• 9.380.765 stemmen

Dawn of the Dead (2004)

Horror / Actie | 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Actie

Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 29 april 2004

Plot Dawn of the Dead

"When the undead rise, civilization will fall."

Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.

avatar van Ben_online

Ben_online

ZOMBIES RENNEN NIET!!! Dat hoort niet! Dat kan niet! Dat mag niet! En hoe fraai de trailer er ook uit ziet (fijn jatwerk van de TCM remake trailer, plus de intro van The Eye aan het einde), ik vrees dat deze DOTD-remake behoorlijk gaat zuigen. Ja, simpelweg omdat zombies horen te LOPEN.

True mee eens!!!! zo is de japanse Godzilla ook al es verpest toen ie sprintjes ging trekken door New York

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Ben_online schreef:

Dat vind ik nou niet. Dat een roofdier als godzilla kan sprinten is logisch. Ik denk dat de japanse godzilla gewoon niet de techniek en de special effects hadden om godzilla te laten rennen. Maar dat zombies maar voor 5% functioneren en toch kunnen rennen is wat minder logisch. Maar mij lijkt het me juist veel spannender als sommige kunnen rennen. Bijv. die net overleden zijn.

avatar van WB

WB

salvatore schreef:

Welke techniek? Een vent in pak hijsen is geen speciale techniek ofzo!

Kep een klein stukje gezien van de orginele film van DOTD, maar die zombies waren niet echt angstaanjagend met dat gewachel vind ik! De 2004 versie daarentegen (de 1e 8 minuten dus ) zag er gruwelijk geweldig en spannend uit, met die snelle ventjes...

avatar van ToNe

ToNe

Uit curiositeit:

Hoeveel personen die het origineel [of andere klassieke zombie-flicks] al kenden vonden de nieuwe 'snelle' zombies beter?

avatar van marcskie

marcskie

rennende zombies lijkt mij juist veel enger. Lastiger ook om te ontwijken als er tig van die figuren op je af komen rennen.

Gistre die oude versie gezien en dat is gewoon lachwekkend.

Niks engs aan van die trage zombies. Kan je zo omduwen die gasten.

avatar van Mug

Mug

Ik kan natuurlijk mijn bijdrage kopiëren alhier die ik geplaatst heb bij de 1978 versie.

De nieuwe versie (alleen titel, zombies en shopping mall zijn overeenkomstig) is wél een actie-rijke horrorfilm pur sang, tenminste, als ik de trailers + eerste 8/9 minuten mag geloven. Een echte popcorn/m&m/cola-film dus.

Nou, wellicht waggel ik nog wel een dezer weken naar de bios voor deze "remake".

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Zelf vind ik ook de rennende zombies angstaanjagender. Maar ik vind het een beetje onlogisch dat alle zombies beginnen te rennen, ook bijvoorbeeld die al 10 jaar in de grond liggen. Gewoon een gedeelte kan rennen en een gedeelte kan lopen (die nog niet zolang dood zijn)...iedereen blij

avatar van mister blonde

mister blonde

nee, dan moet je consequent zijn ook. lijkt me juist wel een goed idee, dat rennen. zo krijgt de film toch duidelijk zijn eigen identiteit.

avatar van Mug

Mug

Nou, geef mij dan maar zingende en dansende zombies in Dawn of the Dead - The Musical als we spreken over "eigen identiteit".

avatar van centuri

centuri

Eindelijk weer eens na zoveel jaar een goede zombie film in de Nederlandse bioscopen (we zijn zo nuchter). by the way dit is geen re-make van de orginele maar een nieuwe visie op het orginele verhaal!!! Dit wordt een zombie jaar want de engelse komen binnenkort met "Shaun of the dead" soort gelijk maar dan met humor en slome zombies. Als dawn het goed doet komt volgend jaar de re-make van "Day of the dead" afwachten maar en deze film gaan kijken!!!

avatar van Ben_online

Ben_online

Gistre die oude versie gezien en dat is gewoon lachwekkend.

Niks engs aan van die trage zombies. Kan je zo omduwen die gasten.

centuri schreef:

Umm deze was ook zwaar lache hoor de meeste delen zijn meer humor dan eng. En ok de rennende zombies zijn wel lijper maar die trage zijn gewoon classic...

P.s. waarom heeft iedereen het over de eerste zoveel minuten waar kun je die zien??

Ben_online schreef:

die waren op TV te zien ...

avatar van SSeagal

SSeagal

Die 7 minuten waren heftig, ga hem zeker checken in de bios. Ga vanavond naar de Sneak Preview en die is gekeurd voor 16 jaar en ouder, nu maar stiekum hopen dat ik gelijk Dawn of the Dead te pakken heb.....

avatar van WB

WB

SSeagal schreef:

...nu maar stiekum hopen dat ik gelijk Dawn of the Dead te pakken heb.....

Grote kans:

Deze week draaien o.a. Dawn Of The Dead en Dirty Dancing: Havana Nights in de sneak previews in Nederland.

