• 9.374.524 stemmen

Geregisseerd door: Ron Underwood

Met onder meer: Kevin Bacon, Fred Ward en Finn Carter

Releasedatum: 27 april 1990

Plot Tremors

"The monster movie that breaks new ground."

Het kleine woestijndorpje Perfection wordt opgeschrikt door enorme zandwormen die mensen met huid en haar opslokken. Twee klusjesmannen en een seismologe gaan op onderzoek uit, en stellen vast dat de monsterwormen zich door het woestijnzand moeiteloos kunnen voortbewegen. Bovendien worden de wormen aangetrokken door de trillingen die de inwoners van het dorpje veroorzaken.

Valentine McKee

Mindy Sterngood

Nancy Sterngood

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke nonsensfilm. Tremors is een komische monsterfilm met een uitstekend sfeertje en een flinke portie geslaagde humor. De film kent nog soms best wat spanning, maar is vooral geestig en neemt zichzelf gelukkig geen moment serieus. Verder erg leuke rollen voor Bacon, Ward en Gross.

4 sterren.

Qua pretentieloze fun scoort deze film toch erg hoog vind ik.

Hoogstaand is het zeker niet, maar de "swoeng" waarmee de film gemaakt is, is gewoon erg aanstekelijk. Enige uitleg omtrent de afkomst van die beesten wordt gewoon genegeerd. Bordkartonnen stereotypes lopen gewoon zichzelf te wezen in een eeuwig zonnig woestijntje met een hoop wormen achter zich, en dat maakt het nu net zo leuk.

Inderdaad niet spannend, eigenlijk gewoon luchtig. Leuke camerastandpunten, lollige conversaties die elke diepgang missen, en gewoon een paar plastic zakken gevuld met één of andere oranje pap die als leuke afleiding dienen.

't Is een erg hoge score, maar ik geef er gewoon 4* aan. Als kind vond ik hem al leuk, en nu nog steeds gewoon puur en simpel topvermaak. 3.5* + 0.5* voor het sentiment, zullen we maar zeggen

avatar van Spetie

Verrassend leuke film.

Het lijkt misschien een raar en dom verhaal en ondanks dat dit het misschien ook wel is, is dit toch een uiterst plezierige film om naar te kijken. Dit komt doordat de film een behoorlijke vaart heeft, waarin horror, spanning, actie en vooral ook veel humor zitten. De film bevat een aantal grappige oneliners, en is tegelijk spannend omdat de wormen eigenlijk overal kunnen komen en men nergens veilig is.

Leuk verzonnen en erg leuk vermaak.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik kan er niks aan doen, ik vind dit na twee kijkbeurten nog steeds een ontzettend goede brok ontspanning. De film neemt zichzelf nooit ernstig en heeft enkele sterke momenten. De effects zijn idd behoorlijk.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leuke onzin film.

Heerlijke flauwe humor, werkelijk belachwekkende beesten en twee hoofdrolspelers die de rol als twee loserige klusjesmannen zo geweldig invullen.

Toch wel één van de leukere onzin horrors van de jaren negentig.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Wat te denken van Burt, die leger- en survivalkenner met pet, snor, zonnebril en overdreven veel wapens, m'n favoriete personage in de Tremors reeks

Vind dit heerlijke onderuitzak-films met de nodige zelfspot, spanning en een mooie setting in de woestijn. Blijft leuk om te zien dat die beesten levensgevaarlijk zijn, maar dat de personages er toch vrij nonchalant mee omgaan in de poging om het er levend vanaf te brengen en ze af te maken. Gaat van hot naar her zonder te vervelen.

avatar van Zinema

Herzien.

Na te lange tijd want ik kon mijn lachen nauwelijks onderdrukken. En lachen is gezond. Vooral als het is om een luchtig, maar vermakelijk pulp-filmpje als dit. Had deze dus eerder moeten herwaarderen.

Grappige dialogen en 'n lekker tempo. Ondanks dat dit allesbehalve een meesterwerk is, kaant deze hap uitstekend weg.

Op naar de vervolgen dan maar, want er moet meer gelachen in het leven.

