• 9.176.377 stemmen

Met onder meer: Margot Robbie, Idris Elba en John Cena

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 5 augustus 2021

Plot The Suicide Squad

"They're dying to save the world."

'Belle Reve' is de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS waar de allerergste superschurken gevangen zitten. Zij doen er dan ook alles aan om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze 'Task Force X'. Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland, waarbij ze door een jungle vol militanten en guerrillatroepen moeten trekken om hun vernietigingsmissie te voltooien.

Harleen Quinzel / Harley Quinn

Robert DuBois / Bloodsport

Christopher Smith / Peacemaker

Colonel Rick Flag

Nanaue / King Shark (stemrol)

Amanda Waller

Abner Krill / Polka-Dot Man

Cleo Cazo / Ratcatcher 2

Brian Durlin / Savant

George 'Digger' Harkness / Captain Boomerang

avatar van Joy4ever

Joy4ever

De eerste Suïcide Squad film vond ik niet eens zo verkeerd eerlijk gezegd. Harley Quinn was daarin echt geweldig. Het was alleen wat braafjes allemaal. Daar zou bij het vervolg geen sprake meer van zijn dus ik had redelijk hoge verwachtingen. Helaas viel de film me erg tegen. Quinn was niet echt cool meer en het geweld kwam inderdaad wat cartoonesque over. Verder ook niet echt super leuke of interessante superhelden. De leukste de wezel was helaas al snel uitgeschakeld. Natuurlijk had de film zo zijn momenten maar over de hele duur bezien vond ik dit vervolg erg matig. Ietsje minder zelfs dan deel één.

avatar van Alathir

Alathir

Een sequel die beduidend beter is als deel 1. Het blijft een zootje ongeregeld maar de muziekkeuze in deel 1 vond ik echt niet passen. Hier geen last van gehad. Een aantal nieuwe karakters ook. Ik weet niet zeker wie er allemaal in deel 1 zat, daarvoor is het te lang geleden maar de haai is hier wel echt een legende. Wat een briljant personage eigenlijk. Goed mee zitten lachen. Misschien iets teveel machogehalte met de kolonel, Idris Elba's personage en John Cena. Het verhaal ging een beetje alle kanten uit vond ik, maar vermits het zo'n chaotische bende is op zichzelf kan je je ook wat aan een chaotisch verhaal verwachten. Ik heb hier wel redelijk van genoten zonder op de klok te kijken.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen middag op een Engelse 4K bekeken.

Om kort te zijn: tegenvaller!

De eerste film was ook niet bepaald geweldig, maar had tenminste nog enige vaart, deze film is niet vooruit te branden, met vooral in de eerste helft veelte veel overbodige zijplotjes en ander geneuzel.

Ook leek er maar geen einde aan te komen, met steeds weer een nieuw gevecht, waardoor ik op een gegeven moment enorm verveelt raakte en het mij allemaal niet al te veel meer kon boeien.

Erg zonde, daar Elba natuurlijk wel uiterst geschikt is voor dit soort films, het charisma spat er van af. Hopelijk krijgt hij eindelijk eens de hoofdrol in een écht goede Hollywood film, geldt ook voor Robbie als Harley Quinn, die er ook nu weer fantastisch uit ziet en de rol geheel eigen heeft gemaakt, maar eigenlijk veelte goed is voor de films, waarin ze dit karakter neerzette.

Echter het personage van King Shark (hilarisch ingesproken door Stallone) steelt zonder enige twijfel de show!

Kortom: redelijk vermakelijk en de losse delen zijn leuker dan het geheel, maar niet de knaller, waar ik op hoopte.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.

Superboy schreef:

Ik vond het maar een saaie film. Na 40 minuten niet meer verder gekeken

Waarschijnlijk heb je de hele film met je ogen dicht gekeken.

En geslapen als je deze film saai noemt.

Dan zal je vast de Teletubbies de bom vinden.

Basto schreef:

De humor had natuurlijk wel een pak scherper gemogen. Kos heeft wel een punt dat het erg flauw was. Zijn Kick Ass en The Toxic Avenger toch een pak leuker.

Uiteraard smaken verschillen maar jij zegt flauwer.

Ik vond hem hilarisch.

En een vergelijking met Kick ass kan ik me nog wel voorstellen.

By the way.

Het Camera werk van The suïcide squad is van zulk hoog niveau in deze film.

Gewoon een kunstwerk.

Neem de scène als ze uit de regen lopen,in mist gehuld en steeds meer zichtbaar.

