• 9.372.312 stemmen

Tremors: A Cold Day in Hell (2018)

Horror / Sciencefiction | 98 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titel: Tremors 6

Geregisseerd door: Don Michael Paul

Met onder meer: Jamie Kennedy, Michael Gross en Tanya van Graan

Plot Tremors: A Cold Day in Hell

Burt Gummer en zijn zoon Travis Welker begeven zich naar Canada om er dodelijke aanvallen - die gepleegd worden door reusachtige wormen - te onderzoeken. De twee komen aan in de onderzoeksfaciliteit en doen er een vreemde ontdekking. Burt wordt gebeten door één van de reusachtige wormen en raakt vergiftigd. Hij heeft nog slechts 48 uur te leven en zal in die tijd een tegengif moeten vinden.

avatar van 606

Zin in

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ben benieuwd wanneer deze op dvd uitkomt of zal die eerst in de bios draaien? Nu nog Tremors in een moderne stad dat ze daar gaan terroriseren.

avatar van Deepfreezer

Deepfreezer

Wanneer komt deze uit

avatar van Lui

Lui (crew films)

In mei op dvd in de VS. Nederlandse release is nog niet bekend.

avatar van krosnicky

krosnicky

Waar kan ik ergens Tremors 2,3,5& deze bekijken

avatar van joolstein

joolstein

De laatste Tremors is eenvoudig en recht toe recht aan. En kenmerkt zich vooral doordat er geen enkele twist is, geen verrassing, geen nieuwe ontwikkeling wat de Graboid-mythologie betreft en geen spannende momenten. Het toont precies wat je verwacht en weet nergens ook maar enigszins verrassend te zijn. Soms geeft de film nog wel enig plezier om te kijken maar het voegt helemaal niets nieuws meer toe aan de serie. Terwijl juist de sneeuw en ijsachtige omgeving van het arctische Canada voor heel veel leuks had kunnen zorgen. Echter gooien de wormen geen sneeuw of ijs omhoog maar nog steeds grond. Opvallend was ook dat in deze film misschien wel de grootste cast ooit in een Tremor-film bij elkaar was maar dat er bijna geen doden vallen en degene die off-screen dood gaan (op één na) waren heel onbeduidende bijrollen. De film probeert ook vaak nostalgische gevoelens op te wekken door bijvoorbeeld Burt een soort PTSS te geven gemengd met iets biologisch, waarvan de oorzaak dan kom door iets uit deel drie. Daarnaast verspilt men volkomen het potentieel om de dochter van Valentine McKee (Kevin Bacon in Tremors 1) op te voeren in de film. Verder dan een paar conversaties met Burt Gummer (Michael Gross) komt het niet en een hoofdrol was gek genoeg al helemaal niet voor haar weggelegd. Ze doet zo goed als niets! Jamie Kennedy die in het deel vijf werd opgevoerd als zoon van Burt is helaas ook hier weer terug. Wel iets minder irritant dan toen en dat was direct één van de weinig positieve punten. En zo belandt Tremors 6 in de categorie waar ook de dubieuze televisie-films van SyFy toe behoren. Leuk maar overbodig!

avatar van Waku

Waku

Mijn God, wat was dit slecht.

Afschuwelijk slechte dialogen, geforceerd geacteerd ook nog eens.

Af en toe komen de wormen even snel plichtmatig in beeld en dat was het dan wel.

avatar van schumacher

schumacher

Paar leuke scenes en daarmee is alles gezegd zijnde.

avatar van filmkul

filmkul

Overbodig vervolg. Het verhaal lijkt nog enigszins origineel doordat het zich dit keer afspeelt op een ijsvlakte, maar helaas wordt daar niks mee gedaan. Wat volgt is een herhaling van zetten die we al vaker hebben gezien in de Tremors films. Soms spannend maar met name erg voorspelbaar. Het is allemaal vrij doorsnee. Zelfs Gross, van wie de films het eigenlijk moet hebben, begint wat irritatie op te wekken. Te makkelijk vervolg. 2.0

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Slappe hap.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Best wel een tegenvaller, ik zat meer naar een komedie te kijken dan naar een horror.

Ik dacht dat de film dit keer in de Noordpool was in de sneeuw en ijs, maar dat zie je alleen in het begin, daarna is het een herhaling van zetten gewoon in de woestijn.

Geen gore gezien, niet spannend, geen verassende twist, gewoon recht toe recht aan en redelijk voorspelbaar.

Jammer, ik had een Tremors verwacht in het ijs en de sneeuw.

avatar van shrink

shrink

De monsters zagen er in dit deel goed uit. Beter dan de laatste films

avatar van Franco74

Franco74

Aangezien de dvd (of Blu Ray versie) - nog - niet in Nederland is uitgebracht met Nederlandse ondertiteling, heb ik via Amazon.de de Duitse DVD-release aangeschaft. Amazon.de geeft nl. aan, dat de DVD-versie ook voorzien is van Nederlandse ondertiteling. Dit blijkt helaas niet het geval te zijn!

avatar van Noodless

Noodless

joolstein schreef :

Mee eens, vond de film toch nog best te doen vooral door de mooie duidelijke beelden van de monsters.

Maar de film weet niet meer te verrassen en deze serie films lijken meer en meer komischer te worden in vergelijking met het eerste deel en zeker wat het genre horror wil beogen. 5/10

avatar van Luudje10

Luudje10

Het blijft hetzelfde maar toch leuk. Zijn er nu wel klaar mee denk ik.

Je weet wat er gaat komen

avatar van joolstein

joolstein

Luudje10 schreef:

Het blijft hetzelfde maar toch leuk. Zijn er nu wel klaar mee denk ik.