Goed.

avatar van rep_robert

Heerlijk simpel pulpfilmpje, waar ook nog een boel sentiment aan vast kleeft. De monsters zijn lekker ranzig, soms ook lekker nep. De hilbillies van het stadje Perfection zijn lekker uitgewerkt(ze irriteren nergens), het redneck muziek je in de film is ook erg aanstekelijk en met de humor zit het ook wel snor.

Kortom: Tremors is heerlijke nonsensvermaak van de bovenste plank.

Halve ster verhoging!

avatar van Insignificance

Insignificance

Heerlijke horror-pulp. Want dat laatste is het al gauw als je eenmaal de motherhumpers hebt gezien. Creepy, eng en goor wordt het dan ook niet echt, wel een dikke dosis ongebreidelde lol. Underwood weet wat dat betreft gedurende de hele speeltijd de juiste toon aan te slaan. De Grummers zijn de kers op de taart met hun passie voor alles wat boem doet. Leuke film in stoffige sferen.

avatar van scorsese

Heerlijke horror/komedie over een paar enorme 'wormen' onder de grond. Pulp van de bovenste plank en een voorspelbare opbouw. Maar het niveau van de film wordt een stuk opgetild door: de prachtige western-achtige locatie, het kleine afgesloten dorpje, de kleurrijke personages, de goed gevonden situaties, de leuke dialogen en ook zeker de wisselwerking tussen Kevin Bacon en Fred Ward. Verder heeft de film een lekker vlot tempo en is redelijk spannend. De monsters zien er lekker goor uit (ook al zie je meteen dat het nep is) en de humor is constant aanwezig.

avatar van jordandejong

jordandejong

Heerlijk pulp filmpje die de hele 96 minuten vermaakt.

Het duurt niet lang voor de wormen, die er erg leuk uitzien, in grote getalen uit de grond springen. Ze terroriseren zo'n beetje het kleinste stadje van Amerika die slechts een inwoner of 7 telt. Onder hen Valentine en Earl die goed gespeeld worden door Kevin Bacon en Fred Ward. Vooral de chemie tussen die 2 zorgt voor heel wat leuke scene's met af en toe een geinige one-liner.

De setting is dor en droog en samen mede door de characters is het haast wat western achtig. Het sfeertje is ,mede door die setting en het feit dat er moordende wormen zo groot als een vrachtwagen op de loer leggen, ook erg lekker.

3,5* Pulp van formaat.

avatar van The Oceanic Six

Geinige pulpfilm. Ik heb 'm dit weekend pas voor het eerst gezien, maar ik kan me wel voorstellen dat dit geslaagd jeugdsentiment van velen is. De film neemt zichzelf lekker niet serieus en daardoor blijft dit goed kijkbaar. Spannend wordt het nooit echt, vermakelijk wel, mede ook dankzij het acteerwerk van oa Bacon en Ward die er zichtbaar plezier in hebben. Gelukkig zie je niet al te veel van de zandwormen, waardoor de ouderwetse effecten ook geen punt zijn. Sterker, het heeft wel z'n charme om weer eens naar zoiets te kijken.

Ik zie dat deel 2, 3 en 4 een heel stuk slechter worden beoordeeld. Die laat ik dan maar even zitten.

avatar van Film Pegasus

Deze film past mooi in het rijtje van moderne versies van Them! zoals Eight legged freaks, Alligator, Lake Placid, Anaconda en zelfs Gremlins en Godzilla. Tremors is één van de betere uit de reeks en weet niet alleen het genre te eren of te parodiëren, maar ook nog ietwat tempo en avontuur te behouden. Met voldoende actie en komedie en kleurrijke figuren. Denk maar aan het koppel The Gummers met hun overdreven wapenarsenaal. De monsters zien er op zich niet zo slecht uit, behalve misschien als ze dood gaan. Beetje een cultfilm geworden die zeker nog smaakt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

In een ver verleden al eens (gedeeltelijk) gezien, maar gister besloten om deze 'Tremors' toch maar weer eens echt op te zetten. Vond 'm leuk. Zeer sfeervol geheel in dat ontiegelijk kleine woestijndorpje en heb een paar keer goed kunnen lachen om de droge humor die deze prent te bieden heeft. Leuke rollen van o.a. Bacon en Ward (die elkaar echt goed aanvullen, leuk duo) en naar het einde toe wordt het eigenlijk steeds leuker. De fout uitziende wormen passen precies in het geheel. Heb me prima vermaakt.