Een masterpiece.

Maar respecteer je mening hoor

avatar van Rodger

Rodger

Ook deel 2 was echt prima ...

Niet echt slechter dan deel 1 ..

Ook hier een..

3.5 ***

avatar van JustOneDude

JustOneDude

Heerlijk genoten van soms lachwekkende situaties en heerlijke actie. Ik vond King Shark en die enorme ster (alien) hilarisch.

Dit deel vind ik persoonlijk beter dan deel 1.

avatar van geezoes

geezoes

DC kan beter stoppen met films maken. De een is nog slechter dan de andere.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ach geweldig dit! Ik heb serieus genoten! De humor, de actie & the blood, gore and guts.

Heerlijk!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

niet best dit. Zeker de zeester was om te janken.

avatar van ZumbaKing

ZumbaKing

Er zijn PIPOs met laag IQ die deze film 4 of meer sterren geven.

Weinig verstand snel tevreden zoals kinderhand!!!

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Ben echt helemaal gek van superhelden films en series, maar deze vond ik echt niet best. Met een gigantische zeester als villian die als godzilla zo uit de Spongebob film kwam overlopen.Harley Quin krijgt nog een ster van me, maar daar blijft het bij.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Dit is echt de domste film die ik in jaren heb gezien. Als je zegt dat dit een aflevering van south park is, dat zou passender zijn. Feit dat serieuze acteurs zoals Idris Elba zich hiervoor lenen, dat is best treurig. Een moordende zeester (lees ff 3x).....wtf!

1☆ voor Margot Robbie

ZumbaKing schreef:

Er zijn PIPOs met laag IQ die deze film 4 of meer sterren geven.

Weinig verstand snel tevreden zoals kinderhand!!!

Wat een denigrerende opmerkingen naar leden,die wel van dit soort films houden.

Zegt iets over jou intelligentie,om zo raar te reageren.

avatar van Marvel 14

Marvel 14

THE SUICIDE SQUAD !!!

KING SHARK IS THE BEST !!!

Één van de aller beste films aller tijden met prachtige special effects en prachtig camerawerk de hele cast is fantastisch zoals

Sylvester Stallone als Nanaue/King Shark en Daniela Melchior als Cleo Cazo/Ratcatcher 2

En Starro The Conquerer is ook prachtig gemaakt

En met fantastische film muziek zoals Pixies Hey !

Nog beter dan Suicide Squad (2016) en Birds Of Prey And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn (2020) ook al vind ik die ook allebei 5 sterren

Nu hopen op weer een vervolg !

De volle 5 sterren

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond dit beter dan zijn voorganger. Soms is het wel wat ongeloofwaardig, maar de actie 's zijn prima.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een bizar, onnozel filmpje zeg ! Maar gaandeweg kan je als je meegaat in het nonsensverhaal er best wel van genieten. Qua actiescènes ook beter dan het eerste deel, al is daar de soundtrack opvallender. Qua verhaal stelt het niks voor. Gelukkig bevat de film heel wat hilarische scènes, soms heel flauw en soms echt grappig. 6/10

avatar van AniSter

AniSter

Wat mij betreft net zo'n drama als de vorige. Aan mij niet besteed.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijk genoten van deze film uit de stal van DC. Ik vond hem beduidend beter dan Suicide Squad (2016). Alle elementen voor een entertainende film zijn aanwezig. Hilarische situaties, humor, gore, visueel spektakel, boordevol actie en toffe personages, leuk neergezet door de castlieden. King Shark, wiens stem wordt verzorgd door Sly, is gewoonweg episch! 4 Sterren.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Best een geinig filmpje en veel beter dan Suicide Squad (2016) en Birds Of Prey (2020). Harley Quinn is wat minder irritant dan in de vorige films, Stallone als king Shark is grappig, en macho mannen Idris Elba en John Cena als Bloodsport en Peacemaker die met hun haantjesgedrag elkaar vliegen willen afvangen. Soms gaat het een klein beetje over de top, zoals met die zeester. De weasel ziet er ook nogal fake uit. En Michael Rooker als Savant is een minder boeiend personage. Ik vond het nogal schokkend toen hij in de gevangenis dat onschuldig vogeltje met een kaatsbal doodde.

avatar van horizons

horizons

Wat een onverwacht melige groteske over the top film. Leuk!

teigertje

Blijft een visueel indrukwekkende DC film.

Met opvallend hoogwaardig camera werk.

