• 9.378.170 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van Livie

Livie

ja!!!

Zeker een aanrader. Erg grappig, voor jong en oud.

avatar van TheOne

TheOne

Grappig, emotioneel en zeker waard voor een vervolg in 2006.

avatar van rupie

rupie

rupie schreef:

Simpel verhaal, maar een zeer vermakelijke film!!

Je moet er wel van houden, voorloper van Finding Nemo!!

correctie ice age is van blue sky

finding nemo van pixar

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Redelijk standaard verhaaltje wordt op een hele aardige manier gebracht. Verder zitten er een aantal leuke grappen in, zoals de tegenwoordige animatie betaamd. Alleen met name de mensen vond ik ronduit matig getekend en erg houterig bewegen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vonde de computer animatie gewoon bar slecht, maar de humor maakt veel goed... leuke film, en echt de moeite waard.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Sommige plaatjes waren toch wel ontzettend mooi geanimeerd, ik denk dat ze expres voor die animatie-stijl gekozen hebben.

avatar van HiLL

HiLL

Angrod_Pallanén schreef:

Ik vonde de computer animatie gewoon bar slecht.

Pardon?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film, veel gelachen om Diego en de andere dieren, van begin tot eind, leuke afwisseling met de eekhoorn - stukjes. Niet super onorigineel. Ik gaap niet bij de gedachte aan een Ice age 2, dus.... ****

avatar van IcU

IcU

Angrod_Pallanén schreef:

Ik vonde de computer animatie gewoon bar slecht.

Verwend...

Animatie was juist mooi.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik verwachtte een dijenkletser maar heb slechts mondjesmaat geglimlacht. Ik vond de openingsscène nog wel het leukst, een paar minuten zonder tekst, waarin je dat kleine beestje ziet stoeien met een eikel, echt melig.

Verder vond ik het wel aardig, maar niet meer dan dat. 3 sterren

avatar van alexis

alexis

leuke film, met leuke karakters, grappig en soms ontroerend, beetje dinseu gevoel. de film kijkt lekker weg!

***

ongelooflijk grappige film

geweldig!!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Leuke film, wel een beetje voorspelbaar einde, maar dat maakte het kijkplezier er niet minder om. Leuk gevonden van dat eekhoorntje!

avatar van Tanja83

Tanja83

Zeer grappig en vermakelijk, maar toch duurt hij iets te lang....

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Grappige film maar die toch niet het niveau van de Pixar films kan halen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ojee, daar gaan we weer. Het lijkt ondertussen wel Intel vs. AMD of Ajax vs. Feyenoord.

avatar van Mister_Harley

Mister_Harley

Erg leuke film, met goede animaties! 4*

Ben erg benieuwd naar deel 2! Wanneer komt die uit?

Captain Pervert schreef:

dat mensen animatie films met die van Pixar gaan vergelijken is alleen maar logisch. Pixar blijft de andere (Amerikaanse) animaties films ver voor. niet alleen qua animaties, maar ook qua humor en zelfs qua hart en ziel. dus de Pixar films zijn wat dat betreft de standaard. Alleen Shrek 1 en in mindere mate deze konden dat benaderen. Zo gek vind ik de vergelijkingen niet, ook al worden ze tot vervelends toe gemaakt. bovendien is de strijd tussen Pixar en bijv. Dreamworks wel degelijk behoorlijk aanwezig.

mister blonde schreef:

andere (Amerikaanse) animaties

mister blonde

ik heb nog te weing Aziatische animatiefilms gezien om daar over te oordelen. bovendien lijken mij die idd. beter.

avatar van Stargirl

Stargirl

Leuke film, ik heb constant moeten lachen en altijd wel een glimlach gehad:) ook een erg leuk stukje was dat in het begin met de trek van alle dieren dat die kleine zwijntjes spelen dat ze uitsterven geweldig!! niet echt commentaar op de film, maar ik denk niet dat het goed is als er een deel 2 uitkomt, zo blijft ie leuker! Toegegeven, deel 2 van shrek is prima gelukt maar dat gebeurt maar zo zelden dat ze het maar beter het een super eerste deel kunnen laten. 4 sterren

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Laat Ice Age 2 maar komen!

avatar van ropjuh89

ropjuh89

Één van de weinige films waar ik echt niet meer van bijkom!

Zo ontzettend droog! geweldig gewoon!!! Sit, Lord of the Flames

4,5 *

avatar van sweetlake

sweetlake

Ik vond deze film in eerste instantie beetje tegenvallen, de animatie vond ik niet bijzonder en het verhaal niet gewldig. Als je hem meerdere keren ziet ga je je steeds meer amuseren. Die karakters zijn wel leuk hoor, zeker in de orginele engels gesproken versie. Die gekke eekhoorn en die lispelende luiaard, echt een melige film.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik zie dit soort films voornamelijk in de nagesynchroniseerde nederlandse versie, omdat ik met de kinderen meekijk, maar ik moet zeggen dat de Nederlandse stemmetjes bijzonder leuk zijn in deze film, vooral die van Carlo Boszhard als de luiaard.

avatar van Julie

Julie

heel leuke en vermakelijke film.

de humor vind ik perfect en het verhaal is ook mooi

avatar van Doom

Doom

Is gewoon de beste animatie film die er is, ongelovelijke humor zit hier in, shrek enzz zit af en toe in het verhaal goede humor. Ice Age gaat continu door, de droge humor is gewooon geweldig. Leuke personages, stemmen enzz.. Ik vind het een aanrader!