avatar van Kondoro

Kondoro

Tremors

Een heerlijke jaren 90 Sciencefiction / Horror film. Netflix geeft de genre Horror namelijk aan. Ik moet zeggen dat het wel mooi om te zien is hoe de Sciencefiction genre verbeterd door de jaren heen. Nu ziet het er allemaal , best wel clean uit. In Tremors zie je gewoon het Green Screen gebruik... Dat vond ik destijds allemaal wel jammer. In elke geval deden de acteurs hun rollen allemaal goed, en leuk om Kevin Bacon in zijn jongere jaren te zien Het verhaal was goed en het concept was geinig. Al om al een prima Sciencefiction film die lekker wegkijkt en ook grappig is om te volgen!

avatar van Theunissen

Dit was destijds wel een vermakelijke Sciencefiction / Horror met veel droge humor erin. Toevallig zond men deze gisterennacht nog eens uit op een Duitse zender ARD/ZDF en toen heb ik hem weer eens bekeken.

Het verhaal is eigenlijk te belachelijk voor woorden, maar het verhaal zit wel goed en leuk in elkaar. Dit komt vooral door de uitvoering en de cast, waardoor het geheel zich lekker wegkijkt. Ondanks de vele droge humor in het verhaal, weet de film ook wel te boeien en is het soms zelfs wat spannend. Eng wordt het natuurlijk wel nergens. Visueel ziet het er allemaal ook aardig uit en de film ademt ook een lekker sfeertje uit. Zo is het kleine woestijndorpje sfeervol weergegeven en hetzelfde geldt voor de woestijnomgeving bestaande uit zand en rosten (die zelfs zeer nuttig zijn in deze film). Ook met de effecten zit het wel goed, want de zandwormen zagen er voor een begin jaren 90 productie wel aardig uit. Het einde was wel leuk en natuurlijk eindigt deze film ook met een happy einde.

De cast doet het leuk en goed en zorgt er zelfs voor dat deze film naar een hoger niveau wordt getiteld, dan hij in feite is. Met name het duo Kevin Bacon (in de rol van Valentine McKee) en Fred Ward (in de rol van Earl Bassett) maken deze film genietbaar en met name de laatste met zijn humor en gelaatsuitdrukkingen. Ook de rol van Michael Gross (in de rol van Burt Gummer) vrolijkt het geheel op en met name op het einde als hij de zandwormen bestrijdt met geweren.

Al met al gewoon een leuke vrolijke Sciencefiction / Horror welke zich lekker wegkijkt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een piepklein suffig plaatsje midden in de woestijn wordt opgeschrikt door ondergrondse wormachtige monsters. Twee kerels worden gevolgd in de strijd tegen deze ellende en krijgen hulp van een seismologe, die toevallig in de buurt bezig is. Dat was wel handig, want ze legt uit de de monsters reageren op trillingen: wauw! Anyway, het is een lollige horror die weinig om het lijft heeft. De vaart zit er lekker in, de grappen en grollen veelal geslaagd en de wormen zelf zagen er nog tof en geloofwaardig uit. Prima vermaak dus!

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg leuk filmpje waar het plezier vanaf druipt. En dat is te zien aan het eindproduct. De acteurs hebben er duidelijk veel lol in en leveren daardoor goed acteerwerk. Bacon en Ward zijn een geweldig duo. Ook achter de camera is goed wek geleverd. Het camerawerk is fantastisch. Toch wel een paar mooie shots gezien. Het stoffige, western achtige kleine stadje in the middle of nowhere draagt erg bij aan de sfeer van de film. En dan hebben we nog de "Graboids". Geweldige creaturen waaruit vele leuke situaties komen. Of het nu het wegrennen is of het vissen met dynamiet. Blijft een leuke film.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Jarenlang heb ik de trailer hiervan op mijn VHS van Uncle Buck voorbij zien komen. Ik kijk zelden of nooit meer films die op tv worden uitgezonden, maar toen deze film enige tijd geleden langskwam, kon ik het niet laten Tremors eens een kans te geven.

