Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Ron Underwood
Met onder meer: Kevin Bacon, Fred Ward en Finn Carter
Releasedatum: 27 april 1990
Plot Tremors
"The monster movie that breaks new ground."
Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit, en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.
Valentine McKee
Mindy Sterngood
Nancy Sterngood
Miguel
BlueSword
niet echt bijzonder... niet saai, maar ook niet echt leuk... denk niet dat ik nu nog deel 2 ga kijken...
zelfde, alleen ik kijk nu wel deel 2...misschien maar zo iets anders doen echt boeiend is het tot nu toe niet.
boerenpummel
Deze film krijgt van mij ook 2,5*.
Best een leuk filmpje bij vlagen, maar inhoudelijk gezien vond ik het vrij mager.
Edie
Vond hem wel grappig, idd niet superveel bijzonders, maar toch hebben die oudere films meer dan het nieuwe vaak, vind ik, 3,5*
Purmerend
Vermakelijke film door o.a. het spelletje steen-papier-schaar en twee quote's: die monsters worden echt steeds slimmer en ik heb een plan.
Purmerend
Volgens mij komt het in allebei de films voor maar ik kan me vergissen.
Flipman
Niks bijzonders, wel hoogst vermakelijk; zelfs de intelligentie van de beesten kan deze film niet hoger tillen dan een drie.
Ik wilde eigenlijk een twee en 'n half geven, maar ik hou 't voorlopig op drie.
Extra Nieuws
Ik vond het een toffe film ik had hem al is gezien toen ik 8 ofzo was ook toen vond ik hem vet !
Die beesten zien er erg vet uit.
En de intelligentie ervan liep behoorlijk op de eerste was een echte dombo !
Die laatse was wel tof en slimmer dan de rest, maar de derde dacht ik hoe ze die vermoorden erg slim en cool !
Lekkere Pasta á la Grijpoïden !
****
4***
DOM ßLONDJE
best wel leuke film, ik heb deel 1 en 2 allebei gezien maar wel rare wezens
Pilcrepus
Toen ik de film voor het eerst zag wist ik niet waar hij over ging, en kwamen de zandwormen als een verrassing.
Toen was het eigenlijk spannender.
ILDIB
Leuke film met prima spel, alleen jammer van bacon, die valt wat uit de toon t.o.v. de anderen.
film88888
De film viel best nog wel mee, en heeft wat weg van the blob vind ik. de monsters zijn best nog wel leuk gemaakt, en de scene's zijn spannend, maar toch had ik ietsje meer van de film verwacht, maar slecht is de film niet. ik geef hem een 3,0
SmuttWars
best wel leuke film, ik heb deel 1 en 2 allebei gezien maar wel rare wezens
nog nog 3 en 4 kijken...
metaledje
dit blijft een enorm goede en uiterst vermakelijke film, het hele geheel rondom die wormen (de effecten enzo) is erg goed gedaan, ben blij dat ze kevin bacon gecast hebben,hij doet het goed als cowboy achtig iemand, leuk idee, vroeger had ik het veel over deze film met vrienden, het zat gewoon diep in ons geheugen gegrifd.. zegt genoeg ik verhoog hem van een 7 naar een 8.. 4 sterren dus!!!!
Minotaures
Vind deze film niet echt leuk, maar m'n broer helaas wel
!
DragQueen
Erg vermakelijke film, met goede effecten. kevin bacon is perfect voor zijn rol, en ook de overige cast zijn goed uitgekozen. de wormen zijn goed gemaakt, en leuk bedacht. verder is er buiten de actie ook een prima portie humor aanwezig. de film is zelfs bij vlagen spannend. 3,5 sterren.
nightbreed
Lekker vermakelijk stukje pulp met af en toe toch wel leuke effecten.
De regie is super omdat er met minimale middelen het maximale uit wordt gesleept.
Cijfer: 3,5
viewtiful
Wat vond ik vroeger deze film eng zeg....heeeeel lang geleden.
Rocco1984
Deze films koester ik (net als The Thing bijv) Zo worden films niet meer gemaakt. Het zit net tegen het knullige aan, maar het is het net niet. Tegenwoordig moet alles over the top, maar dan wel serieus bedoeld. Dit is weer een goed voorbeeld van hoe het nooit meer zal zijn.
tn2543
Ben ik het op zich wel mee eens. Maar vond die tremors eigenlijk wel heeeeeel erg nep. Maar qua spanning en sensatie was het wel weer goed gedaan.
Ik had deze film een 2,5 gegeven en verhoog mijn stem naar een 3.0. Gewoon een goeie en leuke film om een avondje mee te vullen.
The Last
Jaa, erg vermakelijke film, mooi voor een zaterdagavond
3,5 sterren
newG
Probeer de film "slithers" eens te kijken. Niet hetzelfde niveau als deze maar komt toch goed in de buurt!
all4all
Alle 3 leuke(!) simpele relaxte top films.
Mijn favoriet is ´natuurlijk´ de survivalist met al zijn wapens en munitie, zelfgemaakte bommen e.d.
Ik kan hier niet goed uitleggen waarom ik deze rustige, lichte 3 SF films zo tof vind, maar zo is het gewoon.
Update, zie reactie van Prudh hieronder:
4? ik ken er dacht ik drie, in 1 zitten ze onder de grond, in 2 komen ze boven de grond en in 3 vliegen ze toch al de nakomelingen van die eerste wormen? wat is 4 dan?
update 2: Oh ja, dat was terug naar vooorrr deel 1 nog, in het wilde westen. Inderdaad, dan ken ik er vier ipv 3.

Tremors: Shrieker Island

Tremors 3: Back to Perfection
2001

Tremors II: Aftershocks
1996

Slotseizoen van 'The Bear' keert terug naar topvorm: critici loven meesterlijk afscheid

Messi vangt miljoenen voor rol in promotievideo voor 'Spider-Man: Brand New Day'

Regisseur Carl Rinsch veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor miljoenenfraude bij Netflix

Minions-bedenker twijfelde over nieuwe film 'Minions & Monsters': "Ik wilde echt de controle krijgen"

Fail Safe

The Fly
Horror / Sciencefiction, 1986

Same Time, Next Year
Drama / Komedie, 1978
nevadakleine stadtractorold town strandedcult favoritelandelijk gebiedschepseltentaclegraboidsseismologist binocularsgiant wormman eating monster towncursed town