• 9.377.914 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 5 augustus 2021

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Suicide Squad

"They're dying to save the world."

'Belle Reve' is de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS waar de allerergste superschurken gevangen zitten. Zij doen er dan ook alles aan om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze 'Task Force X'. Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland, waarbij ze door een jungle vol militanten en guerrillatroepen moeten trekken om hun vernietigingsmissie te voltooien.

Harleen Quinzel / Harley Quinn

Robert DuBois / Bloodsport

Christopher Smith / Peacemaker

Colonel Rick Flag

Nanaue / King Shark (stemrol)

Amanda Waller

Abner Krill / Polka-Dot Man

Cleo Cazo / Ratcatcher 2

Brian Durlin / Savant

George 'Digger' Harkness / Captain Boomerang

avatar van Hero-man

Hero-man

Het is voor mij weer een tijd geleden sinds ik mijn laatste mening digitaal heb neergepend voor mijn medefilmliefhebbers. Ik heb er een dubbel gevoel aan overgehouden. Na bijna een jaar mogen we ons weer vermaken in de bioscoopzalen. Alhoewel ik vorige week Black Widow en Fast & Furious 9 heb gezien, keek ik hier toch wel naar uit. James Gunn x Suicide Squad, ik dacht dat moet wel goed komen.

First things first. Dit had de eerste Suicide Squad moeten zijn. De film weet perfect te balanceren tussen humor en de ontwikkelingen die de personages moeten doorbrengen. Wat echter compleet mist in de film, is het verhaal. Het heeft meer weg dat de personage een game-achtige objective krijgen, ga naar X om Y te vernietigen en onderweg krijgen ze sidemissies die ze voltooien. De premise is zo droog als het kan zijn, maar toch weet Gunn me te verbazen in de uitvoering.

Uitvoering is goed. Dat zeer zeker. Dit is een popcornfilm ten top, waarvan me voorkeur wel uitgaat om die in de bios te kijken. Maar, ik kan het niet laten om dit te vergelijken met de 'andere Gunn' film, The Guardians of the Galaxy. Toch mist de Suicide Squad iets, wat The Guardians of the Galaxy wel heeft; een universum dat aan elkaar gelinkt is. Waar je bij een MCU-film weet dat alles slim met elkaar is verbonden en je constant hints en easter eggs over en weer krijgt, is dat in de DCUE veel minder. Op moment dat het wel gebeurd, stoort het eerder dan dat het van toegevoegde waarde is.

Om mijn vergelijking te maken. Zo wordt de personage van Elba geïntroduceerd met een anekdote dat hij de man is die Superman het ziekenhuis heeft ingeschoten. Normaliter is dit iets waar ik als fanatiekeling denk, oeh, dat moet dan wel goed zitten. Dit gaan we ooit in een ander film terugzien, of tenminste iets over terughoren. Helaas is de DCUE niet meer dan een bus waar iedereen keihard door elkaar roept en weinig consistentie is. En de bus staat in brand. Klapt hier en daar tegen muren aan, maar weet soms toch wel te verbazen.

Suicide Squad moet het vooral hebben van de personages. De cast is uitmuntend. Het is ook tof om te zien dat Gunn het gegund is om met de meest generieke personages uit de comic toch iets tofs neer te zetten. Want geloof me, er komen personages in voor, waarvan je denkt: hoe is hier ooit iemand op gekomen.

Al om al. Leuke popcornfilm. Veel beter als de eerste en voor mijn gevoel is dit zelfs een film die misschien een herstart maakt voor sommige personages uit de franchise. Ze zijn iets meer gegrond, hebben wat meer dynamiek en eindelijk eens humor dat niet MCU-rip off is. Vermakelijk, maar helaas geen artistiek hoogstandje. Wat je natuurlijk niet had mogen verwachten. Als ik de vergelijking dan moet maken, prefereer ik de eerste Guardians of the Galaxy boven deze film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

De eerste versie stelt al niet zoveel voor, maar ook deze poging faalt om een toffe actiefilm te zijn. Overall is het misschien ietsje beter, maar er zitten evenzeer talloze mislukte pogingen in tot humor, toffe oneliners en dergelijke meer.

Qua look kan de cartooneske benadering wel voor wat vernieuwing zorgen, zij het dan dat men een kakofonie aan lelijke kleurtjes voorschotelt, wat geen verrassing is met spuuglelijke creaturen als King Shark. CGI is trouwens ook erg matig voor een blockbuster met, naar ik aanneem, een groot budget.

Will Smith is vervangen door Idris Elba, in een ander personage maar wel met identieke verhaallijnen. Verder nog wat bekende gezichten, met o.m. Margot Robbie en Joel Kinnaman die terugkeren. Dat zorgt mogelijk voor wat extra fan service, al ben ik van niemand onder de indruk kunnen geraken.

Tof concept. Twee pogingen, twee mislukte uitkomsten. Misschien nog eens een derde keer proberen.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Na best negatieve commentaren ben ik zonder verwachtingen gaan zitten voor deze Suicide Squad.

En deze doet toch alles veel beter dan zijn voorganger, het is allemaal minder serieus en iets grimmiger.

Het is ook gewoon grappig en de cast speelt het fantastisch.

Al bij al super leuk popcorn vermaak

4,0

avatar van FillumGek

FillumGek

De eerste Suicide Squad had weinig indruk op me gemaakt. Ik weet eigenlijk alleen nog dat het een grote chaos was met een hoop slecht vertolkte superhelden met Joker als dieptepunt en humor die niet aansloeg. Niet echt een reden voor een tweede deel ware het niet dat James Gunn nu aan het roer staat. Dit is dan ook geen echte sequel en ook geen echte reboot, maar wat is het dan? 'It is what it is' volgens de regisseur.