Ik moet zeggen dat ik dit een leuke verrassing vond. De film komt een beetje traag op gang en ik vroeg me dan ook af of dit wel de moeite waard ging zijn, maar deze klassieker herpakt zich snel. Wanneer de zandwormen eenmaal geïntroduceerd zijn, kan de pret beginnen. Kevin Bacon en Fred Ward vormen een leuk duo en ook de rest van de cast doet het alleszins aardig.

De film is een leuke, effectieve mix van verschillende genres. Sciencefiction, komedie en horror gaan hier met elkaar aan de haal. Opvallend is dat de film eigenlijk op geen van deze drie gebieden tekort komt. Er is sprake van een fijne balans waardoor de film niet alleen spannend is, maar tegelijkertijd ook luchtig blijft. Overigens ook noemenswaardig dat het nergens echt inkakt. Eigenlijk is de film niet meer dan een constante tweestrijd tussen mens en wezen, maar het blijft het gehele speelduur zeer vermakelijk.

Tremors is een film met een hoge entertainmentwaarde. Ik krijg de indruk dat deze film ook met veel plezier gemaakt is. Het is overduidelijk waarom deze cultstatus heeft verworven en, zodoende, eigenlijk ook wel waarom er zo belachelijk veel vervolgen op gemaakt zijn. Ik vond dit iig een vlotte en zeer aangename wegkijker, die ik bovendien voor herhaling vatbaar vind.

avatar van Alathir

Alathir

Nog wel leuk deze Tremors. Enkel het begin is ontzettend saai. Toch wel een boring eerste kwartier waar je door moet. Gelukkig begint er daarna iets te gebeuren. Simpel concept maar wel origineel. Redelijk fout natuurlijk en geregeld over the top geacteerd maar dat kan je wel verwachten van een horrorkomedie. De kills zijn nog tamelijk leuk en inventief maar dit is zo'n typische cultfilm of voor sommigen een guilty pleasure. Ik ben niet direct fan want voor mij ontbreekt er duidelijk iets. Het is moeilijk om juist te zeggen wat, maar op vele vlakken is het niet meer dan doorsnee. Niet genoeg humor, niet genoeg gore, matige score, matig verhaal en dat einde wat was dat Kevin Bacon kerel. Die scène zag ik ook van drie kwartier tevoren al aankomen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg lollig.

Wou deze film al best lang zien, omdat hij me toch wel erg grappig leek. Die poster alleen al, neemt Jaws voor een gedeelte goed in de zeik. Die wormen zien er ook zo leuk uit. Natuurlijk alles behalve realistisch, maar zo leuk.

Ward & Bacon zijn een best lollig duo. Beide overacten enorm en dat maakt de film dan ook zo leuk. De rest is soms ook wel lollig, maar halen het niveau wat de twee heren spelen ook niet meer. De sets zijn ook best leuk, het heeft echt wel een arme woestijn uitstraling.

Het eerste deel van de film is wat minder, maar het tweede deel is zo leuk. Die wormen komen ook echt in beeld. De Graboid cams zijn ook leuk. Soms zelfs ondergronds. Maar het beste is toch wel als de wormen soms uit elkaar spatten met oranje blubber.

Best geslaagde en soms lompe en lollige film. Natuurlijk niet een hoogstaander, maar een erg leuke ervaring voor die 96 minuten.

avatar van Fisico

Fisico

Enkel deze eerste Tremors (al verschillende keren) gezien en deze blijft bij elke kijkbeurt erg aangenaam. Zeer fijn concept waarbij aardwormen op basis van trillingen of geluid gelokt worden en aan de oppervlakte komen om zich te voeden. Neem daarbij het olijke duo Valentine en Earl. Ook de andere personages - al dan niet dienend als ontbijt - blijven leuk.

