• 9.378.059 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

Ik laat het hier bij hoor, toch maar weinig op te zeggen. Als Finding Nemo een technisch hoogstandje gevonden wordt, en Innocence enkel "een schoon filmke" dan valt daar maar weinig tegen in te brengen.

avatar van gemaster

gemaster

XfofaXX schreef:

Als je de techniek je geen reet kan schelen, de meest intelligente grappen wilt krijgen en ook nog eens een diep filosofisch verhaal voor de dag wil krijgen, moet je toch geen kinderfilms als deze gaan bekijken...

Dit soort films zijn toch ook voor volwassenen? Andere animatiefilms vind ik erg gaaf(Monsters Inc. Shrek 1 en 2, The Incredibles), maar Ice Age en (in mindere mate) Finding Nemo vind ik gewoon niet goed.

XfofaXX

Dit soort animatiefilms hebben als oorspronkelijke doelgroep toch kinderen? Dat volwassenen de film ook leuk zullen vinden valt nog te bezien.

@Onderhond: Laten we het laten op een meningsverschil.

Me dunkt dat je toch altijd je naam eer wilt aandoen...

XfofaXX schreef:

Me dunkt dat je toch altijd je naam eer wilt aandoen...

Gevat hoor

Innocence staat met een Cannes selectie trouwens niet echt in de schoenen van underdog, dus slaat het nergens op.

Doet hij dat niet?

Ik meen van wel: bekijk het aantal stemmen op deze site en je ziet direct dat ze niet al te veel mensen aantrekt.

Kan je trouwen niet gewoon toegeven dat FN technisch beter in elkaar steekt? Ik ben echt niet de enige die daarachter staat.

avatar van RWL

RWL

Preview van Ice Age 2 was in 1e instantie alleem in de bios voor Robots te zien, maar staat nu ook online. op moviewallpapers.net dacht ik

XfofaXX

Veel heb je er niet aan: alleen Scrat dat achter zijn eikel loopt...

avatar van J.Bell

J.Bell

Deze film heb ik laatst gekocht voor als mijn broertje hier es is, dan heeft ie wat te doen, Hij is 6 en als hij naar deze film zit te kijken ligt ie steeds in een deuk, mij kan het echter niet bekoren, maar het ziet er wel leuk uit en de humor die hier en daar tevoorschijn komt vind ik ook wel leuk.

***

avatar van Nieke

Nieke

Deze moet ik wel een keertje per jaar bekijken om nog eens in een deuk te liggen.

Ik moet me er steeds toe aanzetten om dat te doen (weet niet waarom), maar ik heb er nooit spijt van.

Eén van de leukste animatiefilms

avatar van Floris22

Floris22

Leuke film, Scrat is erg grappig en zie je gedurende de film een aantal keer voorbij lopen.

Het einde vond ik wat minder, maar toch geen moment echt verveeld.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

4,5 sterren, net als Finding Nemo en Monsters INC. eigenlijk zelfde oordeel ook;

Prachtige film, superleuk origineel verhaal en heel mooie animaties. Geen negatief woord over te zeggen;

4,5 *!

avatar van mikoz

mikoz

idd hele leuke animatiefilm !

avatar van doscer

doscer

Deel 2 komt uit in 2006 !

avatar van Ju$t_m0i

Ju$t_m0i

Ja idd wel leuk, vooral stem van Carlo Bozhardt erg leuk gedaan 3,5*

avatar van as

as

doscer schreef:

Deel 2 komt uit in 2006 !

Daar zaten we met z'n allen op te wachten....

avatar van stan

stan

nou ik zit er helemaal niet op te wachten ik heb het gezien ja dat er een 2e komt, nou van mij hoefd het niet ik vond deze al slecht

ik weet dat veel mensen het niet met me eens zijn maar ik vind het gewoon een saaie film: stom verhaal, saaie grappen alleen die eekhoorn er tussendoor was wel grappig

as schreef:

Daar zaten we met z'n allen op te wachten....

Ik alleszins wel. Het is soort van humor dat mij aanspreekt. Jou blijkbaar niet.

Mega leuke film met scrat

avatar van Frantic01

Frantic01

us_raider schreef:

4,5 *!

helemaal mee eens.

avatar van ericos

ericos

Hele grappige film!

Disney vind ik altijd sPr!!!

avatar van clown

clown

ericos schreef:

Hele grappige film!

Disney vind ik altijd sPr!!!

Dit is geen disney film!

Verder hoef ik aan deze film niks toe te voegen Qua reacties, want alles is al positief.

Ik geef het een 4,5*

avatar van Laurienepien

Laurienepien

is er een deel 2?? ik heb al eerder een stuk gezien en toen wilde ik eigenlijk verder kijken.

avatar van stan

stan

nee er is geen deel 2 slimbo

er komt een deel 2 in 2006

waar ik echt niet op zit te wachten ik ga hem ook niet kijken

avatar van dray

dray

Een film die het nèt niet heeft...

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Super leuke film!!!!!!!! Ik heb er erg om moeten lachen

3,9**** (4)

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Deze is erg laggen vooral het begin . Toppie !!!

avatar van rupie

rupie

Simpel verhaal, maar een zeer vermakelijke film!!

Je moet er wel van houden, voorloper van Finding Nemo!!

avatar van mrdig

mrdig

Niet alleen voorloper, maar ook veel leuker dan Finding Nemo...

avatar van Freddy1953

Freddy1953

5 sterren.Eén van de beste die ik gezien heb.Grappig,voor een tekenfilm een goed verhaal.Zeker een aanrader.

avatar van Zavo

Zavo

Freddy1953 schreef:

Neem hier het tegenovergestelde van en je hebt mijn mening.