It is in elk geval een heel stuk beter! Met het verhaal zal de film geen prijzen winnen, maar er zijn weinig superheldenfilms die dat wel doen. Het is vooral de actie die ditmaal weet te overtuigen. Na een kwartier is de toon van de film gezet; dit is geen superheldenfilm waarin de mensen met slechts een paar schrammetjes omvallen. James Gunn's poging is ultra-gewelddadig en daar hou ik wel van. Badguys worden onthoofd, uit elkaar getrokken, gevierendeeld, doorzeefd, lek gestoken en opgeblazen en dit allemaal op extreem bloederige wijze waarvan menigeen in de zaal verschoot. En vaak staat er daarna weer een oneliner of grappige opmerking klaar om de boel te relativeren, de typische superheldenfilm-humor die in diverse pyjamapakjes-universums wordt gebruikt.

Ik heb werkelijk geen idee welke superhelden nu compleet nieuw zijn, of welke al bestonden in het geschiedenisrijke DC. Ik kende vooraf alleen Harley Quinn, wat meteen ook het irritantste character is. Haar humor slaat nauwelijks aan, haar actiescenes daarentegen waren flink genieten. Ik heb wel begrepen dat Bloodsport nieuw is, een prima vertolking van Elba die een onderlinge strijd voert met Peacemaker, gespeeld door Cena waarmee hij nu in twee bioscoopfilms tegelijk speelt (Fast 9). Volgens mij best een prestatie en een definitieve doorbraak in de industrie. Nanaue (stemrol van Stallone) zorgt vooral voor wat humor wat ik wel kon waarderen. Ratcatcher 2 (what's in a name) en Polka-Dot Man (what's in a name) maken het groepje compleet. En voor de oplettende kijkers kun je ook in een oogwenk Troma's Lloyd Kaufman aan de bar zien zitten!

The Suicide Squad is een denderende achtbaan vol ultraviolence, makkelijke humor en genietbare personages. De afsluiter vond ik persoonlijk ook tof met een soort ode aan de monsterfilm, weer eens wat anders dan een supermens als nemesis. Wel jammer vond ik dat de rattenpower voor de overwinning zorgde, zo leuk was die ook weer niet. Het deel uit 2016 is bij deze helemaal uit mijn geheugen gevaagd. Wanneer iemand deze titel noemt zal ik automatisch naar deze prent refereren. Die is namelijk op elk vlak beter en leent zich bovendien perfect voor groot scherm!

avatar van Shinobi

Shinobi

"So, this is the famous Suicide Squad."

De versie van David Ayer was werkelijk abominabel te noemen, al hoop ik stiekem toch ooit zijn cut te zien. Deze zou volgens hem veel duisterder zijn en zijn ware visie bevatten. Vooralsnog zie ik op dat gebied nog weinig schot in de zaak.

Enfin, nu is het de beurt aan James Gunn om zijn versie op het publiek los te laten. Als je een beetje bekend bent met Gunn weet je dat hij altijd met de meest knotsgekke ideeën komt aanzetten. Dat is in deze reboot niet anders. Hij voert een hoop nieuwe leden op en laat oude bekenden als: Amanda Waller, Harley Quinn en Rick Flag terugkeren.

Er wordt weinig tijd verspild, want voor je het weet word je als kijker gelijk in het diepe gegooid. Het bloed en de ledematen vliegen alle kanten op. Dit is werkelijk all-out over-the-top actie. Tijd om kennis te maken met het zelfmoordcommando heb je niet, gezien zowat iedereen als kanonnenvoer lijkt te dienen. Hoewel ik best gecharmeerd was van een Bloodsport, Nanaue (grappig ingesproken door Sylvester Stallone) en Ratcatcher 2. Het verhaal is klaarblijkelijk ondergeschikt, wat eerlijk gezegd totaal niet erg is.

Dat Gunn volledige vrijheid heeft gekregen is evident. Het gevolg is alleen wel dat het geheel is verworden tot een mengelmoes van allerlei wilde ideeën; de samenhang ontbreekt eigenlijk. Hierdoor voelt 'The Suicide Squad' op momenten nogal overvol aan. Desondanks maken de humor, actie en personages veel goed. En het is ook best knap dat je met zulke obscure karakters dit kan neerzetten.

Al met al een vermakelijke reboot die met gemak de vorige poging overstijgt, maar iets te overhyped. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

3,0 Sterren.

avatar van schram101

schram101

James Gunn doet waarvoor hij gehaald is, al zou je dat wellicht als weinig verrassend kunnen uitleggen. Want ja de toon lijkt wel erg veel op de films met onze vrienden uit de galaxy. Maar toch is The Suïcide Squad echt een feestje om naar te kijken. De film heeft allereerst veel leukere personages. Elba is een goede verbetering ten opzichte van Smith en Peacemaker (eindelijk een écht toffe rol van Cena), de haai van Stallone en de stippengooier zijn heerlijke toevoegingen.

De setting is als genoemd totaal anders. De quasi duistere aanpak van Ayer is ingeruild voor een broeierig / kitscherig Zuid-Amerika. Sowieso fijn om weer eens een groot deel bij daglicht te zien afspelen. Ayer zijn versie zagen we toch vooral ‘s nachts afspelen. Geen Lil Wayne en 21 Pilots meer, maar ook weer niet de 80s classics zoals we die kennen uit Gunns oeuvre bij Marvel. Dit keer krijgen we The Pixies en Johnny Cash. Nog steeds niet verrassend, maar wel degelijk.

Ook de badguy starfish is een vooruitgang. Lekker maf en origineel. Gaat weinig dreiging vanuit natuurlijk, hoewel ik hem niet hoef tegen te komen bij een blokje om;)

avatar van rep_robert

The Suicide Squad is een gigantische verbetering tov het eerste deel. Dat merk je al in de eerste akte. De personages worden met ontzettend veel humor geïntroduceerd en de actie is ontzettend grof, in overvloed aanwezig en toch voelt het ontzettend gedoseerd aan. Hierdoor verveelt de actie nooit. Ledematen en alles vliegen in het rond. Allemaal leuk en aardig, maar doen de personages dan wel wat? Van de trailer werd ik niet erg enthousiast. Ik was bang dat er veel te veel zouden zijn, maar Gunn heeft dit prima in de hand en er is erg veel chemie. Waaronder de rivaliteit tussen Cena en Elba. Echt briljant en erg leuk. Robbie doet het ook weer erg leuk als Harley Quinn en Stallone als de haai is ook een super komische noot. Dit soort humor is ook wel aan mij besteed. De hoofdstukvermeldingen verdienen ook, want ook de visuele manier waarop dit telkens in beeld wordt gebracht zorgt telkens voor een lach.

