• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van mikoz

mikoz

Doom schreef:

Is gewoon de beste animatie film die er is, ongelovelijke humor zit hier in, shrek enzz zit af en toe in het verhaal goede humor. Ice Age gaat continu door, de droge humor is gewooon geweldig. Leuke personages, stemmen enzz.. Ik vind het een aanrader!

Mee eens , voor mij is Ice Age ook een van de beste Animaties

avatar van valentino

valentino

Ice Age is echt gewoon een leuke film,

dat je em hebt gezien en gewoon een leuke film gezien hebt.

vooral het stukje met de dodo's......dat is denk ik een van de grappigste scenes die ik ooit gezien heb.

een dikke 3.5

avatar van Respekked

Respekked

zeer geestig, jammer genoeg heb ik em toen die uit kwam in de nederlandse versie gezien.. moet em binnenkort maar eens met engelse stemmen kijken. Hij krijgt van mij 4,0* want hij is wel een maatje kleiner dan finding nemo

avatar van The One Ring

The One Ring

valentino schreef:

Ice Age is echt gewoon een leuke film,

dat je em hebt gezien en gewoon een leuke film gezien hebt.

een dikke 3.5

Ik moest vooral lachen om die scéne waarin Sid al die dingen in het ijs ziet. Briljant

avatar van Nubis

Nubis

Echt zooo'n leuke film.

Samen met Finding Nemo is dit m'n eerste film in dit soort (animatie). Vind ze op zich toch wel erg grappig, hoewel ik dacht dat ik niet zo van deze films hield.

The One Ring schreef:

Mwha ik meer dat deel dat Manfred onze vage vriend Sid in begin van de film gaat beschermen.... Met die zinkput enzz.. Geweldig!! Heb me echt krom gelachen daaro...

avatar van willbee

willbee

Grappige leuke animatiefilm. Dit was nog eens de leuke animatiefilm dan tegenwoordig.

avatar van iggi

iggi

SIT

een coole flim heeeeeeeeel veel hummor

avatar van Black Power

Black Power

Erg grappige film en een beter animatiefilm dan bijv. Finding Nemo

Black Power schreef:

Erg grappige film en een beter animatiefilm dan bijv. Finding Nemo

Ik vind het ook beter dan eender welke film van Pixar (vond alleen Monsters Inc. en Finding Nemo goed). Ice Age is meer cartoonstijl, wat voor mij veel grappiger is.. als ik gewoon maar Scrat zie moet ik al lachen. En ja, de beelden zijn zooo mooi. Voor mij dé animatiefilm..

Doom

Ja, Ice Age is inderdaad DE animatie film, veel beter dan de Shrekjes en Nemo's...

Zit gewoon veel meer humor in en daar gaat het om in dit soort films. En ik blijf erbij, SID rulezz!! Gewoon erg leuk en het beste karakter wat ik heb gezien in de komedie/animatie films...

avatar van Patat

Patat

Nadat ik uitgebreid heb genoten van Shrek1, Shrek2, Monsters inc en Madagascar had ik vrij veel verwacht van deze Ice Age. Maar helaas kon deze film de verwachtingen absoluut niet inlossen!

Het leek allemaal wat op Monsters inc: je stuurt een paar gekke beesten op pad met een mensenkind en stuur ze op een missie. Meer verhaal is er eigenlijk niet, dus dan verwacht ik toch de nodige humor en een paar scenes die de film wat onderhouden. Maar neen: buiten de kleine intermezzo's van Scrat viel er niets te lachen en was het ronduit saai!

Mijn oordeel: een matige 2/5.

Patat schreef:

Uuhh ik zie de overeenkomsten met Monsters Inc nou niet echt, daar wordt niemand op pad gestuurd met een doel....

Patat schreef:

Het is misschien niet de droge humor waar je van houdt, maar er zitten hier veeel meer humor in dan Monsters Inc, Shrek, Shrek 2 enzovoorts... Maar je moet wel van die humor houden

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Doom schreef:

maar er zitten hier veeel meer humor in dan ...Shrek 2

Nee

Gizzmann schreef:

Nee

Als je van droge flauwe humor houd is het antwoord wel zeker een volmondig 'JA!'

