• 9.379.649 stemmen

Mystery / Thriller | 113 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss en Joe Pantoliano

IMDb beoordeling: 8,4 (1.422.356)

Releasedatum: 8 maart 2001

Plot Memento

"Some memories are best forgotten."

Leonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord op zijn vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tatoeages en het maken van polaroid foto's.

avatar van Spiny

Spiny

ik vond het een heel sterke film waar je effe in moet komen en waarbij je moet nadenken. andere films zijn gewoon ontspanning, maar afwisseling mag er zijn!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ach, als je het 'puzzeltje' eenmaal hebt ontrafelt, blijft er weinig na te denken over hoor.

avatar van gentenaar

gentenaar

IK vond dit niet echt top, veel te veel flashbacks, moeilijk volgen, niet mijn genre film, maar kan aan mij liggen natuurlijk........

avatar van robin00787

robin00787

gentenaar schreef:

Ja ligt wel een beetje aan jou ja

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Geweldige film dit !!!

avatar van Exploitation

Exploitation

Net gezien en vond hem raar maar goed, zeer goed! Zal hem nog een keer moeten herzien om er helemaal vat op te krijgen, maar hij was toch wel redelijk duidelijk. Voorlopig een 4*.

avatar van Knisper

Knisper

Het risico dat Memento loopt is dat de vorm na een tijdje saai en vervelend kan worden. Daar had ik gelukkig geen last van. Ik heb de film gisteren herzien en gelukkig was ik het grotendeels vergeten, waardoor ik de film in feite weer een eerlijke kans kan geven. Het mist iets om een echte topper te zijn, maar ik vind mijn 4 sterren nog steeds op zijn plek.

avatar van TeubY

TeubY

2,5 ster, erg vervelend verhaal.. met veel moeite af gekeken

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Ik ken weinig films zoals deze. Unieke manier van vertellen. Ik had er wel wat over gehoord, maar ik was echt verbaasd na het zien van deze film... fantastisch.

4/5

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Waar is deze film te koop?

avatar van sju

sju

Snapte bij de tweede kijkbeurt de film véél beter! Voor onopgeloste stukjes, kijk bij de spoilertopic van deze film...

Hoe kun je zo'n knap verhaal toch bedenken... 5*

(@ W.M.J.M. : ik heb de film een jaar geleden voor heel weinig gewoon bij Free Record SHop gehaald)

avatar van Lindskie

Lindskie

gentenaar schreef:

Tuurlijk is het moeilijk te volgen als je het over flash backs hebt, het verhaal liep achteruit... misschien nog een keer kijken?

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

geweldige film, inderdaad wel een die je echt twee of meer keer moet kijken omdat hij dan veel beter te begrijpen is. een 4,5

avatar van rja

rja

Wat een film! Na de film zat ik echt te denken van WTF? wat is nou de waarheid, wat niet?

maar ik denk dat je moet accepteren dat er niet een waarheid is, maar hetgeen wat je er zelf van maakt..

Prachtige film!

avatar van nckos

nckos

Ondanks het ingenieuze verhaal is de film zo saaaai....

En wat acteert die Kate Moss toch irritant.

3,5 sterren.

avatar van sju

sju

Jah, Kate Moss stelde inderdaad niks voor qua acteren, maar Carrie-Ann vond ik het verder toch prima doen

avatar van nckos

Barrie vd Laan

je moest goed opletten. Ik vond het einde beetje teleurstellend. 3 sterren

avatar van akira124

akira124

Nummer 57 in de top 250 ongelofelijk.

Het acteerwerk was goed het verhaal ook maar toch kon de film een stukje beter.

avatar van II Fenomeno

II Fenomeno

ff een vraag...ik wil memento net zoals seven, les diaboliques en vertigo kopen. Het probleem wat zich voordoet is dat deze in (bijna?) geen winkel te krijgen zijn. Weet iemand waar ik deze dvd's kan halen? (wel origineel, dus geen gebrande of gedownloade dvd's)

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vertigo sowieso bij Concerto in Amsterdam. Memento zou geen probleem moeten zijn, heb je reguliere winkels als Fame al geprobeerd. Seven idem dito, Diaboliques kan ik niet mee helpen

avatar van sangha

sangha

ontzettend sterke film, waarbij je echt moet nadenken. als je op zoek bent naar een film waarbij je je verstand op nul zet en gewoon lekker relaxt ben je bij deze film aan het verkeerde adres, maar voor wat meer diepgang zit je bij deze film goed. de acteerprestaties waren ontzettend goed, en degene die deze constructie heeft bedacht is echt een genie!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Diepgang, waar?

avatar van sudzwa

sudzwa

Ik heb de film gisteren gezien en vandaag nog is om alles goed te kunnen snappen.. Ik dacht hier eerst mijn versie te schrijven van hoe ik denk dat het verhaal in een elkaar steekt, maar nu heb ik juist de versies gezien van prodoje en vdc dus is dat eigenlijk niet meer nodig. Mijn versie sluit meer aan bij die van prodoje toen hij het aan iemand uitlegde, maar in die van vdc kan ik mij ook wel vinden.

Ik ben blij dat ik hem gezien heb want het is echt een meesterwerk. Normaal als ik een film een tweede keer zie op zo'n rappe tijd ga ik me vervelen de tweede keer, maar in dit geval helemaal niet. De tweede keer kon ik tijdens de film al verbanden beginnen leggen, de eerste keer probeerde ik dat wel doen maar terwijl miste ik belangerijke details.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Erg bijzondere film waarbij je even moet nadenken, maar als je je hoofd erbij houdt je het gewoon kan volgen. Prachtig hoe alles op het einde (of begin) duidelijk wordt. Geweldig acteerwerk.

4,5 sterren.

avatar van guymvv

guymvv

Mooie film,Goed verhaal..:D

avatar van sedje

sedje

één woord, Meesterlijk !

zeker een van de beste films 5* !

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

HELEMAAL mee eens!!!

avatar van Theatertje

Theatertje

sedje schreef:

één woord, Meesterlijk !

zeker een van de beste films 5* !

Ik kan het niet beter zeggen.

Alleen vind ik de film geen vijf sterren waard, maar 4.5 sterren. Dit vergeleken met FORREST GUMP, dan wordt toch wel duidelijk dat dit 4.5 sterren waard is, nee?