Je weet wat er gaat komen

Nee klaar zijn ze er nog niet mee! Kijk maar: Opnames Tremors 7 begonnen; - denachtvlinders.nl

avatar van Luudje10

Luudje10

joolstein schreef:

avatar van Metalfist

Metalfist

Graboids don't make good pets, Mr. Cutts

Regisseur Don Michael Paul nam de Tremors reeks in een nieuwe richting met Tremors 5: Bloodlines maar vergat daarbij wel om een echte Tremors film te maken. Je zou denken dat een regisseur die zich enkel en alleen bezig lijkt te houden met sequels (onder andere voor Death Race, Kindergarten Cop, The Scorpion King en Jarhead) ondertussen zou weten hoe hij in de buurt van het origineel moet blijven, maar nee: Tremors 5 was tot dan toe het slechtste deel in de reeks en het zag er dan ook niet goed uit voor deel 6 en 7. Die werden namelijk ook allebei door hem geregisseerd maar wat blijkt? Met deel 6 gaan we terug de goede richting uit.

Je kan beargumenteren dat dit eigenlijk gewoon een herhaling van zetten is van dingen die we in de vorige film(s) hebben gezien en dat klopt. A Cold Day in Hell brengt niets nieuws aan de franchise maar doet tegelijkertijd toch wel een aantal dingen goed. De switch naar Canada is een goede zet en ik kan er niet juist mijn vinger op leggen maar de dynamiek tussen Burt en Travis komt ook gewoon veel beter tot zijn recht. Verder een aantal verwijzingen naar de voorgaande delen (met het idee dat Valerie de dochter van Val en Rhonda uit deel 1 is wordt wat te weinig gedaan maar ik moest wel grinniken om Travis die zegt dat Rita haar broek moet uitdoen - net zoals Val in het eerste deel tegen Rhonda zei - om aan een Graboid aanval te ontsnappen, al draait het hier wel iets anders uit) en daar scoor je bij mij altijd wel punten mee. Het is echter vooral ook het zootje ongeregeld waar Burt mee in aanraking komt dat nog wel tof is. Een leuke mix van het soort overdreven personages die in dit soort films thuishoren en wat al helemaal mooi is: de vervelende personages zoals Freezze leggen al vrij snel het loodje. Deze keer trouwens ook geen andere evoluties wat betreft de Graboids/Ass Blasters/Shriekers/... maar gewoon de vertrouwde beesten die chaos en vernieling zaaien.

Burt Gummers is Tremors en Tremors is Burt Gummers. Er zijn maar weinig filmreeksen in dit genre die zo gedomineerd worden door één bepaald personage (die dan ook nog eens oorspronkelijk begon als kleine bijrol) en Michael Gross neemt met ogenschijnlijk veel plezier nog altijd de honneurs waar. Hij krijgt deze keer weliswaar eens een ander petje op zijn hoofd maar al bij al is het nog altijd de grote Gross-show. Door het personage ook wat kwetsbaarder te maken, is de krampachtigheid die Gross in de vorige film had ook weggeëbd. Gross is dus de grote publiekstrekker maar de rest van de cast is al bij al ook nog niet slecht. De chemie met Jamie Kennedy (Travis) is ook een stuk beter en Kennedy is ook gewoon een stuk minder irritant dan in de voorganger. Dan blijven er nog een aantal leuke bijrollen over zoals Rob van Vuuren als Swackhammer en Tanya van Graan als Rita. Ook visueel nog wel degelijk trouwens. De reeks is nu al een tijdje de CGI richting uitgegaan maar Paul en de zijnen weten nog wel leuke dingen uit de computer te toveren.

Dat maakt me nu toch nog wel benieuwd naar het - voorlopig? - laatste deel in de Tremors cyclus: Shrieker Island. Gross zou naar het schijnt nog wel open staan voor een vervolg maar de man wordt er logischerwijs ook niet jonger op en hoewel het op zich een franchise is die een veel betere houdbaarheidsdatum heeft dan ik in eerste instantie had verwacht, denk ik dat de rek er toch echt wel uit is aan het gaan. Ach, we zien wel wat het nog gaat brengen. Ergens hoop ik nog altijd op een soort van reünie, al zal het dan eerder Tremors in het rusthuis zijn.

Tremors in Canada onder het ijs. Ja, je moet er maar op komen. Straks komen ze ook nog voor op de maan of op M<ars. Wat mij altijd irriteert is zo'n bibberende camera. Zogenaamd als iemand zo'n camera vasthoudt en loopt of rent. Verder is het een aardige film. Verhaal was wel oke. Acteurs en Special Effects: goed.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zoals wel vaker bij een horrorreeks daalt het niveau per film en regisseur Don Michael Paul maakt die verwachting met dit zesde deel meer dan waar. Het vorige deel kende al een beperkt aantal vijanden en dit zesde deel zet die schaarsheid voort. Het zorgt voor een formaat dat min of meer exact op het vorige deel lijkt, maar dan tegenover een ijsvlakte. Erg koud ziet het er verder niet uit (het werd tenslotte wederom in Zuid-Afrika gefilmd omdat de koude bergen van Bulgarije geteisterd werden door een zware sneeuwstorm) en de actiescenes komen saai voor de dag, maar de personages weten gelukkig nog enigszins voor redelijk vermaak te zorgen. Paul is duidelijk dol op de effecten waarin je een worm onder de oppervlakte ziet bewegen, maar zet dit dermate vaak in dat je het na enige tijd wel gezien hebt en dan volgt het moment nog een keer of zeven. Tremors 6 vormt nu toe het minste deel van de reeks.