AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
jrvdw
16+ serie + 16+serie = 12+ film.
Dat zegt genoeg denk ik. Weinig horror, veel actie.
RuudC
Een fijn avontuur over een groepje onderzoekers die vast komen te zitten tussen bloeddorstige aliens en dodelijke predators. Wat mij betreft de beste ‘versus’film die in de afgelopen tien jaar verschenen is. De omgeving waar het hele verhaal zich in afspeelt, is een lust voor het oog. De piramide is ronduit prachtig. De hoeveelheid actie is helaas wel aan de lage kant. Ik had graag meer confrontaties gezien tussen de predators en aliens. De eerste twee predators waren al omgelegd voordat ik er erg in had. Het hele basisidee was erg goed, maar op enkele vlakken toch zwak uitgewerkt. We krijgen weinig mee van de menselijke karakters, maar omdat ze toch vrijwel allemaal snel het loodje leggen, heb ik daar niet veel moeite mee. AvP1 kijkt verder wel heel lekker weg.
Roytjuh21
Requim is bijna anderhalf uur naar een donkere film kijken, waarbij je bijna niks ziet. Wat is een film, als je amper wat kan zien?!
Thorak
AvP is ook (net als de Predator films) geen horror film, maar sci-fi/aktie.
puckb96
Veel actie inderdaad en minder horror. Toch blijft AVP: Alien vs. Predators een vermakelijk actie/sci-fi film. Ik kan sowieso heel erg de "Unrated Edition" waarderen, de PG-13 was echt een grote fout door de makers. Alleen vraag ik me af of deze film zich afspeelt voor de gebeurtenissen van Alien of erna want Lance Henriksen doet erin mee.
tristanrc1
Actievol maar spanningsloze film die onder doet aan de 'Alien' en de 'Predator' films. Hoewel dat allebei enge films waren, wil dat met deze film maar niet lukken.
movie-edje
Erg jammer dat ze , deze gevaarlijkste ruimte-wezens bijelkaar hebben gegooit!
Voor mij gevoel werkte het niet echt!
De film beloofde heel veel, maar viel toch tegen!
mischien komt het door deze verhaal-lijn.
Dat alles in een ondergrondse vrieskoud pyramide afspeeld!
En dat het buitenaarts-gespuis voor mij niet echt meer dreigend overkomt.
maar meer een helden-daad.............van wie is hier het sterkst!
En de mensheid wankeld er maar er omheen.
SnakeDoc
Ik blijf vinden dat die predator er niet uit ziet. In heb eigenlijk ook nooit wat met de Predator reeks gehad, in tegenstelling tot die van de Alien.
Deze combinatie heeft me niet verveeld maar was natuurlijk verre van goed. Ik miste wat bekende acteurs en het verhaal in een piramide meters onder de grond was nog al wat over de top. Eigenlijk hadden ze één van de beide wezens moeten weg laten, maar dat zou gaan ten koste van de titel natuurlijk
2,5 lijkt me in ieder geval voldoende!
Turkse gast
ik vond die blonde onderzoekster wat hebben die daar die koffer probeerde onder de deur te zetten zodat ze niet ging dichtvallen lachen !!!
SnakeDoc
Ja precies ja,
Whunter
Aangezien Aliens mijn favoriete huisdieren zijn heb ik na het kijken van deze film respect gekregen aan de voeders ervan. De Predators.
PROPAYNE
Inhoudloze sf film die 2 bekende filmlegendes bij elkaar haald voor een zogenaamd ultiem gevecht.
In prencipe is het een merchandising stunt voor het verkoop van actiefiguren,comics en games, etc.
Er wordt in de film ingegaan op het idee dat, in het echte leven, de piramides eventueel door buitenaardse wezens zouden zijn gecrëeerd, of stukken van die theorie worden gebruikt in de film.
Er zitten wel mooie stukken in de film hoor, en hij is ook best wel spannend, dus je kunt hem gerust gaan kijken, ik vind het gewoon zelf een poepfilm.
Ik hou van de Alien reeks en ik hou van de Predator films, maar dan apart.
Dit blijft FAN-ART.
Pirmais
Actie/ Sci-fic Staat hierboven.
Pete_033
Actie/ Sci-fic Staat hierboven.
Klopt de enige Horror aan deze film is het script en de houterige acteerpresaties van zowel de mensen, aliens en de predators.
Hostelg
Tegenvaller.
De film wordt echt nergens spannend en rond het eind wordt het redelijk belachelijk maar de actie scene redden de film nog gedeeltelijk, De piramide is wel erg leuk bedacht en ziet er ook zeer mooi uit jammer van die vervelende acteurs want het acteren was niet overtuigend.
