Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 8 maart 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Memento
"Some memories are best forgotten."
Leonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord op zijn vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door z'n slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, tatoeages en het maken van polaroid foto's.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Memento Mori (BoekMeter)
- Memento (MusicMeter)
Mrs. Jankis
Doctor
Dodd
Spiny
ik vond het een heel sterke film waar je effe in moet komen en waarbij je moet nadenken. andere films zijn gewoon ontspanning, maar afwisseling mag er zijn!
orbit
- 12092 berichten
Ach, als je het 'puzzeltje' eenmaal hebt ontrafelt, blijft er weinig na te denken over hoor.
gentenaar
IK vond dit niet echt top, veel te veel flashbacks, moeilijk volgen, niet mijn genre film, maar kan aan mij liggen natuurlijk........
robin00787
Ja ligt wel een beetje aan jou ja
Exploitation
Net gezien en vond hem raar maar goed, zeer goed! Zal hem nog een keer moeten herzien om er helemaal vat op te krijgen, maar hij was toch wel redelijk duidelijk. Voorlopig een 4*.
Knisper
Het risico dat Memento loopt is dat de vorm na een tijdje saai en vervelend kan worden. Daar had ik gelukkig geen last van. Ik heb de film gisteren herzien en gelukkig was ik het grotendeels vergeten, waardoor ik de film in feite weer een eerlijke kans kan geven. Het mist iets om een echte topper te zijn, maar ik vind mijn 4 sterren nog steeds op zijn plek.
PaulieWalnuts
Ik ken weinig films zoals deze. Unieke manier van vertellen. Ik had er wel wat over gehoord, maar ik was echt verbaasd na het zien van deze film... fantastisch.
4/5
sju
Snapte bij de tweede kijkbeurt de film véél beter! Voor onopgeloste stukjes, kijk bij de spoilertopic van deze film...
Hoe kun je zo'n knap verhaal toch bedenken... 5*
(@ W.M.J.M. : ik heb de film een jaar geleden voor heel weinig gewoon bij Free Record SHop gehaald)
Lindskie
Tuurlijk is het moeilijk te volgen als je het over flash backs hebt, het verhaal liep achteruit... misschien nog een keer kijken?
parvus_flamma
geweldige film, inderdaad wel een die je echt twee of meer keer moet kijken omdat hij dan veel beter te begrijpen is. een 4,5
rja
Wat een film! Na de film zat ik echt te denken van WTF? wat is nou de waarheid, wat niet?
maar ik denk dat je moet accepteren dat er niet een waarheid is, maar hetgeen wat je er zelf van maakt..
Prachtige film!
nckos
Ondanks het ingenieuze verhaal is de film zo saaaai....
En wat acteert die Kate Moss toch irritant.
3,5 sterren.
sju
Jah, Kate Moss stelde inderdaad niks voor qua acteren, maar Carrie-Ann vond ik het verder toch prima doen
Barrie vd Laan
je moest goed opletten. Ik vond het einde beetje teleurstellend. 3 sterren
akira124
Nummer 57 in de top 250 ongelofelijk.
Het acteerwerk was goed het verhaal ook maar toch kon de film een stukje beter.
II Fenomeno
ff een vraag...ik wil memento net zoals seven, les diaboliques en vertigo kopen. Het probleem wat zich voordoet is dat deze in (bijna?) geen winkel te krijgen zijn. Weet iemand waar ik deze dvd's kan halen? (wel origineel, dus geen gebrande of gedownloade dvd's)
thomzi50
- 1991 berichten
Vertigo sowieso bij Concerto in Amsterdam. Memento zou geen probleem moeten zijn, heb je reguliere winkels als Fame al geprobeerd. Seven idem dito, Diaboliques kan ik niet mee helpen
sangha
ontzettend sterke film, waarbij je echt moet nadenken. als je op zoek bent naar een film waarbij je je verstand op nul zet en gewoon lekker relaxt ben je bij deze film aan het verkeerde adres, maar voor wat meer diepgang zit je bij deze film goed. de acteerprestaties waren ontzettend goed, en degene die deze constructie heeft bedacht is echt een genie!
sudzwa
Ik heb de film gisteren gezien en vandaag nog is om alles goed te kunnen snappen.. Ik dacht hier eerst mijn versie te schrijven van hoe ik denk dat het verhaal in een elkaar steekt, maar nu heb ik juist de versies gezien van prodoje en vdc dus is dat eigenlijk niet meer nodig. Mijn versie sluit meer aan bij die van prodoje toen hij het aan iemand uitlegde, maar in die van vdc kan ik mij ook wel vinden.
Ik ben blij dat ik hem gezien heb want het is echt een meesterwerk. Normaal als ik een film een tweede keer zie op zo'n rappe tijd ga ik me vervelen de tweede keer, maar in dit geval helemaal niet. De tweede keer kon ik tijdens de film al verbanden beginnen leggen, de eerste keer probeerde ik dat wel doen maar terwijl miste ik belangerijke details.
*Nientjah*
Erg bijzondere film waarbij je even moet nadenken, maar als je je hoofd erbij houdt je het gewoon kan volgen. Prachtig hoe alles op het einde (of begin) duidelijk wordt. Geweldig acteerwerk.
4,5 sterren.
Theatertje
Ik kan het niet beter zeggen.
Alleen vind ik de film geen vijf sterren waard, maar 4.5 sterren. Dit vergeleken met FORREST GUMP, dan wordt toch wel duidelijk dat dit 4.5 sterren waard is, nee?

Mystery-klassieker 'Memento' van Christopher Nolan zondagavond 26 mei te zien op televisie

'Memento'-acteur leed in het echte leven ook aan geheugenverlies: 'Net of ik net geboren was'

Netflix verwijdert zeer binnenkort topfilms als 'Goodfellas' en 'Gone Girl'

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

American History X
Misdaad / Drama, 1998
individualinsulin tatoeërenserveerstergeheugenverliesdrugsdealermotelmanipulationinsurance salesmanwraakmoordflashbackconfusiongeheugenverliespsychologische thrillerwhodunitlos angeles, californiëpolaroidcultfilmgebaseerd op een kort verhaalnonlinear timelineindividualityphone callneo-noirreverse chronology