Grappige en lollige momenten worden afgewisseld met wat actie en horror. Humor die hem zit in oneliners, dialogen of rare ontsnappingspogingen die sommigen ondernemen. Perfecte balans dus tussen verschillende genres. Zeer vermakelijke film die geen moment verveelt. Hoogstaand wordt het echter nooit. De graboids - zoals ze genoemd worden - evolueren mee met de film en worden steeds vindingrijker waardoor het allemaal wat interessanter wordt. De beesten zelf zien er behoorlijk eng en zelfs echt uit, zeker voor die tijd en zonder de hulp van computereffecten naar verluidt.

avatar van Vidi well

Vidi well

Leuke monsterfilm. Jeugdsentiment, en leuk om weer eens terug te zien. De hele tijd had ik het gevoel een soort Jaws te kijken, maar dan in de woestijn. Vergelijkbare spanningsopbouw, en een soortgelijk gebruik van suggestie (omvallende paaltjes, wegwaaiend zand, opspringende planken etc). Dat de monsters uit de grond komen versterkt alleen maar het haai-effect, en werkt goed voor de spanning.

Minpunt vond ik het acteerwerk. Met name Bacon is erg aan het over-acteren en daardoor de de film wat cheesy aan zo nu en dan. Maar al met al is dit een heel fijne actie-horrorfilm.
Absoluut pulp, maar wel goed gemaakte pulp.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Een prima monsterfilm met genoeg humor, de film neemt zichzelf namelijk niet te serieus. Het duo Bacon-Ward speelt goed op elkaar in, de muziek is luchthartig en leuk, de setting in de woestijn omgeven met bergen is imposant. En de zandwormen zien er nog redelijk goed uit voor die tijd, beter dan de meeste CGI monsters van dezer dagen.

avatar van Metalfist

Metalfist

I can't believe we said no to free beer!

Ooit in een ver verleden wel eens wat flarden van Tremors gezien, al zou het zomaar ook één van de vele vervolgen kunnen zijn, dus werd het eens hoog tijd om de gehele franchise te gaan kijken. Een reeks die vandaag de dag nog altijd populair genoeg blijkt te zijn om nieuwe delen te vrijwaren (in 2020 kwam het 7e deel genaamd Tremors: Shrieker Island uit) maar het begon allemaal aan de start van de nineties. Kevin Bacon was dankzij Footloose een paar jaar eerder uitgegroeid tot een klinkende naam en mocht de hoofdrol vertolken.

Al zou je in eerste instantie eerder denken dat dit het soort film is dat iemand maakt vooraleer hij/zij bekend wordt. Er zijn talloze acteurs te noemen die hun eerste stappen in het filmgenre in een horror zetten en nadien erg bekend worden (Kevin Bacon zelf eigenlijk met Friday the 13th maar ook Jennifer Aniston in Leprechaun en Johnny Depp in A Nightmare on Elm Street) maar Bacon vond het dus blijkbaar een goed idee om hier zijn sterrenstatus aan te verlenen. En dat heeft hij goed gedacht, want Tremors is inderdaad een erg vermakelijk filmpje geworden. Het fijne is sowieso dat regisseur Ron Underwood weinig tijd verliest. Je krijgt dan ook geen uitleg hoe de beesten zijn ontstaan of iets dergelijks, maar de eerste slachtoffers vallen gewoon snel. Eerst nog een beetje teasen hoe de wezens er gaan uitzien maar Underwood verliest nooit veel vaart en toont de graboids al snel in vol ornaat. Normaal gezien prefereer ik zo'n soort suspense opbouw meer dan meteen al je kaarten op tafel gooien maar de wezens an sich zien er 30 jaar na datum nog altijd geweldig uit en het klikt gewoon ook allemaal erg goed in elkaar. De personages zijn tof, de acties die ze doen zijn al bij al nog vrij logisch en de humor is geslaagd.

Al had die Melvin wel geschrapt mogen worden trouwens. Die knul lijkt ook geen ouders te hebben maar daar op zijn eentje te wonen? De invulling van Robert Jayne is dan ook het enige minpuntje qua cast. Bacon doet dit fijn maar het is toch ook vooral de combinatie met Fred Ward (Earl) en Finn Carter (Rhonda) die het hem hier echt doet. Een aantal leuke running jokes en gewoon ook veel chemie tussen die drie. Net wanneer je denkt dat de film wat gaat inzakken komt dan ook nog eens Michael Gross en Reba McEntire als Burt & Heather Gummer op de proppen. Twee figuren die zo over the top zijn dat je ze niet teveel mag gebruiken en ook dat doet Underwood dus goed. Blijkbaar werkt hij niet meer mee aan de andere delen in de reeks en lijkt de gemiddelde score serieus te zakken, maar ik hoop toch nog op een aantal delen goed vermaak. Zo goed als de eerste zal het wel niet worden waarschijnlijk maar toch.. Recentelijk gezien met de Chucky franchise dat het echt wel mogelijk is om een consistente reeks te maken.