Het shot in de regen, is oogverblindend mooi.

Vol met humor en R rated aktie.

En een dijk van een cast.

En King Shark is wel een enorme baas.

Een van de betere DC superhelden films, by far.

Samen met Zack Snyders justice League en Wonder woman deze films van DC horen bij de beste.

En de film muziek is waanzinnig gaaf.

Een film van eerste klas hoog niveau.

avatar van Warning

Warning

Beger dan zijn voorganger. Scene op het strand was een echte suicide squad!

avatar van Warning

Warning

Beter dan zijn voorganger. Scene op het strand was een echte suicide squad!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Op de woensdagse game -avond ingevuld met lekker old fashion geweld in Unreal Tournament, moest er ook een film gedraaid worden die daar op aansloot. En dat bleek deze The Suicide Squad te worden met de kanttekening dat we een beetje huiverig waren, want de trailer leek toch behoorlijk flauw, maar vooruit draaien met dit deel waarvan ik afvraag of dit nu deel 2 of 3 is want telt Birds of Prey ook mee in deze cyclus, maar dat geheel terzijde.

En het is toch even wennen met de karakters uit de eerste film in gedachte, overduidelijk is daarnaast vooral dat de humorkaart getrokken wordt met Weasel, TDK en Blackguard, toch komt het niet verder dan een opgetrokken wenkbrauw en is het vooral allemaal een beetje raar met die rare Weasel en vind ik die Davidson ook maar een raar figuur. Hmmmm....gaat dit wel goed komen of wordt dit een lange en vervelende zit...? Maar gelukkig schieten The Suicide Squad op vermakelijke wijze opgang met de samenstelling van het andere team waar vooral Bloodsport en Ratcatcher op positieve wijze de aandacht trekken. Eenmaal op het eiland doet de humoristische wisselwerking/strijd tussen Blood en Peace, samen met de hervonden karakters Flagg en Harley, de rest.

En vanaf daar zit de film simpelweg in de lift met een meer dan leuke en vermakelijke mix van humor, actie en kleurrijke karakters die The Suicide Squad een meer dan acceptabel smoel geven aangevuld met het interessante karakter Ratcatcher, leuk voor het oog trouwens ook die Daniela Melchior. Is er toch een meer dan behoorlijke cast bij elkaar gebracht, zijn de avonturen van Harley zoals altijd leuk en vermakelijk en zit er toch best een aardige apotheose in. Oftewel, deze The Suicide Squad smaakte meer dan prima en kan zelfs als beter beschouwd worden dan Suicide Squad uit 2016 iets dat ook aan de cijfers gezien kan worden.

teigertje

Na deze herzien te hebben blijft dit èèn van de allerbeste DC films.

Visueel een parel van de hoogste orde, in dit genre.

Vooral deze 4K film is werkelijk een juweel.

De scène als het team uit de regen komt lopen, langzaam aan uit de mist, zet de toon, hoe visueel hoogstandje deze film is.

Een masterpiece van James Gunn en met een uitmuntende cast.

Alle hoofdrol spelers, hebben hun geweldige shine, momenten, maar King Shark steelt toch wel de show.

En niet te vergeten de te gekke film muziek, die ook uitblinkt.

Een gouden team en Starro The Conqueror, is ook subliem gemaakt, waar het Super Villan team het tegenop, moet nemen.

Om de wereld te redden.

Een spectaculaire film met R rated aktie.

Èen van de beste Superhelden films.

Blijft genieten een gigant, van de bovenste plank.

5* en 5* sterren blijven fier staan.

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

teigertje schreef:

Wat een denigrerende opmerkingen naar leden,die wel van dit soort films houden.

Zegt iets over jou intelligentie,om zo raar te reageren.

teigertje schreef:

Waarschijnlijk heb je de hele film met je ogen dicht gekeken.

En geslapen als je deze film saai noemt.

Dan zal je vast de Teletubbies de bom vinden.

Zelf doe je het ook met mensen die de film niets vinden -_-

On: Veel dingen die niet kloppen, veel dingen die niet goed waren, veel dingen die wel leuk waren, maar Marvel heeft het toch beter voor elkaar. 3 * maar halfje erbij voor Margot.

Filmkonyn schreef:

Zelf doe je het ook met mensen die de film niets vinden -_-

Valt reuze mee misschien had ik er wel een goede reden voor

Was het echt nodig dat erin te plakken.

Kan jij dat vind prima toch.✌️

Ik vind dit een sublieme film.