Genre: Horror / Actie
Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 29 april 2004
Plot Dawn of the Dead
"When the undead rise, civilization will fall."
Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.
davidov
ik heb genoten!
Er zitten nogal wat disturbing fragmenten tussen, waar ik eigenlijk vaak om moest lachen, een enkele keer had ik toch de neiging om maar met 1 oog te kijken zegmaar... dan is het even te goor of te "eng" om te zien, maar te leuk om voorbij te laten gaan....en dat is precies zoals horror hoort te zijn. fascinered weerzinwekkend
SSeagal
Heerlijke remake die mijn verwachtingen heeft waar gemaakt. Na het leed van Dirty Dancing 2 in de sneak deze mar gelijk ter compensatie gereserveerd en afgelopen zaterdag gezien. Wat een feest, best eng af en toe, een aantal lekkere gore momenten en leuk gevonde humor! (Burt Reynolds, haha) Heb me geen moment verveeld, maar had toch 1 minpunt. De sfeer in het winkelcentrum uit het origineel miste ik hier, had gehoopt dat ze lekker gingen shoppen en net als in het origineel uit hun dak zouden gaan dat ze alles meenamen, maar in deze remake was daar nauwelijks wat van terug te zien en dat was een beetje jammer. Maar zeker een aanrader verder, ****
darkcity
Spannend !! Ik heb echt de hele tijd op het puntje van mn stoel gezeten, stukken spectaculairder dan het origineel en de ledematen vliegen weer in het rond.
De film deed me wel wat denken aan Aliens bijvoorbeeld dat ze de zombies buiten willen houden en dat ze uiteindelijk toch een weg naar binnen vinden
Gewoon vermakelijk en spannend ! Jammer van het einde jammer dat je niet weet of ze het overleven, ik had t ze wel gegund !
4 sterren !
davidov
het einde is juist leuk
het eiland is ook geinfecteerd....dus als ze nog niet dood waren voordat ze op de boot weer zaten dan gingen ze wel dood op de boot aan honger en uitdroging....het was allemaal al op en dit hadden ze net gered.....eindelijk eens een lekker non-happy ending
dadude
Ja, was dat niet House of the Dead. Die film met al die zombies op dat eiland?
R.
Zombie McGruder
Ja, was dat niet House of the Dead. Die film met al die zombies op dat eiland?
R.
Laten we hopen van niet.
Jordy
Zullen we het feit dat er ook zombies op dat eiland zitten maar even tussen spoiler-tags doen?
vic
oooh gisteren gezien in de bios. Mijn verwachtingen waren dat hij een stuk minder zou zijn dan het origineel die ik briljant vind. Maar wat was hij goed.Het klopte allemaal, de humor, de horror, de spanning. Rennende zombies rule. Wat leuk zou zijn als ze nu een remake zouden maken van day of the living dead maar hem dan wel goed maken. Zoiets van day of the dead zoals hij zou moeten zijn.
ThaMovieVoter
Dit lijkt me een superfilm!!!
Eerlijk waar, het orginele deel vond ik zo ruk dat ik na een half uur stopte met kijken...
Maar ik heb voorstukjes gezien en die waren behoorlijk aantrekkelijk
Binnenkort heeft de film weer een nieuwe bezoeker
Idol
van het begin tot het eind echt super spannend
wat een gafe film was dit!!!
bisse
Ongelofelijk hoeveel onbenullen deze vermakelijke remake beter vinden dan het origineel.Het origineel biedt spanning,realisme,karakterdiepgang en een goed verhaal.Allemaal aspecten die aan deze remake ontbreken.Romero is er veel beter in geslaagd(met een honderdste van het budget)om de hele sfeer in en rondom het winkelcentrum in beeld te brengen.
puck
Ga eerst eens even leren spaties te gebruiken voordat je andere mensen voor onbenullen uitmaakt...
Zombie McGruder
Het zijn eigenlijk twee totaal verschillende films. Afgezien van het feit dat ze zich allebei afspelen in en rondom een winkelcentrum en in beide films zombies rondlopen/rennen, lijken ze in de verste verte niet op elkaar. Dat hoeft nog niet te betekenen dat per definitie het origineel beter is dan de remake. O, ik geef toe; in de regel is dat wellicht wel zo, maar gelukkig zijn er positieve uitzonderingen, zoals deze.
De remake ook...
Dat bood het origineel niet. Bovendien; je zoekt toch naar geloofwaardigheid en niet naar realisme in een film? En in beide films gaat het over LEVENDE DODEN. Ik bedoel, kom op!
Uhuh
Nee, Romero's versie bevat een MOraal, niet een beter verhaal.
Niet dus.
as
We moeten de film ook niet zien als een letterlijke remake, denk ik. Ik hou het maar gewoon op een nieuwe interpertatie, dat heel erg aardig is gedaan. De film voegt nieuwe elementen toe. Vergelijkingen gaan niet volledig op met het origineel. (Hoewel ik het origineel wel beter vindt