De tweede akte stort het tempo wat in, oogt de film wat stuurloos en worden er iets teveel plotelementen ingebracht om de tijd maar te vullen.

Om vervolgen in het derde gedeelte van de film weer heerlijk te knallen, ook al voelt Starfish wat underwhelming aan.

Maar het past ook wel weer bij de toon. Erg veel humor, veel over de top geweld en zichzelf niet te serieus nemend. De herzieningswaarde ligt door een aantal memorabel groffe en grappige scènes erg hoog.

Dikke 3,5*

avatar van Neder0001

Neder0001

Een 8/10 op IMDB? Laat mij niet lachen man... net zo bagger als F9. Flauwe grappen, clichés, een doodsaai verhaal met, als het niet zo zielig was, een lachwekkende eindbaas. De film weet af en toe ook helemaal niet of het zich nu wil richten op 18+, met het vele bloed en het in stukken scheuren van mensen, of dat het zich op kinderen wil richten met die belachelijke CGI monsters waarvan we er al snel achter komen dat meneer haai onsterfelijk is.

2 uur en dan toch in staat zijn om zo langdradig over te komen, knap hoor. 2 uur pure verveling, bedankt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg leuk.

The Suicide Squad is de officiële omkeer voor DC, en als ze dit vol kunnen houden met hun toekomstige films overwinnen ze de concurrentie met Marvel met gemak. The Suicide Squad vormt eigenlijk precies het resultaat waar de fans al jaren agressief en energiek om hebben geschreeuwd. Ik was blij verrast in de bioscoop.

De cast is bekend en speelt leuk, maar het is vooral de regie van Gunn die de film naar een hoger niveau tilt. Voorheen vond ik hem niet bepaald geweldig als regisseur. Ik vond hem iemand waarin zich een goed regisseur schuilt, maar nooit de ruimte kreeg om die eruit te laten. Dit is de eerste film waarin ik hem volledig in zijn element zie. Hij leek lekker zijn eigen ding te mogen doen, en dan komt er dus een leuk resultaat uit.

In zijn geheel luchtiger, grappiger en gedurfder dan een gemiddelde DC-film. De meeste superheldenfilms zijn zo veilig als het maar kan om die extra centjes binnen te halen, Gunn lapt de regels aan zijn laars, en doet lekker wat hij wil met een groot budget. De film komt regelmatig verrassend uit de hoek, en dat mag al vroeg blijken na de lekkere openingssequenties.

Visueel mist de film soms wat kleur en zeker richting de finale is dat een klein probleem, maar het tempo is erg lekker en de actiescenes volgen elkaar geweldig op. Lekker bloederig ook verder, met een sterke focus op de gore en leuke personages. Stallone en Cena vormen de verrassingen van de film op het gebied van acteren, en vooral Cena speelt hier veruit zijn beste rol tot nu toe.

The Suicide Squad is precies de film waarvan ik had gehoopt dat het zou zijn. Deze best bloederige film kent een heerlijk tempo, een aardig visueel randje en goed acteerwerk. Het is jammer van het soms kleurloze verloop, verder is dit ongeveer de beste vorm van vermaak die je van een superheldenfilm kan verwachten. Absoluut een heerlijk dingetje om op een avondje te zien. Bloederig, humoristisch en vlot. Een heerlijke combinatie.

avatar van Theunissen

Na het teleurstellende "Suicide Squad (2016)", waagt DC Comics een nieuwe poging om hun franchise op poten te zetten en dit keer met succes, want "The Suicide Squad" is van de eerste tot de laatste minuut zeer vermakelijk en hilarisch. Het slimme script van regisseur James Gunn (heeft dus nu zowel voor Marvel Universe als DC Comics films gemaakt) weet meermaals te verrassen en er zijn talloze hilarische en bizarre personages, waaronder een weinig snuggere haai met de stem van Sylvester Stallone, en dat laatste is natuurlijk een kolfje naar de hand van James Gunn gezien zijn "Guardians of the Galaxy" reeks met o.a. een wasbeer en een boom als personage. James Gunn maakt overigens in deze film gebruik van opschriften, maar die worden niet in beeld gezet, maar maken onderdeel uit van het decor en dat was zeer leuk gedaan, net zoals unieke shots die je in weinig andere films zult tegenkomen.

In dit verhaal wordt het kleurrijke "Task Force X" team onder leiding van kolonel Rick Flag (Joel Kinnaman) op een geheimzinnige missie gestuurd naar het Zuid-Amerikaanse eiland Corto Maltese, dat door een coup in handen is van de genadeloze dictator Silvio Luna (Juan Diego Botto) en zijn rechterhand Mateo Suarez (Joaquín Cosio). Daar blijkt het allemaal niet zo te gaan zoals het zou moeten (o.a. door een verrader in het team) en blijkt er zelfs een ander "Task Force X" team al aanwezig te zijn onder leiding van vader Bloodsport (Idris Elba). De missie is uiteindelijk om naar het geheime laboratorium "Jotunheim" te gaan op het eiland en daar alles te vernietigen van "Project Starfish". Er moet dus veel samengewerkt worden en dat gaat niet altijd even lekker, omdat ieder teamlid van "Task Force X" verschillend is en ze zijn allemaal of een slechterik of een antiheld.

"The Suicide Squad" heeft een best aardig maar weinig origineel verhaal (met wel veel wendingen) en spat visueel (is o.a. zeer kleurrijk) gezien ook van het scherm en heeft verder veel passende muziek, maar daarvoor wil je deze film niet perse in de bioscoop (vorige week heb ik daar de film Thriller / Mystery film "Old (2021)" gezien en toen was er ook een leuke trailer te zien van "The Suicide Squad") zien of pindakazen en dat laatste heb ik gedaan. Deze film moet het namelijk vooral hebben van de humor en de hilarische en bizarre personages van "Task Force X" en dat zijn zeker geen brave mensen en dieren (en dan doel ik natuurlijk op de wezel en de haai). "Task Force X" bestaat namelijk uit superschurken, oplichters en antihelden met vreemde krachten die gemist kunnen worden en gevangen zitten in de Belle Reve-gevangenis en de bekendste van het stel is natuurlijk Harley Quinn (Margot Robbie), die inmiddels ook een eigen film heeft gekregen.

