ergernis dat ze te weinig lampen hadden besteld voor op de set, tjonge jonge zeg.

op zich is de regie zo slecht nog niet eens, de cast is middelmatig en heeft ook weinig met het script. Het script leunt namelijk weer op dat verschrikkelijk beroerd stuk verhaal. Geluidstechnisch heb ik geen klacht, dat is dan ook het enige lichtpuntje van de hele film. Waar de film je eigenlijk spanning moet gaan brengen, begin je te gapen van saaiheid. Het is allemaal slap te noemen, Predator en Alien onwaardig op de beste manier mogelijk. Het enige waarop je hoopt is dat het hele dorpje afgemaakt wordt op een zo gruwelijke manier dat je tenminste nog iets aan de platte personages hebt. Maar zelfs de kill's maakten me niet blij, eerder verdrietig door de uitvoering.

Nou genoeg geluld, het is een rotzooi geworden en door de miskleun van een setting en waardeloze karakters trap ik er een halve ster eraf. Eerder 2,5** gegeven, nu blijf ik haken op 2**. Waar de voorganger zo'n kritiek kreeg, deze stukken minder is.

0,5
De hele week werd deze film aangekondigd op Veronica met Alien vs predator requiem, dat het klonk alsof je deze film absoluut niet mocht missen. je zal er maar speciaal chips en bier in huis voor hebben gehaald. arme donders . nou jah, het kan ook nog erger. ik heb een keer speciaal wat in huis gehaald voor een film die aangekondigd stond en niet eens kwam.

2,5
Helaas veel te donker . Verhaal heeft weinig om het lijf en het einde is zeer slecht . Wat er van de gevechten ( tussen Predator en aliens en kruising ) te zien is , is wel goed gedaan . Ook de verhoging van de rating is positief

Gast
geplaatst: vandaag om 23:51 uur

geplaatst: vandaag om 23:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.