Verder weinig gore maar dat maakt niet veel uit maar spannend wordt het ook al niet eigelijk waren de gevechten tussen de alien en predator het enige goeie aan de film en de zeer fraaie piramide maar het geheel is matig.
pieterTk
Heerlijke film, zeker als je de Alien en Predator films ook gezien hebt. Lekkere actie, genieten.
paul83
Dan is het juist een enorme afknapper. Alles mist (op de decors na) in deze films wat de Alien en Predator reeks zo goed maakte.
AC1
Absoluut. De pech dat deze film heeft is dat haast iedereen 'm gaat vergelijken. Het is pas wanneer je je kan losmaken van de Alien franchise dat deze pure exploitatiefilm tot zijn recht komt.
paul83
Iedereen had was beters verwacht. Predator en een vrouw is toch wel de slechtste combinatie in deze film. Met samenwerken bedoel ik dan. Dat doet afbreuk aan de gehele film.
Stu-Pot
En de manier waarop de Alien afgebeeld wordt valt toch ook niet goed te praten.
AC1
Daar hebben we goed om gelachen. Vooral met het stukje wanneer ze zij aan zij lopen. Maar goed, Anderson wist me behoorlijk te entertainen. Ik krijg bijna zin om 'm terug te zien!
filmfreak 101
Ik moet wel zeggen dat deze film me aangenaam verrast heeft!Echt waar,meestal is die zooi van twee films bij elkaar smijtn echte bullshit maar dat was bij deze film totaal het geval niet!Ze konden het echt heel origineel bij elkaar brengen,de alien reeks heb ik jammer genoeg nog niet gezien maar ik heb wel al twee films van de predator reeks gezien,zowel de predators en(denk ik toch de aliens) zijn ongeveer hetzelfde als die films,goeie actie,goed verhaal,echt een goede film natuurlijk geen supergoeien maar ik heb er toch echt van genoten een dikke 3,5!:v
paul83
En de manier waarop de Alien afgebeeld wordt valt toch ook niet goed te praten.
Aliens zagen er nog prima uit vond ik. Al is de Alien in deel 3 toch de beste. De predators waren pas een schande om te zien. Anabolen dikzakken en totaal niet het postuur voor een echte hunter zoals in deel 1 en 2.
underground
Vanavond toch maar eens kijken
Ben benieuwd want kan de Alien film's niet en de Predator Film's ook nog nooit gezien :$
Ben echt benieuwd of het toch een goeie actie/SF is
Mijn recensie is hier morgen te lezen
Fijne Avond
underground
Helemaal nog nooit een film gekeken van of Predator of Alines,
Toch maar na de recensie's gekozen voor Alien VS Predator,
Mooi begin wat het verhaal al goed begint (Over de piramide)
Toch benieuwd hoe of wat er ging gebeuren,
De Predator's zaggen er goed uit
Aliens iets minder vond ik zelf
Er zaten goede actie scene's in de film,
Ook een spannend en goed verhaal.
Binnenkort maar het 2e deel kijken.
Eind cijfer : 3.5
oemoemenoe
Middelmaatje , soms spannend en positief puntje is dat het voor de meeste niet goed afloopt..
Sergio Leone
Niet goed.
De eerste helft kan verrassend genoeg boeien en ik dacht dat een heuse verrassing in de maak was. Qua spanningsopbouw en verhaallijn is het allemaal een herhaling van de originele films, maar wel een goed gemaakte herhaling.
Helaas verliest de film al z'n kracht wanneer de actie begint. Aanvankelijk lijkt het nog wat te worden, maar met de steeds verschuivende pyramide wordt niet creatief omgesprongen en als de Predator een heuse mensenvriend blijkt is het hek helemaal van de dam. De Alien wordt een dom, moordzuchtig wezen. Van zijn oorspronkelijke dreiging en intelligentie blijft amper iets over.
Ook de uiteindelijke climax stelt teleur - de koninginhad toch wel beter verdiend.
Qua acteerwerk valt er weinig te melden. Lance Henriksen is leuk ter herkenning, maar daar blijft het dan ook bij. De overige castleden hebben stuk voor stuk lege en vlakke blockbusterpersonages die nooit kunnen boeien.
De locatie - een soort van Azteekse pyramide x-aantal meter onder de grond - is weliswaar leuk gekozen - ook omdat zowel de Alien als de Predator nog niet in dergelijke omstandigheden voorgekomen zijn.
De actie zelf stelt niet al te veel voor. De Alien gedraagt zich opeens als een schorpioen en de Predator heeft honderd-en-één hulpmiddelen, maar dat is nog het minst erge. Het zijn namelijk de actiechoreo's zelf die gewoon erg lomp zijn. Een Predator die een Alien bij z'n staart pak en in rondjes gooit is echt wel lachwekkend.
De special effects en ander CGI-gedoe zien er nog redelijk verzorgd uit, maar dat zal ook wel te maken hebben met mijn lage verwachtingen.
De originele films niet waard.

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007