Amanda Waller (Viola Davis) die hun baas is, houdt met haar team alles goed in de gaten op afstand en ieder lid van "Task Force X" krijgt ook een kleine explosief in zijn of haar hoofd. Besluit iemand om zich niet aan de missie te houden, dan wordt deze op afstand uitgeschakeld (oftewel gedood) en dat valt gelijk al te zien tijdens de fraaie circa 15 minuten durende opening (één van de hoogtepunten van de film en het zit ook vol met verrassingen) met het nieuwste lid van "Task Force X", namelijk Savant (Michael Rooker) en deze houdt niet bepaald van vogels.

Buiten de humor (die geregeld best ranzig is) en de leuke personages, zit het met de actie in deze film ook wel snor en deze is meestal ook behoorlijK grof en bloederig en daarom niet bepaald geschikt voor jonge kinderen (misschien wel voor de jonge psychopaten onder ons ). "The Suicide Squad" is sowieso een lekkere brute film waarbij het tempo hoog ligt en het is gelukkig geen overdaad aan alleen actie waarbij het op den duur saai kan overkomen. Het tegenovergestelde is juist te zien in deze film, want naarmate de film vordert, des te leuker wordt de actie, met als hoogtepunt de actie die te zien is in de laatste circa 40 minuten van het verhaal met o.a. het slotgevecht tegen een gigantische zeester (Starro the Conqueror) en ook wordt er dan gevochten tegen elkaar (Peacemaker v.s. Ratcatcher 2 en Bloodsport v.s. Peacemaker).

Maar buiten de schitterende actie is er in "The Suicide Squad" ook ruimte voor rustmomenten waarbij je de vele verschillende personages van "Task Force X" beter leert kennen en dat maakt de film makkelijker en leuker om te volgen en zeker ook omdat een aantal personages best interessant zijn zoals de hilarische en harde Peacemaker (John Cena) die een soort van foute Captain America speelt en hij deed me ook denken aan Josh Brolin in de rol van Cable in de Actie / Komedie film "Deadpool 2 (2018)". Het personage Peacemaker is best vervelend en John Cena weet er voor te zorgen dat jij als kijker ook een hekel begint te krijgen aan zijn personage en dat geldt zeker ook voor Amanda Waller.

Verder zijn interessant vader Bloodsport (Idris Elba als de vervanger van Will Smith die de rol speelde in "Suicide Squad" uit 2016) die vanwege zijn dochter gedwongen wordt om deel te nemen aan "Task Force X", Polka-Dot Man (David Dastmalchian) die met stippen kan gooien en een geschiedenis heeft m.b.t. zijn moeder en Ratcatcher 2 (Daniela Melchior) die de macht heeft over de ratten en een geschiedenis heeft m.b.t. haar vader. De laatste wordt ook uitstekend vertolkt door de talentvolle Daniela Melchior en de chemie tussen haar en Elba is merkbaar en zorgt voor mooie momenten en dat geldt zeker ook voor haar rat, waarvan Bloodsport (die een hekel heeft aan ratten) in eerste instantie niets van moet hebben. Het meest leuke en ook wel bizarre personage is de gemuteerde haai King Shark, die zijn medestanders het liefst zonder te kauwen zou willen doorslikken

Doordat een aantal leden van "Task Force X" al tijdens de opening sneuvelen, hebben die maar een korte rol en dat vond ik bij sommigen wel jammer, want die waren op papier wel interessant zoals Captain Boomerang (Jai Courtney), Javelin (Flula Borg), Mongal (Mayling Ng) en Weasel (Sean Gunn). De laatste verdrinkt al in de zee tijdens de dropping vanuit een vliegtuig omdat hij niet kan zwemmen, maar na het einde volgen nog twee extra scènes en bij eentje daarvan komt Weasel weer tot leven. Hoewel Javelin maar een korte rol heeft, is hij wel belangrijk voor Harley Quinn, want aan haar geeft hij zijn speer en daarmee doodt o.a. Harley Quinn de gigantische zeester op het einde door deze met de speer in het gigantisch oog te steken.

Gezien de extra scène na het einde, zal er ongetwijfeld nog een vervolg komen, of het moet bedoeld zijn voor Peacemaker die binnenkort een eigen televisieserie krijgt. Al met al is "The Suicide Squad" vermakelijk, humoristisch en gewelddadig, waarbij voorgaande succesnummers als Margot Robbie’s prettig gestoorde Harley Quinn, goed tegenspel krijgen van een nieuwe groep uitblinkers die vrijwel allemaal een hekel aan elkaar hebben. De film staat hier betiteld als een Actie / Avontuur film wat het ook is, maar het is zeker ook een uitzinnige, felgekleurde en compleet gestoorde komedie.

P.S. had de film een beter verhaal gehad, zoals bijvoorbeeld "Watchmen (2009)", dan had hij meer sterren gekregen van mij i.p.v. de 3,5* nu.

avatar van Kondoro

Kondoro

“I'M A SUPERHERO! I'M A MOTHERFUCKING SUPERHERO!”

Na het mindere eerste deel (die ik tot mijn verbazing nog best hoog had gescoord, dat gaat een herziening worden) heeft ‘DC’ met dit tweede deel wel echt het succes geboekt wat deel één had moeten doen. De sfeer is goed, alles klopt en ik had er mijn twijfels over, en dus ook niet zo’n hele goede verwachting voordat ik deze film was begonnen. Gelukkig is niks minder waar en laat ‘James Gunn’ met dit tweede deel zien dat er van alles uit te halen viel wat kon en het was ook met succes. Ja, de film zit borden vol clichés maar is totaal niet te vergelijken met ‘F9’ zoals hierboven gesuggereerd wordt, deze film is veel losser en minder ‘nep’, minder het gevoel van een uitgemolken saga maar een leuk nieuw avontuur. Tuurlijk stelt het script bar weinig voor, een eenvoudige missie met een eenvoudige uitkomst is iets waar duidelijk niet al te veel aandacht naar gaat, de uitvoering is het gene wat de kijker moet vast pakken en dat gebeurt ook zeker.

