Genre: Horror / Actie
Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 29 april 2004
Plot Dawn of the Dead
"When the undead rise, civilization will fall."
Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.
Jorick
De film was over het algemeen ook niet voorspelbaar, maar ik had het over enkele voorspelbare scenes. Maar ieder zo z'n eigen mening uiteraard!
moviemike
Ik ga en kan het niet vergelijken met de originele versie omdat ik die gewoonweg niet heb gezien;
Eigenlijk is er weinig vergelijking met het origineel.
Zoals hier al eerder is gesproken is deze "Dawn of the Dead" eerder een ode aan Romero's beste zombiefilm . Het gegeven is ongeveer hetzelfde (enkele verschillende karakters schuilen in een winkelcentrum voor een horde naderende zombie's), maar het verhaal en de personages verschillen voor de rest volkomen met het origineel.
Deze zogenaamde remake vond ik persoonlijk toegankelijker en voor een breder publiek gemaakt. Het origineel vond ik persoonlijk dan weer beter (maar dat is meestal zo).
Deze "Dawn of the Dead" zou een trilogy op zich kunnen starten!
Flipman
Ik vond dus de verwerking van die verschillende thema's die helemaal niks met de film zelf te maken hebben in 't origineel geweldig, maar verder vind ik de remake beter.
Wat mij cool lijkt, is 'n vervolg op deze film, die 't verhaal opnieuw vertelt, met andere karakters. Wie weet zijn er mensen geweest die zich staande hebben kunnen houden in die Zombie-Wereld!
Yak
Ja, met zo'n idee heb ik ook wel eens zitten spelen: een trilogie bedenken van steeds dezelfde gebeurtenis op hetzelfde tijdstip, maar beleefd door steeds een andere groep mensen. Daar kun je volgens mij heel interessante dingen mee doen. Weet iemand of zoiets al eens gedaan is?
Overigens doet Dawn Of The Dead 2004 al wel een heel aardige poging bij de extra's. (DVD-extra's spoiler!)
Je ziet de gebeurtenissen opnieuw, maar dan vanuit het perspectief van die stoethaspel van de gun shop tegenover het gebouw waar onze helden zitten. De communicatie op het dak, de oproep van Kenneth, de hond die langskomt, de beet, en de verdere ontwikkelingen, maar dan vanaf een andere plek dan in de film. Erg leuk verzonnen, al was de acteur wel hopeloos slecht.
moviemike
Was dat eigenlijk dezelfde acteur die Andy in de film vertolkte? Die uit de extra was inderdaad enorm zwak.
Flipman
Inderdaad dezelfde actuer, kan me niet voorstellen dat 't iemand anders was. Maar zo slecht vond ik 'm eigenlijk niet.
Jorick
Ik heb die bonus ook net bekeken.
Erg origineel, maar op een bepaald moment begon die kerel me een beetje te ergeren.
jaspertje3
Vond dat ook een leuke bonus ja, alleen idd hopeloos slecht geacteerd
argus
Deze film is eigenlijk alleen actie en horror. Tenminste dat is het enige wat er goed aan is. Een achtergrond verhaal of clues ontbreken volledig. 2
Ravenstein
“Dawn of the Dead” is bijna unaniem uitgeroepen tot één van de beste horrorfilms allertijden en is samen met oa “Jaws” en “Escape From New York” één van mijn lievelingsfilms. Toen ik te horen kreeg dat er een remake van zou gemaakt worden was de grote vraag natuurlijk: “waarom”?
Ok, “Dawn of the Dead”(originele versie) ziet er erg gedateerd uit en het tempo ligt aan de lage kant vergeleken met wat we vandaag voorgeschoteld krijgen, maar voor de rest is er weinig op aan te merken. Spanning, humor, sfeer, actie, veel goor en natuurlijk de effectieve muziek van Goblin om het geheel af te ronden. Om duimen en vingers bij af te likken!
Laat ik niet te lang rond de pot draaien en to the point komen: de remake mag er meer dan zijn!
Er werd besloten om enkel het basisgegeven te houden, het aantal overlevenden in de winkelgalerij flink op te drijven en om het gegeven te laten voorbijsnellen aan een sneltrein tempo. Diepgang is er niet echt en net als in het origineel trekken we ons niet al te veel aan van de hoofdpersonages. Het verhaal vlot laten verlopen en het tempo erin houden is het enige dat telt en daar slaagt de film met brio in.
