Genre: Komedie / Horror
Met onder meer: Kevin Bacon, Fred Ward en Finn Carter
Releasedatum: 27 april 1990
Bekijk via SkyShowtime
Plot Tremors
"The monster movie that breaks new ground."
Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit, en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.
Valentine McKee
Mindy Sterngood
Nancy Sterngood
Miguel
SiD3Sp|N
Net nog een keer gekeken voor de zoveelste keer. Blijf het een supergoede film vinden, alhoewel de special effect ietwat achterhaald zijn natuurlijk.
Kevin Bacon blijft één van m'n favoriete acteurs. 4****
Status Seeker
Die wormen deden me trouwens denken aan de sandworms van de Dune serie (beetje zelfde uiterlijk, komen ook op trillingen af).
Minotaures
Inderdaad.
maerk
De betere horrorpulp.
Tremors leek me wel leuk. Echt zo'n filmpje waarvan je niet al te veel moet verwachten, maar waar je je op een avondje prima mee kan vermaken. Maar Tremors is toch iets meer dan dat. Ten eerste zitten er een paar erg knappe scènes in en is het camerawerk opvallend goed. De stunts zien er heel goed uit, maar ook een instortend dak en tegelpaden die omhoog springen als de 'Snakoïd' voorbijkomt zien er realistisch uit. Het acteerwerk is zoals je kan verwachten niet wereldschokkend. Wel straalt het plezier van de cast af en zet iedereen zijn personage toch leuk neer. De special effects zijn ook erg mooi. In plaats van een neppe CGI worm een neppe pop gevuld met pompoensoep. Je ziet duidelijk dat het nep is, maar schijt, ik vond het heerlijk. Geweldig monster trouwens!
Pulp dus, maar wel eentje waar meer aandacht aan is besteed dan aan de normale tussendoortjes. Erg leuk, 3,5*.
Filmkriebel
Dat pogo-springen van de ene rots naar de andere was de max.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Kevin Bacon blijft toch zo af en toe eens in het horrorgenre opduiken. Dit apprecieer ik wel van hem. Heb deze film vele keren in de jaren 90 gezien, nu welliswaar al een tijdje geleden, maar het meeste is me wel bijgebleven.
Zo zijn de special effects soms wat knullig, maar bij deze film heeft het zeker zijn charme. Leuk en vlot verhaaltje ook. Een film die meermaals te bekijken valt.
Bottleneck
Wat te denken van Burt, die leger- en survivalkenner met pet, snor, zonnebril en overdreven veel wapens, m'n favoriete personage in de Tremors reeks
Vind dit heerlijke onderuitzak-films met de nodige zelfspot, spanning en een mooie setting in de woestijn. Blijft leuk om te zien dat die beesten levensgevaarlijk zijn, maar dat de personages er toch vrij nonchalant mee omgaan in de poging om het er levend vanaf te brengen en ze af te maken. Gaat van hot naar her zonder te vervelen.
Herzien.
Na te lange tijd want ik kon mijn lachen nauwelijks onderdrukken. En lachen is gezond. Vooral als het is om een luchtig, maar vermakelijk pulp-filmpje als dit. Had deze dus eerder moeten herwaarderen.
Grappige dialogen en 'n lekker tempo. Ondanks dat dit allesbehalve een meesterwerk is, kaant deze hap uitstekend weg.
Op naar de vervolgen dan maar, want er moet meer gelachen in het leven.
Goed.
cinema.rex
Science fiction, rampen- en enge beestenfilms mijd ik meestal als de pest, maar deze film heb ik toch wel met plezier bekeken. Heel onderhoudend, soms grappig, soms spannend en een beetje campy. Goed gemaakte pulp.
juhnzun
Viel reuze mee had echt iets reuze doms verwacht zoals Spiders
maar moet zeggen vond deze reuze vermakelijk
AC1
Hoe raar, geen enkele winkel heeft de DVD. Ook tweedehands is hij gewoon niet te vinden. Is deze film dan zo geprezen dat hij uitverkocht is en dat niemand afstand doet van zijn DVD? Ik had verwacht dat ik hem in de MM kon meenemen voor 2 Euro.
boomkat
Volgens mij kwam ik deze in een multipack (dat wel) onlangs nog tegen bij de Saturn. Wat zou het zijn geweest, 8 of 10 euro voor de eerste 3 delen?