De strijd tussen ‘DC Comics’ en de ‘MCU’ is al een tijdje, bewust of onbewust aan de gang. Voor mij persoonlijk slaagt ‘MCU’ tot zoverre er nog het beste in om een vermakelijke filmavond met superhelden te bieden en stelt ‘DC’ voornamelijk wel wat teleur en dat is erg zonde. Toch waagt men aan een nieuwe film en dat in het jasje van de ‘Guardians of the Galaxy’- DC style. Met ‘The Suicide Squad’ wou ‘DC’ voornamelijk terugslaan maar het eerste deel was toch wel een magere film met saaie karakters, en dat zie je nu ook omdat de film eigenlijk buiten ‘Harley Quinn’ een totale make-over krijgt met nieuwe verse personages. En hebben een wat meer pakkende cast bij elkaar gesnoept, met onder andere een erg vermakelijke ‘John Cena’ en ook ‘Idris Elba’ die het erg leuk deed.

Het begin oogt vrij veel leuke momenten te worden en dat maakt de film waar, er is actie in overvloed maar ik heb nergens het moment gehad af te wijken van de film en hij blijft pakkend. Wat ik al zei is dat het script in mijn ogen niet heel bijzonder was, daarbij is het verhaal nu ook niet echt een spektakelstuk. Het is wel leuk om een te volgen, daar niet van. De film volgen we de ‘Task Force X’ of ook wel gekend als ‘The Suicide Squad’ die strafvermindering kunnen krijgen als ze mee werken aan de missie en daar kiest men uiteraard voor. Het lijkt onbegonnen werk maar, het echte team moest nog op het land komen. Ze zijn namelijk opzoek naar Jotunheim, een locatie op een afgelegen eiland in Zuid- Amerika (wel bewoond) waar later een reusachtige zeester blijkt te leven die men uit de ruimte heeft geplukt en naar aarde heeft gebracht, een Amerikaanse operatie wat geheim moest blijven. ‘Task Force X’ wordt eropaf gestuurd om ‘Jotunheim’ te vernietigen en zo ook alle bewijsstukken maar het blijkt moeilijker te gaan dan verwacht, de zeester ontsnapt en in plaats van te vertrekken worden ze daadwerkelijke helden en schakelen deze ster uit.

De film is lekker ranzig en dat is een juiste keuze geweest van ‘Gunn’. Waar ‘Marvel’ allemaal familyfriendly zooi wil creëren is hier eigenlijk niets te gek. Zo zien we hoe mensen worden afgeslacht met messen, wapens, uit elkaar worden getrokken door de zeester en zelfs door de haai die even later zelfs een hoofd van het lichaam aftrok en er vervolgens op kauwde als een soort snoepje. Hele goede zet die de film ook leuk houdt om naar te kijken.

De haai is trouwens ook een personage die de film nodig had, de ‘Groot’ van de ‘The Suicide Squad’ en ik heb geregeld wel moeten lachen om deze personage. Ja, dit is echt wel een geslaagd deel en ik heb twee uur volop zitten genieten van de film. Hilarische momenten vliegen je om de oren, en het is vooral de droge humor van ‘Gunn’ die mij altijd weet te pakken, een zeer vermakelijke actie prent met goed wat horrorelementen erin verwerkt zorgt voor een leuke filmavond.

avatar van Film Pegasus

James Gunn komt even de DCEU redden. Of heeft toch een lucky shot in een franchise waar buiten Wonder Woman niet veel te beleven is. Gunn geeft de film een eigen gezicht dat verschilt van de MCU, waar DC zich toch aan probeert te meten. R-rated met de nodige zwarte humor, heerlijk bizar en geen schrik om belangrijke personages van kant te maken. De film gaat daarin zelfs verder dan de Deadpool films die ook met R-rated scènes en humor een ander publiek probeert aan te trekken. De film kent een mooi tempo en zorgt voor een hoop entertainment met de nodige WTF-momenten. Als DC wil overleven zal het meer van dit soort films moeten maken.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Enkele wel redelijk geslaagde grappen maar zijn de minder geslaagde en wel erg flauwe

overheersend.

Een film ook met weinig inhoud, terwijl het visueel allemaal ook bizonder matig is. Dat

geldt evenzeer voor het acteerwerk maar met amper ruimte ook bij al die rusteloze

rommeligheid.

Dankzij de speelse energie die de film heeft toch met een redelijke amusementswaarde,

waarin (Misschien wel het grootste pluspunt) het superhelden imago behoorlijk op de

hak wordt genomen.

avatar van mrklm

mrklm

Een militaire coup op het eiland Corto Maltese is reden voor A.R.G.U.S.-leider Amanda Waller [Viola Davis] om een aantal gevangenen met bijzondere gaven onder leiding van Bloodsport [Idris Elba] de kans te geven op strafvermindering als ze de status quo op het eiland weten te herstellen. De verwarrende proloog maakt in ieder geval duidelijk dat we de lotgevallen van deze groep relatief onbekende striphelden niet al te serieus moeten nemen. Robbie keert terug als Harley Quinn, Sylvester Stallone neemt zichzelf op de hak als de mompelende King Shark (“Nom Nom?’”) en ook Peter Capaldi krijgt de lachers gemakkelijk op zijn hand. Regisseur en scenarist James Gunn legt echter zoveel nadruk op komedie, dat dit als actiefilm maar niet op gang wil komen, ondanks de aanwezigheid van één de meest bizarre en kleurrijke schurken aller tijden. Peter Capaldi is ook leuk, trouwens.