Het is echter vooral de regie die deze nieuwe versie zo effectief maakt. Zack Snyder, wiens debuut dit is, laat met deze film evenveel belofte zien als in de tijd Sam Raimi (Evil Dead) en Peter Jackson (Bad Taste). Wat ook indruk maakt is dat de film blijft verder gaan tijdens de aftiteling. Tot op het allerlaatste moment wil Snyder ons uit het lood slagen en slaagt daar zonder probleem in. Dawn of the Dead 2004 is een must!!
Flipman
Stond ie bij mij eerst ook. Ik vind 't 'n leuke film, maar eigenlijk is ie 'n Top-10 Positie noch 'n vijf waard.
Wel 'n vier
!
jaspertje3
dat je dit in je top 10 kan hebben staan..................:?
Ieder zo z'n smaak he
ll_Sparrow
Woah zeer leuke film. Ik vond het einde alleen wat tegenvallen...nja...3.5* in ieder geval
Consurgo
Vet, precies wat ik ervan verwacht had en dat is opzich niet negatief.
Leukste blijft nogwel het nadenken en napraten over hoe je het zelf zou doen.
Flipman
Leukste blijft nogwel het nadenken en napraten over hoe je het zelf zou doen.
Precies, dat vind ik nou ook 't leukste aan die (Post-)Apocalyptische Films
!
Nitra
heb ik niet opgelet of ging het nergens over? je blijft met vragen over ... hoezow wordt iedereen zombie waarom eh hoe maar... waarom kunnen nee laat maar eigen lijk ... niet kijken zonde v je tijd ... als er een lagere cijfer was dan 0.5 dan had ik dat gegeven
Flipman
Je blijft met vragen over...
Nou, ik ga vraag me dan steeds af: wat zou ik doen in zo'n situatie, hoe zou ik daarmee omgaan?
theresia
goeie film, zeker boven mijn verwachtingen
alleen het einde had misschien wat beter gekund
. (sjongen jongen altijd weer kritiek he op een film, het is ook nooit goed
) ***
Flipman
Het Einde? Vond ik één van de Sterkste Delen van de Film!! Niet dat de rest niks was, maar 't Einde is Geweldig!!
Modar
Van al de zombie films die ik tot nu toe heb gezien vond ik dit een van de betere, echt deze tijds zal ik maar zeggen
Scene's zijn leuk in elkaar gezet en dat ze een spelletje op het dak spelen met de zombies vond ik echt een leuke
voor deze zombie film 3.5 *
mikoz
Film mist natuurlijk het sentiment uit de vroeger versie uit ''78''.
toch vind ik het een goede remake.
Wat ze hier gellukig wel goed deden was dat ze de film wat veranderde ( dat de zombies heel snel zijn )
dat mis je in sommige remakes dan is alles gewoon precies hetzelfde , en ga je verlangen naar het origineel.
gewaagde film maar hij is mij goed bevallen.
( Wat ziet de dvd-hoes en de cd er overgens schitterend uit ! )
frisodekker
ik vond het lang niet zon goede film als 28 days later. Die film laat veel beter de echte gang van zaken zien.Daar zie je geen geen a-team trucjes en daar maken zombies geen onderscheidt tussen honden en mensenvlees. Ik dacht dat ze gewoon vers, warm vlees wilden? Zo kan ik bij deze film nog wel even door gaan.
En waarom doet die ene gast zo arrogant, dat ik toch het laatste wat je doet in zo'n situatie of ligt dat aan mij?
En dan laat ik de slechte special effects nog buiten beschouwing...
Omdat ik ervan houd zal ik niet zeggen dat het een hele slechte film is, maar het is een van de slechtste die ik in dit genre gezien heb.
BoordAppel
Vind dit juist een mooie poster. Beter dan de DVD hoes in ieder geval.

Survival of the Dead

Dawn of the Dead
1978

Night of the Living Dead
1968

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

Netflix verwijdert zeer binnenkort onder meer deze films

Saw

Dawn of the Dead
Horror / Drama, 1978

À l'Intérieur
Thriller / Horror, 2007
verpleegstervluchtelingshotgunmass murderhabor car journeydepartment storeblackoutbus ridezwangerschapsterven en doodbiteto shoot deadlorry munitionbasement garage infectionguardshopping mallremakedonkere komediebloedvergietenoverlevingzombiepolitie agenthondautodoodsecurity guarddog actorgun store duringcreditsstingerzombie-apocalypsbrutal violenceblack comedy