Even gecheckt op internet. Het gaat om alle 4 de delen. Bol en DVD Outlet verkopen hem voor respectievelijk 12,99 en 12,50. Zal wel een tientje geweest zijn. Maar of die er nu nog zou liggen, hmm.
boozebelly
- 1908 stemmen
Hoe raar, geen enkele winkel heeft de DVD.
Bij Bol.com kun je alle vier de delen in één pack kopen voor 12,99 euro.
AC1
Bij Bol.com kun je alle vier de delen in één pack kopen voor 12,99 euro.
Das niet veel maar stellen de andere delen wel iets voor?
eltorro
Das niet veel maar stellen de andere delen wel iets voor?
Ik vond deel 2 nog wel leuk, deel 3 was best wel slecht op sommige momenten en deel 4 was om te huilen.
Heerlijk simpel pulpfilmpje, waar ook nog een boel sentiment aan vast kleeft. De monsters zijn lekker ranzig, soms ook lekker nep. De hilbillies van het stadje Perfection zijn lekker uitgewerkt(ze irriteren nergens), het redneck muziek je in de film is ook erg aanstekelijk en met de humor zit het ook wel snor.
Kortom: Tremors is heerlijke nonsensvermaak van de bovenste plank.
Halve ster verhoging!
Insignificance
Heerlijke horror-pulp. Want dat laatste is het al gauw als je eenmaal de motherhumpers hebt gezien. Creepy, eng en goor wordt het dan ook niet echt, wel een dikke dosis ongebreidelde lol. Underwood weet wat dat betreft gedurende de hele speeltijd de juiste toon aan te slaan. De Grummers zijn de kers op de taart met hun passie voor alles wat boem doet. Leuke film in stoffige sferen.
redeyes
Heerlijke sfeer in dat kleine stadje. Leuke karakters. Vooral die ichy trigger finger Burt! Lachen met hem. Dat stukje met die jonge: "Burt you asshole! There are nu bullets in this gun!"
Ook de volgende delen zijn net zo leuk.
pierrrke
zeer goede film. Een beetje jaws maar dan in een woestijn met wormen. En minder serieus. Effecten waren nog niet eens zooo slecht . Alleen ziet de worm op de poster er veel dreigender uit dan in de film
dominion
echt een leuke film. Met b-effecten maar ze zijn wel zeer goed en de sfeer is ook heel leuk. De woestijn is de perfecte plek voor deze tremors en ze zien er ook heel gaaf uit en er zit ook nog leuke humor in
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Film die me altijd is bijgebleven, dus voorlopig nog een 3,5*
Vooral de eindscène met de worm die in de cliff vliegt kan ik me nog goed herinneren!
notoirefilmhater
Oh God, dit is echt zo'n film niet echt niet meer kan anno 2010. Was in 1990 misschien een voldoende, maar is nu niet om aan te zien.
eltorro
Nogal een non-reden maar goed. Ik vind de film er trouwens nog prima uitzien, gewoon een leuke jaren 90 monster film.
cinema.rex
Gezien de nickname van de gebruiker in kwestie en zijn stemgedrag moet je zijn commentaar op deze film niet al te serieus nemen, n.m.m. is hij een gefrustreerde zakkenwasser. Beter om niet te reageren.
notoirefilmhater
Ik kan me dat voorstellen, maar ik kijk de film in 2010 en niet in 1990. Ik beoordeel de film op de entertainmentwaarde van 2010. Voor deze tijd is de film nauwelijks om aan te zien, en dat is mijn mening
. En aangezien iedereen hier in 2010 leeft, lijkt mij dat ook het meest relevante. Ik ga geen mening herzien omdat de film al wat ouder is. Maar daar mogen jullie natuurlijk anders over denken.
eltorro
Maar op die manier is elke SF film die ongeveer 15 jaar of ouder is slecht. Raar trouwens dat je nu dan in 2010 een film gaat kijken uit 1990, waar je eigenlijk al van weet dat je hem slecht gaat vinden?
Film Fan
Ga je dan ook om die reden het aantal sterren van bv Idiocracy (2006) aanpassen?
Film is inmiddels vier jaar oud.

Tremors: Shrieker Island

Tremors 3: Back to Perfection
2001

Tremors II: Aftershocks
1996

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

The Fly
Horror / Sciencefiction, 1986

Same Time, Next Year
Drama / Komedie, 1978
nevadakleine stadtractorold town strandedcult favoritelandelijk gebiedschepseltentaclegraboidsseismologist binocularsgiant wormman eating monster towncursed town