avatar van pamela200

pamela200

Slecht. Veel gevloek, geschreeuw, extreem geweldadig, bizar, John Wick stijl en onbegrijpelijk wat nu echt de bedoeling is. Een stel labiele bijelkaar geraapt zooitje superhelden moet de eerste aanval uitvoeren. Tarantino stijl, dus gruwelijk veel uit elkaar spattende lichamen. Ik zou bijna zeggen, je moet bijna gestoord zijn om dit leuk te vinden maar dat mag ik niet zeggen van de moderator. Daarom doe ik dat ook niet. Maar iedereen zijn eigen fetish zal ik maar zeggen. Alleen Margot was leuk. Het is in kleur, het beweegd en maakt geluid. Daarom voor de moeite 2 points.

avatar van james_cameron

Een hele verbetering vergeleken met de nogal saaie en matte voorganger uit 2016. Regisseur James Gunn gooit hier alle remmen los en gaat er volledig voor, met als resultaat een volstrekt over de top spektakel, extreem bloederig maar tegelijkertijd energiek en zeer onderhoudend. Niet alles werkt, zo zakt het middenstuk herhaaldelijk flink in en blijft het vervelende personage van Harley Quinn (Margot Robbie) wat mij betreft de zwakke schakel, maar alles wordt met zoveel overgave gebracht dat je wel mee moet gaan in de waanzin. Het begin is het beste (Michael Rooker! Weasel!), maar de compleet gestoorde finale mag er ook zijn.

avatar van The Brain

The Brain

Een Oscar zullen ze er niet voor krijgen, vermakelijk is het wel. James Gunn verstaat het vak om stripboeken lectuur naar het grote scherm te vertalen. The Suicide Squad zit vol met vreemde personages, is super grappig en heel erg grof. Taferelen die zo uit een horror film lijken te komen, maar dan steeds met een knipoog. En zelfs wat pikanterieën. De nadruk ligt vooral op humor, slapstick anno 2021

Persoonlijk vind ik een wandelende haai, waarin ik geen moment Stallone en een gigantische zeester als monster wat al te infantiel. Het deed me denken aan de eerste Ghostbusters film met aan het eind het Michelinmannetje.

De personages uit The Suicide Squad zijn wegwerp en makkelijk inwisselbaar, dat blijkt al uit de openingsscene. Op deze manier kunnen er nog heel wat afleveringen worden gemaakt. Kom maar op!

De diepgang is zo plat als een stripboek. Amusant is het zeker en absoluut waard om er een kaartje voor de bioscoop voor te kopen. Wat mij betreft mag er net als van stripboeken een hele stapel van dit soort onzin films komen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke DC film. Het verhaal is een stuk minder ‘serieus’ dan dat van zijn voorganger. Humor en andere kolder heeft daardoor ook de overhand. Dit samen met een flink portie actie en geweld waarbij het bloed rijkelijk vloeit, maakt het geheel een vreemde en daardoor passende combinatie. Helaas gaat het de Squad in het eerste deel van de film (muv de openingsscène) wat makkelijk af, waardoor er nauwelijks spanning is en de film op sommige momenten bijna saai wordt. Het einde maakt een hoop goed. Het grootste minpunt is wel dat een deel van de Squad en bad guys niet heel spraakmakend is. Verder ziet de film er fraai uit met goede special effects en is duidelijk met plezier gemaakt. Vermakelijke pulp. 3.5

avatar van The Oceanic Six

Wat ik het slechtste vond aan het hele middelmatige Suicide Squad (2016) van vijf jaar geleden is dat je een groep zwaar bewapende, genadeloze schurken in een squad had, die werkelijk niks kwaadaardigs of bruut deden. Harley Quinn sloeg wat generieke CGI mutanten en winkelruiten in elkaar en zei ''We are bad guys. This is what we do''. Het sloeg nergens op, zo'n PG-13 rating bij een concept als deze. Nou ja, de film werd dan ook keihard onderuit getrapt in de reviews, niet onterecht.

Van die Suicide Squad is gelukkig niks meer over. Die film heeft niet bestaan. Geen woord over die dramatisch slechte Joker van Jered Leto gelukkig. Nee, dit is geen sequel, maar gewoon een complete reboot. En da's maar goed ook, want er valt weinig uit de vorige film nog mee te nemen wat de moeite was. Behalve Margot Robbie als Harley Quinn dan, gelukkig mag ze nu ook weer mee doen. Zij maakt al een paar jaar middelmatige DC films alsnog redelijk kijkbaar. Maar de belangrijke move is James Gunn aanstellen geweest, man achter o.a. de Guardians of the Galaxy films die enorm fris, geestig en visueel kleurrijk aan ons werden getoond. je ziet meteen zijn stijl hier terug, want zijn Suicide Squad kijkt heerlijk weg, kent ontzettend toffe r-rated actie (King Shark die een soldaat uit elkaar trekt, dat stijlvolle moment is bijna een filmposter waard!), heeft best geinige humor en alles oogt prachtig. Jammer dat de film wel echt te lang duurt met 130 minuten, want het script is vrij zwak. Wat wel goed is gedaan is de setting, een corrupt Zuid-Amerikaans land met een dictator. Da's altijd een prima plek om een lading actiehelden op los te laten. Maar het had qua script wel beter gekund.

Sterker, er zit nauwelijks een verhaal in. Da's op zich niet erg zolang er die geweldige brute actie in beeld is, maar bijna alle andere momenten zijn dan wel te skippen. Verder is de humor hit or miss. Ik kan bv Margot Robbie heel goed hebben in deze rol, maar hier was Harley gewoon af en toe vrij saai. Ze heeft een paar brute vechtmomenten, maar ze was veel uitbundiger en grappiger in eerdere films. De rest van het Suicide Squad wist me wel te vermaken. Sylvester Stallone mag lekker mompelen als King Shark en ook van Idris Elba in de hoofdrol kan ik genieten. Het zijn bijna allemaal hele onbekende personages met vage eigenschappen, dus niemand die er een probleem mee heeft als er een paar sneuvelen haha. Blijf trouwens even zitten tot na de after credits, dan blijkt niet iedereen dood te zijn...