Het kan dus toch, goede remakes. Van een horrorfilm nog wel. Nou ja, remake....
Voor het origineel heb ik altijd een zwak gehad. Het merendeel van de horrorfilms boeit me niet echt, maar dat was een van de uitzonderingen. Ik vond 'm sfeervol, spannend en boeiend en de maatschappijkritiek en moraal die erin verwerkt zaten erg interessant.
Deze film is totaal anders. Eigenlijk blijven alleen titel, zombies en winkelcentrum overeind. En gelukkig is dit niet de geile gillende vrouwen in natte t-shirts met inkijk en stoere mannen flauwe actiehorrorremake geworden waar je vooraf bang voor had kunnen zijn.
Het begin is super. Het einde van de beschaving, fantastische begintitels ook.
Zo goed blijft het niet, maar het wordt ook niet veel slechter. Het is stukken sneller dan het origineel. Vol met kleine dingen die je niet ziet aankomen. Er zitten geweldig geplaatste grapjes in,(Probeer de liftmuziekdeuntjes in het winkelcentrum eens te herkennen...
) maar het wordt godzijdank absoluut geen komedie. En bijna terloops wordt er zelfs nog gespeeld met persoonlijk leed en onderlinge verhoudingen.
De film is lekker spannend en heeft een prachteinde tijdens de aftiteling. Klein nadeel vind ik dat er wat al te veel personen in het winkelcentrum zitten. Het was nog net wat effectiever geweest als het er minder waren geweest.
Maar het blijft heerlijk popcornvermaak. Die Zack Snyder mag van mij nog meer van dit soort dingen maken.
Chainsaw
Gisteren de film in de bioscoop gezien en ben zeer aangenaam verrast. Het begin is ongelofelijk sterk, heb zelden zo'n krachtige introductie bij een film gezien. Maar gelukkig zakt de film na die introductie niet compleet in, het blijft allemaal scherp, spannend en boeiend.
De acteurs spelen verder uitstekende rollen (vooral Frewer had een sterke bijrol) en ook de kleine bijrollen van Savini en Foree zijn erg leuk. Super ook dat Foree zijn legendarische woorden blijft houden. Verder heb ik ook erg genoten van de rennende zombies. Ik ben nog steeds een groot liefhebber van de trage ondoden van Romero, maar wat Snyder hier liet zien is ook zeker goed gedaan. Enkel tegen het einde wordt het allemaal net iets teveel typisch bombastisch actie- geknal. Dat had wel iets subtieler gemogen.
Verder een sterke remake.
Yak
Vriend van me, GRONDIGE horror-criticus met Dawn Of The Dead als een van zijn favoriete films, vond deze remake geweldig. Dus nu ben ik echt om, en wil ik 'm zo snel mogelijk zien.
salvatore
- 1937 berichten
Aardige film al miste ik was aspecten van het origineel. Misschien na herziening (alleen dan van wat betere kwaliteit) een hoger cijfer. 3.5 *
Bloompje
Ook orgineel aan de film, zijn de credits. Dat einde is dan toch niet wat je verwacht had...
mister blonde
kom op jongens, neem toch eens de moeite om een beetje mooie recensie neer te zetten. de laatste 5 berichten hier hebben niet bepaald een meerwaarde...
mister blonde
ik heb de film nog niet gezien, vriend. als ik dan deze pagina open, hoop ik dat de mensen die de film wel hebben gezien mij middels een mooie recensie warm kunnen maken voor de film. schrijf of niets of neem de moeite wat boeiends neer te zetten...
salvatore
- 1937 berichten
ik zou zeggen wees wat minder kritisch en spit de 10 pagina's ff door
grapjas
. daar gaat het niet om. het gaat om de behoefte van sommige gebruikers om bij iedere film die ze gezien hebben een berichtje te plaatsen, zonder echt wat te zeggen te hebben. ik doelde ook niet zozeer op de berichten van bloompje en jou, maar meer om de berichten van silent bob, sir tinus en superman '87... de laatste 5 dagen toen ik deze pagina opende, volgde teleurstelling, omdat er he-le-maal niets stond.

Survival of the Dead

Dawn of the Dead
1978

Night of the Living Dead
1968

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Deze wereldberoemde horrorfilms zijn alleen op SkyShowtime te bekijken

Netflix verwijdert zeer binnenkort onder meer deze films

Saw

Dawn of the Dead
Horror / Drama, 1978

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
verpleegstervluchtelingshotgunmass murderhabor car journeydepartment storeblackoutbus ridezwangerschapsterven en doodbiteto shoot deadlorry munitionbasement garage infectionguardshopping mallremakedonkere komediebloedvergietenoverlevingzombiepolitie agenthondautodoodsecurity guarddog actorgun store duringcreditsstingerzombie-apocalypsbrutal violenceblack comedy