(bron: http://www.sneakpreview.nl)

avatar van De Knip

De Knip

Aardige horrorfilm, je moet er wel van houden, want cliche's vliegen je natuurlijk om de oren.

Horrors hebben nauwelijks plot-twists, da's bekend. Desondanks toch best vermakelijk.

***

avatar van centuri

centuri

Ben_online schreef:

Die waren vorige zaterdag op tv.....

avatar van jassonn

jassonn

Die zagen er ook best goed uit trouwens,den kdat ik deze binnenkort wel even ga zien.

avatar van AHWA

AHWA

Gisteren gezien in de Sneak. Zaten best wel aardige stukjes tussen, maar echt eng of spannend was het allemaal niet. Ik heb meer zitten lachen, omdat er best veel humor in zat.

avatar van zonewarrior

zonewarrior

heb deze film op het 20ste afff gezien was al benieuwd na de trailer en de film heeft mij dus ook kompleet uit mijn stoel geblazen.

dat de zombies rennen maakte ze inderdaad erg en dreigend.

trouwens lijkt me logisch dat nadat je doodgaat en bijna meteen als zombie teugkomt je best wel snel kan zijn echter na verloop van tijd zal er wel enige slijtage in komen dus word je traag

nou vond ik de remake van night of the living dead al goed

maar ik mag toch hopen dat deze film toch de standaard heeft gezet voor hoe je een remake behoort te maken

avatar van dadude

dadude

Als je van Zombies houd dan kan ik je de "Walking Dead" comic van Kirkman & Moore aanraden. Daar slenteren onze ondode vrienden weer.

Zombies zijn weer helemaal in, een tijdje terug hebben wij toch Balkenende in de kamer gezet.

R.

avatar van NERD

NERD

Begin was HEEL erg sterk, misschien wel 1 van de indrukwekkendste openingscene's ooit (in ieder geval wel voor mij). Met name de aantiteling (?) met dat nummer van Johnny Cash er onder.

Met name de waanzin in het begin van de film vond ik waanzinnig effectief in beeld gebracht zeg maar totdat ze tegen de boom aanknalt met d'r auto

Verder is het "heel veel" zonder enige aandacht voor de achtergrond van de personages, eigenlijk lijken voor een aantal personages belangrijke emoties totaal afwezig, maar goed wie zit daar mee met zo'n soort film.

Al met al kom ik op 4 sterren. En ik zeg het nogmaals; wat een begin!

avatar van V

V

Een goed begin is het halve werk zeg ik dan maar. Die openingsscene is idd echt heel sterk. Wat een eng meisje zeg. De rest van de film is eigenlijk één groot knalfestijn. De acteurs zijn niet slecht, dus dat valt ook weer mee.

Wat al eerder is geschreven: Loop bij de aftiteling niet gelijk de zaal uit. U krijgt nog een dessert.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Zelf een zombie-avontuur meemaken..?

..KLIK..

avatar van Anatolia

Anatolia

Yorin of Veronica (haal ze altijd door elkaar) liet laatst zowat de hele eerste kwartier van de film zien.

avatar van Jordy

Jordy

Wat een ongelofelijk stoere film zeg. Alles klopte... spannend, sfeervol, ranzig, af en toe hilarisch. De manier waarop door kleine details (een rookwolkje hier , een autocrash daar) de totale chaos van de stad (van de staat? van heel Amerika?? van de hele wereld??? wie zal het zeggen) wordt weergegeven... subliem.

Bij 28 Days Later klaagde ik nog "hier had veel meer in gezeten", deze film bewees dat. Ik ga snel op zoek naar het origineel, maar ik kan me NIET voorstellen dat niet-rennende zombies net zo eng zijn als de wezens in deze film.

4 dikke sterren

avatar van jassonn

jassonn

Heb deze nog niet gezien maar in het origineel waren de zombies alles behalve eng,eerder lachwekend.

Jordy schreef:

De originele Romero-zombies zullen niet véél enger zijn dan de rennende zombies uit deze film, maar het maakt zombies uniek. Het slome en vooral dreigende loopje heeft gewoon iets bijzonders, waardoor de zombies nogal eng overkomen ...

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Chainsaw schreef:

Volgens mij bedoelde Jordy juist MINDER eng...

avatar van as

as

Ik vond de remake niet veel spannender. wat ik erg mooi aan het origineel vond was de maatschappijkritiek die de film liet doorschemeren. Levensloze starende zombiegezichten tussen overvolle schappen van de winkels. Deze film ontbeert die dubbele bodems en lagen. Echt erg is dat uiteindelijk ook weer niet want het is een erg vaardig gemaakt werkje. Met veel plezier en gevoel voor timing gemaakt. Ook het nummer van Johnny Cash tijdens de optiteling is ronduit geweldig te noemen. Ik blijf er bij dat het origineel meer indruk maakte maar als remake hadden we geen betere kunnen wensen.

Sjoerd schreef:

Volgens mij bedoelde Jordy juist MINDER eng...

hoe bedoel je dat ?