The Suicide Squad verdient een bioscoopbezoek, daarvoor spat het plezier (en het bloed) van het grote scherm. Het had allemaal nog beter kunnen zijn, maar het is sowieso al heel fijn dat er eindelijk nu wel een Suicide Squad film van niveau is.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een aantal gevangenen met superkrachten hun vrijheid terug kunnen krijgen door op een missie te gaan. Dit soort van tweede deel kan met gemak los gezien worden van het eerste deel. Een simpel plot, maar gelukkig ook niet onnodig ingewikkeld of teveel achtergrond zoals andere DC superheldenfilms. Verder is vooral de humor geslaagd, er valt meer dan genoeg te lachen.

avatar van riddler59

riddler59

Ondanks het grappige begin verveelde mij deze film halverwege enorm. Het begin zette een bepaalde sfeer en wekte de indruk vooral alles in het belachelijke te trekken. Zoek geen diepgang. Alles gebeurt met een enorme knipoog. Mag best hoor in de huidige tijd van correctheid. Helaas leidt deze knipoog tot een moment halverwege dat deze opzet zichzelf logenstraft. Of te wel deze film zakt af naar een soort slappe studentenhumor.

Harley verveelde mij enorm. Margot Robbie speelde bijna op automatische piloot. Gokte op haar uitstraling in de tijd dat uiterlijk telt. Zelfs in dit soort rollen. Voorspelbaar en niet echt betrokken. Is ook moeilijk na de eerste film. Waar velen de loftrompet blazen moet ik helaas voor mezelf concluderen dat deze film te langdradig werd en op sommige momenten veel grappiger had kunnen zijn wanneer de regisseur zich de tijd nam bepaalde personages iets meer ruimte te bieden.

De inwisselbaarheid aan het begin voegt niets toe. Eerst een korte kennismaking en vervolgens wanneer het publiek de personages kent een deel in te wisselen. Lijkt vernieuwend maar is het niet. Meer een slecht boek waar een schrijver poogt een flinterdun verhaal meer diepgang te geven door vooral veel personages aan het verhaal toe tye voegen die verder niets bijdragen. Tarantino die ook soms die trucje gebruikt om een mager verhaal in te kleuren.

Kortom de film beloofde veel maar valt zwaar tegen. Geen echte komedie en zeker geen action movie zoals fans van dat genre dit verwachten. Voor mij 1 punt

avatar van El ralpho

El ralpho

We want Gunn!

Disney wordt oprecht door mij bedankt met het (tijdelijk) ontslaan van Gunn, want wanneer dit niet was gebeurd was de kans een stuk kleiner geweest dat hij een R-rated productie met ''superhelden'' had kunnen draaien. Want wat was het heerlijk dat er hier geen restricties te zien zijn. Gunn kan volledig losgaan, en moet zich hier ongetwijfeld als een kind in een snoepwinkel hebben gevoeld. Hoewel The Suicide Squad verre van perfect is, verpletterd deze zijn voorganger en waren hier de rollen voor mij omgedraaid: waar Suicide Squad mij met zijn trailer in eerste instantie verpletterde (mede dankzij de toepassing van Bohemian Rhapsody) had het eindresultaat mij flink teleurgesteld. In eerste instantie liet de trailer van Thé Suicide Squad mij deze maal grotendeels koud. Sowieso ben ik een beetje superhelden moe en daarnaast zijn de superhelden films van DC de laatste jaren, beduidend zwakker dan die van Marvel. Er is echter één ding wat mij over de streep trok: James Gunn.

En wat maakt die man er een feestje van en heeft hij verast! Hij neemt het allemaal niet te serieus en brengt, net zoals bij Guardians, weer de nodige geslaagde humor in. Die in sommige gevallen zelfs nóg beter rated R is omdat er veel minder grenzen zijn. In het middenstuk kwam er wel een kleine omslag waarbij de humor een stap terug neemt. Persoonlijk vond ik dit erg jammer, maar Gunn herpakt zich enigszins als een Godzilla variant van project Starfish eenmaal ten tonele verschijnt. Een uitstekend voorbeeld waarmee de regisseur zich onderscheid van het gros van de superhelden films.

Frapant was dat ik het minst interessante personage een van de weinig overgebleven personages uit de 2016 editie vond: namelijk dat van Harley Quinn. Ik heb o.a. Batman: The Animated Series nooit heel nauwlettend gevolgd, maar ik heb altijd het idee gehad dat zij toch een personage is dat samen hoort te gaan met The Joker. Omdat haar versie van Harley Quinn zo ongeveer het enige positieve aan Suicide Squad uit 2016 was, krijg ik nu het idee dat het personage uitgemolken wordt en daarmee uit haar verband getrokken. Zij begint voor mij behoorlijk misplaatst aan te voelen en is ook een van de minder leuker personages. Op momenten ook vrij saai in tegenstelling tot de andere leden van de Squad.

James Gunn zijn laatste wapenfeit blijkt nu al een enorm succes te zijn, en ontvangt dan ook bijna alleen maar positieve reacties. Ook ik heb genoten, hoewel de speelduur wel een half uur korter had gekund. De beste man gaat het nog druk krijgen nu hij weer aan de bak mag voor Disney, maar zich ook heeft bewezen bij Warner Bros. Want ook zij willen vast het een en ander met hem op gaan zetten. De after credits-scene die een doorstart van Peacemaker beloofd zal mij in ieder geval niet snel interesseren als Gunn niet aan het roer staat.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Aardig vervolg, in mijn opinie beter dan de eerste Suicide Squad uit 2016. Leuke droge humor en goede actiescénes. En Sylvester Stallone als King Shark maakte het geheel wel af!

avatar van Mohawk

Mohawk

De zoveelste misser van DC. Voorspelbare, semi-komische dialogen, die een verhaal van niks met oninteressante karakters nog slechter maken. Ik ga geen DC-film meer proberen.

avatar van Jynxter

Jynxter

James Gunn maakt in de eerste minuten meteen duidelijk dat deze versie van de Suicide Squad op geen enkele manier serieus genomen dient te worden. En ondanks dat het begin wat schijtlollig aan deed, werkte de botte humor gedurende de rest van de film grotendeels prima. De chemie en timing tussen de castleden was ook prima, al vind ik Gunns' Guardians-film daar nog wel een stukje sterker in. Maar de soms onverwachte en vooral abrupte gebeurtenissen, grove actie en al eerder benoemde botte humor, zorgden hier in huis voor een heerlijke 2 uur achterover zitten en ontspannen.

avatar van woeler82

woeler82

Ik ben met gemengde gevoelens naar deze film gegaan.