En zo begint er dus ten huize Metalfist een nieuwe horrorfranchise. Geen idee hoe dit verder gaat evolueren, want ik vermoed dat je met het concept van de graboids nu niet echt gigantisch veel richtingen uit kan. De kwaliteit van de sequels doet er echter niet toe, want die zullen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van deze Tremors. Bacon is fijn, toffe chemie met de rest van de cast en gewoon heel de setting is perfect voor dit soort creature feature. Meer van dit graag!

Dikke 3.5*

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Uit '90 alweer en tot mijn verbazing nog zonder commment. De grote reden om hem dinsdagavond aan te slingeren was toch het overlijden van Fred Ward vorige week. En dus ging ik er even lekker voor zitten met deze guilty pleassure samen met mijn vader die toch regelmatig bijna van de bank rolde van het lachen.

Simpelheid en dosering lijken de belangrijkste ingrediënten van Tremors die toch stiekem door zijn geslaagde mix meer is dan een guilty pleassure. Het doortastende doch simpele duo Val en Earl, het ontiegelijke schijtgat Perfection, vage en vooral hongerige reuzenwormen die reageren op trillingen, en de te verwachten strijd om veilig gebied te bereiken aangevuld met kolderieke karakters als Burt en Heather Gummer. Sterkste en leukste is zonder twijfel toch het duo Earl en Val zo nu en dan aangevuld met Rhonda, vooral Bacon is erg sterk als losbol.

Tremors slaagt verder vooral in zin ontzettend vlotte stijl waarin geen scène teveel is maar ook niets afgeraffeld wordt. De actie, de humor, een beetje gruwel, monsters die er voor '90 begrippen zeker niet slecht uitzien...het maakt Tremors toch tot een uitermate leuke en vermakelijke film hoewel ik niet uit kan sluiten dat er ook een dosis jeugdsentiment meespeelt. Afijn, zoals gezegd, lekkere film voor een avond vermaak.

avatar van Brabants

Brabants

Tremors is qua horror een film die mijns inziens weinig toe weet te voegen aan het genre. Het is eerder de combinatie van de humor en sfeer met het lichte horror tintje wat het zo geslaagd maakt. Het verhaal is erg leuk ondanks de misleiding van de poster. Want wat je daar op ziet, zie je in de film niet terug. Niettemin een geslaagde film met dit in achtneming.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik kijk toch al redelijk lang films als ik het zo mag noemen. Ik heb ook diverse films gezien met Fred Ward, maar nooit bewust ofzo, maar wat is die man een baas in deze film. Verder is het allemaal erg fout, maar juist omdat de film zicht niet serieus is ie zo leuk. Heerlijke 90s film.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Zes films in één: een horrorfilm, een komedie, een portret van een kleine dorpsgemeenschap, een satire op wapenbezitters, een buddy-movie en een ode aan een magnifiek landschap. Ongetwijfeld zitten er onder deze zes genres een paar die niet als zodanig door de filmmakers zijn bedoeld, maar zo ervaar ík Tremors in ieder geval. Het soort film dat ik onbeperkt kan bekijken, zelfs al weet ik van moment tot moment wat er gaat gebeuren en wie wat gaat zeggen – ik geniet van de verwachting èn van de inlossing. Leuk vanaf seconde 1, met goed geschreven personages en puntige dialogen propvol grappige zinsnedes die steeds in mijn brein opduiken ("What the hell is going on? I mean what the hell is going on?", "You gotta step on it." "Consider it stepped on!", "They're under the ground! They're under -- the ground!"), het grootste over-the-top-vuurwapenfeest sinds Predator, een ontspannen kamaraderie tussen Kevin Bacon en Fred Ward, en alles in zonovergoten landschappen. Heerlijk.