Ice Age heeft continue humor, achter elkaar door.. Bij shrek loop je hier en daar tegen een goede humor aan.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Shrek 2 zit volgepropt met grappen. Alleen al op de achtergrond. Het bevat ook zwaar veel filmverwijzingen. Ice Age is zeker leuk, maar als je echt met een teller gaat kijken hoeveel grappen er in Shrek 2 verpakt zitten kom je op een wel heel erg hoog aantal.

Scratt

Heb net de speciale editie gekocht. Echt zalig, er staan aparte filmpjes op van het eekhoorntje die zit te kloten met z'n eikel (eetbaar) die niet in de film zijn. Ook nog een ander kort animatiefilmpje en mooie making off enz..

En ja, de trailer van Ice Age 2 ziet er veelbelovend uit. Laat hem kome !!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nou, weet je wat het is, die eekhoorn was zeker de grote "ik ben het kleine tussendoortje van de hoofpersonen" net zoals bij Madagascar, dat kleine beestje met die grote ogen. Alleen was deze eekhoorn succesvol, maar dat zijn ze dus aan het uitmelken, het was leuk om te zien hoe hij aan het kl*ten was met zijn eikeltje, maar als je daar aparte filmpjes over gaat maken en die in deel 2 gewoon verder laat gaan dan is het gewoon niet leuk meer, dat is mijn standpunt in elk geval.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hij mag van mij in deel 2 zeker verder gaan zolang ze de rol niet groter maken. Zoals hij nu is, is hij leuk. Maar eigenlijk ben ik sowieso geen voorstander van een tweede Ice Age.

Scratt

en ik denk niet dat ze hem een grotere rol gaan geve.. past niet in de context van het verhaal, het is bedoeld om eens af en toe te late zien hoe grappig het is hoe hij altijd in de shit zit en da gaan ze volges mij toch zo houde...

avatar van soom

soom

Ik keek deze film samen met een groepje tijdens een verjaardag, geloof ik. Éen van hen was heel erg enthousiast en vond het echt een leuke film.

Ik vond idd de luiaard wel erg grappig.

avatar van SpyCow

SpyCow

Vermaak op z,n tijd!

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Deze is echt way funny! Hou echt van de Bill Murray-achtige droge kloothommel humor.

avatar van pjutter

pjutter

echt een heel saaie, flauwe en eigenlijk humorloze en iritante film.

heb hem nu 2 keer gezien maar hij blijft gewoon vreselijk.

Shrek is veeeel leuker, en dat is denk ik met humor op een iets hoger niveau

avatar van luuk1988

luuk1988

ice age is gewoon de bom die eekhoorn is wel gruwelijk irritand, maar hij is wel oke hoor dat kindje is ook wel een lieverdje, met zn dikke kop verder is het gewoon een leuk verhaal twijfel tussen 3.5 en 4 dus maar een 4 ik wil het gemiddelde niet omlaag halen

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Bij mij was het juist omgekeerd: ik ergerde me mateloos aan het kind met zijn gigantische kop en kreeg steeds een glimlach op m'n gezicht als de eerhoorn in beeld kwam.

avatar van luuk1988

luuk1988

tja.. het is ook voor kleine kindjes fofa.. ik kan dat wel hebben .. als je geen vrolijke mennekes wil zien dan moet je chucky gaan kijken ..;)

avatar van belber

belber

Na jaren geen bioscoop van binnen te hebben gezien, deze film aanschouwd en een heerlijke film moet ik zeggen. vooral het stukje met de Tai-kuan-dodo's...

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Een absolute topper op animatie-gebied. Fris en verassend, humoristisch en toch COOL. Echt genieten was het !!! En de vergelijking met de betere Disney-animaties vind ik niet op hun plek. Dit is beter dan welke Disney ook !!! (4,5)

luuk1988 schreef:

Deze film voor kleine kindjes ? Uuhh kun jij mij is uitleggen waarom ? Ik ben niet bepaald een klein kindje maar vind de film geweldig, er zit ongelovelijk goede humor in.

Zelfs humor dat een klein kindje niet zou begrijpen. (Zoals de uitgestorven dodo's enzovoort)

Zeg het nogmaals, de beste animatie komedie die ik momenteel heb gezien, veel beter dan het shrek gedoe enzovoort.