Eigenlijk een onzin film met een haai in het team.

Maar ik moet zeggen ik heb best wel gelachen in de film

Geweld was er genoeg in maar de soms droge humor des te meer, een film die ik graag in mijn collectie wel wil toevoegen

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik ben heel erg voor flink wat bloed en gore in dit soort films. Mar toch, dat is 1 a 2 momenten leuk, en daarna is de meerwaarde daarvan ook al weer verdwenen. Dan wordt de actie toch te veel van hetzelfde op dat punt. Nietemin, zeker in het begin was dat dus erg vermakelijk. En gelukkig weet Gunn af en toe leuke ideeën erin te brengen. Dat gevecht als reflectie op die helm gefilmd was prima, maar ook de ontsnapping van Quinn getuigde wel van inventiviteit.
Verder is dit een soort van Guardians of the Galaxy, alleen net iets minder scherp en leuk allemaal. Dat komt ook wel dat de groep net iets minder boeit als geheel. Zo'n Elba is een prima acteur maar wat saai (hijzelf, én zijn rol) en Cena probeert heel hard grappig te zijn maar mist elke vorm van acteertalent en dat merk je dan. En dan duurt de film ook net wat te lang. De haai steelt de show trouwens. En dat Portugese meisje gaf nog iets van een hart mee aan de film. 3,0*.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Eigenlijk niet echt mijn ding, dit soort films. Ik ben wel een beetje klaar met al die 'comic' films. Het is allemaal zo'n 'fanta'. Maar toch geniet ik dan weer van de grofheid en special effects. Het verhaal is in mijn beleving 3 x niks. Maar puur voor de actie is dit goed te doen. Spannend of indrukwekkend wordt het nergens. Margot Robbie maakt het kijken naar deze film wel weer EXTRA leuk. Haar eigen film vond ik ook erg goed in zijn genre.

avatar van Collins

Collins

Film geregisseerd door James Gunn, die met zijn film dezelfde premisse aanhoudt als in de eerste Suicide Squad die door David Ayers werd geregisseerd. Hoe luidde die premisse ook weer. Oh ja. Een stel afzichtelijke superhelden moet onder dwang en met grote tegenzin de wereld redden.

De toon van de film is harder en gewaagder. De voormalige Troma-regisseur Gunn verlegt grenzen en levert geen vriendelijke gezinsfilm af. De met superkrachten uitgeruste protagonisten bewegen zich onder begeleiding van stevig gevloek en getier door de film. Daarbij roeren ze hun krachten heftig en laten een bloedig spoor van splatter activiteiten achter. De toon van de film is sadistisch-cynisch-overtrokken-absurd. De humor zwartgallig. In beginsel best leuk. Zo zien we in de film enkele bekenden uit de eerste film terug en krijgt de één wat meer speeltijd dan de ander. De reden is verpakt in zwarte humor. Grappig.

Maar ja. De film is natuurlijk veel te lang. Veel variatie heeft de film ook niet. En dat verveelt. De film biedt over the top actie en over the top humor in een hoog tempo in een stompzinnig verhaal met een stompzinnige bedreiging die totaal niet grappig of boeiend is. Eerder kinderachtig. Een beetje overdrijving en onzinnigheid is leuk, maar deze groteske verschijning en de hectische actie eromheen dient geen ander doel dan het camoufleren van een gebrek aan inventiviteit en creativiteit.

Ik had het wel leuk gevonden als de film hier en daar wat gas terug had genomen om wat meer quality time in de bizarre protagonisten te steken. Ik wilde wel iets meer over de reden van hun onaangepaste gedrag en merkwaardige afwijkingen te weten komen. Achtergrondinformatie is ook goed om wat binding met de figuren te krijgen. De binding ontbrak bijna volledig. In deze film ontstijgen ze nooit de status van karikatuur. De film is daardoor nogal steriel. Is een ellenlange cartoon. Daarin zijn de karakters ook niet belangrijk. Ze doen grappige dingen en zorgen voor vermaak. Tot op zekere hoogte is dat leuk, maar het betekent verder niks en verveelt snel.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb het eerste deel (Suicide Squad) niet gezien, omdat ik dacht dat dit een remake betrof. Vooral omdat de titels zo op elkaar lijken. De recensies van de eerste film waren niet zo best, dus besloot ik maar de verbeterde "remake" te kijken.

Achteraf blijkt het een vervolg te zijn, maar wel héél losjes. Een nieuw verhaal waarvan slechts een paar acteurs uit de vorige film terugkeren. Sommigen blijven wat langer, anderen verdwijnen al na een paar minuten.

Anyway, eindelijk weer eens een film die doet wat de trailer belooft. Brute, bloederige actie met gortdroge humor. Acteurs die zichtbaar plezier hebben in hun rol. Het begint al met een heerlijke cynische rol van brompot Michael Rooker. John Cena die met Idris Elba wedijvert om wie de coolste macho op het scherm is, levert vele hilarische momenten op. Margot Robbie is vaak irritant, maar maakt alles goed met de scène waarbij ze zegt toch beter te willen letten op "red flags bij vriendjes". Sylvester Stallone die de stem van King Shark inspreekt is ook een leuke toevoeging.

Als de helden het uiteindelijk opnemen tegen het supermonster, is het lastig om de juiste toon te vinden. Enerzijds houden ze het serieus, maar het monster is natuurlijk vooral lachwekkend.

Ik heb me hier goed mee vermaakt. Fijn te zien dat Deadpool een beetje trendsetter is geweest door te laten zien dat je superhero movies niet alleen braaf en afgeborsteld, maar ook grof en bloederig kunt maken.